Τελευταίες αναρτήσεις

24 Νοεμβρίου 2012

Τελευταίο δωράκι του Χριστόφια στους Κυπρίους αδερφούς μας.... το Μνημόνιο!!!

«Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες το απόγευμα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Η κυβέρνηση ενημερώνει ήδη τους πολιτικούς αρχηγούς και τους κοινωνικούς εταίρους σχετικά, πρόσθεσε.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του το πρωί, στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, είπε ότι έγινε μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση και χαρακτήρισε το υπό σύναψη μνημόνιο ως «υποφερτό». «Θέσαμε κάποιους στόχους», ανέφερε, «και υπό τις περιστάσεις και τα δεδομένα είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα».

Η συμφωνία αφορά το ποσό των 17,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όμως, το οριστικό ποσό δανεισμού θα καθοριστεί στις αρχές Δεκεμβρίου κατόπιν σχετικής έκθεσης του οίκου Pimco για τις ακριβείς ανάγκες των τραπεζών σε ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το ακανθώδες θέμα του φυσικού αερίου φαίνεται ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα διατηρήσει αυτονομία για τις υποδομές του, με δέσμευση για αποπληρωμή δανείων με μέρος από την εκμετάλλευση του.

Αν επιβεβαιωθεί και από τους διεθνείς δανειστές, η Κύπρος θα γίνει η τέταρτη χώρα της ευρωζώνης που ζητάει οικονομική στήριξη. Η νήσος ζήτησε οικονομική βοήθεια - η οποία ίσως ανέλθει στα 17,5 δις ευρώ, ίση με το συνολικό ΑΕΠ της χώρας - τον Ιούνιο, για να στηρίξει τις τράπεζές της που επλήγησαν από την έκθεσή τους στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση ενημέρωσε ήδη τους κοινωνικούς εταίρους σχετικά με τους όρους της συμφωνίας, κάτι που πρόκειται να γίνει σύντομα και με τους πολιτικούς αρχηγούς της Μεγαλονήσου, πρόσθεσε ο Στεφάνου.

"Το μνημόνιο περιλαμβάνει δυσάρεστα μέτρα", είπε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, το συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων της Κύπρου έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή του για τα μέτρα. Ο Γλαύκος Χατζηπέτρου, ανώτατο στέλεχος της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ), χαρακτήρισε τα μέτρα άδικα και σφαγιαστικά για τους δημοσίους υπαλλήλο. 

Ολι Ρεν: Εγινε αποφασιστική πρόοδος στις συνομιλίες
 
Την αποφασιστική πρόοδο που σημειώθηκε στις συζητήσεις μεταξύ της Επιτροπής, της ΕΚΤ του ΔΝΤ και των κυπριακών αρχών καλωσόρισε ο επίτροπος οικονομίας Όλι Ρεν σχετικά με τις βασικές πολιτικές για την ενίσχυση των δημόσιων οικονομικών, την αποκατάσταση ενός υγιούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
 
Σε γραπτή ανακοίνωσή του ο επίτροπος Ρεν χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη σημαντικό βήμα προς την επίτευξη πλήρους συμφωνίας για το πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου το οποίο μπορεί να οριστικοποιηθεί μετά τα ενδιάμεσα αποτελέσματα ενός εμπράγματου ελέγχου και μετά από συμφωνία του Γιούρογκρουπ.
 
Τα αποτελέσματα αυτά αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες, καταλήγει ο επίτροπος οικονομίας.
 
πηγή Εθνος
 
ΣΧΟΛΙΟ
Πως γίνεται φίλοι μου να μην αντελήφθησαν οι αδερφοί μας Κύπριοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και ποιος ευθύνεται γι' αυτό; 
Πως γίνεται να μην βλέπουν που οδήγησε τους Ελληνες η στημένη ιστορία του Μνημονίου;
Αυτοκτονίες, φτώχεια, δυστυχία και πάνω από όλα απώλεια της εθνικής κυριαρχίας....
Είναι ποτέ δυνατόν να πέσουν σε αυτό το πηγάδι δίχως πάτο;
 
Η Κύπρος αντιμετώπιζε μερικά οικονομικά προβλήματα και κυρίως οι τράπεζες της λόγω του ελληνικού κουρέματος....
Αντί για λύση όμως προτίμησε ο Χριστόφιας να την ρίξει στα αιμοβόρα δόντια τοων δανειστών...
Και πανηγυρίζει κι από πάνω ότι οι όροι είναι υποφερτοί!!!!
 
Αδέρφια μου Κύπριοι δεν μπορούσατε να περιμένετε λίγο να εκμεταλλευθείτε τα κοιτάσματα της ΑΟΖ σας;
Δεν μπορούσατε να κάνετε το παν μέσα στην Ελληνική Κύπρο μας ώστε να μην έχετε την δική μας τύχη;
Φαίνεται ότι πλέον είναι κοινή ιστορική συγκυρία για ολόκληρο τον ελληνισμό η κυβερνητική προδοσία....
Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση...
 
Οταν το πάθημα του αδερφού σου δεν σου γίνεται μάθημα δεν έχεις πλέον καμια δικαιολογία...
 
Ετοιμαστείτε λοιπόν κι εσείς τώρα για τα δεινά που έρχονται... να προστεθούν στην πετσοκομένη πατρίδα σας.
Υπόδουλη στους Τούρκους η Βόρεια Κύπρος...
Υποτελής στους δανειστές η Νότια....
 
Ενα πράγμα να θυμάστε ...
Οι δανειστές δεν πρόκειται ποτέ μέχρι να γίνουν τα πάντα δικά τους, να σας αφήσουν να ξανανασάνετε....
Αυτό είναι το σύστημα του τοκογλύφου.... 
 
Καλά ξεμπερδέματα με την Νέα Τάξη....     Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.