Τελευταίες αναρτήσεις

21 Δεκεμβρίου 2012

Τα ψίχουλα των ΜΑΓΩΝ της Δύσης.

(ΜΕ  ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΣΣΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΠΟΛΙΤΙΔΟΣ, καλή λευτεριά από τα βάσανα μας)

Γράφει Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πρωτόγνωρες οι φετινές χριστουγεννιάτικες μέρες, παγωμένες καρδιές, παγερά χαμόγελα, παγωμένα κτίρια σε απέραντους πολεοδομικούς ιστούς που εκλιπαρούν για την στοιχειώδη θέρμανση, την στιγμή που οι ΕΞΟΥΣΙΕΣ θα απαγγείλουν τα εορταστικά μηνύματα τους.

Να μας πούνε  τι ΟΙ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ...

Να τους θυμίσουμε  εμείς τις μνημειώδεις φράσεις τους που ήδη καθαρογράφονται στην ελληνική ιστορία τον ((εκσυγχρονισμό)), το ((σεμνά και ταπεινά)), το((χρήματα υπάρχουν)), το(( πετρέλαιο δεν έχουμε, η τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχουν βρει παρά ελάχιστο)) και άλλες βαρύγδουπες υποσχέσεις με ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ και ΜΠΛΕ ΚΟΡΔΕΛΕΣ.

Θα  ήταν προτιμότερο το εορταστικό μήνυμα να μας το απαγγείλει η κυρία ΜΕΡΚΕΛ  για να ακούσουμε και κάτι καλό επιτέλους... ότι

ΟΙ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΣΕΣ ΛΙΘΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΥΠΑΡΞΗ
ΠΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΠΑΥΞΗΣΗΣ ΚΑΙ  ΛΑΣΠΟΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΡΑΧΗ ΩΣ
ΔΕΙΚΤΕΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ  ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΝΟΤΙΑ  ΚΡΗΤΗ. ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ 

ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Cretan Gas Fields – A new perspective for Greece’s hydrocarbon resources March 2012 συμπερασματα

(Με βάση τα γεωλογικά και γεωχημικά δεδομένα όπως επίσης τα πολύ λίγα γεωφυσικά στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους ορισμένοι μόνον Έλληνες Πανεπιστημιακοί, ότι στην υπεράκτιο υπάρχουν στην Νότια Κρήτη και εντός της Μεσογειακής Ράχης δύο (2) μεγάλα αντίκλινα, μία (1) αβυσσική λεκάνη και επτά (7) οπισθοτάφροι που μπορούν να αποτελέσουν πεδία έρευνας για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων).

Η Νορβηγική  εταιρεία γεωφυσικών ερευνών Petroleum Geo-Services (PGS) με βάση τις μελέτες που έχουν  γίνει νότια της Κρήτης, εν αγνοία των ελληνικών κυβερνήσεων, διαπίστωσε από την εμπειρία της με τις μελέτες που έκανε στην Ανατολική Μεσόγειο ότι υπάρχουν τεράστιες γεωλογικές ομοιότητες με την λεκάνη της Λεβαντίνης, (ΑΟΖ Κύπρου, Ισραήλ, Συρίας και Λιβάνου) η οποία θεωρείται από την Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS) ότι έχει τουλάχιστον 3.45 τρις. m³ φυσικού αερίου και 1,7 δισ. βαρέλια αργού πετρελαίου. Άρα επιβάλλεται η έρευνα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης. ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, olympiada  Δεκεμβρίου 10, 2012 

Θα μπορούσε επίσης η κυρία ΜΕΡΚΕΛ να μας εξαγγείλει και μια από  τις“εκπλήξεις” που παραθέτει η Deutsche Bank για το 2013. 

(Η Ελλάδα ανακαλύπτει αποθέματα αερίου, η αξία των οποίων υπερβαίνει το χρέος της. Αρκετές μεσογειακές χώρες έχουν ανακαλύψει και εκμεταλλεύονται υποθαλάσσια κοιτάσματα και ένας μεγάλος αριθμός μελετών υπολογίζουν την αξία των κοιτασμάτων νότιας της Κρήτης στα $ 600 δισ.) 

Πηγή: euro2day.gr 

Και επειδή η καρδιά της κυρίας Καγκελαρίου πονάει για μας τους ((παγωμένους)) Έλληνες, πιθανόν στο τέλος του εορταστικού διαγγέλματος της, να μας παρηγορούσε με λόγους ενθαρρυντικούς (όχι μόνο θα ξεχρεώσετε τα παλιά αλλά θα σας περισσέψουν και χρήματα για να πληρώσετε και τα νέα χρέη) 

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΣΑΤΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΣΣΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ. 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ του 2012, από το σημερινό ψηφιδωτό της Ελληνικής  κοινωνικοοικονομικής τραγωδίας λείπουν ελάχιστες ψηφίδες, όμως η λέξη που σχηματίζεται σε αυτό  με ευκολία ταυτίζεται με την λέξη ΠΡΟΔΟΣΙΑ. 

Με τα τσαρούχια μας  έβαλαν στην ΕΟΚ, μετά στην ΕΕ και τέλος  μας ενέταξαν και στην ευρωζώνη. Ήταν ποτέ δυνατόν να μην συμπεριλάβουν τις ενεργειακές δεξαμενές της Ευρώπης που ήταν η μικρή Ελλάδα με τον πλούσιο ορυκτό πλούτο? 

Όταν ο τοκογλύφος βάζει στόχο την περιούσια  σου που εσύ αγνοείς την ΑΞΙΑ της,  σε δανείζει με τέτοια ευκολία που νομίζεις ότι είναι ο μεγαλύτερος φιλάνθρωπος. 

Όμως κάποιοι εσωτερικοί ενδιάμεσοι μας οδήγησαν σε αυτούς τους τοκογλύφους για να έχουν και την ανάλογη προμήθεια τους. Έτσι το 2009 μας κτύπησαν την πόρτα οι δανειστές και άρχισε το ΘΕΑΤΡΟ... 

Αφού πρώτα ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ όλη η παραγωγική βάση της χώρας και προσβλήθηκε βάναυσα όλο το ΑΞΙΑΚΟ της ΣΥΣΤΗΜΑ, τότε βρεθήκαμε μπροστά σε πρωτόγνωρες έννοιες , όπως μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, ενδιάμεσες συμφωνίες, ομόλογα, κουρέματα αναδιαρθρώσεις κ.α που μόνο με κινέζικο λεξικό μπορούμε να καταλάβουμε την σημασία τους. Αλλά οι τοκογλύφοι και οι ενδιάμεσοι χρησιμοποίησαν όλα τα εξελιγμένα ψυχοτρονικά όπλα προπαγάνδας και εκβιασμών. Βλέπεται τα χρήματα ήταν πολλά και οι χειμώνες της Βόρειας Ευρώπης πρέπει να ζεσταθούν με Ελληνικό πετρέλαιο η φυσικό αέριο. Και επειδή όπως φαίνεται το θέλουν όλο δικό τους  πιθανώς με την δικαιολογία να ξεχρεωθεί το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ , σε εμάς δε τους ιθαγενείς νεοέλληνες σκέπτονται να αφήσουνε τα καθρεπτάκια του ήλιου που σήμερα ( διακοσμούν οικολογικά) την Ελληνική ύπαιθρο. 

Πολλές φορές αναρωτιέμαι συνειρμικά αν οι  υπαίτιοι της δημιουργίας αυτού του ΥΠΕΡΟΓΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ τις στιγμές της ασύστολης κατάχρησης του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ εφησύχαζαν με την γνώση ότι κάποτε ο κουμπαράς του ενεργειακού δυναμικού της Ελλάδος θα ανοίξει για να πληρώσει τα κλεμμένα τους? 

Και φυσικά κανείς από  δαύτους δεν ενδιαφερόταν για  το μέλλον του Ελληνικού Λαού που ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ… 

υλλογίζομαι και κλαίω) γιατί όλοι γνωρίζουμε την κατάντια της καθημερινότητας μας. Πολλοί περισσότεροι παγωμένοι συνάνθρωποι μας φέτος θα προσεγγίσουν νοερά  ΤΗΝ ΦΑΤΝΗ ΤΗΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΕΩΣ στον παγετό της νύκτας των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ το ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ για να ζητήσουν κάτι αληθινό από ΑΥΤΟ και από τα ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ  ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ που ΤΟΥ προσφέρθηκαν. 

Το χρυσάφι της υπομονής, την σμύρνα της θέλησης και  το λιβάνι της ελπίδας. 

Είναι πιο σίγουρο ότι φέτος  ο Ανοικτός Χριστουγεννιάτικος Ουρανός θα γεμίσει με προσευχές ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ για να φύγει από επάνω μας η  ΚΑΤΟΧΗ της οικονομικής σκλαβιάς. 

Ετοιμασθείτε  με την μετάνοια για την νίκη γιατί ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΘΕ ΟΙ  ΝΙΚΗΤΕΣ. 

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ  

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.