5 Οκτωβρίου 2012

Η προβοκατόρικη ενέργεια κατά της Συρίας βρήκε συμμάχους το ΝΑΤΟ και τον Μπαν Κι Μουν!

Γράφει ο Κωστάκης Αντωνίου

Σε μία πρόδηλη προβοκατόρικη ενέργεια, προκειμένου να προετοιμάσει εισβολή της στη Συρία, η Τουρκία προφασίστηκε επίθεση που εξαπολύθηκε από το συριακό έδαφος (από περιοχές που κατέχουν οι αντικαθεστωτικοί σύμμαχοί της!), εναντίον κατοικημένων περιοχών της χώρας, για να βομβαρδίσει στόχους εντός του συριακού εδάφους και να προετοιμάσει στρατιωτική επέμβαση στη χώρα. Είτε από μόνη της είτε σε συνεργασία με ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.

Είναι, ίσως πρόωρο να εκτιμηθεί πώς θα εξελιχθεί αυτή η νέα κρίση στη γειτονιά μας. Αν θα υπάρξει ένοπλη σύρραξη Τουρκίας-Συρίας, με συμμετοχή ή όχι του ΝΑΤΟ, ή ανμ θα περιοριστεί στις πρώτες αψιμαχίες που σημειώθηκαν. Είναι, όμως, δεδομένο ότι η ένταση θα συνεχίζεται και η εκρηκτική κατάσταση θα κλιμακώνεται ενόσω συνεχίζεται ο εμφύλιος πόλεμος στη γειτονική χώρα. Και βεβαίως, κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσει η Ρωσία, η οποία διατηρεί μεγάλες ναυτικές βάσεις στη Συρία και αποτελεί το αντίπαλο δέος στην προσπαθεια των δυτικών ν' ανατρέψουν το συριακό καθεστώς. Ούτως ή άλλως, η συριακή κρίση αποτελεί απειλή για ολόκληρη την περιοχή και ιδιαιτέρως για την Κύπρο, η οποία ήδη βρίσκεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη της κατοχικής Τουρκίας.

Εδώ να σημειώσουμε ότι οι λεγόμενες αντικαθεστωτικές δυνάμεις είναι απόλυτα προσκείμενες και υποκινούμενες από την Τουρκία. Αντικαθεστωτικοί έχουν ως βάση εξόρμησής τους την Τουρκία, εκεί εκπαιδεύονται από Τούρκους αξιωματικούς και εν συνεχεία στέλλονται στο συριακό μέτωπο για να πολεμήσουν κατά του καθεστώτος. Στη Συρία συγκεντρώνεται, επίσης, το μαχητικό κουρδικό στοιχείο, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί απειλή για την ασφάλειά της και συχνότατα ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός του συριακού εδάφους, με το πρόσχημα της καταδίωξης «τρομοκρατών».

Ανεξαρτήτως της βάναυσης συμπεριφοράς του δικτατορικού καθεστώτος Άσαντ σε βάρος του συριακού λαού, ενδεχόμενη πτώση του καθεστώτος θα αποτελέσει μέγιστο κίνδυνο για τους χριστιανούς της χώρας, αλλά και για την Κύπρο. Δίπλα μας θα εγκαθιδρυθεί ένα νέο αυταρχικό καθεστώς, πλήρως ελεγχόμενο από την Τουρκία, το οποίο θα καταστεί απειλή για όλη την περιοχή. Οι νεο-οθωμανικές επιλογές της κυβέρνησης Ερντογάν και η κλιμακούμενη προσπάθειά του να καταστήσει την Τουρκία τη μεγαλύτερη υπερδύναμη στην περιοχή, και πέραν αυτής ακόμη, συνιστά τεράστιο κίνδυνο για τους λαούς της περιοχής.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε πει ότι «σε μερικά χρόνια, τίποτε δεν θα γίνεται στον κόσμο χωρίς την έγκριση της Τουρκίας». Περιλαμβάνεται και αυτή η ρήση στα νεο-οθωμανικά οράματά του να καταστήσει την Τουρκία παγκόσμια στρατιωτική και οικονομική δύναμη, η οποία θα καθορίζει τα συμβαίνοντα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Από την Ανατολική Μεσόγειο ώς τον Καύκασο και από την Ευρώπη μέχρι την Αφρική.
Οι πόθοι των Τούρκων για περιφερειακή ισχύ της Τουρκίας το 2050
Τα νεο-οθωμανικά οράματα της Τουρκίας επισκιάζουν και διαλύουν το άλλο επικοινωνιακό ψευδο-όραμα για «μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες». Η Άγκυρα κατέστη πόλος προστριβών με όλα τα γειτονικά κράτη. Κατέχει την Κύπρο, απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δημιουργεί κρίση στις σχέσεις με το Ισραήλ. Έχει καταστεί ο ταραξίας-σερίφης της περιοχής, έχοντας τη συμπαράσταση και τη στήριξη των αγγλοαμερικανών, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., ακόμη και των Ηνωμένων Εθνών.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Μπαν Κι Μουν, ο οποίος αντιμετωπίζει το Κυπριακό όχι ως θέμα εισβολής και κατοχής της Τουρκίας στην Κύπρο, αλλά ως δικοινοτική διαφορά (εμείς του προσφέραμε την ευκαιρία), έσπευσε αμέσως να στηρίξει την τουρκική επίθεση κατά της Συρίας. Αυτός ο άνθρωπος, από τον οποίο η ηγεσία μας αναμένει να δικαιώσει τις θέσεις μας, κάλεσε τη συριακή κυβέρνηση «να σεβαστεί πλήρως την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της»! Την ώρα που η Τουρκία κατέχει κυπριακό έδαφος, παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και της Ελλάδας, ο Μπαν Κι Μουν δεν έχει λόγο να αρθρώσει. Παρέχει, όμως, πλήρη στήριξη σε μια επιδρομική ενέργεια της Τουρκίας κατά της Συρίας και καλεί το θύμα να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα του θύματος.

Μέσα σε αυτό το απάνθρωπο και ανήθικο πολιτικό περιβάλλον είναι υποχρεωμένες η Κύπρος και η Ελλάδα να προστατεύσουν τα δίκαια και τα δικαιώματά τους έναντι της Τουρκίας, της οποίας οι επιδρομικές ενέργειες τυγχάνουν διεθνούς στήριξης. Και σε ποια στιγμή; Όταν Ελλάδα και Κύπρος είναι έτοιμες να χρεοκοπήσουν οικονομικά, διαλύονται κοινωνικά και όταν οι ανίερες φιλοδοξίες των ηγετών τους έχουν σμπαραλιάσει το εσωτερικό τους μέτωπο... 

πηγή Sigmalive



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.