17 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ των μελών … του Συνασπισμού με ολίγον από συνιστώσες!!!

Γράφει ο Στάθης Διομήδης 

«Το συνέδριο (του ΣΥΡΙΖΑ) ήταν υπόθεση ενός διευρυμένου κομματικού μηχανισμού του 4-5% και σε καμιά περίπτωση του 27% που πήρε πέρυσι τον Ιούνιο. Αυτό είναι μια θεμελιώδη αντίθεση…» ανέφερε στο σχόλιό του τη Δευτέρα στον Real fm ο κ. Λυγερός.

Μέσα σε μια φράση όλη η πραγματικότητα για το 1ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Για πέντε  ημέρες κυριαρχούσαν τα οργανωτικά ζητήματα με αποτέλεσμα όλη η συζήτηση να κινείται γύρω από το εάν θα καταργηθούν οι συνιστώσες και εάν θα υπάρξει ενιαίο ψηφοδέλτιο. Έγινε από όλες τις πλευρές, μια προσπάθεια οργανωτικού ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Παρόλα αυτά η σκληρή τακτική που ακολούθησε η ηγετική ομάδα δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Και οι συνιστώσες παρέμειναν και θα αυτοδιαλυθούν «σε εύλογο χρόνο» καθώς δεν περπάτησε η πρόταση για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και η εκλογή της κεντρικής επιτροπής έγινε με ξεχωριστά ψηφοδέλτια, έξι!!! μάλιστα τον αριθμό, παρόλο που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε τρεις - τέσσερις φορές στο βήμα το Σάββατο προσπαθώντας να πείσει την εσωκομματική αντιπολίτευση για την αναγκαιότητα του ενιαίου ψηφοδελτίου.

Μετά τις  διπλές εκλογές του 2012 ξεκίνησε μια  προσπάθεια για να υπάρξει διεύρυνση  στις κομματικές οργανώσεις και όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή και άλλων πολιτών εκτός του 3% των συνιστωσών.  Γρήγορα παραπέμφθηκε στις καλένδες η προσπάθεια.

Αποτέλεσμα ήταν το 1ο συνέδριο αντί να είναι συνέδριο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ να είναι συνέδριο των μελών του Συνασπισμού με ολίγον από συνιστώσες. Ελάχιστοι σύνεδροι εκτός συνιστωσών του 3%, συμμετείχαν σε ένα σώμα 3500 περίπου μελών, ενώ στο σύνολο των 200 μελών της ΚΕ που εκλέχθηκε δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού, που δεν προέρχονται από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Αυτό και μόνο δείχνει ότι διεύρυνση και ΣΥΡΙΖΑ μελών είναι ευφηολογήματα και φληναφήματα. Ο στόχος ο οποίος και επετεύχθη ήταν: ελεγχόμενες καταστάσεις, φίμωση απόψεων, μόνη αλήθεια αυτή  της υποτιθέμενης κομμουνιστικής αριστεράς και «τα σκυλιά δεμένα»!!!

Στο πολιτικό σκέλος, σχεδόν όλα τα πατριωτικά ζητήματα παραπέμφθηκαν στις καλένδες (στο μέλλον) ενώ και κάποιες ελάχιστες αναφορές (σε σχέση με την Τουρκία) που υπήρξαν στην πολιτική απόφαση δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν. Ο Τούρκικος επεκτατισμός, η τουρκική επιθετικότητα και οι απειλές του κατά της Εθνικής Κυριαρχίας βαφτίζονται στην πολιτική απόφαση ως «αιτήματα και διεκδικήσεις» της διπλωματίας της Τουρκίας!!!

Παρόλο που πολύ έγκαιρα, στις 6/6 στην εφημερίδα  «ΑΥΓΗ», ο κ. Αϋφαντής, διπλωματικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα, είχε επισημάνει την ανακολουθία μεταξύ πατριωτικών ζητημάτων, Λαού και Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ η ηγεσία δεν τον έλαβε καν υπόψιν της και επέβαλε τις δικές τις θέσεις.

Μάλιστα ο  κ. Αϋφαντής έκλεινε με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο  την ανάλυσή του (γνωρίζοντας ίσως καλύτερα από τον καθένα, την ανθρωπογεωγραφία του χώρου) λέγοντας: 

«… Ποιες «θέσεις  Κ.Ε.» ποιου κόμματος έχουν μείνει στη συνείδηση του μέσου πολίτη; Από το σημείο όμως αυτό μέχρι να βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας, παραγνωρίζοντας τον βαθύτατο πατριωτικό χαρακτήρα του αριστερού λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα, υπάρχει τεράστια απόσταση. Το ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ καλείται να διορθώσει τα ημαρτημένα, να πιάσει τον παλμό του ελληνικού λαού, που καταστρέφεται από τη μνημονιακή πολιτική, όπως ακριβώς έπραξε το '41 το ΕΑΜ και όχι τα διάφορα, δήθεν αριστερά, γκρουπούσκουλα που αντί εθνικής αντίστασης πρότειναν την «ταξική συναδέλφωση με τον Γερμανό στρατιώτη…»! 

Ένα είναι  σίγουρο: ο ΣΥΡΙΖΑ του Συνασπισμού με ολίγον από συνιστώσες δεν είναι διεύρυνση. Είναι πισωγύρισμα. Ο Λαός θέλει απαντήσεις, θέλει λύσεις ΚΑΘΑΡΕΣ στη μνημονιακή και ανθελληνική λαίλαπα.

Θέλει πατριωτικό φρόνημα. Θέλει κυβέρνηση Λαϊκής κυριαρχίας, Εθνικής Ανεξαρτησίας, Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Και σίγουρα δε θέλει ανθελληνικούς διεθνισμούς και ροζ συννεφάκια…

Υ.Γ 1  Μια  πρόχειρη ματιά στην πρώτη εικοσάδα (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) των  εκλεγμένων στην Κ.Ε. δείχνει με τον  καλύτερο τρόπο τις διαθέσεις… 

Υ.Γ. 2  Μετά την οργανωτική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δεκέμβρη του 2012 είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο: «Σχεδόν 1.5 εκατ. ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς εκπροσώπηση στην Κ.Ε. του κόμματος» http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=487215 

Τελικά αποδεικνύεται  ότι ήμουν πολύ επιεικής…



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.