21 Οκτωβρίου 2012

Θα σας ψάξουμε και θα σας βρούμε και θα σας τιμωρήσουμε.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Αναρωτιέμαι αν θα καταφέρω ποτέ να μάθω πόση αλήθεια, πόσο ψέμα, πόσος εκβιασμός, πόση υποκρισία, πόση «σκηνοθεσία» υπήρξε – και υπάρχει ακόμα- σ΄ όλη αυτήν την ιστορία της  κατάρρευσης της Ελληνικής Οικονομίας, της καταστροφής του ελληνικού  κοινωνικού ιστού και του πλήρους εξευτελισμού της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Από την τραγελαφική προεκλογική περίοδο του 2009 μέχρι σήμερα, έχουμε γίνει μάρτυρες ατέλειωτου αριθμού παλινωδιών, συνεχούς προδοσίας του  ίδιου του Ελληνικού λαού, μιας   τεράστιας κακογραμμένης φαρσοκωμωδίας που παίζεται «χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ» μπροστά  στα μάτια, πίσω απ΄ την πλάτη και πάνω στο κεφάλι του Έλληνα. Του μεγάλου θύματος.

Αναρωτιέμαι αν θα μάθω ποτέ τι πραγματικά έγινε το καλοκαίρι του 2009, το Σεπτέμβρη και το Νοέμβρη του ίδιου χρόνου, στα μέσα και το καλοκαίρι και το Νοέμβρη του 2010…

Υπήρξε έστω και ένας δημόσιος λειτουργός, πολιτικός ή πολιτειακός παράγοντας, στέλεχος κόμματος, επιχειρηματίας, συνδικαλιστής, εκδότης, τραπεζίτης, στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης, δικαστικός, εισαγγελέας, αστυνομικός, «μεγαλοδημοσιογράφος», διαμορφωτής της Κοινής Γνώμης, στρατηγός, κάποιος τέλος πάντων απ΄ αυτή την κακάσχημη και αναξιόπιστη, κατασκευασμένη νομενκλατούρα που έπαιρνε αποφάσεις και μετείχε σε συμβούλια και διαβούλια πίσω από κλειστές πόρτες ο οποίος να είπε έστω και ΜΙΑ φορά την  αλήθεια;

Αισθάνομαι απόλυτα προδομένος, εξαπατημένος, πουλημένος και εγκαταλελειμμένος  από όλους τους «ταγούς» της χώρας μου και δεν θέλω να κάνω πια καμία προσπάθεια να τους «καταλάβω». Τους καταδικάζω όλους. Και τους περιφρονώ.

Τα τελευταία 24ωρα εμφανίστηκε  μπροστά στα μάτια μου να «παίζεται» η τελευταία πράξη της Διεθνούς Ιλαροτραγωδίας με τίτλο «Η άνοδος και η πτώση της σύγχρονης Ελλάδος», γραμμένη από μεγάλη ομάδα συγγραφέων της γνωστής σχολής του Κώδικα Ντα Βίντσι. Που αν την  ήξερε ο Νταν Μπράουν, θα είχε καθυστερήσει την έκδοση του βιβλίου του για να «κλέψει» ιδέες και αποσπάσματα ώστε να γίνει το best seller του ακόμη πιο …ινριγκαδόρικο.
  • Η Τρόικα εμμένει στη θέση της να γνωρίζει επακριβώς τον αριθμό των υπαλλήλων του Δημοσίου που θα αποχωρήσουν μέσα στο 2012, την υπηρεσία από την οποία θα αποχωρήσουν, καθώς και το δημοσιονομικό όφελος ανά υπάλληλο.
  • Κύκλοι του Μαξίμου επισημαίνουν πως «δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές οι απαιτήσεις της τρόικας, όπως αυτές διατυπώνονται τις τελευταίες ημέρες στις συναντήσεις τους με το οικονομικό επιτελείο και τους αρμόδιους υπουργούς
  • Διεκόπησαν αιφνιδίως οι νέες συνομιλίες που ξεκίνησαν  οι επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας. Αποχώρησε ο Πολ Τόμσεν, λέγοντας ότι θέλει να ενημερώσει την Κριστίν Λαγκάρντ.
  • Στουρνάρας: Αν δεν λάβουμε τη δόση άμεσα θα πεθάνουμε από ασφυξία
  • Την ικανοποίησή της για την «αλλαγή στάσης» της Ελλάδας εξέφρασε η Ανγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα.
  • Δραματικές ώρες μετά την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα εργασιακά .
  • Φώτης Κουβέλης: "Εμείς δεν θα ψηφίσουμε τις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά"
  • Βενιζέλος: "Αυτό πρέπει να είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων που θα ψηφιστεί"
  • Πηγές του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν: "Αφού θα καταψηφίσει η ΔΗΜΑΡ το ίδιο θα κάνουμε και εμείς"
  • Βρούτσης: Δίνουμε μία μάχη τρεις μέρες, με ρεαλισμό και χωρίς ιδεοληψίες, αλλά προσπαθούμε να βρούμε μία προοπτική, ώστε να συγκλίνουν αυτές οι απόψεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σύγκλιση, αλλά απόσταση.
  • Ξαφνική αλλαγή σκηνικού τη νύχτα μετά τις εμπλοκές με την τρόικα
  • Για πρώτη φορά ο Πολ Τόμσεν δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων
  • Δεν αποκλείεται να μην επιστρέψει η τρόικα και η συμφωνία να κλείσει μέσω emails.
  • Αισιοδοξία Στουρνάρα και Τόμσεν ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει οριστική συμφωνία στις επί δίμηνο διεξαγόμενες «διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης με την τρόικα.
  • Κάποιο στοιχείο μπορεί να δείχνει πως τελικά πως επρόκειτο για «σκηνικό ρήξης» το οποίο απέδωσε καρπούς .
  • Δεν αποκλείεται η εμπλοκή που ακούγαμε τις προηγούμενες μέρες και ώρες να ήταν απλά μία δραματοποίηση των γεγονότων για επικοινωνιακούς πάντα λόγους.
Και αυτά είναι ελάχιστα μόνο απ΄ όσα πολύ περισσότερα κυκλοφόρησαν, μεταδόθηκαν, προωθήθηκαν, διέρρευσαν, μαθεύτηκαν, ακούστηκαν, γράφτηκαν. Πόσο ψέμα, πόση διαστροφή, πόση κακώς εννοούμενη σκηνοθεσία. Πόση προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ακόμα πλαστού  σκηνικού.

Ξεκινώντας από την πλαστή «κούραση» του Καραμανλή, την πλαστή «συνάντηση» Παπανδρέου - Στρος Καν και την πλαστή διάψευση της συνάντησης, μέχρι το πλαστό "Λεφτά υπάρχουν", το πλαστό «Δεν υπάρχει σάλιο», το πλαστό «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

Και μετά όλη η πλαστή απεικόνιση και δημοσιοποίηση του χρέους, της ύφεσης, του δανεισμού, των spreads, του πληθωρισμού, των ομολόγων, των αγορών, του ελλείμματος, του πλεονάσματος, της χρεωκοπίας, των σκανδάλων, των αθώων, των ενόχων, των ευθυνών, των υπευθύνων, των ανευθύνων, των εκλογών του 2009, του 2012, για να φτάσουμε που; Για να πετύχουμε τι; Να υποστούμε τον ύστατο εξευτελισμό των τελευταίων 2-3 μηνών και τις σκηνοθετημένες εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων;

Δεν ξέρω αν θα μάθω ποτέ όλη την αλήθεια. Εγώ και ολόκληρη η γενιά μου. Θα την αναζητήσουμε όμως και θα την ψάξουμε σαν δαιμονισμένοι. Αν μας βοηθήσει ο Θεός και η τύχη, θα σας βρούμε όλους εσάς που κρύβεστε στο σκοτάδι που μόνοι σας δημιουργήσατε, σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές και θλιβεροί κομπάρσοι, υπουργοί και βουλευτές και πρόεδροι και διοικητές και πρεσβευτές και δικαστές και ελεγκτές. Και θα σας  βγάλουμε στο φως.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.