Τελευταίες αναρτήσεις

20 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΔΕΙΞΤΕ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
Egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 
twitter:@egerssi 

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου 2013, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, το 3ο Ελληνο-ρωσικό κοινωνικό Forum, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 185 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας.

Στον κατάμεστο χώρο του Περιστυλίου του Ζαππείου Μεγάρου, κατά την τελετή έναρξης, ανακρούστηκαν οι Εθνικοί Ύμνοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελλάδος, από την παιδική χορωδία του Δήμου Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Λιοντμίλα Καζάρτσεβα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που εκφώνησε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Ακολούθως χαιρετισμό απεύθυνε η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Valentina Matvienko, και η οποία τόνισε ιδιαίτερα πως τις δυο χώρες τις ενώνει η Ορθοδοξία. Την «σιδηρά κυρία» του Προέδρου Πούτιν, τίμησε το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας», απονέμοντάς της το Χρυσό Μετάλλιο «Ιωάννης Καποδίστριας». Η κ. Valentina Matvienko στον χαιρετισμό της έδειξε απόλυτα ειλικρινής και ήταν ιδιαίτερα εγκάρδια στην προοπτική μιας νέας επαναπροσέγγισης των Ελληνο-ρωσικών σχέσεων και τούτο είχε τονίσει λίγες ώρες πριν, προς τα ΜΜΕ: «Σχεδιάζουμε να συζητήσουμε στην Αθήνα έναν ευρύ κύκλο θεμάτων της διμερούς ημερήσιας διάταξης, συμπεριλαμβανομένων των προοπτικών ενεργοποίησης των διακοινοβουλευτικών επαφών, τη διεύρυνση και τη νομοθετική υποστήριξη της νομικής-συμβασιακής βάσης των διακρατικών μας σχέσεων. Επίσης, θα εξετάσουμε τις δυνατότητες για την ανάπτυξη της διαπεριφερειακής συνεργασίας. Θα συζητήσουμε πώς να διαφοροποιήσουμε το διμερές εμπόριο, να εξασφαλίσουμε τη ροή επενδύσεων, υπολογίζοντας ότι πολλές ρωσικές εταιρείες εκδηλώνουν ενδιαφέρον για συνεργασία με την Ελλάδα σε διάφορους τομείς, πρωτίστως στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών».

Την ίδια επαναπροσέγγιση στις σχέσεις των δυο χωρών, διατύπωσε στον χαιρετισμό του και ο κ. Vladimir Chkhikvishvili, Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα εξ ονόματος του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov. Όπως, επίσης, ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι», κ. Oleg Atkov.

Ωστόσο, πως μπορούμε να πιστέψουμε τον δακρύβρεχτο και  «συναισθηματικό» χαιρετισμό του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του Προέδρου της  Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, όταν αυτοί οι ίδιοι πολιτικοί αποδεχτήκανε την προδοτική ακύρωση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δυο πολύ μεγάλων ενεργειακών έργων: 
α) της κατασκευής διαβαλκανικού αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου από το βουλγαρικό λιμάνι Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη και 
β) του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου South Streem που θα διερχόταν μέσω Βουλγαρίας στην Μακεδονία και την Ήπειρο και ο οποίος θα κατέληγε στην Ιταλία; Να σημειωθεί πως ο South Streem θα ολοκληρωνόταν το 2014 και θα παρείχε 10 δις κυβικά μέτρα φυσικό αέριο το χρόνο. Η εκμετάλλευση δε, θα ανήκε κατά 50% στην δική μας ΔΕΣΦΑ και στην ρωσική Gazprom (την τότε εξαγγελία της αντιπολίτευσης, του ΠΑΣΟΚ, στήριξε και η Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Ντόρα Μπακογιάννη). Ναι κ. Σαμαρά θα ήμασταν ως χώρα, συνέταιροι με την ρωσική Gazprom.

 Τα δυο αυτά έργα εκτός από το ότι ήταν μια πολύ καλή εμπορική συμφωνία, ήταν ταυτόχρονα και άριστη γεωστρατηγική απόφαση, και θα μας οδηγούσε στην απεμπλοκή μας από το προδοτικό δόγμα του «ανήκουμε εις την Δύση». Αντί αυτού όμως, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι μειοδοτικές κυβερνήσεις των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, μετέτρεψαν την συνεταιρική αυτή σχέση, σε σχέση πωλητή και αγοραστή μεταξύ ΔΕΣΦΑ και Gazprom. Έτσι, η ρωσική Gazprom μετά την ακύρωση της πολύ συμφέρουσας για την πατρίδα μας συμφωνίας του South Streem, κατέθεσε προσφορά αγοράς της ΔΕΣΦΑ, στο πλαίσιο απόφασης του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας μας, από το Ελληνικό Δημόσιο.

Όμως, προς ικανοποίηση των Δυτικών αφεντικών της, η κυβέρνηση τορπίλισε και την πώληση της ΔΕΣΦΑ στους Ρώσους, δημιουργώντας νέο διπλωματικό επεισόδιο με τη Ρωσία. Έτσι, τελικά η ΔΕΣΦΑ ξεπουλήθηκε έναντι πινακίου φακής στη Socar των Αζέρων, καθιστώντας την Τουρκία ενεργειακό μας εταίρο! 

Όμως, η τραγικότερη πολιτική χθεσινή φιγούρα, ήταν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, ο άνθρωπος των «ειδικών» διευκολύνσεων του Γιώργου Παπανδρέου στην κυβέρνησή του, η οποία όπως προανέφερα ακύρωσε τα δυο πολύ μεγάλα ενεργειακά έργα, δηλαδή της κατασκευής διαβαλκανικού αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου από το βουλγαρικό λιμάνι Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη και του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου South Streem. Και λέγω πως ήταν τραγική φιγούρα, γιατί στον χαιρετισμό του, τόλμησε με περίσσιο θράσος να επαναφέρει το θέμα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, σημειώνοντας ότι: «η Ελλάδα πάντα πιστεύει στο σχέδιο προώθησής του που εκτός από τα προφανή οικονομικά, ενεργειακά και περιβαλλοντικά του οφέλη, είναι επίσης έργο ευρωπαϊκής σημασίας». Ουαί δε υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί! 

Συμπερασματικά, από αυτή την Ελληνο-ρωσική εκδήλωση της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου 2013, στο Περιστύλιο του  Ζαππείου Μεγάρου, μπορεί να ξεκινήσει  μια πραγματική νέα επαναπροσέγγιση των Ελληνο-ρωσικών σχέσεων. Σχέσεις που θεωρώ πως επιθυμεί διακαώς η Ρωσική πλευρά και τούτο έδειξε η τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα της Αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της ρωσικής Άνω Βουλής, με επικεφαλής την πρόεδρό του, Βαλεντίνα Ματβιένκο. 

Έτσι, ευελπιστώ, πως έστω και την ύστατη στιγμή, η Ελληνική Κυβέρνηση θα πάψει να επιδεικνύει πολιτικό στρουθοκαμηλισμό και πολιτική υποταγή στους Δυτικούς «φίλους μας» και θα καταλάβει πως πρέπει να έχει ειλικρινείς σχέσεις με μια παγκόσμια υπερδύναμη, όπως είναι η Ρωσία για να μπορέσει να αποτινάξει το προδοτικό και εφιαλτικό, «ανήκουμε εις την Δύση». Γιατί κύριοι κυβερνώντες, η Ελλάδα πρέπει να ανήκει όπου είναι το συμφέρον της. 

Άλλωστε, η Valentina Matvienko σας έστειλε το μήνυμα, όταν στον χαιρετισμό της είπε: «οι Κυβερνήσεις της Ελλάδος πρέπει να έχουν γενναιότητα και βούληση»!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.