26 Αυγούστου 2012

Πέθανε o πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη ο αστροναύτης Νιλ Αρμστρονγκ!

Ο αμερικανός αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που πήγε στο φεγγάρι, πέθανε χθες σε ηλικία 82 ετών, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Άρμστρονγκ υπεβλήθη στις αρχές Αυγούστου σε επέμβαση μπάι πας.
Ως κυβερνήτης του Απόλο 11, ο Αρμστρονγκ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη σελήνη στις 20 Ιουλίου 1969.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα απέδωσε τιμή στη μνήμη του, Νιλ Άρμστρονγκ, αποκαλώντας τον πρώτο άνθρωπο που περπάτησε στο φεγγάρι, ως έναν από τους μεγαλύτερους αμερικανικούς ήρωες, του οποίου το επίτευγμα δεν θα ξεχαστεί ποτέ. 

«Ο Νιλ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αμερικανικούς ήρωες, όχι μόνο για την σημερινή εποχή, αλλά όλων των εποχών», ανέφερε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του, με την οποία εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για τον θάνατο του 82χρονου αστροναύτη.

«Όταν ο ίδιος και το πλήρωμά του απογειώθηκε με το Apollo 11 το 1969, μετέφεραν μαζί τους τις προσδοκίες ενός ολόκληρου έθνους», δήλωσε ο Ομπάμα, ο οποίος ήταν λίγο μικρότερος από οκτώ ετών όταν έγινε εκείνη η ιστορική αποστολή.

«Αποφάσισαν να δείξουν στον κόσμο ότι το αμερικανικό πνεύμα μπορεί να δει πέρα από οτιδήποτε, με επαρκή κίνητρα και εφευρετικότητα, όλα είναι πιθανά», σημείωσε ο πρόεδρος Ομπάμα.

«Σήμερα, το πνεύμα της αποστολής του Νιλ συνεχίζει να εμπνέει όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους για να εξερευνήσουν το άγνωστο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μας κάνουν να πάμε ακόμη ψηλότερα και μακρύτερα στο διάστημα», είπε ο Ομπάμα.

«Αυτή η κληρονομιά θα συνεχιστεί, και θα καθοδηγείται από έναν άνθρωπο ο οποίος μας δίδαξε την τεράστια δύναμη με ένα μικρό βήμα», κατέληξε ο πρόεδρος, ο οποίος πέρασε το Σαββατοκύριακο στην επίσημη κατοικία των αμερικανών ηγετών στο Καμπ Ντέιβιντ στο Μέριλαντ.

πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ 


Σύντομο βιογραφικό

Ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι, ο αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ γεννημένος στις 5 Αυγούστου του 1930, πέθανε σε ηλικία 82 ετών. Είχε υποβληθεί σε εγχείρηση μπαϊπάς τον ίδιο μήνα, αλλά η καρδιά του τελευταίου των μεγάλων εξερευνητών τον πρόδωσε, λίγες ημέρες μετά τα γενέθλιά του, κάνοντας του δώρο το τελευταίο του ταξίδι στ” αστέρια.

Ως διοικητής της αποστολής Απόλλων 11, ο Νιλ Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έκανε βόλτα στη Σελήνη, στις 20 Ιουλίου του 1969, και μετέδωσε πίσω στη Γη την ιστορική φράση: «Αυτό είναι ένα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα». Πέρασε περίπου τρεις ώρες περπατώντας στο φεγγάρι με τον αστροναύτη Edwin «Buzz» Aldrin.

Ο Νιλ Άρμστρονγκ και η γυναίκα του Κάρολ, παντρεύτηκαν το 1999, έμεναν στο σπίτι τους στο Cincinnati, προάστιο του Indian Hill και τα τελευταίτα χρόνια ζούσε μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο το Φεβρουάριο είχε τιμήσει τον αστροναύτη John Glenn και την πεντηκοστή επέτειο που ο John Glenn έγινε ο πρώτος Αμερικανός που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη. Το Μαϊο ο Νιλ Άρμστρονγκ συνάντησε τον Gene Cernan, τον τελευταίο άνθρωπο που περπάτησε στο φεγγάρι, στην αεροπορική βάση του ναυτικού Pensacola της Φλόριντα με σκοπό να υποστηρίξει την έναρξη λειτουργίας της Εθνικής Αεροπορικής Ακαδημίας, που στόχο έχει να διδάξει μαθηματικά και φυσική σε παιδιά στο πλαίσιο μιας κατασκήνωσης αεροπορικού χαρακτήρα.

Η αποστολή Απόλλο 11 έμελε να είναι το τελευταίο ταξίδι του Νιλ Άρμστρονγκ στο διάστημα. Τον επόμενο χρόνο μετατέθηκε σε γραφειοκρατική θέση και έγινε ο υποδιευθυντής του τμήματος αεροναυπηγικής στο γραφείο προχωρημένης έρευνας και τεχνολογίας της ΝΑΣΑ.

Εγκατέλειψε τη συγκεκριμένη θέση o Νιλ Άρμστρονγκ ένα χρόνο αργότερα για να διδάξει ως καθηγητής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati.

Δείτε το βίντεο από την προσελήνωση και ακούστε τη φράση του Νιλ Άρμστρονγκ που έμεινε στην ιστορία ΕΔΩ

Πηγή ΦΗΜΕΣ



Share

4 σχόλια:

gvk είπε...

Πάτησε το φεγγάρι, έτσι; Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;
Επιβεβαιώνεται ξανά πως όσο πιό μεγάλο είναι το ψεύδος, τόσο πιό εύκολα γίνεται πιστευτό.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Τις γνωριζω αυτες τις ενστασεις κι εχουν καποια βαση αλλα μεχρι να αποδειχθουν φιλε μου επισημως.... θα αργησει.

Θα μπορουσε φυσικα να γινει κανενα μπαμ απο τα Wikileaks αλλα τωρα τον κυνηγανε κι αυτον...

gvk είπε...

Για φαντάσου πού φτάσαμε, φίλε μου. Να εξαπολύουν μιά καταφανή μπαρούφα μέσω των ΜΜΕ τους & να πρέπει εμείς να αποδείξουμε το προφανές της μπαρούφας...

Αν είχε επιτύχει το όποιο - τέτοιο - εγχείρημα, θά 'κοβαν ακόμα βόλτες στο εγγύς διάστημα (έχοντας βάλει & δυό διαστημικά λεωφορεία φωτιά με το πλήρωμα μαζί στην προσπάθεια); Ή θα διαγκωνίζονταν Αμερικάνοι Ρώσοι , Κινέζοι, Φράγκοι για το ποιός θα φτιάξει πιό πολλές αποικίες στην Σελήνη;
Εδώ δεν έχει γίνει κάν λόγος, πολλώ μάλλον προσπάθεια για επανάληψη, από κανέναν...

Εγώ ισχυρίζομαι, δηλαδή, "Τα γουρούνια περπατούν όρθια όταν δεν τα βλέπουμε, ανιχνεύουν μάλιστα & τυχόν κάμερες..." και απόδειξέ μου το αντίθετο εσύ.
Ωραία λογική.
Δυστυχώς, τον κόσμο τον κυβερνούν με τα ΜΜΕ.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Η NASA λεει φιλε μου οτι εφόσον δεν υπηρχε ακόμα ακριβως αυτη η δυνατοτητα περι εποικισμού στην Σελήνη γι αυτό εγκαταλειφθηκαν τα περαιτερω σχεδια για την Σεληνη...

Επίσης καποιοι ειπαν οτι η ηλιακη ακτινοβολια εκτός της γηινης ατμοσφαιρας ειναι τρομερα θανατηφόρα και ουσιαστικά ειναι αδυνατο το ταξίδι ανθρωπων στο διαστημα γι αυτο και η Μη επανδρωμενες αποστολες....

Επίσης μεσα στην επιχειρηματολογια των υποστηρικτων του οτι η αποστολες εγιναν πραγματικα ειναι και το οτι με την πραγματοποίησή τους ασχολήθηκαν 700.000 ανθρωποι σαν επιστημονικο και τεχνικο προσωπικο!!!! και δεν ειναι δυνατον να εξαπατηθουν τοσοι πολλοί....
Αφελες επιχειρημα... αφού σημερα μπορουνε να εξαπατουνε εκατομμυρια ανθρωπους....

Παντως φιλε μου υπαρχει κατα την γνωμη μου ενα και μονο επιχειρημα πολυ ισχυρο στο οτι εγινε πραγματικα η αποστολη...

Κι αυτο ειναι η Μη επίσημη διαψευση (και ουσιαστικα ξεμπρόστιασμα) τοσα χρονια απο τον κυριο αντιπαλο των ΗΠΑ... την Σοβιετικη Ενωση.
Η οποια θα ειχε καθε λογο να καταξεφτιλισει τους Αμερικανους....
Και νομιζω οτι ευκολα θα εβρισκε και τον τροπο και τους καταλληλους ανθρώπους ακομα και μεσα στην ΝΑΣΑ...
Εκτός αν πιστευεις οτι ολοι οσοι εργαζονται στην ΝΑΣΑ ειναι μεγάλοι αμερικάνοι πατριώτες......

Να σου θυμισω αλλωστε οτι οι πρωτοι επιστημονες ήταν ΟΛΟΙ Γερμανοι.... το επιτελειο του Βερνερ φον Μπράουν.....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.