Τελευταίες αναρτήσεις

18 Δεκεμβρίου 2012

20 νεκρά παιδιά & η 2η Συνταγματική Τροποποίηση!... Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Σήμερα Τρίτη  αναμένεται να λειτουργήσει σε μια νέα τοποθεσία το δημοτικό σχολείο Sandy Hook του Newtown, Connecticut όπου την περασμένη Παρασκευή ένας νεαρός δολοφόνησε 20 παιδάκια και 6 ενήλικες.

Ανακοινώθηκε ότι  το σχολείο όπου εκτυλίχθηκε το απίστευτο δράμα θα παραμείνει κλειστό, εάν όχι για πάντα, πάντως για μεγάλο διάστημα.

Το δράμα που ζει η κωμόπολη του Newtown του Connecticut με 20 δολοφονημένα παιδάκια ηλικίας 5 έως 10 ετών και 6 ώριμα άτομα είναι σύνθετο: έχει στοιχεία κοινωνικής σύγκρουσης ανάμεσα σε εκείνους που επιμένουν στην ελεύθερη αγορά και κατοχή όπλων στις ΗΠΑ και εκείνων που ζητούν την κατάργηση ουσιαστικά της 2ης Τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ που το επιτρέπει…

Στο μεταξύ είδαμε τον Πρόεδρο Ομπάμα με δάκρυα στα μάτια και την Αμερικανική Κοινή γνώμη διχασμένη, για μια ακόμη φορά, εξαιτίας της νέας μαζικής δολοφονίας αθώων ανθρώπων και μάλιστα μικρών παιδιών.

Ο βίαιος θάνατος στις σύγχρονες κοινωνίες έχει πολλά πρόσωπα που ξεκινούν από τα οδικά, θαλάσσια ή εναέρια ατυχήματα και φτάνουν στην εγκληματική πράξη.

Στόχος του κοινωνικού συστήματος υπήρξε ανέκαθεν και συνεχίζει να είναι η αποτροπή μέσα από τις διαδικασίες της κοινωνικοποίησης της πιθανότητες εκδήλωσης αντικοινωνικής συμπεριφοράς που μπορεί να φτάσει ακόμη και στο ακραίο σημείο της αφαίρεσης μιας ζωής.

Το βιβλικό παράδειγμα της αδελφοκτονίας του Άβελ από τον Κάϊν λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί αποτρεπτικά σε συμβολικό επίπεδο δεδομένου ότι μέσα στην εκκλησία του Χριστού μας είμαστε «όλοι αδέλφια».

Και εδώ έρχεται το  μεγάλο θέμα της συνυπευθυνότητας  όταν μέσα από τα ΜΜΕ εμείς  ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ στα παιδιά μας  πώς να φονεύουν, πώς να κρατούν  και να χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα για να σκοτώσουν!... 

Το ζήσαμε ΑΝΥΠΟΦΟΡΑ πολλές φορές αυτό το γεγονός στην Αμερική τα τελευταία χρόνια, δήλωσε εμφανώς συγκινημένος και ενώ σκούπιζε τα δάκρυά του, ο Αμερικανός Πρόεδρος κ Ομπάμα με αφορμή το ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ σε πολλές διαστάσεις του δράμα στο Newtown, Connecticut!..

Για τις 62 μαζικές δολοφονίες στις ΗΠΑ σας παραπέμπω στον ιστότοπο http://www.motherjones.com/politics/2012/07/mass-shootings-map)

Η Αγγλία έχει καταγράψει 3 περιστατικά μαζικής δολοφονίας: το 1987 στο Hungerford με 16 νεκρούς, το 1996 στο Stirling με 16 παιδιά και τον γυμναστή τους νεκρά και το 2010 στο Cumbria με 12 νεκρούς. 

 Το είχαμε ζήσει με τον νεαρό άνδρα που δολοφόνησε εβδομήντα δύο εφήβους σε κάμπινγκ στην Νορβηγία, αφού είχε προξενήσει το θάνατο με βομβιστική επίθεση σε άλλα 9 άτομα… 

Το ζήσαμε πριν λίγους μήνες σε Αμερικανικό Κινηματογράφο όπου προβαλλόταν η τελευταία ταινία του Batman και πριν μερικά χρόνια 2 φορές μέσα σε διάστημα λίγων μηνών σε σχολικό ίδρυμα της Φινλανδίας, μιας χώρας που σε παγκόσμια κλίμακα έχει μαζί με την Αμερική και την Υεμένη πολύ ψηλές αναλογίες ατόμων άνω των 15 που οπλοφορούν νόμιμα!.. 

Η διαμάχη των υποστηρικτών της 2ης Συνταγματικής Τροποποίησης και αυτών που  ζητούν την κατάργησή της στην Αμερική τώρα περιλαμβάνει και το ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ στοιχείο ότι οι δολοφόνοι χρησιμοποιούν ημι-αυτόματα  και αυτόματα «επιθετικά» όπλα με γεμιστήρες μέχρι και 100 βλημάτων!...

Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τους μηχανισμούς της ΤΑΥΤΙΣΗΣ και της ΜΙΜΗΣΗΣ, μέσα από επαναλαμβανόμενες στα ΜΜΕ σκηνές βαρβαρότητας από άνθρωπο σε συνάνθρωπο χωρίς κανένα λόγο ή με την απίστευτη δικαιολογία της «ανθρωπιστικής-απελευθερωτικής παρέμβασης» και επαναλαμβάνουν, βιωματικά, χωρίς βαθύτερη συνειδητοποίηση, ΟΛΑ όσα εμείς τους μαθαίνουμε… 

Κατακερματίζεται έτσι η συστηματική προσπάθεια κάθε κοινωνίας από συστάσεως του πρώτου κοινωνικού συστήματος να μετουσιώσει τον άνθρωπο-ζώο σε άνθρωπο κοινωνικό με τη βοήθεια κλασικών δομών και θεσμών όπως η οικογένεια, η παιδεία, η θρησκεία, το σύστημα Δικαιοσύνης και το σύστημα ελέγχου και καταστολής. 

Κάθε φορά που μας έρχονται ειδήσεις από την Εσπερία για ανήλικους που δολοφονούν ανήλικους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, την γειτονιά τους ή μέσα στην σχολική αίθουσα ΟΛΟΙ εμείς κουνάμε «ίσως αυτάρεσκα» τα κεφάλια εφησυχάζοντας εαυτούς και αλλήλους ότι «εδώ είναι Ελλάδα» εδώ τέτοια πράγματα ΔΕΝ συμβαίνουν… 

Και είναι αλήθεια ότι τέτοια κοινωνικά φαινόμενα είναι απόμακρα στη φύση του Έλληνα και της Ελληνικής κοινωνίας αλλά ίσως πρέπει να αναρωτηθούμε και εμείς μήπως χρειάζεται να προετοιμασθούμε για να τα χειριστούμε; 

Να δεχθούμε ως ορθό και όχι τόσο απομακρυσμένο από την ορθή ερμηνεία τέτοιων φαινόμενων, όπου παιδιά και ενήλικες ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ενήλικες και παιδιά, το αναδυόμενο, σύγχρονο ψυχοκοινωνικό μοντέλο που εξυπηρετεί την ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ και στοχεύει στη δημιουργία αυριανών ΑΝΔΡΩΝ και ΓΥΝΑΙΚΩΝ που θα μπορούν εύκολα, απρόσωπα και χωρίς να καταδιώκονται από ενοχές και ερινύες να ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ εξυπηρετώντας τις προδιαγραφές τύπου «απελευθερωτικών» και “ανθρωπιστικών“ πολέμων;

Ή, μήπως, όταν και ενήλικα άτομα αλλά και έφηβοι ή παιδιά σκοτώνουν, εφόσον εμείς ΔΕΝ φροντίσαμε να ανακόψουμε τις προσπάθειες κάποιων κέντρων που εξυπηρετούν αυτήν την ερμηνεία, ΟΛΟΙ εμείς που αδρανούμε είμαστε, εκούσια - ακούσια ΣΥΝ - υπεύθυνοι; 

Εσείς τι λέτε;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.