22 Απριλίου 2013

Περιμένοντας τους Bαρβάρους.

Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης
Φιλόλογος

Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

- Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ’ οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.

Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.

Αυτές τις μέρες στην Ελλάδα γίνεται της «ρύθμισης το κάγκελο». Όσοι είχαν συνδέσει την επιβεβλημένη και άκρως αναγκαία «ρύθμιση» με το ζακχαρώδη διαβήτη ή την χοληστερίνη, σφάλλουν. Όχι κυρίες και κύριοι δε «ρυθμίζονται» μόνο αυτά. Ρυθμίζονται και άλλες χρόνιες παθήσεις όπως είναι αυτές της «νόσου του κράτους». Αν χρωστάτε- που χρωστάτε αναμφίβολα- στην Εφορία, το ΤΕΒΕ, το χαράτσι και κάθε είδους νεοαποικιοκρατικού φόρου  «don’t worry».

Πολλές – πολλές δόσεις, οι οποίες ρυθμίζονται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να χρωστούν οι επόμενες 125 γενιές Ελλήνων. Οι ευαισθησίες βέβαια των κρατούντων είναι τέτοιες που επιτέλους με νομοθετικές ρυθμίσεις θα ρυθμίσουν τα αρρύθμιστα χρέη των Ελλήνων. Είναι να μη σε πάρουν για «κάφρο».

Τα γλοιώδη ΜΜΕ, βγάζουν «έκτακτα δελτία» και ρεπορτάζ στους δρόμους- ή μήπως του «δρόμου;» για να τονίσουν την «ανακούφιση» ημών των Κάφρων, γιατί θα «ρυθμίσουν» τα χρέη μας για να γίνουμε «ες αεί» χρεώστες της Αποικίας των Τραπεζοκρατών.

Παρακολουθώ ενεός τους «ανακουφισμένους» Έλληνες συνεντευξιαζόμενους, οι οποίοι αντί να διαολοστείλουν  τον «ρεπόρτερ» για την ηλίθια ερώτηση του πως «κρίνει τις ρυθμίσεις για την εξόφληση των χρεών», αντί να πουν το αυτονόητο, εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τις δόσεις που θα πληρώνονται από τους Έλληνες – αν υπάρχουν έως τότε- για αιώνες αργότερα.

Οι ρυθμίσεις αυτές βέβαια θα έχουν και «νομικό» μανδύα. Θα ψηφιστούν από τους κ.κ βουλευτάς μας. Καλά είναι τόσο «νούμερα» ή παίζουν με τη νοημοσύνη μας; Νομοθετούν τον Αρμαγεδώνα  και μετά από λίγο νομοθετούν τι άραγε;

Ποιος άνθρωπος μη πάσχων από σοβαρό διανοητικό νόσημα θεωρεί πως το πρόβλημα του Έλληνα σήμερα είναι οι δόσεις του χαρατσιού. Το χαράτσι είναι το πρόβλημα και οι Γενίτσαροι που το επέβαλλαν και το συντηρούν. Το πρόβλημα δεν είναι αν πληρώνω στη ΔΕΗ ή στον ΟΤΕ το φόρο, το πρόβλημα είναι πως βαφτίζουν φόρο οι κλέφτες, αυτά που οι ίδιοι θέλουν να δώσουν στ’ αφεντικά τους.

Απορώ με την ατολμία και την υποκρισία όχι των «λουλούδων» της εξουσίας, αλλά όλων εκείνων που υποτίθεται έπρεπε να εκφράζουν την αγωνία των Ελλήνων που υφίστανται οικονομική και κοινωνική γενοκτονία. Προσέχουν τις λέξεις, τις εκφράσεις να τις πουν «στρογγυλεμένες», ενώ τα πράγματα είναι τόσο προφανή. Η ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών του ΤΕΒΕ είναι το πρόβλημα ή ότι πρέπει να είσαι σαδιστής όταν ζητάς 800 και 900 ευρώ από ένα κατά τ’ άλλα καταστραμμένο επαγγελματία; Τι να ρυθμίσεις όταν πάνω απ’ τους μισούς Έλληνες είναι άνεργοι ή χωρίς εισόδημα; Κι έχουν τα μούτρα να «πανηγυρίζουν» για τις ρυθμίσεις;

Μείζον θέμα οι «επίορκοι» δημόσιοι υπάλληλοι και η «ανταγωνιστικότητα» μέσω ΕΣΠΑ. Τόσο μυαλό κουκούτσι έχουν όλοι οι ανεγκέφαλοι που απλά κερδίζουν χρόνο. Κερδίζουν  χρόνο απλά και μόνο νομοθετώντας ρυθμίσεις. Να τους χαίρεστε τους νόμους και τις «ρυθμίσεις» σας, αν και το μόνο που θέλει πραγματική ρύθμιση είναι το μυαλό σας ή μάλλον η –ανύπαρκτη- συνείδησή σας.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.