Τελευταίες αναρτήσεις

19 Νοεμβρίου 2012

Τράμπα, τραμπαλίζομαι, πέφτω & τσακίζομαι!... Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

«Είναι επικίνδυνο το παιχνίδι αυτό, παππού;»
Με ρώτησε, κοιτάζοντάς με κατευθείαν στα μάτια (έτσι κάνει όταν θέλει να διαπιστώσει εάν του λέω αλήθεια ή του πουλάω… παραμύθι) ο εγγονός μου, καθώς παρακολουθούσαμε κάποια πιτσιρίκια να κάνουν «τρέλες» πάνω στο τραμπολίνο που είχε στηθεί στο Mall…

«Δεν είναι» του είπα, «εάν δεν κάνεις χαζομάρες στις άκρες του τραμπολίνο ή εάν έχεις γύρω σου προστατευτικά δίχτυα και σε παρακολουθεί η μητέρα σου… »

«Αυτή η τραμπάλα είναι επικίνδυνη;» με ρώτησε δείχνοντάς μου μία…

Σχεδόν καθόλου» του  απάντησα, «αλλά πάλι χρειάζεται προσοχή, να κρατάς καλά τη χειρολαβή και να μην κάνεις καμιά τρέλα που μπορεί να σε ρίξει κάτω και να τραυματιστείς…»

Παρενέβη μία νεαρή  μητέρα με τον σύζυγό της,  γονείς του συμμαθητή του εγγονού  μου, παριστάμενοι και αυτοί στο πλήθος που παρακολουθούσε τις επιδείξεις ταλαντούχων πιτσιρικάδων σε τραμπολίνα και τραμπάλες…

«Μήπως είστε λίγο  παραπάνω συντηρητικός από όσο χρειάζεται κ Καθηγητά» με ρώτησε και αμέσως πρόσθεσε «και να με συγχωρείτε, δεν θέλω να σας προσβάλλω με αυτή την παρατήρηση…»

Χαμογέλασε λίγο αμήχανα  και ο σύζυγός της, χαμογέλασε  χωρίς καμία αμηχανία και έλιωσε  άμεσα τον ξαφνικό «πάγο» η κόρη μου και μητέρα του εγγονού μου…

Ο πατέρας μου τα ίδια έλεγε και σε μας» είπε χαμογελώντας «αλλά ξέρετε έτσι  ήταν πάντα και τον είχαμε  κατατάξει και εγώ και ο  αδελφός μου και όλη μας  η παρέα στους… συντηρητικούς… »

Και πρόσθεσε χαϊδεύοντας το κεφαλάκι του γιού της, «πάντως όσο τον θυμάμαι, τριάντα χρόνια τώρα, μένει σταθερός σε αυτά που λέει, που πιστεύει και στις συμβουλές που δίνει…» 

Καταλήξαμε για καφέ  έχοντας γίνει μια μεγάλη παρέα  γνωστών και αγνώστων που τους  έφεραν κοντά τα πιτσιρίκια τους (λίγο και η δική μου παρουσία καθότι, όπως όλοι γνωρίζουμε, η δημοσιότητα που αποκτά κανείς μετά από τόσα χρόνια στα ΜΜΕ γίνεται… μαγνήτης.)

«Ποια είναι η θέση  σας σχετικά με τα όσα αποδίδονται στον Δήμαρχό σας κ Μπουτάρη, στη συνάδελφό σας καθηγήτρια του ΑΠΘ και τώρα Βουλευτή κ Ρεπούση και σε όσους θέλουν να σταματήσουν οι παρελάσεις σε Εθνικές επετείους;» με ρώτησε ο νεαρός πατέρας φέρνοντάς με σε δύσκολη θέση…

Και πριν προλάβω να αρθρώσω λέξη, ούτε στην τηλεόραση να ήμασταν που λέει ο λόγος, με πρόλαβε μια άλλη μητέρα «πείτε μας τη γνώμη σας κ καθηγητά και για τον Σουλεϊμάν και τα τόσα και τόσα τουρκικά σήριαλ… »

«Επειδή ούτε εγώ έχω  ακούσει από το στόμα του  κ Μπουτάρη ή της κ Ρεπούση  όσα τους αποδίδονται θα μου επιτρέψετε να μην εκφέρω γνώμη» τους είπα προσθέτοντας 
«πάντως εάν  ζούσε η μακαρίτισσα η Σμυρνιά  μάνα μου μετά τα όσα έγραψε για τους συνωστιζόμενους Έλληνες στην παραλία της γενέτειράς της Σμύρνης εάν την έβρισκε θα την κυνηγούσε με την παντόφλα της… »

Για τα υπόλοιπα που λέγονται από δήθεν «προοδευτικά» στόματα εγώ από το δικό μου σταθερά «συντηρητικό» στόμα θα σας πω ότι «τους χρειάζεται  και καμιά παντόφλα!.. »

«Γιατί συντηρητικός» με ρώτησε μια άλλη νεαρή μητέρα και απάντησα ότι τα γνωστά πλαστικά καθίσματα και το πλαστικό τραπέζι τα πετάμε εύκολα και αγοράζουμε άλλα… 
Αλλά ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ και ΔΕΝ  πετάμε αντικείμενα που έχουν αξία…Το ίδιο και με ιδέες, πεποιθήσεις και διαχρονικές αξίες!

Ότι αρχίζει να διαπιστώνει κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος μια περίεργη, σχεδόν συντονισμένη επίθεση σε αξίες, επετείους, εθνικά συναισθήματα, και ιστορικά δεδομένα είναι «ηλίου φαεινότερο» για όσους διαθέτουν τις ικανότητες της όρασης και της ακοής και μαζί την απαιτούμενη διανοητική λειτουργία και ικανότητά με ευθυκρισία, νηφάλια και με αντικειμενικότητα να αντιλαμβάνονται, να κρίνουν και να αξιολογούν τα δεδομένα.

Aπό τη μια μεριά θέλουν κάποιοι την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ιστορικών συμβόλων, επετείων, παρελάσεων και κάθε άλλου είδους ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ για το χτες… 

Από την άλλη μας βομβαρδίζουν με τουρκικά σήριαλ και «αγκαλιές» της δήθεν συμφιλίωσης των δύο λαών ενώ η Τουρκική Ηγεσία και οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σταθερά στις αδιάλλακτες θέσεις τους στο Αιγαίο, στην Κύπρο και σε διεθνείς Οργανισμούς… 

Σκέφτηκα» είπα στην εκλεκτή παρέα των νεαρών ζευγαριών «να σας απαντήσω θυμίζοντάς σας εκείνο που αποδίδεται στον Churchill, ότι δηλαδή οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ζήσουν ξανά!...’

Μετά συνειδητοποίησα  ότι και ο δικός μου εγγονός  και τα δικά σας χαριτωμένα  πιτσιρίκια που γοητεύτηκαν από  τα τραμπολίνα και τις τραμπάλες  μου έδωσαν καλύτερες απαντήσεις και σας το θέτω Σωκρατικά:

«Πότε ακριβώς μας  άφησαν οι γείτονές μας Τούρκοι  να είμαστε εμείς στην πάνω  μεριά της τραμπάλας, απογειωμένοι, και αυτοί στην κάτω με τα  πόδια τους να ακουμπάνε τη  γη;»

Και συνέχισα, καθώς με παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον,

«Ποιοι είναι οι γυμναστές  που θα σταθούν δίπλα στο Εθνικό τραμπολίνο ενώ κάποιοι σαν μικρά παιδιά και όχι ως υπεύθυνοι Ταγοί ενός από τους πλέον ιστορικούς λαούς της γης προτείνουν κατάργηση επετείων, παρελάσεων, και ιστορικών δεδομένων ενώ εμείς ρουφάμε σαν ‘πρεζόνια’ μηνύματα που μας περνούν οι ελληνικές τηλεοράσεις με Τουρκικά σήριαλ;»

Να θυμίσω το παιδικό τραγουδάκι σε σας, στους Πολιτικούς μας Ηγέτες τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και τους κάθε λογής «προοδευτικούς»:

Τράμπα, τραμπαλίζομαι, πέφτω και… ΤΣΑΚΙΖΟΜΑΙ…Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.