Τελευταίες αναρτήσεις

26 Απριλίου 2013

ΑΣΚΗΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2013.

Αναφορά Μακεδονομάχου 2013 
Λ.ΕΦ.Ε.Δ

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 18:50

ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ένας θεσμός που άντεξε και μέσα από τα όνειρα κάποιων συναδέλφων μεγάλωσε, ενηλικιώθηκε και ωρίμασε δείχνοντας τον δρόμο και φέρνοντας μας μπροστά σε ένα δίλημμα.  

Το δίλημμα αφορούσε στα αντικείμενα που θα έπρεπε να εκπαιδευτούμε-διαγωνιστούμε, ανάμεσα σε αυτά των ειδικών δυνάμεων ή σε γνωστικά αντικείμενα μονάδων πεζικού στο οποίο αν ποτέ μας χρειαστεί η Πατρίδα επιστρατευόμαστε οι περισσότεροι. Τελικά σκεπτόμενοι ότι τα δε πρώτα έχουν μεγαλύτερη σωματική και φυσική πρόκληση αλλά τα δεύτερα είναι αυτά που αφορούν σε όλους μας επιστρατευτικά προκρίθηκαν αυτά του πεζικού, ενός πεζικού όπως έπρεπε να είναι εκπαιδευμένο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης.

Η σχεδίασή του έγινε ως επί το πλείστον από δυο άτομα συνεπικουρούμενα βέβαια από όλους τους συναδέλφους πού είχαν την διάθεση τις γνώσεις και την εμπειρία να βοηθήσουν.

Ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές και συνεχίστηκε πολύ δημιουργικά, καταλήγοντας στις 4/5/2013 ημέρα που για τον γράφοντα ήταν καταλυτική, αφού ο έτερος άμεσα εμπλεκόμενος αναγκαστικά δεν μπορούσε να παραστεί στην άσκηση για επαγγελματικούς λόγους και ενώ είμαστε μπροστά στη λέσχη και έτοιμοι να φορτώσουμε, καταλαβαίνω πιο θα είναι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα, αυτό της έλλειψης ανδρών, το στρες μάχης σε όλη του την μεγαλοπρέπεια. Η διαδρομή μέχρι τον χώρο συγκέντρωσης κάπου εκεί στη Ξάνθη πέρασε πολύ γρήγορα, υπήρχαν πράγματα να κάνουμε και δεν υπήρχε γυρισμός, το κεφάλι κάτω λοιπόν και δουλειά. Όλοι όσοι πήραν μέρος στην άσκηση ως οργανωτική δύναμη αξίζουν τουλάχιστον ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Χωρίς την συμπαράστασή τους και την φιλότιμη προσπάθειά τους δεν θα είχαμε το αποτέλεσμα που οι διαγωνιζόμενοι βίωσαν, δεδομένου ότι οι περισσότεροι δεν κοιμήθηκαν πάνω από τρεις ώρες ανά 24ωρο.

Η δικαίωση των κόπων μας άρχισε να έρχεται από την Παρασκευή με την προσέλευση των ομάδων, τελικά συμμετείχαν 18 ομάδες των 8 ατόμων μέσα σε αυτές 2 από την μαρτυρική μας Κύπρο, αυτό που έβλεπα ήταν ο ενθουσιασμός, η σοβαρότητα και η προσμονή για αυτό που κρυβόταν στην αφετηρία, η θέληση για εκπαίδευση και τελικά η αγάπη για την Πατρίδα, γιατί τι άλλο μπορεί να ωθούσε πάνω από 200 εφέδρους από όλη την Ελλάδα και Κύπρο να διανύσουν τόση απόσταση με δικά τους έξοδα για να καταπονηθούν τόσο με μόνη ανταμοιβή την ηθική ικανοποίηση της συμμετοχής και της συνεκπαίδευσης με συναδέλφους εφέδρους. Για την ιστορία οι ασκούμενοι μετά από την κατασκευή αμμοδόχου και το πέρας της έκδοσης τελικής διαταγής στα 37 περίπου χιλιόμετρα που έπρεπε να διανύσουν είχαν να αντιμετωπίσουν και να αξιολογηθούν σε αντικείμενα όπως αντίδραση σε ενέδρα, αίτηση πυρών πυροβολικού, επίθεση ομάδας πεζικού, διάβαση ναρκοπεδίου, σύλληψη και διαχείριση αιχμαλώτων, παροχή πρώτων βοηθειών συνεχώς, διάβαση υδατίνου κωλύματος.

Το ηθικό δίδαγμα από τον ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ 2013 είναι ότι παρόλες τις δυσκολίες και τις ελλείψεις όταν οι ΕΛΛΗΝΕΣ θέλουν μπορούν και τα ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΜΗΝ ΛΙΓΟΨΥΧΕΙΤΕ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ. ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ.!!!!  

ΜΕ ΤΙΜΗ 

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ  
ΕΦ.ΑΝΘ/ΓΟΣ (ΠΒ) 

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

πηγή Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.