10 Οκτωβρίου 2012

Μπράβο κ Αβραμόπουλε για το χουνέρι στον Νταβούτογλου....

Μπορεί να έχω τεράστια παράπονα από την έως τώρα παρουσία του κ. Αβραμόπουλου στο Υπυργείο Εξωτερικών όμως με κάτι τέτοιες ενέργειες ανακουφίζομαι έστω και προσωρινά....

Σας παραθέτω την ανάρτηση του OnAlert που είδα στο Νέο Ελληνικό Φόρουμ:

Δείτε τη φωτογραφία. Ο Αβραμόπουλος τον έβαλε να καθήσουν κάτω από ένα τεράστιο πίνακα που αναπαριστά τις νικηφόρες ναυμαχίες του Ελληνικού Στόλου!

Ο πίνακας με τη Ναυμαχία της Έλλης, του Βασίλη Χατζή ,όπου ο θρυλικός ΑΒΕΡΩΦ κατατροπώνει το τουρκικό στόλο, είχε “κατέβει” όταν ΥΠΕΞ ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου και δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τον μακαρίτη πια Ισμαήλ Τζεμ.

Ο Αβραμόπουλος τον ξαναέβαλε στο τοίχο του γραφείου του και ο Νταβούτογλου δεν μπορεί παρά να το πρόσεξε!..

ΣΧΟΛΙΟ
Αν προσέξετε τον πινακα παρουσιάζει σε πρώτο πλάνο τον πανικόβλητο τουρκικό στόλο που προσπαθεί "κακήν κακώς" να κλειστεί στα Δαρδανέλια ενώ στο βάθος του πίνακα διακρίνεται η "φιγούρα" του ενδόξου θωρηκτού μας "Αβέρωφ" που τα καταδιώκει.... 

Ο Νταβούτογλου θα δαγκωνόταν!!!!
Απολαύστε σε κοντινό πλάνο λεπτομέρεια του πίνακα....


Νεώτερη Ενημέρωση 11-10-2012

Αν και ο Νταβούτογλου έκανε ότι δεν είδε τον πίνακα... τα τουρκικά ΜΜΕ τον παρατήρησαν και με το παραπάνω....

Ενόχλησε κάποιους στην Τουρκία το ''χουνέρι'' που έκανε ο Υπ. Εξωτερικών κ Δημ Αβραμοπουλος με την επεναφορά του πίνακα που είχε αφαιρέσει παλιότερα ο τότε υπουργός Γ.Παπανδρέου για να μην υπάρξει πρόκληση των Τούρκων και να προωθηθεί η ελληνοτουρκική προσέγγιση.

Η τουρκική εφημερίδα Turkiye προβάλλει το θέμα στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο « Η ντροπή του Έλληνα Υπουργού με τον πίνακα» και δημοσιεύει φωτογραφία των δύο Υπουργών ενώ κάθονται κάτω από τον πίνακα που απεικονίζει φάση από τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1912. Στο δημοσίευμα γράφει ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ Αβραμόπουλος ξαναέβαλε στην θέση του, πριν από την επίσκεψη Νταβούτογλου, τον πίνακα αυτό ο οποίος είχε αφαιρεθεί πριν από 13 χρόνια σε ένδειξη χειρονομίας καλής θέλησης προς την Τουρκία. Στηνσυνέχεια του  δημοσιεύματος στις εσωτερικές σελίδες υπάρχει ο τίτλος «Ντροπή με τον πίνακα στην συνάντηση κορυφής για την ειρήνη».


Επίσης η εφημερίδα Η Hurriyet δημοσιεύει χωρίς ουσιαστικά σχόλια ανταπόκριση  με τον τίτλο «Συναντήθηκαν κάτω από εκείνο τον πίνακα». Στον υπέρτιτλο γράφει ότι η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ πραγματοποιήθηκε κάτω από τον πίνακα που απεικονίζει τον ελληνοτουρκικό πόλεμο, τον οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου επι εποχής του είχε κατεβάσει από την θέση εκείνη σε ένδειξη χειρονομίας καλής θέλησης για την Τουρκία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι κατά την χθεσινή συνάντηση αποφασίστηκε να δοθεί νέα ώθηση στην ελληνοτουρκική προσέγγιση που είχε ατονήσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με την οικονομική κρίση και τις εκλογές στην Ελλάδα. Ομως -συνεχίζει- η συνάντηση έγινε κάτω από τον πίνακα τον οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου είχε βγάλει από την θέση του πριν από 13 χρόνια ως χειρονομία καλής θέλησης για τον τότε υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζέμ. Ο κ Αβραμόπουλος όταν ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα είχε ζητήσει να τοποθετηθεί στην θέση του ο πίνακας αυτός του Βασίλη Χατζή. Παρά τον πίνακα- συνεχίζει το ρεπορταζ-  η συνάντηση διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρακαι ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι η Τουρκία και η Ελλάδα διαθέτουν ένα κοινό όραμα με το οποίο μπορούν να προχωρήσουν χέρι με χέρι.


πηγή Onalert



Share

6 σχόλια:

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

αδερφέ
με τόση υποχωρητικότητα
και τόση προδοσία
(πχ σχετικά με ΑΟΖ, με δημιουργία μουσουλμανικής- "τουρκικής" μειονότητας στα Δωδεκάνησα, με την τουρκοποίηση της Θράκης)
είναι αστείο να λέμε ότι ο Δον Κιχώτης Αβραμόπουλος έκανε άθλο σήμερα.

Δες ενδεικτικά και εδώ:
http://taxalia.blogspot.com/2012/10/blog-post_611.html

και εδώ:
http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2012/10/blog-post_7396.html

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Καλε μου φιλε Μαχητη δεν μιλαω για κανενα αθλο... απλα για μια ανακουφιση ειπα μεσα στις κακες ειδησεις... και με τα παραπονα που ολοι εχουμε απο τον Αβραμοπουλο....

Τα καραγκιοζιλικια τα ειδα απο τον Μειμαρακη...

Παντως ελπιζω να μην τα εκανε ρόΙδο στις συνομιλιες κι ο Αβραμοπουλος...

Οπως και να το κανουμε δεν μας εχουν συνηθισει σε τετοιες χειρονομιες τα τελευταια χρονια οι πολιτικοι μας....

Με τετοιον πινακα πανω απο το κεφαλι του ο Νταβουτογλου θα δαγκωνε την γλωσσα του....

Του χρειαζοτανε...

cummulus είπε...

Πάλι καλά Μαχητή. Αν ήταν ¨ο ΓΑΠ θα τον έβγαζε τον πινακα.

Unknown είπε...

Σιγά να μη...
πρόσεξε ο Τούρκος τον πίνακα...

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

τον προσεξε φιλε μου και τον παραπροσεξε....

Ειναι ενας τεραστιος πινακας με πολεμικα πλοια με τουρκικές σημαίες σε πρωτο πλανο...
Κι αν δεν τον προσεξε .... αυτος, τον προσεξαν σιγουρα τα τουρκικά ΜΜΕ αφού η εν λογω φωτογραφια δημοσιευθηκε...παντου!!!

Οποτε μπορει και να τα ακουσει.... αν εκανε τα στραβα ματια...

Ποσειδών είπε...

Δεν είναι δυνατόν να μην τον πρόσεξε,
όμως τον ενδιαφέρουν άλλα
και αυτά προσέχει ο Νταβούτ. Και
μπορεί να συνέβη αυτό με τον Αβραμόπουλο, δείτε όμως τι έκανε
ο Μεϊμαράκης (Αυτά ενδιαφέρουν τον
Νταβούτ...!)
Διαβάστε το παρακάτω
δημοσίευμα:
Γκάφα ολκής του κ. Μειμαράκη και ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος στο Αιγαίο από Νταβούτογλου..

Σε ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος στο Αιγαίο, όπως αυτά προβλέπονται στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις, προχώρησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη.

Ο πρόεδρος της βουλής έδωσε στον Νταβούτογλου ένα αναμνηστικό δώρο αντίγραφο…
μικρού κυκλαδίτικου καραβιού και δήλωσε:

“Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω και πάλι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και σας προσφέρω ένα αναμνηστικό δώρο που απεικονίζει ένα καράβι που μπορεί να κινείται με ελευθερία στο Αιγαίο μας”.



Άρπαξε την ευκαιρία ο τούρκος ΥΠΕΞ και του απάντησε: “Σας ευχαριστώ και για το δώρο σας που έχει συμβολικό νόημα. Εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντοτε ελεύθερο”.

Υ.Γ
Είναι σαν να λέμε δηλαδή …ότι τώρα είναι σκλαβωμένο το Αιγαίο..
Από πότε το Αιγαίο κ. Μειμαράκη, έγινε Αιγαίο μας ;;
Δηλαδή μαζί το έχουμε με τους Τούρκους…συνιδιοκτησία έχουμε ;;
http://1greek.wordpress.com/
---------------------------------
Η απόψή μου είναι ότι δεν πρόκειται
για γκάφα αλλά για προδοσία._

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.