10 Ιουλίου 2013

Νύχτωσε 3ος χρόνος μνημονίου... μπαίνουμε στον 4ο!

Άνθρωποι κοιτάνε στα σκουπίδια για λίγα αποφάγια, άλλοι βγαίνουν στους δρόμους χτυπώντας πόρτες ζητώντας τα προς το ζειν. Χιλιάδες στέκονται ουρές σε ένα συσσίτιο, παιδιά λιποθυμάνε  από την πείνα. 

Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες είναι άνεργες, φως, τηλέφωνο, βασικές ανάγκες έχουν επιστρέψει στην εποχή του μεσοπολέμου. Οι νέοι μπαίνουν σε ένα αεροπλάνο και αλά φεύγουν….ίσως να μη γυρίσουνε ποτέ. 

Οι μεγαλύτεροι κάνουν ουρές για τα βασικά φάρμακα..τα λεφτά δεν φτάνουν και πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της τροφής και της ίασης. Συνταξιούχοι κλαίνε, άρρωστοι πονάνε, κλαίνε… παρηγοριά καμιά! 

Κάπου αλλού κάποιος κοιτάει ως τελευταία του πράξη ένα κομμάτι σχοινί γράφοντας το τελευταίο του γράμμα. Προτιμά την ηρωική έξοδο από τον πόνο της παραμονής, την ίδια ώρα που κάποιος άλλος πεισμώνει και λέει «όχι, δεν θα τους περάσει». 

Υπάρχουν Σπαρτιάτες ανάμεσά μας, υπάρχουνε και Σουλιώτισσες. 

Λίγοι όμως είναι… χάνονται μέσα στην τρικυμία της ζωής, αυτής που τα τελευταία 40 χρόνια δομήθηκε έντεχνα από αυτούς που φωνάζανε «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία». 

Και σήμερα, αυτοί που βγαίνανε στους δρόμους για Ψωμί, στερήσανε και το αλεύρι. 

Αυτοί που βγαίνανε στους δρόμους για Παιδεία, χτίζουνε κούτσουρα που δεν ξέρουν τι εστί Ελλάδα, Συνείδηση και Πατρίδα. 

Αυτοί που τραγουδούσανε Ελευθερία, παραδόσανε και τα τελευταία κλειδιά στους Εχθρούς. 

Και οι νέοι ακόμα πίνουνε καφέ στις πλατείες. Ακόμα, στέκονται όρθιοι με ένα ποτό στο χέρι μέχρι τα ξημερώματα. Ακόμα ονειρεύονται καρέκλες διευθυντή με ένα blackberry στο χέρι και ένα καλό ουίσκι στο ντουλάπι. Ακόμα γυαλίζει το μάτι τους για ένα τζιπ, ένα γρήγορο αυτοκίνητο και ένα ακριβό ρούχο. 

Ακόμα μιλάνε για τη γκόμενα που κάθεται απέναντι και τις διακοπές στη Μύκονο. Συζητάνε για tattoo, καλοπέραση και μαγκιά. 

Αχ μωρέ νιάτα… αχ μωρέ νιάτα! 

Τόση δύναμη και τόση ανοησία! Σε ποτίσανε ρε, σε ποτίσανε με κόμματα, με star channel, life style και μούσια! 

Αυτά που χτενίζεις ή ξυρίζεις για να αρέσεις, αυτά σε ταΐσανε μωρέ παλικάρι! Εσύ που αντέχεις 2 ώρες γυμναστήριο κάθε μέρα, μια βδομάδα ξενύχτι στα κλαμπάκια και πλακώνεσαι για ένα .. φανάρι, εσύ κοτάς να μιλήσεις. Της φακής παλικάρι είσαι μωρέ, σε κάνανε λαπά που φοβάσαι να μιλήσεις, να καταλάβεις τι γίνεται. Για ένα iphone και ένα φραπέ πούλησες τον αντρισμό σου! Σορτσάκια σου βάλανε αντί για παντελόνια και νομίζεις ότι παίρνεις και αέρα μωρέ! Χριστό και Μάνα και Πατρίδα και Περηφάνεια αντρική τι τα ‘κανες μωρέ… χαϊμαλιά, playstation, συνταγές μαγειρικής και φωσφοριζέ προφυλακτικά; 

Έτσι μωρέ θα χαίρεσαι τους γιους και τις κόρες που θα κάνεις που σε μάθανε σύμφωνο συμβίωσης και να ‘ναι φυσιολογικό να κουνιέσαι και να κουνιούνται και οι άλλοι; Που ναι η λεβεντιά σου ρε παλικάρι της φακής, σε πιο νησί και σε ποια καφετέρια την πούλησες όταν πεθαίνει ο γείτονάς σου ή όταν σε κοροϊδεύουνε και σε ποδοπατάνε καθημερινά, όταν σου ξεφτιλίζουνε την γυναίκα και την μάνα και όταν σε κάνουνε σκλάβο στα όνειρά και στα σχέδιά τους; 

Κι εσένα που γένναγες Σπαρτιάτες, και σε λέγανε Μπουμπουλίνα και έπεφτες με ένα μωρό στο γκρεμό για την τιμή, και κουβάλαγες όπλα μέσα στα χιόνια, που πήγανε τα φουστάνια σου τα τιμημένα; Που πήγαν ρε τα στήθια σου που ταΐζανε άντρες και σπρώχνανε τους εχθρούς στη θάλασσα; Που πήγανε ρε κοπελιά τα μάτια που πετάγανε φωτιές και η φωνή που έτρεμε η γη; Τα ‘χασες μωρέ … τα ‘χασες στους σοφάδες και στα spa; Τούβλο σε κάνανε και σε ασπρίζουνε με μπογιές. Αντί να σε σέβονται, γελάνε με τα μπούτια σου και τα στήθη σου κι εσύ μοστράρεις ρε κακομοίρα και ονειρεύεσαι να γίνεις τραγουδίστρια και χορεύτρια. Αντί να σηκώνεις το χέρι σου για να τραβάς χαστούκια, του μεγαλώνεις νύχια και τα βάφεις και το χεις μόνο για να ξεφυλλίζεις κανά περιοδικό μόδας! Αντί να γεννάς, σκοτώνεις και αντί να μεγαλώνεις, θάβεις! 

Γ*** την Ελλάδα και το Ρωμαίικο που είσαστε ρε νιάτα! Γ*** τα χέρια σας και τα στήθια σας! Πως θα σηκωθείτε ρε από την ξάπλα που όλο κάποιον άλλον περιμένετε να σηκωθεί για σας; Γ*** το μέλλον σας που νομίζετε ότι η ζωή είναι τηλεόραση και αυτό που βλέπετε είναι σειρά του Antenna και ειδήσεις από το MEGA για μια άλλη χώρα! 

Που σαι ρε Έλληνα κρυμμένος πίσω από τον υπολογιστή; 

Όχι μωρέ, δεν θα ‘ρθει με mail η ζωή σου ούτε θα την διαβάσεις σε κανά blog! 

Ο γείτονάς σου είναι ρε αντίχριστε, ο αδελφός σου ρε! Η Μάνα σου είναι που πεθαίνει και ο πατέρας σου που δούλευε μια ζωή για να σε κάνει άνθρωπο! 

Όχι ρε, δεν σε βρίζω! 

Εμένα βρίζω που έφτασα 40 και λες και λες και είμαι με αλτχάιμερ και δεν ξέρω τι άλλο να πω στα παιδιά μου. Που βλέπω τον πατέρα μου να χάνεται και την μάνα μου να υποφέρει. Εμένα βλέπω στο πρόσωπό σου και μου φωνάζω στον καθρέφτη! 

Είμαι εσύ ρε άχρηστε… σήκω επιτέλους, πέσε στα γόνατα να μας λυπηθεί ο Θεός που τον έκανες κοινωνικό πάρτυ σε γάμους και βαφτίσια και τον βρίζεις καθημερινά. Σήκω ρε κηφήνα, να κάνεις κανά σταυρό που θυμάσαι το Θεό μόνο όταν αρρωσταίνεις, όταν πονάς και όταν είναι να πεθάνεις! 

Τώρα πεθαίνεις ρε βλάκα… δεν το καταλαβαίνεις ακόμα; ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!! 

Και μαζί σου πεθαίνει και η Ελλάδα ρε… πεθαίνει σαν κακό σκυλί που από τις αμαρτίες της δεν της βγαίνει η ψυχή γαμώτο γιατί ούτε ο Διάολος δεν την θέλει έτσι που γινε! 

Σήκω ρε τεμπέλη σου από την κωλοκαρέκλα και χτύπα το σπίτι του διπλανού σου μήπως έχει ανάγκη. Μίλα ρε ηλίθιε στον γείτονά σου, ο αδελφός σου είναι! 

Δεν γίνεται ρε Ελλάδα χωρίς αγάπη ρε! Μάθε ρε να αγαπάς για να σε αγαπήσουνε!  Είσαι Έλληνας ρε και όχι αναίσθητος Γερμαναράς. Δεν είσαι κτήνος ρε, κτήνος και τεμπέλη σε κάνανε! 

Σπίτι – Σπίτι, γειτονιά – γειτονιά, ενορία – ενορία θα ξαναχτίσουμε Ελλάδα ρε! 

Ακόμα γράφεις ρε; 

Σήκω ρε τεμπέλη, σήκω να προσευχηθείς, σήκω να αγαπήσεις …. 

Σήκω γιατί ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΡΕΕΕΕ!! 

ΑΕΤΟΣ

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Η γλώσσα του αρθρογραφου είναι καυστική και σε μερικές περιπτώσεις υβριστική αλλά τελικά μήπως κάποιος πρέπει να μας τα πει χύμα μπας και ξυπνήσουμε....;



Share

1 σχόλιο:

cummulus είπε...

...καί στόν 4ο θά μποῦμε, καί στόν 5ο θά μποῦμε....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.