Τελευταίες αναρτήσεις

11 Αυγούστου 2012

Ντόπινγκ, (Υπερ)Αθλητής, Νέα Γονιδιακή Τάξη Πραγμάτων και (Υπερ)Στρατιώτης του Μέλλοντος (2ο μέρος)

συνέχεια από το 1ο μέρος 

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Ένα «ψάρι» που το έλεγαν.... WADA

Ήταν αδύνατο φυσικά να μην τα διαπιστώσει αυτά και η WADA, εξ ού και προέβλεψε με βεβαιότητα πως στο Πεκίνο το 2008 θα αναμένονταν ήδη τα πρώτα κρούσματα "Γενετικού Ντόπινγκ".
(Αν και εκφράζονται «υπόνοιες»  πως τα πρώτα κρούσματα ήδη έκαναν την «παρθενική - πειραματική» τους εμφάνιση στην Αθήνα 2004).
Αυτή ήταν όπως φαίνεται και η "επίσημη είσοδος" της Ανθρωπότητας στην Νέα Κοινωνία  των «Γενετικά - τεχνητά - ρυθμισμένων ανθρώπων».

Το «παγκόσμιο Βιογενετικό Λόμπι» έστησε τον «ιστό» της θεαματικής «εισόδου». Και η ΔΟΕ δεν είχε άλλη επιλογή παρά να … «πέσει μέσα». Καθώς η ΔΟΕ, αν και ξέρει πως υπήρξε «Γενετικό Ντόπινγκ» στο Πεκίνο, παραδέχτηκε δημόσια κι επίσημα την «τεχνική αδυναμία» της να το «ελέγξει» (ξεσπώντας με λύσσα – για να τηρήσει τα προσχήματα – επάνω στους μικρούς εναπομείναντες «χρήστες χημικών» - σημ: εξ’ ου και «διέλυσε» στην κυριολεξία τους «πρωτόγονους χημικά ρυθμισμένους» Έλληνες στίβου και άρσης βαρών)…


Τουτέστιν, αφού «χωρίς πτώμα δεν υπάρχει έγκλημα, συνεπώς γι’ αυτό και δεν είχαμε «αφαιρέσεις μεταλλίων λόγω «γενετικής παρέμβασης» το 2008 στο Πεκίνο. Ή μήπως περιμένει κανείς ότι θα συμβεί αυτό σήμερα με τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου;).
Γεγονός είναι ότι τα πράγματα «τρέχουν» μόνα τους για την οριστική «ρήξη» ανάμεσα στο «αντιντόπινγκ μπλοκ» των «Παλαιών Φυσικών Ανθρώπων» (πως σας ακούγεται αυτός ο «νεολογισμός»; Συνηθίστε το) και το «Μπλοκ της Νέας Γονιδιακής Τάξης Πραγμάτων».

Η εξέλιξη που έχει επιτευχθεί στα εργαστήρια (σε όλα τα τεχνολογικά μέτωπα) «απαιτεί ασφυκτικά» την «εκτεταμένη δοκιμή» της έξω στα αγωνιστικά πεδία. Και δεν θα αρκείται για πολύ στο «γονιδιακό καμουφλάζ». Άσε που μπορεί η «φωτιά» να μην «φαίνεται» αλλά ο «καπνός» φαίνεται μια χαρά. πχ Αθλητής με καμιά δεκαριά χρυσά σε Ολυμπιακή διοργάνωση «βγάζει μάτι». Ασχέτως αν «δεν πιάνεται» - προς τέρψιν των «βιο-αναδόχων». Είναι θέμα χρόνου λοιπόν μέχρι να γίνει η «στραβή». Άσε που «διακριτικά» και με «δρακόντεια μέτρα προφύλαξης» εκτεταμένη και ταχεία «έρευνα κι ανάπτυξη προιόντος» δεν γίνεται.

Πως θα διαμορφωθεί λοιπόν το μέλλον της "Μεταχημικής (Μεταντόπινγκ) Βιογενετικής εποχής";

Και ποιά θα είναι η "απάντηση" του "Βιογενετικού Λόμπι" στις "πιέσεις" του
"Αντιντόπινγκ Λόμπι";
Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, να επιχειρήσουμε να «προμαντέψουμε» αυτή την«πορεία».
Η ηγεσία της WADA έχει δείξει «εν τοις πράγμασι» ότι «αδυνατεί» να «συλλάβει το βιογενετικό ντόπινγκ (ή μήπως για «κάποιους αδιευκρίνιστους λόγους» δεν έχει την «ανάλογη βούληση»;).
Έχουμε λοιπόν, τις «Μεγάλες Δυνάμεις - Κράτη» που ήδη (προφανώς) «μπήκαν» στην «Νέα (Βιογενετική) Εποχή» και τις «Μικρές χώρες» που ακόμη πλατσουρίζουν στα «ρηχά χημικά νερά».
Το «μήνυμα» των Βιοτεχνολογικών Εταιρειών, εμμέσως πλην σαφώς είναι«ευκρινέστατο»:

«Ήδη κάνουμε θαύματα. Ελάτε να σας παράσχουμε τις υπηρεσίες μας».

Η WADA  από την πλευρά της, μην μπορώντας να τα βγάλει πέρα με τις «Μεγάλες Δυνάμεις» ούτε στο «Χημικό πεδίο» (μην ξεχνάμε πως η ΔΟΕ αρνείται επίμονα επί χρόνια την Σουηδική πρόταση να ελέγχονται όλοι οι Αθλητές και η WADA δεν μπορεί να ελέγξει τις ΗΠΑ οι οποίες αλαζονικά και «αυτάρεσκα» παραμένουν «αυτονομημένες») ούτε, πολύ δε περισσότερο,  στο «Υπερσύγχρονο Βιογενετικό Πεδίο», κατευθύνει την μήνυν της ενάντια σε «Μικρούς» και «Συνήθεις Ύποπτους» εραστές της «Παλιάς Σχολής» των «Χημικών». (Κάπως έτσι χάσαμε και σ’ αυτούς τους Ολυμπιακούς – 2012 - έναν ακόμη αθλητή).
Η Βιογενετική όμως αφού «έπαιξε» πρώτα (δοκιμαστικά) με την ΔΟΕ σε Αθήνα και κυρίως Πεκίνο, είναι προορισμένη και διατεθειμένη να «αλλάξει ριζικά» το μέλλον των Αθλητικών αγώνων.
Τον «Δρόμο» που έδειξαν οι «Μεγάλες Δυνάμεις» σαφώς θα τον ακολουθήσουν και οι «Μικροί».
Θα πληρώσουν «αδρά» τις Πολυεθνικές Εταιρείες Βιοτεχνολογίας και θα αγοράσουν το «εμπόρευμα».
Αυτό ήταν άλλωστε το «μήνυμα» του Πεκίνου. Μήνυμα που βεβαίως αναμένεται να «ενισχυθεί πολύ περισσότερο» στο Λονδίνο 2012.
Μόλις λοιπόν μπουν στο «χορό των Μεταλλίων» και οι Μικροί, όλως «παραδόξως», η WADA θα κατορθώσει (ξαφνικά) να «σπάσει τον Κώδικα» των πρώτης γενιάς Γενετικών Μεθόδων Παρέμβασης στο γονιδίωμα των Αθλητών (Γενετικό Ντόπινγκ). Οι «Μεγάλες Δυνάμεις» θα έχουν φυσικά ήδη περάσει στην Δεύτερη (Μη διαγνώσιμη) Γενιά Γονιδιακής Παρέμβασης. Έτσι, η WADA θα πλήξει για μια ακόμη φορά τους «Μικρούς». Και πάει λέγοντας.

Το μήνυμα των Πολυεθνικών θα είναι και πάλι σαφές:

«... Ελάτε σ' εμάς, έχουμε τη λύση.. Αγοράστε το kid της Δεύτερης Γενιάς που
δεν ελέγχεται εργαστηριακά».

Η Νέα Διεθνής «Επαγγελματικού» Αθλητισμού προ των πυλών

Σε επόμενη φάση και ταυτόχρονα με αυτά, θα τρέχουν όμως και κάποιες δίκες ενάντια στις αποφάσεις της WADA κατά των «Μικρών Δυνάμεων» (σχετικά με κρούσματα Γενετικού Ντόπινγκ πρώτης γενιάς). Η υπεράσπιση των αθλητών – λογικά – θα επικαλείται Ιατρικές διαγνώσεις που κατέστησαν απαραίτητη για θεραπευτικούς λόγους την Τεχνητή (Γενετική) Παρέμβαση στο Γονιδίωμα των Αθλητών. Η WADA θα χάσει φυσικά αυτές τις δίκες. Οι Βιο-Πολυεθνικές να είναι καλά. Που θα «παίζουν σε περίπλοκο (βλ. «διπλό») νομικό ταμπλώ.
Ο δρόμος θα είναι ελεύθερος πια για την περαιτέρω μεθόδευση της νομιμοποίησης της Γονιδιακής Παρέμβασης (Γενετικό Ντόπινγκ).
Πλην όμως  ΔΟΕ, Διεθνείς Αθλητικές Ενώσεις, Πολιτική και πλήθος άλλων Οργάνων, Θεσμών και Παραγόντων θα εξακολουθούν να μάχονται την Νέα αυτή Γενετική Τάξη Πραγμάτων. Θα εξακολουθούν, εν ολίγοις, να θεωρούν Ντόπινγκ αυτή την πρακτική, να την ελέγχουν και να διώκουν τους αυτουργούς.

Έτσι, οι «Υπερασπιστές της Γονιδιακής Παρέμβασης» του Αθλητικού Χώρου, εφόσον πλέον θα δέχονται «πιέσεις» όλο και εντεινόμενες, θα κρίνουν ότι είναι «ώριμες οι συνθήκες» για το επόμενο «Μεγάλο Βήμα». Θα  ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα «δομημένο (πια) αυτόνομο κι ανεξάρτητο αθλητικό διεθνές μπλοκ».

Αθλητές και προπονητές θα βρεθούν σε στενή συνεργασία με Ακαδημαϊκούς, ιατρούς, γενετιστές, νομικούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, ΜΜΕ, Εταιρείες Βιοτεχνολογίας, Ιατρικών Υπηρεσιών, Φαρμακευτικών ερευνών, ασθενείς, κλπ.
Εν ολίγοις, οι λυσσώδεις πιέσεις από τα αντιντόπινγκ μπλοκ θα οδηγήσουν στην δημιουργία ενός αντίστοιχου (και όχι λιγότερου ισχυρού) «Βιογενετικού Αθλητικού Λόμπι» (οι οποίοι και θα το «επιδιώκουν» βεβαίως).
Λόμπι που φυσικά, υπό την υψηλή χρηματοδότηση των «ενδιαφερομένων εταιρειών» θα προβεί σε «Εκτεταμένη Πολιτική Επικοινωνίας» (sic!).

Θεωρείται βέβαιη φυσικά η εκτεταμένη και μεθοδευμένη επαφή με αντίστοιχους «πόλους» και συμφέροντα «συγγενούς ενδιαφέροντος» σε άλλες χώρες, η (ποικιλότροπη) Δικτύωση (και εξάρτηση εν πολλοίς) με  Εταιρείες Ιατρικών Ερευνών, Βιοτεχνολογίας, Φαρμακευτικές αλλά και  Οργανώσεις ασθενών (που θα είναι μια τρομερή πηγή δύναμης όπως θα εξηγηθεί στη συνέχεια).

Ένα Διεθνές Συνέδριο «Αθλητικής Βιογενετικής» θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη συνέχεια αυτής της κατάστασης.
Εκεί – τι άλλο; - θα επισημοποιηθεί η προσχώρηση του «Διεθνούς Βιογενετικού Αθλητικού Λόμπι» στο Ευρύτερο Μέτωπο κατά της Βιοηθικής.
Λογικά αναμενόμενο επόμενο βήμα θα είναι - με την βοήθεια (οικονομική και όχι μόνον) των βιοτεχνολογικών εταιρειών - η διοργάνωση Διεθνών Επαγγελματικών Αγώνων για «Βιογενετικά (και όχι μόνον) ενισχυμένους αθλητές».
Ουσιαστικά θα πρόκειται για (επαγγελματικούς – ερευνητικούς) αγώνες «Υπεραθλητών» με υψηλά χρηματικά βραβεία όπου τα πάντα θα επιτρέπονται. Ο σκοπός θα είναι η όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη των Οργανικών και Ψυχοκινητικών  δυνατοτήτων - επιδόσεων του ατόμου/αθλητή με κάθε τεχνητό μέσο.

Φυσικά,  ρόλο κλειδί σε αυτή την (Βιομηχανοποιημένη πλέον) Διαδικασία Υπερ-επιδόσεων θα παίξουν οι πρώην (Υπερ)Προπονητές Ολυμπιακών Χρυσών Αθλητών (ως μόνοι φέροντες το απαραίτητο «γνωστικό background» που θα συνδέσει την Βιογενετική - Ιατρική έρευνα μέσω του αθλητισμού με την κοινωνία και την Αγορά).

συνεχίζεται

πηγή Γεράκι του ΑιγαίουShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.