4 Οκτωβρίου 2012

Χρονικό της έναρξης της Τουρκοσυριακής κρίσης.


 
Όλμος από τη Συρία σκορπά τον θάνατο στη γειτονική Τουρκία 

Ο όλμος που προήλθε στην τουρκική πόλη Akçakale από συριακή πόλη Sanliurfa κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, άφησε πίσω του τουλάχιστον πέντε νεκρούς και 20 τραυματίες. Μάλιστα, μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγονται τέσσερα παιδιά, ενώ μεταξύ των τραυματιών δύο αστυνομικοί.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο κοντινότερο νοσοκομείο, ενώ ο όλμος του Συριακού «εμφυλίου πολέμου» σκόρπισε τον πανικό.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η κυβέρνηση επέδωσε νότα στη Δαμασκό. «Η Τουρκία», είπε «έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί τα σύνορά της». Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε προειδοποιήσει την Τουρκία για «προβοκάτσια» στα σύνορά της με τη Συρία, που θα έδινε την αφορμή για στρατιωτική επέμβαση στη γειτονική της χώρα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι αναλυτές «μεταφράζουν» τον όλμο ως «Τουρκία, έλα στον πόλεμο». 

πηγή Zougla.gr

Tουρκική επίθεση με πυροβολικό στην Συρία - Απαντούν με πυρά οι Σύροι

Πριν από λίγο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία, επιτέθηκε με στρατιωτικά μέσα στην Συρία. Δεν έχει γίνει γνωστό με τι μέσα, αλλά συνεδριάζει η στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ αυτή την στιγμή και μάλλον πρόκειται για κλασική ανταλλαγή πυρών πυροβολικού.

Η Τουρκία είχε προειδοποιήσει τη Συρία ότι θα απαντήσει στρατιωτικά αν δεχόταν πυρά στα σύνορά της. Η προειδοποίηση είχε γίνει πριν λίγες ημέρες μετά από την έκρηξη βλήματος όλμου. Το απόγευμα ένα ακόμη βλήμα εξεράγη σκοτωνοντας πενταμελή οικογένεια, αλλά κανείς φυσικά δεν γνωρίζει από που εκτοξεύθηκε. 


Ο Ερντογάν μετά το επεισόδιο έχει ακυρώσει το πρόγραμμά του και οι συσκέψεις ακολουθούν η μία της άλλη, με τους Τούρκους να δηλώνουν ότι "έχουν την ισχύ να προασπίσουν τα σύνορά της".

Η πιθανότητα προβοκάτσιας  είναι εξαιρετικά πιθανή, ενώ φυσικά το γεγονός ότι υπάρχει συσσώρευση δυνάμεων στην περιοχή από πλευράς Αγγλογάλλων, ίσως δεν είναι τυχαίο. Επίσης, περίεργη είναι και η σύμπτωση της συσσώρευσης αγγλικών και γαλλικών αεροναυτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο για ασκήσεις… 

Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες, καθώς οι Σύροι απαντούν στα τουρκικά πυρά πυροβολικού με δικά τους πυρά. Ο τουρκικός Στρατός έπληξε τους στόχους του με πυροβόλα των 155/52 χλστ. Panther (φωτό) και αυτοκινούμενα Μ52Τ των 155 χλστ..

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε στον Τούρκο ΥΠΕΞ πως καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με όλμους που δέχθηκε η χώρα αυτή στα νοτιοανατολικά της από τη Συρία, με αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε κατοίκων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας.

Ο Ράσμουσεν «συνομίλησε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου και εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του για το συμβάν», πρόσθεσε η εκπρόσωπός του Οάνα Λουνέσκου. "Το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να παρακολουθεί από κοντά και με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση", τόνισε η ίδια.

Ο φιλότουρκος γ.γ. του ΝΑΤΟ Α.Φ. Ράσμουσεν εξέφρασε στον Νταβούτογλου «τα ειλικρινή συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες και τους οικείους των νεκρών και των τραυματιών, αλλά και προς το σύνολο του τουρκικού λαού».

Νωρίτερα, ο Νταβούτογλου είχε ενημερώσει μετά την επίθεση τον Ράσμουσεν, ο οποίος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως το ΝΑΤΟ δεν έχει μεν πρόθεση να επέμβει στη Συρία, όμως είναι έτοιμη να υπερασπισθεί την Τουρκία, ως κράτος μέλος του, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας στα σύνορα αντέδρασαν ακαριαία στην απεχθή αυτή επίθεση με τους δικούς τους κανόνες εμπλοκής. Οι στόχοι επλήγησαν με πυρά  πυροβολικού εναντίον στόχων στη Συρία στόχοι οι οποίοι από πριν είχαν αναγνωριστεί με ραντάρ» λέει στην ανακοίνωσή του το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού. 

Στην ανακοίνωση αυτή φαίνεται πως η χρήση ραντάρ αφορά τη χρήση συστημάτων αντιπυροβολικού που διαθέτει η Τουρκία και που στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά συστήματα TPQ-37 ή TPQ-36 ή τέλος τα συστήματα Cobra εκ των οποίων ο τουρκικός Στρατός διαθέτει 2. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Το ΝΑΤΟ "σφυρίζει αδιάφορα": Δεν ενεργοποίησε το άρθρο 4 κατά της Συρίας! 


Δεν ενεργοποίησε το ΝΑΤΟ το άρθρο 4 περί "συμμαχικής συνδρομής" στο νυχτερινό έκτακτο συμβούλιο όπως ζητούσε η Τουρκία προκειμένου να έχει την συμμαχική "νομιμοποίηση" για να εισβάλλει στην Συρία. Αντίθετα εξέδωσε μια ανακοίνωση ελάχιστα πιο "σκληρή" από αυτή που είχε εκδόσει λίγες ώρες πριν, με αόριστες εκφράσεις που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως "πράσινο φως" για την τουρκική εισβολή στη Συρία.

Ιδού ολόκληρη η ανακοίνωση:  "Είχαμε μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ξεκάθαρη – παρούσα απειλή για την ασφάλεια ενός εκ των συμμάχων κάτι που αποτελεί πηγή μεγάλης ανησυχίας και το οποίος καταδικάζουμε έντονα. Η Συμμαχία συνεχίζει να συμπαραστέκεται στην Τουρκία και απαιτεί τον άμεσο τερματισμό τέτοιων επιθετικών ενεργειών εναντίον συμμάχου, καλώντας το συριακό καθεστώς να βάλει τέλος στις καταφανείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου".

Η δήλωση είναι κάτι παραπάνω από "καταπραϋντική" για την Άγκυρα αν και σε λίγες ώρες η τουρκική Βουλή αναμένεται να εγκρίνει την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων κατά της Συρίας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά θα ξεκινήσουν άμεσα οι επιχειρήσεις. Πιθανόν η κυβερνηση και αφού λάβει απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας να περιμένει καταλληλότερη στιγμής, καθώς μια επιχείρηση τώρα σε περιοχές που κατοικούνται από Άραβες Αλεβίτες με την ύπαρξη στην ίδια περιοχή μεγάλου αριθμού αραβικής αταγωγής αλεβιτών μέσα στην Τουρκία, αλλά και εκατομμύρια Κούρδους, χρειάζεται οπωσδήποτε την συνεργασία των δυτικών.
Σε διαφορετική περίπτωση οι "φάπες" για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ελλοχεύουν. Γιατί το ΝΑΤΟ δεν ενεργοποίησε το άρθρο 4;

Όπως αναφέρουν ελληνικές στρατιωτικές πηγές που έχουν άμεση ενημέρωση από το έκτακτο συμβούλιο, οι ΝΑΤΟϊκοί δεν είχαν πειστεί ότι ο όλμος από το Ταλ-αλ-Αμπιάντ που σκότωσε μια μάνα και τα τέσσερα παιδιά της στη μεθοριακή κωμόπολη Ακτσάκαλε στη νοτιοανατολική Τουρκία ήταν των Σύριων κυβερνητικών, καθώς η απόσταση από την οποία εβλήθη ήταν μόνο 1 χλμ. και ο τακτικός συριακός Στρατός έχει εγκαταλείψει προ πολλού την περιοχή στον έλεγχο των Κούρδων.
Το πιθανότερο ήταν να ηταν προβοκάτσια των ισλαμιστών για να προκαλέσουν επέμβαση της Τουρκίας, καθώς χάνουν την μάχη στο Χαλέπι. 

Πάντως οι τουρκικές δυνάμεις εξακολουθούν να συγκεντρώνονται με τον τουρκικό Στρατό να φτάνει τα 80.000 άτομα στην περιοχή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πολεμική επιχείρηση στη Συρία

Κορυφώνεται από λεπτό προς λεπτό η σύγκρουση στην εγγύς Ανατολή. Περί τις 22:30 ανακοινώθηκε πως το τουρκικό πυροβολικό έπληξε στόχους εντός συριακού εδάφους, ανταποδίδοντας έτσι βολή όλμου από τη Συρία προς τη μεθοριακή τουρκική πόλη Akçakale που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 5 ανθρώπων.

Έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ επρόκειτο να συναντηθούν εσπευσμένως έπειτα από τις βολές όλμου, προερχόμενες από τη Συρία.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου είχε επαφή με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν και «αποφασίσθηκε να συνεδριάσει λίαν συντόμως το συμβούλιο του ΝΑΤΟ», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Ερντογάν.

Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του επιβεβαίωσε επίσημα πως οι πρεσβευτές των χωρών μελών του θαναμενόταν να συνεδριάσουν αργά τοβράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, βάσει του άρθρου 4 του καταστατικού της Συμμαχίας, για να διαβουλευθούν γύρω από τις εξελίξεις μετά την συριακή επίθεση με όλμους κατά της Τουρκίας.

Καταδίκη της συριακής επίθεσης από το ΝΑΤΟ

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε στον Τούρκο ΥΠΕΞ πως καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με όλμους που δέχθηκε η χώρα.

Ο Ράσμουσεν «συνομίλησε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου και εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του για το συμβάν», πρόσθεσε η εκπρόσωπός του Οάνα Λουνέσκου.

«Το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να παρακολουθεί από κοντά και με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση», τόνισε η ίδια.

Ο Ράσμουσεν εξέφρασε στον Νταβούτογλου «τα ειλικρινή συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες και τους οικείους των νεκρών και των τραυματιών, αλλά και προς το σύνολο του τουρκικού λαού», τόνισε.

Νωρίτερα, ο Νταβούτογλου είχε ενημερώσει μετά την επίθεση τον Ράσμουσεν, ο οποίος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως το ΝΑΤΟ δεν έχει μεν πρόθεση να επέμβει στη Συρία, όμως είναι έτοιμη να υπερασπισθεί την Τουρκία, ως κράτος μέλος του, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

«Να σεβαστεί η Συρία την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της»

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν προέτρεψε σήμερα τη συριακή κυβέρνηση να σεβασθεί την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της και προειδοποίησε πως η 18μηνη σύρραξη στη χώρα αυτή έχει αρχίσει βαθμηδόν να επηρεάζει αρνητικά τις άλλες χώρες στην περιοχή.

«Ο ΓΓ καλεί τη συριακή κυβέρνηση να σεβασθεί πλήρως την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της, καθώς και να τερματίσει τη βία κατά του συριακού λαού», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Μπαν.

«Ο ΓΓ καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να μειώσουν την ένταση και να διαμορφώσουν ένα δίοδο προς την κατεύθυνση μίας ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης στη Συρία», τονίζει η ίδια πηγή.

Τι προηγήθηκε

Σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα έχουν τεθεί εδώ και λίγες ώρες, οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας μετά την έκρηξη βλήματος όλμου στη μεθοριακή πόλη Akçakale στα σύνορα με τη Συρία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Άγκυρα Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε στις 19.30 «το ποτήρι ξεχείλισε, στο διεθνές δίκαιο υπάρχει η έννοια της ανταπόδοσης. Θα ανταποδώσουμε».

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου επικοινώνησε τηλεφωνικώς εσπευσμένα με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται δύο παράλληλες συνεδριάσεις. Μία στο υπουργείο Εξωτερικών και μία στο πρωθυπουργικό γραφείο. Μετά τη λήξη των δύο συνεδριάσεων, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.Ήδη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έχει ακυρώσει όλο το πρόγραμμά του.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την έκρηξη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση επέδωσε νότα στη Δαμασκό. «Η Τουρκία», είπε «έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί τα σύνορά της».

Από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους μία γυναίκα και τέσσερα παιδιά, ενώ τραυματίστηκαν και 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί.

Στα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων κυριαρχεί το κοινό συμπέρασμα όλων των σχολιαστών του τουρκικού Τύπου ότι το βλήμα του όλμου που προήλθε από τη Συρία αντιστοιχεί σε κάλεσμα της Τουρκίας να εμπλακεί στον πόλεμο. «Τουρκία έλα στον πόλεμο», γράφουν χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετά εικοσιτετράωρα, η βόρεια ζώνη της Συρίας στην οποία κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο βρίσκεται κι επίσημα στα χέρια κουρδικών αρχών, ενώ από χτες, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στην περιοχή έχουν υψωθεί κουρδικές σημαίες. Αυτός θα είναι και ο πραγματικός λόγος ενδεχόμενης τουρκικής στρατιωτικής παρέμβασης, ενώ η έκρηξη του βλήματος όλμου θα είναι απλώς το άλλοθι.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάγ, έκανε λόγο για πολύ σοβαρή εξέλιξη, λέγοντας ότι «θέλουν την Τουρκία να την τραβήξουν στη Συρία». Ο εκπρόσωπος του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, καλεί την κυβέρνηση να προσέχει γιατί «αυτό που συνέβη είναι προβοκάτσια». Σε προβοκάτσια στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας είχε αναφερθεί προ ημερών και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, γεγονός που θα έδινε την αφορμή για στρατιωτική επέμβαση στην ήδη υπό πόλεμο χώρα.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Κάθριν Άστον, με ανακοίνωσή της. «Πριν από λίγο μας έφτασαν οι πληροφορίες, αξιολογούμε την κατάσταση στην Τουρκία».

Μετά το περιστατικό, ο κόσμος της κωμόπολης Akçakale επιτέθηκε στο επαρχείο. Ο έπαρχος διέφυγε με θωρακισμένο, ενώ οι συγκρούσεις της αστυνομίας με τον τοπικό πληθυσμό ήταν εκτεταμένες, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων και χημικών. Ακόμα επικρατεί ένταση στην περιοχή.

Έκκληση Μπαν Κι Μουν να διατηρηθούν «ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας»

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν κάλεσε την Τουρκία να κρατήσει ανοιχτούς όλους τους διαύλους επικοινωνίας με τη Συρία ώστε να μην αυξηθεί η ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ενημέρωσε νωρίτερα τον Μπαν για το επεισόδιο. Ο Νταβούτογλου μίλησε για το θέμα και με τον διεθνή μεσολαβητή για τη Συρία, Λάκνταρ Μπραχίμι.

Ο Μπαν «ενθάρρυνε τον υπουργό να κρατήσει ανοιχτούς όλους τους διαύλους επικοινωνίας με τις συριακές αρχές με σκοπό να περιοριστεί η ένταση που θα μπορούσε να κορυφωθεί με αφορμή το επεισόδιο» αυτό, είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα, Μάρτιν Νεσίρκι.

πηγή zougla.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.