25 Ιουλίου 2013

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΙ ΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΥΜΩΝ!

Του Ηλία Σχορετσανίτη 
Οικονομολόγου, MSc

«Arbeit macht frei!» (αρμπάιτ μαχτ φράι). Είναι μια γερμανική φράση του Β’ παγκοσμίου πολέμου που σημαίνει η «δουλειά ελευθερώνει». Ήταν ανηρτημένη φόρα-μόστρα στην είσοδο των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Γ’ Ράιχ (Νταχάου, Άουσβιτς, Θιρέζιενστατ κα). Την έβλεπε ο αιχμάλωτος-δούλος καθώς εισερχόταν στο στρατόπεδο και σκεφτόταν ότι αν δείξει καλή διαγωγή και δουλέψει σκληρά, ποιος ξέρει, ίσως να τον ελευθερώσουν μια μέρα. Μπορεί και σύντομα! Η αλήθεια είναι πως η πλειονότητα, όντας υποσιτισμένοι, άφηναν τα κοκαλάκια τους εκεί, δουλεύοντας μέχρι τελευταίας ικμάδας. 

«Arbeit macht frei» μας λένε και σήμερα οι «φίλοι» Γερμανοί μέσω των «ελλήνων» αντιπροσώπων τους! «Δουλειά και πάλι δουλειά! Όλοι οι έλληνες να βάλουμε το κεφάλι κάτω. Μπορούμε να τα καταφέρουμε όλοι μαζί!» Ναι, δουλέψτε και τις Κυριακές! Έτσι θα αλλάξουμε το κλίμα και –ποιος ξέρει- ίσως να ελευθερωθούμε μια μέρα από τα δανειακά δεσμά! Ίσως και σύντομα (για κάποιους που βλέπουν φως στο τούνελ και δεν κατάλαβαν ότι είναι το τραίνο που έρχεται). 

Θα ήθελα να θυμίσω σε όλους αυτούς τους νοσταλγούς, της επαναλανσαριζόμενης Βέρμαχτ με την αεροσόλα (ναι, σε αυτούς που κυβερνούν απευθύνομαι) ότι ο Έλληνας δε γουστάρει να δουλεύει, αλλά να ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ. Η ελληνική είναι η μοναδική γλώσσα στον κόσμο που διαχωρίζει τη δουλειά από την εργασία. Εργασία σημαίνει παράγω έργο ακόμη και χωρίς μισθό. Ο γέροντας Πορφύριος εργασία ονόμαζε την άσκησή του στην καρδιακή προσευχή! Η δουλειά εμπεριέχει την έννοια του καταναγκασμού για την επιβίωση. 

Αλλά, τι γράφω! Οι έλληνες πολιτικοί  έχουν τη δική μας λευκή επιταγή! Έχουν δημοκρατικότατη λαϊκή εντολή για κάθε εθνομηδενιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζουν, για κάθε καλό που μας κάνουν θεσπίζοντας μαφιόζικους νόμους περί ανευθυνότητας υπουργών. Μπράβο στους μπράβους της δικαιοσύνης! 

Και ακόμη περισσότερα μπράβο για  την απόπειρα κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Φοβερά επιτεύγματα οι πολιτικοί μας! Θα επιδιώξουν πονηρώς και ευσχημόνως να μειώσουν προσωρινά τα ποσοστά ανεργίας, καθώς οι πολυεθνικές θα έχουν μια πραγματικά πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκεφαλίσουν τα μικρομάγαζα. Ποια μεσαία επιχείρηση θα προσλάβει άτομο για τις Κυριακές; Αντέχει; Εκμεταλλευόμενη την αργία της Κυριακής το πολυκατάστημα θα έχει πελάτες με ΠΟΛΥ ελεύθερο χρόνο, άρα οι ίδιοι θα πραγματοποιήσουν πολύ μεγαλύτερο τζίρο. Μακροπρόθεσμα η ανεργία θα αυξηθεί, γιατί οι μικρομεσαίοι, τα ζωτικά κύτταρα της οικονομίας, θα «τινάξουν πέταλα». Υπάρχει συγκεκριμένη και διαρκώς μειούμενη διαθέσιμη ποσότητα χρήματος στην αγορά. Το κόλπο της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας έχει στόχο να «κατευθύνει» τη διάθεση του χρήματος σε συγκεκριμένους τύπους καταστημάτων και δεν είναι επ’ ουδενί αναπτυξιακό, γιατί απλά δεν αυξάνει το εισόδημα του έλληνα. Χειρότερα ακόμα, προσανατολίζει τους καταναλωτές σε πολυεθνικές που στέλνουν το χρήμα στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να μαραζώνει περεταίρω η ελληνική οικονομία μέσω μείωσης της διάθεσης και κατ’ επέκταση της κυκλοφοριακής ταχύτητας του χρήματος.

Η οικονομική, είναι η μία πλευρά του φεγγαριού. Υπάρχει, όμως, και η άλλη, η σκοτεινή, η ύπουλη, η αντίχριστη. «Καὶ κατέπαυσε τῇ ἡμέρᾳ τῇ ἑβδόμῃ ἀπὸ πάντων τῶν ἔργων αὐτοῦ, ὧν ἐποίησε. Καὶ εὐλόγησεν ὁ Θεὸς τὴν ἡμέραν τὴν ἑβδόμην καὶ ἡγίασεν αὐτήν· ὅτι ἐν αὐτῇ κατέπαυσεν ἀπὸ πάντων τῶν ἔργων αὐτοῦ, ὧν ἤρξατο ὁ Θεὸς ποιῆσαι.» (Γέννεσις 2, 2:3). Μια ημέρα που μόνο στην Ελλάδα ονομάζουμε Κυριακή (εκ του Κύριος), που είναι μέρα Αναστάσιμη και ευλογημένη, που είναι μέρα που εκκλησιαζόμαστε και ξεκουραζόμαστε προς Δόξα Του, πρέπει να αλλοιωθεί. Πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει ύφος και χαρακτήρα στο μυαλό του ορθόδοξου έλληνα. Η Κυριακή μας, χαλάει τη μανέστρα της επερχόμενης πανθρησκείας και δε θα διστάσουν να κάμουν οτιδήποτε για να την ισοπεδώσουν πνευματικά. 

Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής πατρονάρεται και προωθείται από τους έλληνες πολιτικούς. Δε θέλω να ξέρω καν ποιοι είναι αυτοί. Αυτό που θέλω να μάθω είναι ΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ. Είστε Χριστιανοί, σαϊεντολόγοι, ιουδαίοι, βουδιστές, άθεοι; Γιατί δε λέτε στον ελληνικό λαό τι είστε; Και αν είστε κάτι, αποδείξτε ότι είστε πρακτικά, με την εφαρμογή τους στην πολιτική σας συμπεριφορά. Ξέρετε γιατί το κρύβουν; Γιατί φοβούνται. Γιατί το σκοτάδι στις καρδιές τους τούς επιβάλλει να παίζουν ύπουλα και πονηρά. Γιατί αν πούνε ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι θα αντιπαραβάλλουμε τα έργα και τους λόγους τους με το λόγο και τις παρακαταθήκες του Χριστού και θα ξεφτιλιστούνε. Γιατί οι περισσότεροι πιστεύουν στη δύναμη άλλου πατέρα και αυτό φαίνεται από τους καρπούς των έργων τους: μια τραγωδία! Πείτε ρε αθεόφοβοι σε τι πιστεύετε; Στο μέγα αρχιτέκτονα του σύμπαντος; Ποιος είναι αυτός που πιστεύει στην Αγία Τριάδα και θέλει καταργήσει την αργία της Κυριακής, κ. Χατζηδάκη; Κανένας που πιστεύει αληθινά δεν πρόκειται να ψηφίσει τέτοιο μέτρο, και καλό θα ήτανε να κάνετε ονομαστική ψηφοφορία για να πέσουν οι μάσκες επιτέλους. Δεν είναι μόνο για το λαό, αλλά έχετε μια τελευταία ευκαιρία να κάμετε ομολογία πίστεως. Μόνοι σας θα βγάλετε τα μάτια σας.

Οι γερμανοί μπορεί να επιδείκνυαν  και να συνεχίζουν να προωθούν με κάθε μέσο το «Arbeit macht frei», αλλά οι έλληνες έχουν σε εκατοντάδες εκκλησιές τα λόγια του Χριστού μας «Γνώσεσθε την Αλήθεια και η Αλήθεια ελευθερώσει υμάς». Τον Έλληνα θα τον ελευθερώσει η Αλήθεια του Χριστού, όχι η δουλειά την Κυριακή, όπως πολύ πονηρά μηχανεύτηκαν οι «σύμμαχοι» οι έθνους μας!

Ο μητροπολίτης Αιτωλίας και  Ακαρνανίας κ. Κοσμάς λέγει με επιστολή του στους έλληνες βουλευτές  για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής: «Ὁ συμπατριώτης μας μεγάλος ἅγιος, διδάχος, Ἐθνομάρτυς καί Ἱερομάρτυς Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, ἔχυσε τό ἅγιο αἷμα του, γιατί ἀγωνίσθηκε νά ἑδραιώσῃ στά Γιάννενα τήν ἀργία τῆς Κυριακῆς καί ἦλθε ἀντιμέτωπος μέ τούς Ἑβραίους. Ἐμεῖς σήμερα θά συμμαχήσουμε μέ τούς δημίους του;»

Και για να μην έχουμε παρεξηγήσεις ο Άγιος επίσης έλεγε: «Ἐὰν τυχὸν κανεὶς ἀδίκησε κάποιον -εἴτε αὐτὸς εἶναι ρωμιός, εἴτε εἶναι τοῦρκος, εἴτε εἶναι ἑβραῖος, εἴτε εἶναι φράγκος- ὅ,τι πῆρε, ὅ,τι ἔδωσε, νὰ τὸ γυρίση πίσω· γιατί τὸ ἄδικο δὲν εὐλογεῖται».

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός  σήμερα τιμάται ως Ισαπόστολος, Εθναπόστολος, Ιερομάρτυρας και Εθνομάρτυρας! Ο ίδιος ζούσε στο Άγιον Όρος και όταν πήρε την απόφαση να διακονίσει την Ελλάδα, έλαβε πρωτίστως την άδεια και την ευλογία του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Σεραφείμ. Αν έστελνε ο Θεός έναν άγιο άνθρωπο σε ‘μας, για να συνεγείρει τους έλληνες σήμερα, έτσι θα έπραττε κι εκείνος, γιατί είναι το σεβάσμιο, το ευλογηθέν και το ευγενές. 

Ο Πατροκοσμάς ήταν αποκαλυπτικός για την κατάρα αυτών που δούλευαν τις Κυριακές. Έλεγε: «Εκείνο το κέρδος οπού γίνεται την Κυριακήν είναι αφωρισμένο και κατηραμένο, και βάνετε φωτιά και κατάρα εις το σπίτι σας και όχι ευλογίαν. Και ή σε θανατώνει ο Κύριος παράκαιρα, ή την γυναίκα σου, ή το παιδί σου, ή το ζώον σου ψοφά, ή άλλον κακόν σου κάμνει. Όθεν, αδελφοί μου, δια να μη πάθετε κανένα κακό, μήτε ψυχικόν μήτε σωματικόν, εγώ σας συμβουλεύω να φυλάγετε την Κυριακήν, ωσάν οπού είναι αφιερωμένη εις τον Θεόν.». 

Και αν τα ηλεκτρικά αυτά λόγια του μεγάλου μας Αγίου δεν ταράζουν τους ποιμενάρχες μας, ας τολμήσουν να τον βγάλουν από Άγιο! Αλλιώς, να βγει ο Αρχιεπίσκοπος, οι Δεσποτάδες και σύσσωμο το Άγιον Όρος για να αφυπνίσουν πολιτικούς και λαό να μην περάσει αυτός ο νόμος! Όχι να «τοποθετηθούν» με δηλώσεις, φωτογραφίες και… χαίρετε, έκανα το χρέος μου. Όχι χαλαρά, για να αποφύγουνε τις μετωπικές συγκρούσεις. Τη διπλωματία ας την αφήσουν στους διπλωμάτες. Το βάρος του θέματος επιβάλλει να ασκήσουν εμφανώς πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση, για να το δει και ο Θεός και ο λαός. Ημίμετρα δεν υπάρχουν. Ή συντάσσεσαι ή αποτάσσεσαι!

Όπως ήδη συντάχθηκαν με τους αποκεφαλισμούς των Ορθοδόξων ρασοφόρων στη Συρία με την ένοχη σιωπή τους. Και επειδή δεν το συλλάβανε πνευματικά το νόημα, τα κομμένα κεφάλια δεν είναι αλλότρια, αλλά τα δικά τους! «Ο προφήτης Ηλίας τροχάει τη μαχαίρα του. Πρώτα θα αρχίσει από Πατριάρχες, Δεσποτάδες, παπάδες, μοναχούς», είπε ο γέροντας Παΐσιος, και απ’ όσο γνωρίζω δεν έχει πέσει σε τίποτε έξω! Ξυπνήστε και διαψεύστε τον, αν έχετε κότσια, αν έχετε φόβο Θεού, γιατί ο Παΐσιος τα είπε για τις μέρες μας. Ήρθε η ώρα να πράξουμε το αυτονόητο και να ομολογήσουμε την πίστη μας, για να χωρίσει επιτέλους η ήρα από το στάρι. Διαφορετικά, το μόνο βέβαιο είναι Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΙ ΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΥΜΩΝ!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.