Τελευταίες αναρτήσεις

17 Δεκεμβρίου 2012

Το "χάρισμα" της αχαριστίας. ΜΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΗΓΗ.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Σήμερα δεν υπάρχει Έλληνας που να μην προβληματίζεται γιατί φθάσαμε σε αυτό το σημείο (που τα σκιάζει η φοβέρα και η οικονομική σκλαβιά). Νύκτα και μέρα σκεπτόμασθε  τι έφταιξε? και όλο μπερδευόμασθε διαβάζοντας τις αντικρουόμενες οικονομικές αναλύσεις. 

Μήπως φταίξαμε εμείς γιατί συμπεριφερθήκαμε σαν βλάκες? και πιστέψαμε σε πομπώδεις  αερολογίες και τερατώδη ψέματα? Άλλωστε  είναι κοινωνιολογικό εύρημα προς διερεύνηση ότι αυτός που ζει με ψέματα πιστεύει και πιο εύκολα στα ψέματα των άλλων.

Σε εμάς όμως πιστεύω ότι συνέβη κάτι πιο σοβαρό και βαθύτερο, συμπεριφερθήκαμε αχάριστα απέναντι στα πολύτιμα, απλά και καθημερινά που είχαμε. Αυτό ήταν που μας μετάλλαξε και  σήμερα μας πονάει. Γίναμε αχάριστοι προς τον ευεργέτη συνάνθρωπο μας, προς τους μεγαλύτερους, προς τους γονείς, στα παιδιά μας ακόμα και στους πιστούς φίλους. Δείξαμε την μεγαλύτερη και αποτρόπαια αχαριστία στο απαράμιλλο περιβάλλον και την Ελληνική φύση και συνεχίζουμε με μανία να αδιαφορούμε με αχαριστία προς την πατρίδα μας, την ιστορία, τα ιερά και τα όσια μας αλλά κυρίως και προς τον ίδιον τον ΘΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ μας. Έτσι καταντήσαμε να βγαίνουμε κάθε πρωί στο δρόμο και αντί καλημέρα να εισπράττουμε την καληνύχτα της αχαριστίας.

Τι είναι αχαριστία? Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Μπράβο λοιπόν σε αυτούς που δούλεψαν εξαντλητικά εδώ και χρόνια και  με αμοιβή εισήγαγαν τα κοινωνιολογικά μοντέλα της νέας εποχής για να αλλοιώσουν το φιλότιμο του ΕΛΛΗΝΑ-ΡΩΜΗΟΥ στο τύπο του δικού τους προιόντος  που είναι η αχαριστία του νεοέλληνα.

Εδώ λοιπόν που μεγαλούργησε το φιλότιμο, σήμερα ακμάζει η αχαριστία που σαν νευροπαραλυτικό δηλητήριο καταστρέφει κάθε ικμάδα της μικρής κοινωνίας μας. Το χειρότερο όμως από όλα είναι ότι η αχαριστία έγινε παραφύση τρόπος ζωής και συμπεριφοράς στην πολύπαθη νεολαία μας που δεν έφταιξε γι αυτό , αντίθετα είχε υπόδειγμα εμάς τους μεγαλύτερους.

Έτσι λοιπόν αντί να αποκτήσουμε  και να χαρίσουμε αρετές στα παιδιά μας, εμείς τους κολλήσαμε (το χάρισμα) της αχαριστίας. Άντε λοιπόν με το ξένο αυτό προς εμάς (χάρισμα) να κτίσουμε ευημερούσα κοινωνία η οικονομία η να αναδείξουμε σωστή πολιτική ηγεσία?

Αυτή την παραλυσία μας την εκμεταλλεύονται και εφαρμόζουν επί της κεφαλής μας βάρβαρες πολιτικές.

Ξεβολεύονται τα πάθη μας και μόνο γι αυτό αγωνιούμε για το μέλλον... και φυσικά ο εγωπαθής αχάριστος σαν μέλλον εννοεί την ασφάλεια των υψηλών μη δικαιολογημένων καταθέσεων του και την τρυφηλή ζωή την στιγμή που δίπλα του καταρρέουν από την προδοσία τα πάντα.

Σήμερα ακούγονται εναγώνιες φωνές αναζήτησης κάποιας  ηγετικής φυσιογνωμίας που θα μας βγάλει από το βρώμικο τέλμα. Πρέπει να δείχνουμε ηλίθιοι για να πιστέψουμε ότι θα σωθούμε από έναν άνθρωπο η έναν ευρύτερο πολιτικό σχηματισμό την στιγμή που τα μέσα και τα έξω κέντρα γεωπολιτικών σχεδιασμών έχουν καθορίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια της πορείας του Έθνους μας.

Είναι πικρό να βλέπεις ότι όλοι μας έχουνε προδώσει και όχι μόνο αυτό αλλά μας έχουν και  κατασκανδαλίσει  με τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους. ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΟΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ, Ο ΠΛΑΣΤΗΣ ΜΑΣ.

ΑΥΤΟΣ στέκεται απέναντι μας σε αυτές  τις δύσκολες στιγμές που είναι η θεία παιδαγωγία μας και προσμένει να γίνουμε πάλι ΛΕΒΕΝΤΕΣ και ΛΕΒΕΝΤΙΣΣΕΣ αποδιώχνοντας την μιζέρια της αχαριστίας και την φρενοβλάβεια του εγωισμού.

Όταν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ εξ αιτίας των δύσκολων συγκυριών σταθεί σαν τον ΑΣΩΤΟ της παραβολής ταπεινά  και δοξολογικά απέναντι στον ΘΕΟ του, ένα είναι σίγουρο ότι  θα καταπέσουν αυτομάτως όλες οι μηχανές  του αντίδικου και θα διαλυθούν όλοι οι παλαιοκαιρισμένοι ιστοί του. Ένα πράγμα μόνο να σκεφθούμε, πόσο μας φοβάται ο αντίδικος και τα όργανα του, έστω και με αυτά τα χάλια μας που επιμένει τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα την περίοδο των Χριστουγέννων να χλευάζει και να προσβάλλει την ιερότητα του ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΕΩΣ TOY ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, και μάλιστα εδώ στο λίκνο της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Μήπως με την ίδια χλευαστική συμπεριφορά  δεν ήρθαν πριν δυο χρόνια οι τοκογλύφοι δανειστές ζητώντας προς ίδιον όφελος ακόμα και την Ακρόπολη? Σήμερα ζητάνε να μας (φάνε ζωντανούς). 

Θα τους αφήσουμε?

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ        
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΒΑΡΔΑΚΑΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.