Τελευταίες αναρτήσεις

14 Φεβρουαρίου 2013

Αντικείμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης το...Γένος των Ελλήνων ! ( Ήμαρτον )

Πώς ο Βενιζέλος πέρασε ως απαίτηση της Ε.Ε αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την δική του προσωπική  του απόφαση σε βάρος των Ελληνοπαίδων ....Αυτός ο άνθρωπος είναι σήμερα πρόεδρος πολιτικού κόμματος  και όχι στο εδώλιο ως κατηγορούμενος! 

Αντικείμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη αντίστοιχα, αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά της προϋπόθεσης του ελληνικού γένους για τους υποψηφίους για φοίτηση στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές (ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ).

Παρά το γεγονός ότι με πρόσφατη απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ως αντισυνταγματικό τον «νόμο Ραγκούση» για την παροχή Ελληνικής Ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους και λαθρομετανάστες, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εμφανίζεται να κωλυσιεργεί τις διαδικασίες απαλοιφής από τη σχετική προκήρυξη για το έτος 2013-2014 την προϋπόθεση που ήθελε όλους τους υποψηφίους για φοίτηση στις ΑΣΕΙ να είναι Έλληνες στο γένος, αφήνοντας ανοικτή την πόρτα των στρατιωτικών σχολών σε αλλοδαπούς. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιωτόπουλος, προτού λάβει την οποιαδήποτε απόφαση, επιδιώκει να έρθει σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, στοχεύοντας, με αφορμή το γεγονός, να αποκτήσει απευθείας διαύλους με τις πολιτικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Επί της ουσίας κατ’ αυτόν τον τρόπο η επαναφορά της παραπάνω προϋπόθεσης για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές παραπέμπεται στις «ελληνικές καλένδες» και αυτό για δύο λόγους: 
 
Ο μεν  Βενιζέλος ήταν εκείνος που ως υπουργός Εθνικής Άμυνας το 2010 είχε αφαιρέσει με προσωπική του απόφαση από την εγκύκλιο που αφορά στην εισαγωγή στα ΑΣΕΙ, την προϋπόθεση του γένους και ως εκ τούτου θα ήταν σαν να ακυρώνει τον ίδιο του τον εαυτό, δίνοντας την άδεια στον κ. Παναγιωτόπουλο να αλλάξει τα ήδη υπάρχοντα δεδομένα. Ο δε  Κουβέλης τόσο για ιδεολογικούς λόγους όσο και για λόγους που έχουν να κάνουν με την τόνωση του αριστερού του προφίλ, εκτιμάται πως και αυτός με τη σειρά του -και με δεδομένη την έντονη αντίθεσή του στην παραπάνω απόφαση του ΣτΕ που αφορούσε την παροχή ελληνικής ιθαγένειας - δεν θα συναινούσε σε μία τέτοια αλλαγή.
 
Για την ώρα και παρά το ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται να έχει δώσει εντολή στο ΓΕΕΘΑ να αναζητήσει νομική φόρμουλα προκειμένου να επανέλθει το καθεστώς που ίσχυε πριν από το 2010, το θέμα φαίνεται πως έχει κολλήσει, με αποτέλεσμα, όπως όλα δείχνουν και η νέα προκήρυξη για τις θέσεις των υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές που αναμένεται να δημοσιευθεί στις αρχές Μαρτίου, να μην έχει καμία διαφορά από την περσινή, επιτρέποντας την είσοδο αλλοδαπών στις Σχολές Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων.
 
Να σημειώσουμε πως ήδη ένα ποσοστό 7% του συνόλου των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές δεν είναι Έλληνες στο γένος γεγονός που ενδέχεται να έχει απροσδιόριστες συνέπειες τόσο σε ότι αφορά τη μελλοντική ομοιογένεια, όσο και διατήρηση της μαχητικής ικανότητας του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Με δεδομένο ότι η απαλοιφή της προϋπόθεσης του γένους από την εγκύκλιο που αφορούσε την προκήρυξη των στρατιωτικών σχολών έγινε για πρώτη φορά κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, αναμένεται ότι οι πρώτοι αλλοδαποί ανθυπολοχαγοί, σημαιοφόροι και ανθυποσμηναγοί θα αρχίσουν να εντάσσονται στις τάξεις των Ε.Δ σε τρία χρόνια.
 
Εντυπωσιακό είναι επίσης και το γεγονός ότι, ενώ η απαλοιφή της προϋπόθεσης του γένους για την εισαγωγή υποψηφίων στις ΑΣΕΙ ήταν μία καθαρά πολιτική απόφαση που έλαβε ο τότε ΥΠΕΘΑ κ. Βενιζέλος – στο πλαίσιο του «ανοίγματος» που έκανε η πρώτη κυβέρνηση Παπανδρέου προς τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονταν στη χώρα μας- επιχειρήθηκε να περάσει προς την κοινή γνώμη ως απαίτηση της Ε.Ε (κοινοτική οδηγία) και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ούτε η κοινοτική οδηγία όμως, ούτε και η συγκεκριμένη απόφαση του ΕΔΑΔ είχαν δεσμευτικό χαρακτήρα για τη χώρα μας.
 
Που να φτύσω Θεέ των Ελλήνων ; ... Ντροπή ρε λίγη τσίπα δεν υπάρχει;  
 
protothema.gr 
από τον ΒετεράνοShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.