20 Ιουνίου 2013

Μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων γύρω από την Συρία. Ολοι ετοιμάζονται για εκτεταμένο πόλεμο!!!!

16.06.2013
Και ενώ σύμφωνα με την Βρετανική INDEPENDENT το Ιράν στέλνει 4.000 στρατιώτες για υποστήριξη στον Άσαντ, πέντε μόλις ημέρες πριν το Ρωσικό RUSSIA TODAY δημοσίευσε ότι μετά την πολυεθνική άσκηση που ολοκληρώθηκε στην Ιορδανία, παρέμειναν εκεί, μαχητικά αεροσκάφη F-16, συστοιχίες πυραύλων Patriot καθώς και 4.500 Αμερικανοί στρατιώτες. Το αίτημα της Ιορδανίας για την παραμονή των δυνάμεων εκεί ενέκρινε ο ίδιος ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Chuck Hagel.
20.06.2013

Σύμφωνα με την Ισραηλινή “DEBKA File” η Μόσχα ανακοίνωσε ότι έχει στείλει δύο πολεμικά πλοία με 600 πεζοναύτες στην Συρία ώστε να διασφαλιστεί η προστασία 20.000 Ρώσων πολιτών που ζουν εκεί. Η απόφαση έρχεται μία μόλις μέρα την Σύνοδο Κορυφής των G8. Η απόφαση αυτή σχετίζεται με την προειδοποίηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προς τη Δύση, να σταματήσει να εξοπλίζει τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας. Το Ρωσικό πρακτορείο INTERFAX μεταδίδει ότι τα Ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται ήδη προς τα Συριακά παράλια και αναμένεται να φτάσουν εκεί τις επόμενες ώρες.

Πρόκειται για το αποβατικό πλοίο «Νικολάι Φιλτσένκοβ» που μεταφέρει 300 πεζοναύτες, 20 άρματα μάχης και 15 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και το αντιτορπιλικό «Αντιναύαρχος Κουλάκοβ» που μεταφέρει επίσης 300 πεζοναύτες. Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης στο Ρωσικό αεροπλανοφόρο «Κουζνέτσοφ» θα πλεύσει προς την Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με πηγές της Ισραηλινής DEBKA File η απόφαση της Μόσχας πυροδοτεί εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Η Ρωσία απαντά στην απόφαση της Δύσης να εφοδιάσει με βαριά όπλα τους ισλαμιστές αντάρτες με των γνωστό ρωσικό "απόλυτο" τρόπο: Στέλνει ένα ολόκληρο τάγμα πεζοναυτών, επιπλέον των δυνάμεων που έχει αναπτύξει τώρα στην Συρία,

αλλά αυτό είναι το ολιγότερο: Για πρώτη φορά ανακοίνωσε η Μόσχα ότι στέλνει αεροπορικές δυνάμεις στο συριακό έδαφος!

Σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή διοικητή της ρωσικής Αεροπορίας πτέραρχου Vladimir Gradusov, η Ρωσία στέλνει αεροπορικές δυνάμεις στην Συρία για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης!

Το θέμα είχε τεθεί και πέρσι, αλλά δεν είχε ληφθεί απόφαση. Φυσικά πρόκειται για μία απάντηση στη no-fly-zone που σκέπτονται να αναπτύξουν οι ΗΠΑ ή/και το ΝΑΤΟ στην ανατολική Συρία, αλλά και στην δύναμη μαχητικών F-16 που έχουν αναπτύξει οι ΗΠΑ στην Ιορδανία.

Η παρουσία ρωσικών μαχητικών στο συριακό έδαφος φυσικά αποτελεί έναν καινούριο ισχυρό "χαρτί" στην συριακή ρουλέτα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναπτυχθούν μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 ή Su-30 φωτό) στην αναβαθμισμένη έκδοση και κλειστής υποστήριξης Su-25 Frogfoot, ενώ αναμένεται η έλευση του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" με τα Su-33 και τα Su-25.

Να σημειώσουμε ότι η αιτιολογία είναι "Προστασία των Ρώσων πολιτών" που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας σκοπός για εκκένωση της Συρίας.

Επίσης στέλνονται και δύο αποβατικά με επιπλέον 600 πεζοναύτες.

Πρόκειται για τα πλοία που ήδη βρίσκονται στην περιοχή από τα μέσα Μαϊου, και αποτελούν μέρος της μόνιμης ναυτικής ρωσικής ναυτικής δύναμης που περιπολεί στην Α.Μεσόγειο.

Η απόσταση από την Συρία καλύπτεται εντός ολίγων ωρών.
Σύμφωνα με το Interfax τα δύο πλοία που κατευθύνονται στην Συρία είναι το μεγάλο αποβατικό Nikolai Filchenkov και το καταδρομικό Ναύαρχος Kulakov, το καθένα μεταφέρει από 300 πεζοναύτες, με υποστήριξη από 20 άρματα μάχης και 15 ΤΟΜΑ.

Έτσι ο πτέραρχος Vladimir Gradusov δήλωσε "Δεν θα εγκαταλείψουμε τους Ρώσους πολίτες στην εμπόλεμη ζώνη, θα τους υποστηρίξουμε αν χρειαστεί".

Όταν ρωτήθηκε για την αποστολή αεροπορικής δύναμης στη Συρία, για το αν θα προστατέψει την αποβατική δύναμη απάντησε, "Θα δράσουν όπως διαταχθούν".

'Ηδη οι Ισραηλίνοί εμφανίζοντα θορυβημένοι: "Εάν χτυπηθεί έστω ένας Ρώσος στρατιώτης από "κατα λάθος" δυτικό χτύπημα σε κάποια επέμβαση αυτό θα δώσει την δικαιολογία για την ανάπτυξη περισσότερων ρωσων στρατιωτών στην πολύπαθη χώρα" αναφέρει δημοσίευμα του debka.

Συν τοις άλλοις η World Tribune η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι η αξία της Συρίας είναι ότι αποτελεί "προκεχωρημένο φυλάκιο" καθότι το σιιτικό τόξο από Λίβανο μέχρι Ιράν προστατεύει την "κοιλιά" της Ρωσίας στον Καύκασο όπου ζουν σουνιτικοί πληθυσμοί.

Εάν το τόξο σπάσει αυτοί οι πληθυσμοί θα ενωθούν με σαλαφιστικά σουνιτικά καθεστώτα, τα οποία θα προκαλούν ζημιές στη ρωσική επικράτεια με την ενίσχυση Τσετσένων αυτονομιστών-εξτρεμιστών, σε μια περιοχή όπου διέρχονται πολλοί αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου.

Αλλώστε αυτός είναι ο στόχος της Δύσης, και για αυτό ξεκίνησε η ιστορία αυτή, με τελικό σκοπό τον γεωπολιτικό φυλακισμό της Ρωσίας, και την επιβίωση του αμερικανικού imperium για άλλα 100 χρόνια...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.