29 Αυγούστου 2012

Ευρώ τέλος - Φέρνουν το πλαστικό χρήμα

Έχουμε ήδη αναφερθεί πολλές φορές στην επιχείρηση "σκούπα" που γίνεται στην Ελλάδα. Και αυτή η "σκούπα" δεν αφορά τους λαθρομετανάστες, ούτε φυσικά τους φοροδιαφεύγοντες. Η "σκούπα" αφορά την μετάβαση του συνόλου του χρήματος (δηλαδή των ευρώ) στα κρατικά ταμεία. Και αυτή η ενέργεια ενώ αποτελεί ουσιαστική έμπρακτη παραδοχή της πλήρους πτώχευσης, παράλληλα απογυμνώνει την δυνατότητα άμυνας της Ελληνικής οικονομίας αφού (μέσω της μετάβασης του ρευστού στο ειδικό ταμείο) η χώρα θα στερηθεί πολυτιμότατου νομισματικού συναλλάγματος σε περίπτωση που φθάσουμε στο μη παρέκει...

Η κυβέρνηση Σαμαρά, αποφάσισε να εφαρμόσει, λοιπόν, την στρατηγική αφαίμαξης του ρευστού και επιβάλει την χρήση πλαστικού χρήματος, αποδεχόμενη και εφαρμόζοντας ουσιαστικά μία εικονική οικονομία. Αυτή η ενέργεια γίνεται στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής, αλλά στην πραγματικότητα εξυπηρετεί έναν ακόμη σκοπό, τον πλήρη έλεγχο των πολιτών, αφού η χρήση του πλαστικού χρήματος είναι ήδη διασυνδεδεμένη με το σύστημα της Κάρτας του Πολίτη, του οποίου η εφαρμογή αποτελεί κοινή συνισταμένη (ίσως και την απόλυτη συνισταμένη) μεταξύ των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής. 

Δυστυχώς, το πλαστικό χρήμα αποτελεί την περίτρανη απόδειξη των πραγματικών σκοπών της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία όχι μόνο προτίθεται να διαλύσει οριστικά και αμετάκλητα την οικονομία της χώρας (προφασιζόμενη προφανώς το καλό των πολιτών), όχι μόνο σκοπεύει να διαλύσει την οποιαδήποτε οικονομική άμυνα μπορεί να χρησιμοποιήσει η χώρα για να ξεκινήσει την ουσιαστική προσπάθεια μίας ανεξάρτητης οικονομικής ανάκαμψης, αλλά και καταπατά κάθε προσωπική ελευθερία και κάθε προσωπικό δεδομένο των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι σε πολύ λίγο διάστημα θα πάψουν να έχουν προσωπική ζωή, ενώ -μέσω ενός "λάθους" ή μίας δυσλειτουργίας του λογισμικού- θα είναι δυνατόν να στοχεύονται και να αποκλείονται από την δυνατότητα αγοράς των βασικών αγαθών όλοι εκείνοι οι οποίοι θα τολμούν να εκφράζουν την δυσαρέσκεια ή την διαφοροποίησή τους από τους ανθυποκυβερνήτες και τα σχέδια της νέας τάξης που αυτοί θα εφαρμόζουν καταπατώντας ΟΛΑ τα ανθρώπινα, πολιτικά και προσωπικά δεδομένα και δικαιώματα.

Έτσι, εφαρμόζοντας το σχέδιο του απόλυτου ελέγχου -το οποίο εξασφαλίζει και την εγκαθίδρυση και παραμονή των αυλικών του νεοταξισμού στην εξουσία- το υπουργείο Οικονομικών θα προωθήσει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να περιορίσει τη φοροδιαφυγή!!!
Στα πλαίσια αυτά, στην οδό Νίκης σχεδιάζουν την απαγόρευση του ρευστού χρήματος και την ενίσχυση του πλαστικού χρήματος.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την θέσπιση μέτρων που προβλέπουν μεταξύ άλλων τη μείωση του επιτρεπτού ορίου συναλλαγών με μετρητά από 1.500 ευρώ στα 300 ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα προκαλέσουν πλήγμα στη φοροδιαφυγή, αφού με αυτές θα γίνεται αυτόματη καταγραφή των εσόδων των επιχειρήσεων και βεβαίωση των αναλογούντων φόρων, όπως ο ΦΠΑ.

Επίσης, στο νέο σχέδιο εξετάζεται η παροχή κινήτρων προς τους πολίτες, ώστε να πραγματοποιούν συναλλαγές μόνο με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.

Τα κίνητρα

Ένα από τα σενάρια προβλέπει έκπτωση 3% της δαπάνης από το φόρο εισοδήματος για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα, ενώ μια άλλη πρόταση αφορά σε μείωση του ΦΠΑ κατά 1 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες για όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες για συναλλαγές κυρίως κάτω των 300 ευρώ.

Επιστροφή χρημάτων

Ένα εναλλακτικό σχέδιο προβλέπει την επιστροφή χρημάτων 1% για κάθε συναλλαγή με πλαστικό χρήμα με άμεση απόδοση του ΦΠΑ στο Δημόσιο από τις τράπεζες που μεσολαβούν για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.


ΥΓ: Δεν καταστρέφουν, αλλά πολτοποιούν την χώρα, την οικονομία, τους πολίτες και κάθε δυνατότητα ελεύθερης σκέψης και δράσης των πολιτών. Όταν το συγκεκριμένο σύστημα "βρει" κενά, τότε θα προστεθεί και η παρακολούθηση μέσω πλήθους καμερών και ειδικού λογισμικού αναγνώρισης (είτε της Κάρτας του Πολίτη, είτε της τραπεζικής κάρτας, είτε απευθείας του προσώπου -σημ. εφαρμόζεται ήδη στις ΗΠΑ), ενώ λίαν συντόμως αναμένουμε και ανακοίνωση (για την μείωση των περιττών υγειονομικών και νοσοκομειακών παροχών) της ενσωμάτωσης ειδικού chip στους πολίτες, οι οποίοι θα αναγνωρίζονται και θα μπορούν να δέχονται νοσοκομειακή και ιατρική φροντίδα (το σύστημα αυτό θα εφαρμοστεί από 1/1/2013 στις ΗΠΑ, μετά από σχετικό νόμο του "δημοκράτη" Ομπάμα). 

Εάν υλοποιηθούν αυτές οι προτάσεις μήπως οδηγούμαστε προς μια κατάσταση όπου θα ισχύει "ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων"... την Κάρτα Αποδείξεων, την Χρεωστική Κάρτα, την Πιστωτική Κάρτα και τελικά το... τσιπάκι;

Ποσειδώνας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.