Τελευταίες αναρτήσεις

22 Σεπτεμβρίου 2013

Το Grand finale. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Η κατάθλιψη που έγινε θλίψη.
Η θλίψη που έγινε οργή.
Η οργή που έγινε λεύτερη ζωή. 

Αν τα παραπάνω τα πάρουμε με ανάποδη σειρά θα δούμε ποιοι και με τι μέσα μας έσυραν δόλια από την λεύτερη ζωή ¨έστω αυτό το κάτι λίγο που είχαμε¨ στο επίπεδο της ψυχοπνευματικής κατάθλιψης. 

Δηλ. ¨πήραμε την ζωή μας λάθος¨ και εδώ εννοούμε ότι πήραμε την πολιτική ζωή μας λάθος!!
Ήρθε λοιπόν ο καιρός να τελειώσουμε το τραγούδι -ποίημα του Γιώργου Σεφέρη με το ¨και αλλάξαμε ζωή¨.

Αυτόβουλα τόσα χρόνια παρακολουθούμε το θέατρο του πολιτικού παραλόγου, λες και  είμασθε πολιτικά διεστραμμένοι. Κάποιοι αναρωτιούνται αν είμασθε? Μήπως και έχουν άδικο?

Ότι και να είμασθε, τελικά όλοι μας θα αναγκασθούμε εκ των  πραγμάτων να δούμε και το τέλος  αυτής της θεατρικής παράστασης.

Ο χρόνος πέρασε, το θέατρο τελειώνει και οι πρωταγωνιστές με τους κομπάρσους της πολιτικής ζωής ετοιμάζονται να βγούνε στο πάλκο για να χαιρετίσουν το κοινό των ψηφοφόρων τους!!

Η θεατρική παραγωγή της ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ κόστισε πολλά, ήρθαν πολλά χρήματα από τας Ευρώπας  και αλλαχού με αποτέλεσμα όλη  η Υφήλιος να μιλάει για υπερπαραγωγή εκμαυλίσεως συνειδήσεων. Τα ρούχα και τα σκηνικά των παλιάτσων- θεατρίνων πολύ πλούσια, απόδειξη ότι έπεσε ¨παράς πολύς¨.

Για το σενάριο και την σκηνογραφία δεν έχω να πω τίποτε γιατί τον καθένας μας τον  ¨άγγιξε¨ διαφορετικά.

Για το GRAND FINALE θα αφήσω τον φίλο μου τον μπάρμπα- Μήτσο τον εμποράκο, τον μετά άνεργο και στο τέλος άστεγο να μιλήσει εκ βάθους καρδιάς. 

¨όταν  μπορώ και βρίσκω λουξ θέση παγκάκι με θέα στις πλατείες τα βράδια, εκτός των άλλων ανέσεων, έχω και τζάμπα θέαμα!! Αφού περάσει από μπροστά μου όλος ο κοινωνικός βόρβορος και δεν χρειάζεται να σου πω περισσότερα, στο τέλος κάθε βράδυ την κοινωνική αυτή θεατρική παράσταση, όταν όλα έχουν περάσει, την κλείνει πάντα ένα πανομοιότυπο θέαμα. Όλα τα κοπρόσκυλα κατά αγέλες γαυγίζουν και μαλώνουν μεταξύ τους, λες και το κάνουν από συνήθεια και δεν αφήνουν εμένα και τους ομοίους μου να ησυχάσουμε. Αυτό το λέμε εμείς οι συνάδελφοι μου άστεγοι grand finale και φυσικά δεν το απολαμβάνουμε γιατί είναι ένα μαρτύριο.

Πρόπερσι με τις βαρυχειμωνιές χάσαμε ένα καλό ανθρωπάκι συνάδελφο- άστεγο τον κυρ. Νίκο τον μαραγκό που ήταν μία ολόκληρη πονεμένη ιστορία...

Ο κυρ. Νίκος από καιρό μας έλεγε ¨σε λίγο παιδιά η παράσταση ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ θα κλείσει με αυτό το ίδιο grand finale που παρακολουθούμε και εμείς τα βράδια. Τότε όλοι θα γαυγίζουν και θα μαλώνουν μεταξύ τους. Εκείνο τον καιρό οι περισσότεροι Έλληνες θα είναι κομματικά  άστεγοι και αντί να χειροκροτούν θα κάνουν το εξής... μια θα φτύνουν τους πρωταγωνιστές και μια τον εαυτό τους που ανέχθηκε να παρακολουθεί αυτό το ατέρμονο παράλογο έργο ετών!¨

Ο μπάρμπα- Μήτσος τα είπε όλα...
Άραγε και εμείς τι βλέπουμε σήμερα? 

Κοπρόσκυλα στις πολιτικές πλατείες να θεατρινίζονται με γαυγίσματα και μαλώματα τάχαμ - δήθεν και να μην μας αφήνουν να πάρουμε αναπνοή και ξεκούραση από τον δυσβάστακτο φόρτο που μας επέβαλλαν. Υπάρχει όμως και μια διαφορά, τα συγκεκριμένα κοπρόσκυλα είναι ράτσας νεοποχίτικης και μάλιστα έχουν και αφεντικά πλούσια, όμως το παίζουν δήθεν κοπρόσκυλα για τις θεατρικές ανάγκες. 

Και ενώ σαν  ΕΘΝΟΣ καταντήσαμε οικονομικά, πνευματικά και πολιτικά άστεγοι αυτοί εξακολουθούν να θέλουν να συνεχίσουν την θεατρική παράσταση και να ταλαιπωρούν τις ζωές μας. 

Το ερώτημα που μπαίνει είναι που είναι ο μπόγιας?
Ποιος θα είναι ο μπόγιας?
Θα είναι η ΟΡΓΗ του Λαού?
Θα είναι Ευρωπαική οδηγία με τυχαίο οικονομικό γεγονός? 
Θα είναι Εθνικός κίνδυνος εξ Ανατολών?
Θα είναι όλα μαζί? 

Ότι και να είναι ο μπόγιας ήδη ετοιμάζει τα σύνεργα του και σύντομα πιάνει δουλειά ...

ΑΜΗΝ και πότε για να γλυτώσουμε από τα κοπρόσκυλα στις πλατείες.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ στους αστέγους των πλατειών.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.