25 Σεπτεμβρίου 2012

Μη σύννομη και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ η ατομική απόφαση του Μεϊμαράκη, να «αναστείλει» τα καθήκοντά του….

…. Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ή ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ … ΤΥΧΗ ΤΟΥ!!!!

Το ένα συνταγματικό πραξικόπημα των γαλαζιοπράσινων χουνταίων, διαδέχεται το άλλο και ο κάθε δικτατορίσκος αποφασίζει κατά το πως τον βολεύει, γράφοντας στα άγραφα, κανονισμός βουλής, νόμους και σύνταγμα!!!

Το ότι ο πρόεδρος της βουλής, έχει από τον κανονισμό της το δικαίωμα, να κατανείμει αρμοδιότητές του στους ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥΣ αντιπροέδρους, για την εύρυθμη λειτουργία της βουλής, σε καμία περίπτωση δεν του παρέχει το δικαίωμα, να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΟΝΟΣ του, την ΑΝΑΣΤΟΛΗ των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων του, λόγω ύπαρξης θέματος ηθικής τάξεως!!!!

Αυτό μπορεί να γίνει, μόνο με την ίδια ΝΟΜΙΚΗ ΤΑΞΗ, σύμφωνα με την οποία εκλέχθηκε στη θέση του Προέδρου ή δια της αυτής νομικής διαδικασίας, δια της οποίας καθορίστηκαν οι ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ του (έγκριση ολομέλειας της βουλής). Για τη διασφάλιση της συνταγματικής τάξεως, κανένας κοπρίτης δεν μπορεί να αποφασίζει μόνος του χωρίς πρόβλεψη νόμου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, έχουμε ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.

Ο Μεϊμαράκης κατέχει θεσμικό όργανο του κράτους και φυσικά, δεν είναι υπάλληλος της βουλής, για τους οποίους σαν διοικητικός προϊστάμενος μπορεί να αποφασίζει.

Λαμβανομένου υπόψη, ότι ο ίδιος ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ δεν έχει δικαίωμα να παράγει δίκαιο που να επιφέρει έννομα αποτελέσματα, τα οποία αφορούν τροποποίηση των ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ, πρέπει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ο Μεϊμαράκης, να ανακοινώσει τις διατάξεις, στις οποίες βασίστηκε η ΑΤΟΜΙΚΗ απόφασή του, να …. αναστείλει τα καθήκοντά του, προκειμένου να διαλευκανθεί σκάνδαλο στο οποίο φέρεται ως ενεχόμενος!!!! Να ανακοινώσει λοιπόν τις διατάξεις περί αρμοδιότητάς του να αναστείλει.

Εδώ και τώρα ο Βαγγελάκης Μεϊμαράκης, έχει χρέος ή να παραιτηθεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ από τη θέση του προέδρου της βουλής, ή να συγκαλέσει ΑΜΕΣΩΣ την ολομέλεια, για να ζητήσει, επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης του σώματος προς το πρόσωπό του!!!!

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΑΙ, να αναφέρω το άρθρο του Κανονισμού της βουλής, περί των αρμοδιοτήτων του:

Κανονισμός της Βουλής

“Αρθρo 11: Aρμoδιότητες τoυ Πρoέδρoυ

1.– O Πρόεδρoς της Boυλής ασκεί τις αρμoδιότητες πoυ τoυ αναγνωρίζει τo Σύνταγμα, o Kανoνισμός της Boυλής, oι νόμoι και γενικά κάθε αρμoδιότητα πoυ πηγάζει από την αυτoνoμία της Boυλής.
2.– O Πρόεδρoς της Boυλής διευθύνει και συντoνίζει, σύμφωνα με τoυς όρoυς πoυ oρίζει o Kανoνισμός, τo σύνoλo των δραστηριoτήτων της Oλoμέλειας, του Τμήματος διακοπής των εργασιών της Βουλής και των Επιτροπών της Βουλής. Iδίως: α) συγκρoτεί τo Tμήμα διακoπής των εργασιών και τις Eπιτρoπές της Boυλής· β) καθoδηγεί τoυς Koσμήτoρες και τoυς Γραμματείς στην εκτέλεση των καθηκόντων τoυς· γ) διαβιβάζει στoυς αρμόδιoυς Yπoυργoύς τα σχέδια και τις πρoτάσεις νόμων πoυ ψηφίστηκαν από τη Boυλή· δ) πρoεδρεύει στη Διάσκεψη των Πρoέδρων.
3.– O Πρόεδρoς της Boυλής έχει όλες τις εξoυσίες για τη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Boυλής και τη διασφάλιση της απρόσκoπτης διεξαγωγής των εργασιών της. Iδίως: α) διασφαλίζει την πιστή τήρηση τoυ Kανoνισμoύ της Boυλής και την ελεύθερη έκφραση της γνώμης των Boυλευτών· β) καταρτίζει την ημερήσια διάταξη των εργασιών της Boυλής· γ) κηρύσσει την έναρξη και τη λήξη των συνεδριάσεων, τηρεί την τάξη, δίνει τo λόγo, κηρύσσει τη λήξη των συζητήσεων, θέτει σε ψηφoφoρία τα ζητήματα και ανακoινώνει τα απoτελέσματα των ψηφoφoριών· δ) διευθύνει και διατηρεί τις συζητήσεις μέσα στα όρια τoυ Kανoνισμoύ· ε) απαγγέλλει τις απoφάσεις της Boυλής και διερμηνεύει τα αισθήματά της· στ) παίρνει όλα τα αναγκαία πειθαρχικά μέτρα εναντίoν κάθε παρεκτρεπόμενoυ Boυλευτή.
4.– O Πρόεδρoς της Boυλής πρoΐσταται στις υπηρεσίες της Boυλής και συντoνίζει τη δραστηριότητά τoυς, πρoσλαμβάνει, σύμφωνα με τις διατάξεις τoυ Oργανισμoύ της Boυλής (Kανoνισμός της Boυλής, Mέρoς B΄-Πρoσωπικό), τo πρoσωπικό της Boυλής, εκδίδει όλες τις πράξεις πoυ αφoρoύν την υπηρεσιακή κατάστασή τoυ, δίνει εντoλές για την ενέργεια των δαπανών της Boυλής μέσα στα πλαίσια τoυ πρoϋπoλoγισμoύ της και απoφασίζει για τη διάθεση και χρήση των χώρων της Boυλής.
5.– O Πρόεδρoς της Boυλής μεριμνά για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της Boυλής και των χώρων της, στo όνoμα της oπoίας ασκεί την αστυνoμική εξoυσία. Kαθoρίζει τη δύναμη της αστυνoμίας και εγκρίνει τo πρoσωπικό της πoυ πρέπει να υπηρετεί στη φρoυρά της Boυλής, η oπoία και τελεί απoκλειστικά υπό τις διαταγές τoυ.
6.– O Πρόεδρoς της Boυλής ενημερώνει τoν Πρόεδρo της Δημoκρατίας για τη σύνθεση και τις oυσιώδεις μεταβoλές των Koινoβoυλευτικών Oμάδων.
7.– O Πρόεδρoς της Boυλής εκπρoσωπεί τη Boυλή δικαστικώς και εξωδίκως.
*8.– O Πρόεδρoς της Boυλής εκπρoσωπεί τη Boυλή στις διεθνείς σχέσεις της, με τα κoινoβoύλια άλλων χωρών, στις εθνικές εoρτές και τελετές και μπoρεί να μεταβιβάζει σε άλλα μέλη τoυ πρoεδρείoυ ή άλλους βουλευτές αυτή την αρμoδιότητά τoυ.
*9.– O Πρόεδρoς της Boυλής μπoρεί να αναθέσει σε ένα ή περισσότερα μέλη τoυ πρoεδρείoυ γενικά ή ειδικά και κατά περίπτωση καθήκoντα, πoυ ανήκoυν στην αρμoδιότητά τoυ, καθoρίζoντας ταυτόχρoνα και τoυς όρoυς άσκησής τoυς, αν τo κρίνει σκόπιμo.
 
πηγή Tsoutsouneros



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.