12 Ιουλίου 2013

Κωμικοτραγικές απόψεις του Τσίπρα και των Συριζαίων για τις Ενοπλες Δυνάμεις....

Γράφει ο Πέτρος Ευθυμίου 

Εξωφρενικές θέσεις για  την εθνική άμυνα διατυπώνονται  στην ιστοσελίδα του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Και παρά το γεγονός  ότι κύκλοι προσκείμενοι στην ηγετική ομάδα προσπαθούν να διασκεδάσουν τις  εντυπώσεις με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για τις απόψεις μιας από τις «συνιστώσες», οι οποίες έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, στην ιστοσελίδα (http://synedrio.syriza.gr/theseis.php?id=43) εμφανίζονται ξεκάθαρα ως κομματικές θέσεις.

Τις βρίσκει κανείς στην παράγραφο 7, υπό τον τίτλο «Προγραμματικές κατευθύνσεις και θέσεις» στα «Κείμενα Συμβολής», όπως τα ονομάζει η ιστοσελίδα. 

Είναι προφανές ότι οι συντάκτες  αυτού του κειμένου έχουν και  άγνοια βασικών στοιχείων, αφού, για  παράδειγμα, προτείνουν οι αποδοχές των αξιωματικών να μειωθούν στα επίπεδα «του μισθού ενός ειδικευμένου εργάτη». Αγνοούν βέβαια ότι με τις περικοπές που έχουν υποστεί οι αξιωματικοί οι αποδοχές τους έχουν περιοριστεί σε τέτοιον βαθμό, που να είναι χαμηλότερες από αυτές πολλών ειδικευμένων εργατών του ιδιωτικού τομέα. 

Σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες, ζητούν «αναστολή, μέχρι να ξαναμπεί η οικονομία σε ανάπτυξη, κάθε δαπάνης  για τον Στρατό, πλην των νέων μειωμένων δαπανών για μισθοδοσία προσωπικού και των δαπανών που  θα κρίνει απόλυτα απαραίτητες μια εκλεγμένη επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη της κυβέρνησης, εκπροσώπους των φαντάρων και των κατώτερων αξιωματικών, και της Πανελλαδικής Επιτροπής Εργατικού Ελέγχου».

Θέλουν ακόμη «συνδικαλιστικά  δικαιώματα» για τους στρατευμένους, καθώς και τη συγκρότηση επιτροπών «στρατιωτών και κατώτερων αξιωματικών» που «πρέπει να αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μονάδα». 

Το όραμά τους για την οργάνωση του Στρατού περιλαμβάνει «εκλογή  και δικαίωμα ανάκλησης όλων των  αξιωματικών από τους στρατιώτες», αλλά και «θητεία με εκπαίδευση στα όπλα όλου του εργαζόμενου λαού, σαν εγγύηση για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών του». Αυτό φυσικά συμπληρώνεται με «πλαισίωση του Στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων, που θα εκπαιδευτούν στα στρατόπεδα με έξοδα του κράτους». 

Το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να είναι  «κόκκινο πανί» για τους ανθρώπους  του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι ζητούν αποχώρηση  από την Ατλαντική Συμμαχία, για  την οποία υποστηρίζουν ότι «είναι η στρατιωτική έκφραση του  καπιταλισμού της εποχής των μονοπωλίων, δηλαδή του ιμπεριαλισμού».

Οσο και αν αναζητήσαμε και άλλες  απόψεις ή θέσεις για την εθνική άμυνα, δεν μπορέσαμε να βρούμε παρά ελάχιστα. Οι «Θέσεις της Κεντρικής  Επιτροπής» περιλαμβάνουν προτάσεις για «μια νέα, λαϊκή, δημοκρατική και ριζοσπαστική μεταπολίτευση», αλλά πουθενά δεν αναφέρονται στα ζητήματα της εθνικής άμυνας. Σε μόνο μια παράγραφο ανάμεσα σε αοριστολογίες περί μιας «άλλου τύπου ένταξης στο διεθνές γίγνεσθαι μέσω μιας ανεξάρτητης, πολυδιάστατης και φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής», αναφέρονται τα εξής:

«Η οργάνωση της εθνικής άμυνας έχει πάντοτε αποτρεπτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην υπεράσπιση των  λαϊκών κατακτήσεων και της ελεύθερα εκφρασμένης λαϊκής βούλησης. Στην εκπλήρωση αυτού του στόχου συμβάλλουν ουσιαστικά Ενοπλες Δυνάμεις αξιόμαχες, αποκλειστικά εντεταλμένες στον αποτρεπτικό και αμυντικό τους ρόλο»…  

Είναι ένα σύμπλεγμα διοικητικών  και πολιτικών θεσμών, που δεμένοι  με χιλιάδες νήματα με τους ντόπιους μηχανισμούς  της αστικής τάξης σκοπό έχουν  τη συντριβή του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς και την υπεράσπιση του καπιταλισμού. Η έξοδος από το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο ζήτημα αρχής. Είναι ζήτημα που έχει να κάνει με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και της επαναστατικής της πορείας.

Παραμονή στο ΝΑΤΟ σημαίνει παροχή χρόνου και «χώρου» από την κυβέρνηση για την προετοιμασία αντεπαναστατικών, υπονομευτικών ενεργειών και πραξικοπημάτων εναντίον της.

Ευθύμιος Πέτρου
Εφημ. Δημοκρατία

ΣΧΟΛΙΟ
Από τους προδότες που τα τελευταία 3 χρόνια διαλύουν τις Ενοπλες Δυνάμεις της πατρίδας αφήνωντάς τες χωρίς πολεμοφόδια, νέα οπλικά συστήματα, ανεκπαίδευτες και με κλείσιμο δεκάδων στρατοπέδων, διαπιστώνουμε με τρόμο ότι, το αντίπαλον "πολιτικόν δέος" σήμερα είναι οι προδότες του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δεν έχουν πάει φαντάροι και δεν γνωρίζουν τι είναι και πως λειτουργεί ο Ελληνικός Στρατός αλλά κι οτιδήποτε άλλο που έχει σχέση με τον στρατό....

Νομίζουν ότι οι στρατιωτικές μονάδες είναι σχολικές τάξεις με πενταμελή και δεκαπενταμελή συμβούλια!!!!
Νομίζουν ότι ο στρατός λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες....
Είναι τραγελαφικό....

Και οι άνθρωποι αυτοί ευελπιστούν ότι αύριο θα κυβερνήσουν τον τόπο!!!!

Φανταστείτε μια συριζαίϊκια εικόνα στρατιωτικής μονάδας στο πεδίο της μάχης....

Λίγο πριν την σύγκρουση συνεδριάζει το δεκαπενταμελές συμβούλιο των φαντάρων στο οποίο αποφασίζεται ότι οι αξιωματικοί και οι διοικητές των μονάδων λένε αρλούμπες κι ότι δεν επιθυμούν να πολεμήσουν στην συγκεκριμένη μάχη....
Ανακοινώνουν την απόφαση στους διοικητές οι οποίοι βάσει τον νέου συριζαϊικου στρατιωτικού κώδικα μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις επί της απόφασης ή την παραίτησή τους.... Οργανώνονται νέες επιτροπές να συζητήσουν τα προκύψαντα προβλήματα κλπ κλπ....

Ολα αυτά υπό το έκπληκτο βλέμμα των εχθρών οι οποίοι διαπιστώνουν ότι οι Ελληνες το έχουν χάσει.... το μυαλό τους και η μάχη έχει τελειώσει ουσιαστικά πριν αρχίσει....

Η όλη κατασταση για τους αναγνώστες του ΑΣΤΕΡΙΞ θυμίζει τους Ρωμαίους λεγεωνάριους που αντί να υπακούσουν στους διοικητές και να επιτεθούν στους Γαλάτες, συγκεντρώνονται σε κύκλο και συζητούν το τι μέλλει γενέσθαι.... 

Αμοιρη πατρίδα σε τι μέλλον σε οδηγούμε....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.