Τελευταίες αναρτήσεις

29 Ιουλίου 2013

Tο κούρεμα των ψευτοθεών και η εισαγωγή του Έθνους στην Ασκητική της Ρωμαίικης Παράδοσης.

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ σε λίγο καιρό στις ζωές μας.

Επταετία - Κυπριακή τραγωδία - Μεταπολίτευση ήταν άραγε χρόνια εθνικού  προβληματισμού και κοινωνικής αναβάθμισης? Και φυσικά δεν ήταν, φτάνοντας μάλιστα στις μέρες μας βαθμιαία στην σκοτεινή πλευρά της εθνικής αποχαύνωσης και της κοινωνικής διάλυσης.

Τις φταίει? ΤΟ ΞΕΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ αναμφίβολα.
Την περίοδο των παχέων αγελάδων των οικονομικών πακέτων της ΕΕ το Έθνος με πρώτους την κουστωδία των πνευματικών Ταγών του σε μία πρωτόγνωρη διαπλοκή όλων των κοινωνικών- κομματικών τάξεων ζούσε σαν τις παχιές μύγιες που σκορπούσανε τις ακαθαρσίες τους εδώ και εκεί απολαμβάνοντας την δυσωδία των πράξεων τους  και αδιάντροπα διαφήμιζαν αυτό σαν ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό.

Μάλιστα υπήρχαν και δήθεν Χριστιανοί που έλεγαν ότι πίστευαν σε Χριστό και Πατρίδα και χειροκροτούσαν αυτού του είδους την ανάπτυξη πηγαίνοντας  κάθε πρωί ¨να ανάψουν το κεράκι τους¨ στις ενημερώσεις των τραπεζικών λογαριασμών τους!! και παλαιότερα για να ¨θυμιάσουνε¨ τις χρηματιστηριακές συναλλαγές τους!! προβάλλοντας μάλιστα και  κοινωνικό προφίλ με έργα ευποιίας για να δοξασθεί η μούρη τους στα πρόθυμα τηλεοπτικά παράθυρα.

Έτσι ο καθημερινός Έλληναράς των τελευταίων δεκαετιών είχε ξεπεράσει τις ηθικές αναστολές και αναγόρευσε μέσα του τόσους ψευτοθεούς που ξεπερνούσαν και αυτό το δωδεκάθεο.

Ποια νέο είδωλα λάτρευε? Μα φυσικά τους παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς του, τα πολύπλοκα χρηματιστηριακά προιόντα, τα  κυβικά στο τετράτροχο, την κραιπάλη, τις βίλλες, τα κότερα και τα συναφή αλλά και τις διακοπές του σε ξωτικά μέρη κυρίως μάλιστα την περίοδο των Χριστουγέννων, επικυρώνοντας μάλιστα έτσι την πλάνη της υλικής πολυθείας του.

Και φυσικά αυτοί οι ψευτοθεοί τον γέμιζαν με  πλούσιες "αρετές"  και πάθη δηλ την μισάνθρωπη απληστία με το γνήσιο τέκνο της την πλεονεξία, την σκληροκαρδία απέναντι στον ανήμπορο πλησίον, την κενοδοξία, την ψυχανώμαλη εγωπάθεια, την διαστροφή, την αδιαφορία για οποιοδήποτε σοβαρό εθνικό τεκταινόμενο και άλλα πλείστα ανήθικα καλούδια με τα οποία ¨φρόντισαν¨ οι γενιές του Πολυτεχνείου να ¨νουθετήσουν¨ τις ζωές των νέων παιδιών με το μοδάτο σύνθημα ¨φάτε, πιέτε ω ρε αδέλφια τώρα που μας ρίχνουν τον παρά τον πολύ απ έξω¨. Τόση λύσσα είχαν ¨οι επαίοντες¨ του Έθνους που μάζωξαν τόσα πάθη και τόσο χρήμα που μόλυναν με την παρουσία τους την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου για να το καταντήσουν σε λίγα χρόνια ένα απέραντο τρελοκομείο και πνευματικό νεκροταφείο. Δεν τους έφταναν όμως αυτά, αλλά άνοιξαν και τις κερκόπορτες της προδοσίας σέρνοντας ιδία βουλήσει τον Ελληνικό λαό στα σκλαβοπάζαρα των διεθνών αγορών για να τον σώσουν δήθεν από την καπιταλιστική βουλιμία που τον έπιασε τις τελευταίες δεκαετίες.

Όλα αυτά όμως σήμερα τα ξέρουμε και θα μου έλεγε κάποιος γιατί μας ζαλίσεις με τις αμαρτίες μας?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Επειδή ακριβώς  αυτή η επίγνωση των αμαρτιών σήμερα θα μας σώσει! Διότι είναι ο  μόνος αυθεντικός δρόμος για να επανακάμψουμε  στην καθημερινή ισορροπημένη εθνική ζωή.

¨Πάσα παρακοή έλαβε  ένδικό μισθαποδοσία¨ και έτσι συμβαίνει σήμερα ενώπιον μας, οι ψευτοθεοί να κουρεύονται στα ομόλογα, στις καταθέσεις, στον φουσκωμένο εγωισμό, στα ψηλά κυβικά, στις βίλλες και στα κότερα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο τσαμπουκάς του νέο-Έλληνα να μεταλλαχθεί σε κατάθλιψη και απελπισία.

Πολλές φορές ο Ρωμηός στη ιστορία του βροντοφώναζε ιστορικά- ηρωικά ΟΧΙ. Σήμερα και σε αυτούς τους χρόνους που διάγουμε ακούσαμε σε τηλεοπτικές συνδέσεις τις πλειοψηφίες των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων μας να αλαλάζουν ανερυθρίαστα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Ουσιαστικά αυτό που καταλάβαμε μετά από σύντομο καιρό είναι ότι έλεγαν στους ξένους τοκογλύφους ελάτε να τα πάρετε όλα!!

Όμως οι ατιμίες και  οι προδοσίες κτύπησαν την ¨πόρτα του ουρανού¨ και ήδη βλέπουμε τα σύννεφα της πνευματικής μπόρας να πυκνώνουν γύρω από τη πατρίδα μας.

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα? Οι ψευτοθεοί  θα κουρεύονται . οι παχιές μύγιες του Αυγούστου θα ανακεφαλοποιηθούν με κοινωνική ανακύκλωση και τα εθνικά  λαμόγια θα φαντάζουν πλέον σαν σκιές μέσα στην ιστορία.

Αυτοί που εφήρμοσαν  πρώτοι την κοινωνική μηχανική, αυτή η μηχανική θα τους πολτοποιήσει γιατί  ξεπέρασαν τις κόκκινες γραμμές  που προσδιορίζουν την ανθρώπινη  υπόσταση.

Ήδη οι βασανιστές ψάχνουν τρόπους για να φύγουν γιατί κατανοούν πλέον ότι οι διεθνείς πάτρωνες τους θα τους παραδώσουν σύντομα στα χέρια του λαού που καθήμαξαν με πρωτόγνωρη μανία. Το παρακάτω είναι ένα σημείο των τεκταινομένων.

«Οι πολίτες έχουν δίκιο να μην εμπιστεύονται την τρόικα», καθώς «ριζικές αποφάσεις, όπως η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, δεν μπορεί να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες», τονίζει η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ... 

Σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή της Κυριακής», η κ. Ρέντινγκ, η οποία είναι και επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο καιρός της τρόικας τελείωσε». 
Πηγή: naftemporiki.gr 

Και τώρα προσεγγίζουμε  ένα θέμα που μας πονάει όλους αλλά και είναι κοινή διαπίστωση ότι η λουστραρισμένη βιτρίνα της προηγούμενης ζωής των χρόνων της μεταπολίτευσης διέλυσε τον κοινωνικό ιστό αφήνοντας την ανομία και την διαστροφή να τον  σημαδέψει με συμπεριφορές έντονης ψυχοπάθειας. Και αυτό σήμερα το βλέπουμε. Και αναρωτιώμασθε τι θα μας σώσει? Ποιος θα μας σώσει? Την στιγμή που όλα σκιάζονται μέσα στο σκοτάδι.
Τριάντα χρόνια πριν ο πνευματοκίνητος  Γέροντας Παίσιος έλεγε: ¨περνάμε δύσκολα χρόνια και τι δύσκολα χρόνια, θα περάσουμε ένα τράνταγμα και αυτοί που δεν ζούνε πνευματικά θα αναγκασθούν εκ των πραγμάτων να ζήσουν πνευματικά¨. 
Δηλαδή τι ξεκαθάριζε ο Γέροντας που ήδη φαίνεται στις μέρες μας?
ΨΑΛΜΟΣ 2ος 

(Ἰνατί ἐφρύαξαν ἔθνη, καὶ λαοὶ ἐμελέτησαν κενά;
παρέστησαν οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς, καὶ οἱ ἄρχοντες συνήχθησαν ἐπὶ τὸ αὐτὸ κατὰ τοῦ Κυρίου καὶ κατὰ τοῦ χριστοῦ αὐτοῦ. Διαῤῥήξωμεν τοὺς δεσμοὺς αὐτῶν καὶ ἀποῤῥίψωμεν ἀφ᾿ ἡμῶν τὸν ζυγὸν αὐτῶν.)

Ήδη οι βασιλείς των εθνών συνήχθησαν κατά του ΚΥΡΙΟΥ και θέλουν να καταργήσουν την Αργία της ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Θα μου πείτε μα είναι αυτό τόσο σοβαρό πράγμα?

ΝΑΙ  ΕΙΝΑΙ!!! Γιατί τολμούν  να προσβάλουν τον ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ μέσα στην μήτρα της Ορθοδοξίας που είναι η Αγιοτόκος Ελλάς.

Το μαρτύριο του Πατρο- Κοσμά καθαγίασε ομολογιακά την Αργία της ΚΥΡΙΑΚΗΣ σε πείσμα των αντίχριστων δυνάμεων όλων των εποχών και σήμερα οι εγκληματίες των εθνών επιστρέφουν στο τόπο του εγκλήματος για να ολοκληρώσουν το ανοσιούργημα τους με διάφορες προφάσεις και με την ανοχή των ταγών μας!!

Να γιατί έρχεται πολύ δυνατό χαστούκι- τράνταγμα. Οι μεθυσμένοι πνευματικά νέο- Έλληνες μόνο έτσι μπορούν να ξυπνήσουν, την στιγμή που η μετάνοια για αυτούς φαντάζει γραφικότητα και παρωχημένη διαδικασία για καθυστερημένα μυαλά.

Μόλις ο μεθυσμένος ξυπνήσει θα προσπαθήσει να καταλάβει που  βρίσκεται, δηλ θα έρθει σε επίγνωση της αλήθειας. Μετά θα θελήσει να αποτοξινωθεί από τα δηλητήρια που τον ποτίζανε τόσα χρόνια γιατί μέσα σε αυτά του έριχναν την δήθεν ζάχαρη της καλοζωίας.

Έτσι αρχίζει η  μεταστροφή και ανοίγει έμπροσθεν  του ένας άλλος κόσμος που  κάποιοι του τον στερήσανε για τον έχουν  εύκολο υποχείριο τους. Και αυτός ο κόσμος είναι η από αιώνων ισορροπημένη βιωτή της Ορθόδοξης Ελληνικής Παράδοσης που συνδύαζε ¨το παν μέτρον άριστον¨ με τις πραγματικές χαρές της ζωής που δίνει απλόχερα η Ελληνική φύση.

Όταν ο Έλληνας εκ των πραγμάτων αποδεχθεί οικειοθελώς αυτό τον τρόπο διαβίωσης, θα κατανοήσει άμεσα την ασκητική πνευματικότητα ¨του φιλοσοφείν την ζωή και την ματαιότητα των πολύπλοκων ανέσεων αυτής¨ και τότε θα αναδειχθεί σαν άτομο και σαν Έθνος στο ψηλό σκαλοπάτι που πάντα του ταίριαζε για να  μπορέσει να ψάλλει και αυτός δοξολογικά μαζί με τους Αρχαγγέλους ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ στην  πραγματική μητέρα του την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ που νοιάζεται πραγματικά γι αυτόν και παρακαλεί σήμερα ικετευτικά για την Εθνική μεταστροφή  και την Σωτηρία μας ενόψει  των ραγδαίων γεωπολιτικών ανακατατάξεων που άρχισαν να συμβαίνουν στον πλανήτη. Μία τέτοια Εθνική Πορεία θα αναγορεύσει την μικρή Ελλάδα ΑΞΙΑ για να γίνει το πνευματικό προζύμι και να θρέψει την πεινασμένη πνευματικά ανθρωπότητα. Οψόμεθα...

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

ΥΓ Θα σας έλεγα καλό καλοκαίρι και εύχομαι, αλλά φέτος το καλοκαίρι μυρίζει διαφορετικά και φέρνει μία ευωδία από παλιά γνωστά μέρη εκεί στην καθ ημάς Ανατολή που μας δροσίζει από τον πνευματικό καύσωνα των ημερών μας.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.