27 Αυγούστου 2012

Σαμαρά η πίστωση χρόνου τελειώνει.... Γιατί χαμογελούσε η Μέρκελ;

Μετά τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, μετά την θερινή ραστώνη σιγά σιγά επανέρχεται ο συνηθισμένος εφιάλτης των τελευταίων 3 ετών....

Το πράγμα όμως αρχίζει πλέον να χοντραίνει....

Ο Σαμαράς διατυμπανίζει δεξιά κι αριστερά ότι θα μείνουμε στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ με κάθε κόστος. Ακόμα κι αν αυτό σημάνει το τέλος της Ελλάδος...
Η άκρατη καταστροφολογία κατά της δραχμής συνεχίζεται.

Το ευρώ που συνετέλεσε τα μέγιστα στην γερμανική οικονομική (κι όχι μόνο) επικράτηση στην Ευρώπη έχει αναχθεί σε "μοναδική οδό σωτηρίας" και ο Σαμαράς αρχίζει πλέον να θυμίζει έντονα ΓΑΠ... σε όλα.

Μιλάει για νέο πατριωτισμό. Μιλάει για ανάπτυξη και ταυτόχρονα ετοιμάζεται να διαλύσει ακόμα χειρότερα τους απλούς Ελληνες μισθωτούς και συνταξιούχους...
Ετοιμάζεται να πλήξει τριτέκνους, πολυτέκνους αναπήρους....
Ακούστηκε ακόμα και περικοπή των βοηθημάτων των άγαμων μητέρων!!!!

Το δούλεμα πάει σύννεφο.

Πριν τις εκλογές μιλούσε για αναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων του Μνημονίου... αλλά μετά τις εκλογές το ξέχασε. (τώρα μιλάει μόνο για επιμήκυνση)
Πριν τις εκλογές έλεγε ότι περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων δεν μπορεί να γίνει ... αλλά κι αυτό το ξέχασε...

Τα λέγαμε επί ΓΑΠ θα τα ξαναπούμε.

Η ανάπτυξη θα έρθει ΜΟΝΟ αν δεί ο απλός κόσμος χρήματα στην τσέπη του. Μόνο έτσι θα υπάρξη κατανάλωση, πολύτιμα έσοδα για το κράτος και αλυσιδωτά θα αρχίσει πάλι να κινείταί η οικονομία.

Αντί του καταστροφικού χτυπήματος προς την ελληνική κοινωνία και του βασικού της κυττάρου που είναι η ελληνική οικογένεια ο μόνος δρόμος είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και το δίκαιο φορολογικό σύστημα. Η άμεση επάνοδος των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα του 2008 καθώς και μείωση τιμών και ΦΠΑ σε όλα τα βασικά προϊόντα που χρειάζεται η οικογένεια.
Μόνο έτσι ο Ελληνας θα καταλάβει ότι η κυβέρνησή του τον ενισχύει και θα κάνει τα πάντα να βοηθήσει για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη. 

Ποιός από εμάς θα τολμούσε να σκεφτεί να φοροδιαφύγει αν το φορολογικό σύστημα ήταν δίκαιο και πλήρως ανταποδοτικό;
Ποιός ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα πλήρωνε τον ΦΠΑ αν είχε έσοδα αφού οι δουλειές του θα πήγαιναν καλά;
Ποιός καταστηματάρχης, βιοτέχνης ή βιομήχανος θα απέλυε εργαζομένους και θα μείωνε αποδοχές αν οι δουλειές πήγαιναν καλά;
Αν ο απλός κόσμος είχε χρήματα. Αν μισθωτοί και συνταξιούχοι κατανάλωναν.
Η ανεργία θα έπεφτε.
Ο αγρότης κι ο επαγγελματίας θα παρήγαγαν...
Θα είχαμε την πολυπόθητη πρωτογενή παραγωγή και τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Τα ΕΣΠΑ θα πήγαιναν καθαρά για την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής και του κοινωνικού κράτους.
Και μετά την παραπάνω κατάσταση θα είχε τα κότσια οποιοσδήποτε Υπουργός Οικονομικών να τσακίσει την φοροδιαφυγή και την διαφθορά του δημοσίου γεμίζοντας τα ταμεία του κράτους με τις ευλογίες του ελληνικού λαού....

Αντί αυτού η κυβέρνηση για να γίνει αρεστή στην μισελληνική τρόϊκα ετοιμάζεται για το ολοκληρωτικό τσάκισμα των Ελλήνων πολιτών.

Κι αυτό διότι δεν υπάρχει καμιά πρόθεση (παρά μόνο στα λόγια) να παταχθούν οι μεγαλοφοροφυγάδες.
Στο μεταξύ οι φορολογούμενοι διαπιστώνοντας μέρα με την μέρα ότι το ληστρικό κράτος συνεχίζει ακάθεκτο να κυνηγά κάθε κακομοίρη προσπαθούν να αποφύγουν ότι μπορούν....

Το ΣΔΟΕ αφήνοντας τους μεγαλοκαρχαρίες (βιομηχάνους, γιατρούς, μεγαλοδικηγόρους, τραπεζίτες κλπ) κυνηγά ταβερνιάρηδες και καταστηματάρχες....

Πόσο γελοίο είναι να μπαίνει το ΣΔΟΕ μέσα σε ένα κατάστημα για έλεγχο ΦΠΑ την στιγμή που οι λαθρομετανάστες (που ήρθαν με την ανοχή του κράτους) πουλάνε ακριβώς τα ίδια λαθραία προϊόντα, με την ανοχή και πάλι του ανθελληνικού κράτους, σε πάγκους στον δρόμο μπροστά στο κατάστημα!!!!

Πριν από λίγες μέρες σε ένα τεύχος του περιοδικού "Επίκαιρα" διάβασα το ποσό των βεβαιωμένων οφειλών των φοροφυγάδων προς το δημόσιο.
10,9 δισ ευρώ!!!!

Δηλαδή το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των 11,6 δις που ψάχνει η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει την τρόϊκα...
Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια....

Η τρόϊκα δεν θέλει να καταστρέψει τους "δικούς της" που είναι η άρχουσα οικονομική τάξη σε κάθε κράτος μέλος. Θέλει να καταστρέψει τον απλό φορολογούμενο πολίτη. Τον έλληνα οικογενειάρχη.

Την περασμένη εβδομάδα είδαμε τον πρωθυπουργό να επισκέπτεται την Μέρκελ στο Βερολίνο. 
Και κατά παράδοξο τρόπο η Μέρκελ χαμογελούσε.
Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί, μέχρι που κατά διαβολική σύμπτωση η κορδέλα που περνούσε με τις ειδήσεις από κάτω έγραφε: 

"Ο Υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας υπέγραψε χθες νέα σύμβαση συνεργασίας με την Siemens" 

Χθες το πρωί μάθαμε από τα χείλη του προέδρου των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" Πάνου Καμένου σε πρωϊνή εκπομπή μια σημαντικότατη λεπτομέρεια της σύμβασης που υπεγράφει.

Σύμφωνα με την νέα σύμβαση όλες οι προηγούμενες οφειλές από μίζες, δωροδοκίες και στημένους διαγωνισμούς και γενικά ότι ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο από την δωροδοκία στελεχών του από την Siemens όλα τα προηγούμενα χρόνια παραγράφονται!!!!

Και σύμφωνα με το πόρισμα της Βουλής και τα Γερμανικά δικαστήρια η ζημιά του ελληνικού δημοσίου και η απώλεια του σχετικού εισοδήματος ανέρχεται σε 1,9 δις ευρώ!!!!

Με αυτό λοιπόν στο βαλιτσάκι του ο Σαμαράς έκανε την Μέρκελ να χαμογελά την ίδια στιγμή που αποφασίζει το κλείσιμο παιδικών σταθμών για 60.000 ελληνόπουλα που στοιχίζει 150 εκατ. ευρώ.... την στιγμή που αποφασίζει περικοπές σε συντάξεις 700 ευρώ... την στιγμή που τα νοσοκομεία υπολειτουργούν, την στιγμή που οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ υποφέρουν μην μπορώντας να αγοράσουν τα φάρμακά τους για μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που χρωστά το ελληνικό δημόσιο στους φαρμακοποιούς...
την στιγμή που αποφασίζει όλα τα ανθελληνικά μέτρα....

Χαρίζει στην Siemens 1,9 δις ευρώ μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε;

Αν αυτός (και οι συν αυτώ) δεν είναι οι καλύτεροι υπάλληλοι της Γερμανίας τότε ποιοί είναι;

Φυσικά αυτό ξεπερνάει κάθε όριο ηθικής και έννομης τάξης.

Δεν είναι ποτέ δυνατόν μια εταιρεία που ζήμιωσε καθ' οιονδήποτε τρόπο το ελληνικό δημόσιο να ξανασυνεργαστεί με αυτό...
Αυτό το γνωρίζει κι ο τελευταίος δημόσιος υπάλληλος.
Απαγορεύεται ακόμα και η συμμετοχή της εν λόγω εταιρείας σε δημόσιους διαγωνισμούς...
Εδώ όμως δεν έχουμε καν διαγωνισμό... έχουμε απευθείας νέα συνεργασία και μάλιστα με όρους απαράδεκτους για το ελληνικό δημόσιο.

Η Μέρκελ τόσο πολύ ικανοποιήθηκε που από ότι μαθαίνουμε διεμήνυσε σε όλους τους γερμανούς αξιωματούχους να μετράνε τα λόγια τους όταν αναφέρονται στην Ελλάδα και την πιθανή έξοδό της από την Ευρωζώνη.

(Και φυσικά μην ξεχνάμε και τους Γερμανούς ιδιοκτήτες του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος που χρωστούν 600 εκατομ. ευρώ ΦΠΑ αφού δεν έχουν πληρώσει ποτέ από την αρχή της λειτουργίας του!!!!!!!! )

Ετσι Μέρκελ και Ολαντ καταχάρηκαν με την επίσκεψη του Σαμαρά κι ο ελληνικός λαός ετοιμάζεται να σφίξει μέχρι στραγγαλισμού το ζωνάρι;

Νομίζω ότι ο χρόνος εξαντλείται γρήγορα για την "ελληνική" τρόϊκα που μας κυβερνά...
Αν συνεχιστεί η συγκεκριμένη πολιτική δεν νομίζω να κάνει Χριστούγεννα ο κ. Σαμαράς...
Εκτός κι αν αποδειχθεί οτι βρέθηκε στην εξουσία με άνωθεν εντολή όπως κι ο προκάτοχός του ΓΑΠ κι όσο κι αν ο λαός ξεσηκωθεί κλείσει κι αυτός τα αυτιά του.... και βγάλει στους δρόμους τα ΜΑΤ...

Ομως τώρα υπάρχει μια μεγάλη ελπιδοφόρα διαφορά από την προηγούμενη κατάσταση..
Οι βουλευτές υπηρέτες της τρόϊκας είναι 178 κι όχι 250......

Κύριε Σαμαρά ετοιμαστείτε για θερμό χειμώνα....
Ο ΓΑΠ μας δούλεψε με μια μόνο φράση "Λεφτά υπάρχουν"...
Εσείς μας δουλεύετε με 2 φράσεις:

"Θέλουμε ανάπτυξη"
και το κορυφαίο "Θα επιδιώξουμε αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου"....
Τελικά βρεθήκαμε στην "Επιμήκυνση"...

Και ξέρουμε πολύ καλά πλέον ότι εννοείτε "Επιμήκυνση του μαρτυρίου" για όλους μας.

ΘΑΝΟΣ



Share

1 σχόλιο:

Ποσειδών είπε...

Διαφωνώ ότι Θυμίζει έντονα ΓΑΠ. Τον έχει ξεπεράσει ήδη...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.