28 Ιουνίου 2013

Ωρέ Καραμήτρο, έτσι θα γίνει η ανάκαμψη;

bank
Γράφει ο αρίσταρχος 

Έφτασε η ώρα τους και περιμένοντας τον πελαργό να τους φέρει τον καρπό της αγάπης τους προσπαθούν σαν δυό χελιδονάκια ψαλιδωτά να φτιάξουν την φωλίτσα τους, για να προστατέψουν  αυτό που θάρθει. Ανήμπορο, κλαψιάρικο, μαχόμενο να κερδίσει μια θέση κάτω από τον ήλιο της παναθρωπιάς. Μια ζεστασιά που θα αντικαταστήσει την θαλπωρή μιας μήτρας  που φιλοξένησε για εννέα μήνες το ανάπτυγμα ενός από τα θαύματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ίσως και το μεγαλύτερο όλων.

Αυτή η ετοιμασία της φωλιάς δυστυχώς είναι ευρωβόρα και δαπανηρή. Ενοίκιο για την φωλιά, δαπάνη για τα χρειώδη και τα μάτια ψηλά στη ζωγραφιά του αγιογράφου που η ψυχή μετουσιώνει σε υπερβατική αγιοσύνη. Mε μάτια και αυτιά ανοιχτά, έτοιμη να ακούσει το παράπονο, το κάθε παράπονο και την κάθε ικεσία. Είναι από αυτά που γελάει ο τσιφούτης βλέποντας κέρδη ακόμη και στην σταύρωση.

Γνωστή η υπεραγορά ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών και πάμπολλες οι “προσφορές”. Άτοκες δόσεις μέσω κάρτας ή μή. Αρκεί ένας με εισόδημα και μηνιαίο εκκαθαριστικό με άνω τουλάχιστο 7.000 ευρώ ετησίως, και φυσικά η καθαρότητα αυτού που θα πληρώσει τα σπασμένα σε περίπτωση αδυναμίας του πρωτοπληρωτή. Ο εγγυητής!

Ελα όμως που αυτή η φάρα των έντιμων δοσατζήδων γίνεται ολοένα και πιο σπάνια από το 2009 και εντεύθεν. Με αιτία την συρρίκνωση του εισοδήματος . Έρχεται λοιπόν η τράπεζα που σκοπός της, δυστυχώς μόνο στα χαρτιά, είναι η βοήθεια για την ανάπτυξη και αφού έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με δάνεια που πληρώνουμε εσύ κι εγώ, ωρέ Καραμήτρο, αρνείται την εγγύηση γιατί κάποτε αυτός ο έρμος Τειρεσίας -τι έφταιγε αλήθεια- κατέγραψε μια καθυστέρηση ενός μήνα στις δόσεις του επίδοξου εγγυητή.

Δεν γελάς, δεν μειδιάς, δεν καγχάζεις… απλά τρελαίνεσαι! Υπάρχει σήμερα, ωρέ Καραμήτρο, Έλληνας που να μην πέρασε η δόση του στο κόκκινο;

Σχιζοφρένεια!

Έχω την εντύπωση πως σαν τόγια πληρώνουμε την εξυγίανση των τραπεζών από την τσέπη μας κι αυτοί γελώντας ειρωνικά λένε. “Δεν μου φτάνει. Θέλω και ότι ακίνητο έχεις στην κατοχή σου”. Project ΗΡΑΚΛΗΣ!

SOS!SOS!SOS! Mayday!Mayday!Mayday! Save our souls! Σώσε τας ψυχάς ημών! Ακούει κανείς; Βοήθεια, δεν υπάρχει οξυγόνο, αέρας.

Λογική; Λίγη… λογική. Ορίστε; Υπάρχει τέτοιο είδος και δεν υπερφαλαγγίστηκε από το αισχρό και απάνθρωπο συμφέρον;

Δυστυχώς, φαίνεται η συχνότητα εκπομπής είναι τελείως ξεκομμένη και δεν ακούει κανείς παρά μόνο η τρελαμένη μου ψυχή και η αναστατωμένη μου ύπαρξη.

Ναι! Τώρα μπορώ να βάλω τον εαυτό μου στην θέση των γερόντων της Λυσιστράτης και να παραφράσω με όση δύναμη καρδιάς μου απομένει “Θεέ μου, δώσε μια με δύναμη όλη αυτή την τραπεζοκυβερνητική διαπλοκή και πέταξέ την ψηλά στους  ουρανούς. Ύστερα δώστην πάλι μια, να πέσει πάνω στην γη και να καρφωθεί πάνω… στην λαϊκή οργή” 

Θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου. Αλλά η αγανάκτησή μου ξεπέρασε την βλακεία του… καναπέ μου. 

αἰέν ἀριστεύειν



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.