Τελευταίες αναρτήσεις

21 Νοεμβρίου 2012

«…Εάν η χρεία τες κουρταλεί!... » Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Κράτησε πολλές ώρες πλησιάζοντας μάλιστα και το όριο των δώδεκα ωρών το χτεσινό Eurogroup αλλά η συνεδρίαση διεκόπη σήμερα το πρωί  ΧΩΡΙΣ τη λήψη απόφαση για την ημερομηνία καταβολής στην Ελλάδα είτε των 31,5 δις της επόμενης «δόσης» (είτε των συνολικά 44 δις ευρώ από τα υπόλοιπα προηγούμενων «δόσεων».

Η συνεδρίαση για τη λήψη απόφασης θα συνεχισθεί την ερχόμενη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου… 

Οπως όλοι θυμόμαστε  η χτεσινό-βραδινή ΔΕΝ ήταν  η πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup, και οι χτεσινές «κόντρες»  μεταξύ των τριών συνεταίρων  της τρόικα ΔΕΝ ήταν οι πρώτες…
Σκέφτηκα να  βάλω για τίτλο «… κρατάει χρόνια αυτή η… κολόνια» καθώς το δράμα της Πατρίδας μας και του ελληνικού Λαού ήδη μετράει 30 μήνες, δηλαδή βρίσκεται στον τρίτο του χρόνο…

Έκανα και σήμερα προσεκτικά την πρωινή μου ανάγνωση των άρθρων των Διεθνών Πρακτορείων Ειδήσεων για τα επίσημα και «ανεπίσημα» δρώμενα στο δωδεκάωρο της χτεσινό-βραδινής συνάντησης του Eurogroup.
Διάβασα και το «παράπονο» του Πρωθυπουργού μας κ Σαμαρά που συνοψίστηκε σε μια σύντομη παράγραφο που αποδίδω σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά χωρίς να αλλοιώνω το νόημά της:

«… Η Ελλάδα έκανε ότι είχε δεσμευθεί να κάνει. Τώρα οι συνεταίροι μας, μαζί με το ΔΝΤ, ας κάνουν ότι αυτοί έχουν αναλάβει να κάνουν… »

Θυμήθηκα  κάτι περισσότερο εύστοχο, και  ποιητικά δραματικό, στην περιγραφή  του δράματος που ζούμε και  το παραθέτω εδώ στο blog με την ελπίδα ότι θα το διαβάσει και το Επιτελείο του κ Σαμαρά (ιδίως εκείνοι που του έγραφαν τους πύρινους λόγους για ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ και για την ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ και για την Εθνική μας περηφάνια: 

«Μοναχή το δρόμο επήρες/εξανάλθες μοναχή/δεν είν' εύκολες οι θύρες/
εάν η χρεία τες κουρταλεί… »

 Και για να μην παρεξηγηθώ από κάποιους «καλοθελητές» για Αντί-Νέο-Δημοκρατικά συναισθήματα θα προσθέσω ότι ελπίζω να το διαβάσουν και οι κκ Βενιζέλος και Κουβέλης και τα δικά τους Επιτελεία αλλά και ο κ Τσίπρας και το δικό του Επιτελείο που ήδη θεωρεί δεδομένη την κατάκτηση της Εξουσίας και την διαδικασία της ΑΝΑ-ΔΙΑ-ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ των Μνημονίων και των συμφωνηθέντων με 255 ΝΑΙ και τις προάλλες με 153 ΝΑΙ (από τον Μάίο του 2010 μέχρι και σήμερα όρων). 

«Η Διχόνοια που βαστάει/ένα σκήπτρο η δολερή/καθενός χαμογελάει/ "πάρ' το", λέγοντας, "και συ".»

«Κειο το σκήπτρο που σας δείχνει/έχει αλήθεια ωραία θωριά/μην το πιάστε, γιατί ρίχνει/εισέ δάκρυα θλιβερά.»

Σίγουρα η «Συγκυβέρνηση» των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη ευελπιστεί ότι τελικά την ερχόμενη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία καταβολής της επόμενης «δόσης» μας.

Θα κλείσω δηλώνοντας ότι από τον Μάιο του 2010 έπρεπε να υπάρξει Κυβέρνηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ για τη διαχείριση αυτής της  πρωτόγνωρης και, δυστυχώς, δυσεπίλυτης οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ΕΘΝΙΚΗΣ  μας κρίσης και όχι τα «παιχνίδια» εναλλαγής προσώπων και Κομμάτων στους θώκους εξουσίας που είδαμε και φοβάμαι ότι θα ξαναδούμε στις επόμενες Εθνικές Εκλογές…Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.