Τελευταίες αναρτήσεις

27 Σεπτεμβρίου 2012

Τι περιμένει ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος και πήρε σβάρνα τα νησιά;

Προσπαθώντας κάποιος μη γνώστης να καταλάβει γιατί ο Στρατηγός Κωσταράκος πήρε σβάρνα τα νησιά και κάθε τρεις και λίγο βάζει τα συστήματα της αεράμυνας να ενεργοποιούνται, ο λόγος είναι πολύ  απλός... Κάνει την μάχη καθημερινότητα!
Το να νομίζει κάποιος ότι ο Στρατηγός Κωσταράκος το κάνει για τη δημοσιότητα ή γιατί έχει το μυαλό ενός Στρατοκράτη είναι απλά ''ασχετος!
Eξάλλου οι πληροφορίες για αυτές τις πυκνές πραγματικά αλλά  και απόρρητες ασκήσεις, είναι με το σταγονόμετρο και ποιο πολλές είναι υποθέσεις παρά η πραγματικότητα!

Ένα είναι σίγουρο κάτι περιμένει και μάλιστα έχει διαβάσει καλά το σενάριο

 ... Ότι σε αυτήν την χρονικά στιγμή δεν μπορεί να γίνει σύγκριση στρατιωτικού μυαλού μεταξύ των Κωσταράκου και Οζέλ ειναι γνωστό ακόμη σε πρωτοετή μαθητή Στρατιωτικής Σχολής!

Ο Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Οζέλ προέρχεται απο την Στρατοχωροφυλακή και εξελίχθηκε όχι μέσα από τον Τούρκικο Στρατό αλλά απο το Σώμα της Στρατοχωροφυλακής που ειδικεύτηκα σε σφαγές αμάχων ενώ σε τακτικό επίπεδο με τους Κούρδους αντάρτες δεν έχει να επιδείξει την παραμικρή επιτυχία!!

Πρίν μερικές ημέρες ενώ ο Στρατηγός Οζέλ ήταν στην περιοχή των επιχειρήσεων το PKK εκτέλεσε τον Εισαγγελέα της πόλης σε μια επίδειξη δύναμης ... Ο Ερντογάν που εκνευρίστηκε ζήτησε απο το Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να είναι επικεφαλής στην επιχείρηση που έγινε απο εφτά (7) Τάγματα Ειδικών Δυνάμεων με υποστήριξη Ελικοπτέρων με πενιχρά αποτελέσματα!

Ο Αγώνας και η φθορά που κάνει αυτή την χρονικά στιγμή το PKK είναι δώρο θεού για την Ελλάδα ...¨Εχει κάθε ημέρα πάνω από δέκα νεκρούς Στρατιωτικούς και Στρατοχωροφύλακες απασχολεί χιλιάδες στρατιωτών με καθημερινές επιθέσεις σε μονάδες και Αστυνομικούς Σταθμούς, ενώ έχει καταστρέψει το 50% τον Επιθετικών Ελικοπτέρων Super Combra!

Στο 30% της Νοτιοανατολικής Τουρκίας στην ουσία δεν υπάρχει Τουρκικό Κράτος στην Ύπαιθρο! Ενώ ο τρόμος είναι παντού, σε μάχη με το PKK την περασμένη εβδομάδα τα τεθωρακισμένα οχήματα συνοδείας μιας φάλαγγας, εγκατέλειψαν την μάχη και τους άοπλους στρατιώτες που συνόδευαν στα λεωφορεία και το έβαλαν στα πόδια!

Το ηθικό του Τούρκικου Στρατού είναι στο χαμηλότερο δυνατό σημείο .... και εδώ στεκόμαστε !

Οι Τούρκοι Πασάδες θέλουν να παίξουν το παιχνίδι στα σίγουρα και θα το εξάγουν στο Αιγαίο ... Γιατί με δεδομένη την οικονομική μας κατάντια θεωρούμαστε εύκολος στόχος, όχι με την έννοια οτι θα ηττηθούμε σε ενα πόλεμο αλλά απλά ότι θα κάνουμε πίσω όπως κάναμε πολλές φορές έως τώρα με πολιτικές εντολές !!

Το χθεσινό επεισόδιο στο Φαρμακονήσι μόνο τυχαίο δεν ήταν ... Γιατί δεν έστειλε ο Κωσταράκος την Κανονιοφόρο από τη Ρόδο; θα αναρωτηθεί κάποιος, γιατί οι Τούρκοι το έπαιξαν με το λιμενικό και όχι με τις Ένοπλες Δυνάμεις τους, το ότι μετράνε αντιδράσεις μετράνε, αλλά εδώ το παιχνίδι έχει πλέον αλλάξει!

Το πόσο εύκολο είναι πλέον με μια διαταγή να αντιδράσει όλη η αεράμυνα το έχουμε καταλάβει όλοι, το πόσο εύκολα μπορεί να σηκωθεί όλη η ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι πασίγνωστο ακόμη στα κέντρα αεράμυνας της Σμύρνης και όπως το έχουν διαπιστώσει και οι Ισραηλινοί Πιλότοι οι Τούρκοι στο Αιγαίο είναι χαμένοι από χέρι!

Τι λοιπόν περιμένει ο Στρατηγός Κωσταράκος και πήρε τα σβάρνα τα νησιά;

... Να κάνει τον κίνδυνο καθημερινότητα και την αντίδραση άμεση και εφικτή παντού χωρίς καν να περιμένουν εντολές.

Αν ν οι Τούρκοι επιχειρήσουν κάτι σε κάποιο νησί για λόγους εντυπώσεως ή για να σύρουν την Κυβέρνηση της Ελλάδος σε διαπραγματεύσεις με το πιστόλι στον κρόταφο ... Η αντίδραση θα είναι κεραυνοβόλα!

Ο Α/ΓΕΕΘΑ θα αντιδράσει και θα χρησιμοποιήσει άμεσα τις Δυνάμεις που υπάγονται στο ΓΕΕΘΑ χωρίς να περιμένει να του υπογράψουν χαρτιά και κανόνες εμπλοκής ...Για αυτό και η δημιουργία της Διακλαδικής διεύθυνσης επιχειρήσεων ...Για αυτό και οι καθημερινές ασκήσεις!

Το σίγουρο είναι οτι έχει διαβάσει τους Πασάδες και τους κερδίζει στα σημεία.

... Η ίδια Ακταιωρός που ήταν στο Φαρμακονήσι ήταν και δίπλα από τον Φάρος της Λαδόξερας κατά την επισκευή του, χωρίς καν να τολμήσουν το παραμικρό οι Τούρκοι, γνωρίζοντας ότι οι δυνάμεις στην Σαμοθράκη θα αντιδρούσαν ακαριαία!

Διαρρέουν σχέδια δολοφονίας των Επιτελικών Αξιωματικών της Ελλάδος  οι Τούρκοι;
Ενεργοποίησε την Ομάδα ασφαλείας των VIP ..: Oχι στην Αθήνα αλλά στη Λήμνο όπου πήγε ο ίδιος ενώ μπορούσε να παρακολουθήσει την άσκηση από το κέντρο επιχειρήσεων σε πραγματικό χρόνο με Εικόνα και ήχο ! Βροντερό το μήνυμα και έφτασε αντίκρυ!

Έχει κάνει αρκετές ασκήσεις Πυρπολητής και που το σενάριο είναι γνωστό και όχι πλέον στη δοκό της Ύδρας αλλά στην εσχατιά του Αιγαίου ...¨Έβαλε και την Μονάδα της ΜΥΚ να κάνει καταλήψεις πλοίων νύχτα και μέρα ... Για ποιόν αγώνα ετοιμάζεται είναι πλέον γνωστό ...

Τα Απάτσι φεύγουν από την Αθήνα και πάνε εκεί που έπρεπε να είναι, το ότι τα Μιράζ θα βουλιάξουν με τους exoset όποια φρεγάτα κάνει το λάθος και αποπλεύσει το έχει δοκιμάσει με απόλυτη επιτυχία στην Άσκηση το περασμένο καλοκαίρι!

Ακούγονται πολλά για τους S-300 κάποιο άσχετοι λένε ότι οι Τούρκοι έκλεψαν τους κωδικούς και η βολή μετά από 16 χρόνια δεν θα γίνει ...Το σίγουρο είναι οτι βολή  σε επιχειρησιακό επίπεδο μπορούν να κάνουν ακόμη και αύριο ... Τώρα ότι περιμένουν  μια υπογραφή για το τυπικό την περιμένουν, αλλά για τους S-300 ας κοιτάξουν κάποιοι στον καθρέπτη Πολιτικοί αλλά και Στρατιωτικοί και μετά όσοι θέλουν τα συζητάμε!

Ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο ... Το τόξο έχει και το βέλος και εκεί!

Δεν μπήκα στον πειρασμό να συγκρίνω τον Κωσταράκο με το Οζέλ γιατί δεν θα  ήθελα να κερδίσω χωρίς να καν μπω σε μάχη! 

Βετεράνος! 
ΠοσειδώναςShare

1 σχόλιο:

cummulus είπε...

Κάπως ἐνθουσιώδης ὀ βετερᾶνος.
1) Ἠ στρατοχωροφυλακη΄εἶναι σώμα τοῦ τουρκικοῦ Στρατοπυ, καί οἰ ἀξιωματικοί της προέρχονται ἀπό τις τουρκικές παραγωγικές σχολές. Ὀ ἀρθρογράφος νομίζει ὅτι μετάξύ στρατοχωροφυλακῆς καί ΤΣ υπάρχει ἡ διαφορά μεταξύ ΕΛ.ΑΣ καί ΕΣ; Κάνει λάθος.
2) Πυρά χωρίς ἀπελευθέρωση τῶν ὄπλων, δέν νοεῖται.Μπερδεύει ὁ ἀρθρογράφος τήν πολεμική προετοιμασία (ἀσκήσεις) μέ τό "βαράω ὄποτε θέλω".
3) Τό ἴδιο ὐπαινίσσεται ὁ ἀρθρογράφος καί γιά τήν Σαμοθράκη. Ὄτι δηλαδή οἱ "δυνάμεις τῆς Σαμοθράκης" θά προσέβαλαν τό τουρκικό σκάφος, χωρίς ἐντολή ἀπό τήν κυβέρνηση. Πάλι ἡ κυβέρνηση ἀποῦσα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.