12 Αυγούστου 2012

Ντόπινγκ, (Υπερ)Αθλητής, Νέα Γονιδιακή Τάξη Πραγμάτων και (Υπερ)Στρατιώτης του Μέλλοντος (3ο μέρος)

συνέχεια από το 2ο μέρος

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Στρατηγική Διασύνδεση του «Νέου Γονιδιακού Μπλοκ των Εξελιγμένων» με την «Δεξαμενή των Ασθενών»
 
Λογικά, το αντιντόπινγκ Μπλοκ θα κατηγορήσει αυτή την Διοργάνωση Αγώνων Υπεραθλητών παραβάλλοντάς τους με τους αγώνες αυτοκινήτων όπου η κάθε εταιρεία παρουσιάζει στην αγορά το νέο της αυτοκίνητο, την νέα της τεχνολογία, τις νέες της επιδόσεις.
Και όντως, επίσημα πια, υπό το φώς της δημοσιότητας η κάθε εταιρεία θα παρουσιάζει διαρκώς και νέες Γονιδιακές ή χημικές ή τεχνολογικές (μηχανικές, Βιονικές) παρεμβάσεις στον «οργανισμό» των Αθλητών.
Οι αθλητικές επιδόσεις αλλά και τα Ιατρικά επιτεύγματα (κατά το υπόδειγμα της Βιομηχανίας που αναπτύσσεται ραγδαία όταν βρίσκει πεδίο (αντ)αγωνιστικής - διαφημιστικής εφαρμογής), θα είναι τέτοιας κλίμακας που θα προκαλέσουν σοκ - έλκοντας φυσικά το παγκόσμιο  (επιχειρηματικό /εμπορικό) ενδιαφέρον. (Αυτό το «εμπορικό σοκ» είναι το «προαπαιτούμενο» για να έρθουν «παραγγελίες» και «υψηλές χρηματοδοτήσεις» προγραμμάτων όπως ο «(Υπερ)Στρατιώτης του Μέλλοντος» ή ακόμη γενικότερα ο «(Υπερ)Πολίτης του Μέλλοντος»).
Κυρίως όμως θα πυροδοτήσουν το ενδιαφέρον των «ασθενών». Αυτοί άλλωστε θα είναι η κυριότερη πηγή δύναμης του Μετώπου κατά της Βιοηθικής - Ντόπινγκ.
Όταν η Μέθοδος της γονιδιακής Παρέμβασης «απαιτηθεί» (εμπορικά) από τους ασθενείς για την «Θεραπεία-Βελτίωσή» τους, τότε θα σημειωθεί και η δεύτερη μεγάλη νίκη του «Βιογενετικού Λόμπι». Η «Μεγάλη Μεταστροφή» στην Μαζική Κοινωνική Ψυχολογία θα είναι πια γεγονός.
Μέσω ανάλογων διεθνών εγχειρημάτων σύντομα η βιογενετική παρέμβαση θα μπει στην καθημερινότητα και θα γεννήσει την Νέα Γενετική Τάξη πραγμάτων.

Στο ξεκίνημα αυτής της υπόθεσης θα «τρέξουν» πολλά "projects".
Δύο όμως είναι οι κυριότεροι πυλώνες όπου καταφανώς θα στηριχτεί το marketing αυτής της υπόθεσης:
Πρώτα και κύρια αθλητές με άριστη βιοϋποδομή που θα ενδιαφερθούν να «παίξουν» σε αυτό το «πολλά υποσχόμενο» παιγνίδι του εντόνως και εμφανώς «κοντινού μέλλοντος».
Είτε νέοι αθλητές, είτε ήδη «φτασμένοι Ολυμπιακοί υπεραθλητές» - πλην όμως «διωχθέντες ως ντοπέ» από WADA και ΔΟΕ.
Ένας «διεθνής χείμαρρος μεταγραφών» αθλητών και προπονητών θα κλιμακωθεί «αδειάζοντας» στην κυριολεξία τις «δεξαμενές» του «παλαιού παραδοσιακού αθλητικού μπλοκ».
Ο δεύτερος Πυλώνας όμως αυτού του φιλόδοξου Βιογενετικού Concept θα αφορά στους «ασθενείς».
Σε αυτούς θα απευθύνεται, αυτούς θα επιδιώκει να υποκινήσει ώστε με την τεράστια παγκόσμια δύναμή τους να ενισχύσουν καθοριστικά αυτή την προσπάθεια και να «γιγαντωθεί».
Εν ολίγοις, θα πάρει «ασθενείς» (πχ χρονίων νοσημάτων) με κάποιο minimum αθλητικό background και θα τους μετατρέψει μέσω της «Βιογενετικής παρέμβασης» (και όχι μόνον) σε αθλητές , αν όχι αξιώσεων, οπωσδήποτε «αξιοπρεπών επιδόσεων». (Ουσιαστικά, αυτό θα είναι το «εμπορικό στοίχημα»).
Ενώ ο πρώτος πυλώνας είναι που θα δημιουργήσει τις «υψηλές επιδόσεις» και θα προσφέρει το «διαφημιστικό (υπερ)θέαμα», ο δεύτερος είναι ουσιαστικά αυτός που θα στοχεύσει «μέσα στην καρδιά της κοινωνίας» παράγοντας το «μεγάλο κέρδος».
 Γιατί οι πάντες είναι ή άρρωστοι ή «εν δυνάμει άρρωστοι» ή κάποιο μέλος σοβαρά ασθενή έχουν στην οικογένειά τους. Και όλοι αυτοί  θέλουν μια υγιή ζωή. Όλοι τους θα ήθελαν μια άριστη φυσική κατάσταση αντί των ανύπαρκτων μέχρι τότε ψυχο-σωματικών επιδόσεων.
Τότε είναι που θα έχει γίνει το «κρίσιμο Κοινωνικό κλικ» και θα δρομολογηθεί με αυξητικούς πλέον όρους (σε γεωμετρική πρόοδο) η Νέα Βιογενετική Εποχή.
Οι ασθενείς είναι η κυρίαρχη μάζα. Όταν όλοι αυτοί απαιτήσουν να «μεταλάβουν τα αγαθά της Βιογενετικής» τα οποία θα έχουν θαυμάσει στα τερέν, στα ντότζο, στα γήπεδα, στο στίβο, στις πισίνες και στα στάδια τότε πια η ατμόσφαιρα θα είναι τόσο ηλεκτρισμένη και «μεταλλαγμένη» που κανείς από τους «Επίσημους Διεθνείς και Εθνικούς Αθλητικούς παράγοντες» δεν θα τολμάει ούτε να υπαινιχθεί το παραμικρό αρνητικό για τους μετέχοντες στο Νέο Βιογενετικό - Αθλητικό Εγχείρημα.

Το (Υπερ)θέαμα «πουλάει»....

Φυσικά, για λίγο καιρό ακόμη θα είναι μια πραγματικότητα οι «ξεχωριστοί αγώνες».
Από τη μια οι όλο και πιο πλούσιες και (υπερ)θεαματικές Διοργανώσεις των «Βελτιωμένων Υπεραθλητών» (όπου θα επιτρέπεται «κάθε είδους εξωτερική παρέμβαση» στην ψυχοφυσιολογία του αθλητή) και από την άλλη οι «άλλες», οι όλο και πιο «χειμάζουσες» Διοργανώσεις των «συνηθισμένων» απλών αθλητών - που φυσικά θα «υστερούν σε θέαμα» (και συνεπώς σε οικονομική απόδοση) έναντι των «άλλων».
Όσο όμως θα μπαίνει στην ζωή των ανθρώπων και στην καθημερινότητά τους η Βιογενετική με τα θαύματά της (δηλαδή, ταχύτατα), τόσο και αυτή θα ανεβαίνει στην Κορυφή της Κοινωνικής Πυραμίδας ως απαραίτητο στοιχείο κοινωνικής καταξίωσης (prestige).
«Κοινωνική Κορυφή» στην οποία μαζί με την «Βιογενετική» θ’ ανεβαίνουν και οι «άνθρωποί» της. Κυρίως δε, οι Πρωτεργάτες της. Αυτοί που της προετοίμασαν το έδαφος για την αναπόφευκτη Κυριαρχία της. Το οποίο, από σήμερα – δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι - κιόλας λειτουργεί ως κίνητρο για «ανάλογη δράση» (τους).
Εδώ, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι «έχοντες» της Κοινωνίας είναι αυτοί που θα προβούν πρώτοι στην Τεχνητή Βελτίωση του Γονιδιακού τους Προφίλ (καθ' ότι κοστίζει και μάλιστα πολύ). Εφόσον όμως αυτοί είναι που έχουν και τα «πολιτικά σκήπτρα», λογικό κι αναμενόμενο είναι ν’ αλλάξουν - σύντομα - τους Θεσμούς προς το «ευνοϊκότερο» ως προς την Βιογενετική.
Σύντομα και προηγηθέντων των παραπάνω,  οι «διαρροές» των αθλητών (και συνακόλουθα «κοινού», «χορηγών» και media) από τις «συνηθισμένες (επίσημες) διοργανώσεις» προς τις διοργανώσεις των «Υπεραθλητών» (του υψηλού θεάματος και των Υψηλών Κερδών) - συν το χείμαρρο από δίκες (Γενετικά «ρυθμισμένων») αθλητών εναντίον ΔΟΕ - θα είναι τόσο έντονες που πλέον οι όροι θα
αντιστραφούν.
Οι «επίσημες διοργανώσεις των Παλαιών Παραδοσιακών» (άλλος «νεολογισμός» που αναγκαστικά χρησιμοποιείται εδώ) θα παρακμάσουν, θα «ξεπέσουν».
Με τελική αφορμή αυτό το γεγονός και κυρίαρχη αιτία την «γενικευμένη αποδοχή της Βιογενετικής» από την τότε κοινωνία, οι Επίσημες Διεθνείς Αθλητικές Αρχές θα αναγκαστούν να «αποδεχτούν» την Βιογενετική Παρέμβαση στο Γονιδίωμα των Αθλητών ως μια «Νόμιμη και θεμιτή πραγματικότητα».
Πλέον, και η «Θεσμική Μεταστροφή» - υπέρ της Βιογενετικής - θα είναι μια «πραγματικότητα.

Το άλμα προς την Νέα Βιογενετική Τάξη πραγμάτων θα έχει γίνει.
Ο Νέος Γονιδιακά εξελιγμένος άνθρωπος θα έχει «κυριαρχήσει» έναντι των υπολοίπων «απλών» (μη εξελιγμένων γονιδιακά) ανθρώπων....

Quiz: Σε ποιό ακριβώς σημείο της Νέας (Γονιδιακής) Κοινωνικής Διαστρωμάτωσης θα βρεθούν αυτοί οι τελευταίοι;

Κοινώς, «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»...
Από την μια ο «(Υπερ)Στρατιώτης του Μέλλοντος» είναι μια πραγματικότητα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε σύντομα στα νέα πολεμικά μέτωπα (κι αλίμονο αν μας βρει απροετοίμαστους) κι από την άλλη η Νέα Γονιδιακή Τάξη Πραγμάτων είναι εξίσου μια πραγματικότητα που θα στείλει την φτωχολογιά ακόμη πιο χαμηλά απ’ ότι ήδη βρίσκεται....

Άντε χάραξε πορεία τώρα μέσα σε τέτοια θύελλα...
Ιδίως με μια ιθύνουσα Πολιτική Τάξη που έχει μείνει σαράντα χρόνια πίσω και αρνείται να δει σοβαρά τέτοιες «εφιαλτικές πραγματικότητες» σαν τις «παραπάνω»...

Γιώργος Ανεστόπουλος



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.