5 Ιουλίου 2012

Και σε αυτόν τον πόλεμο θα είμαστε στο πλευρό των Αμερικανών. Πολεμικές προετοιμασίες στην Σούδα.

Η Σούδα, η Συρία, τα ελληνοτουρκικά και φυσικά το κυπριακό ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη χώρα μας, Ντανιέλ Μπένετ Σμιθ.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος, μετά τη συνάντηση, που έλαβε μέρος στο υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε ότι συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούσε τόσο σε διμερή όσο και περιφερειακά ζητήματα.
Ωστόσο, στο επίκεντρο των συζητήσεων μπήκε ο ρόλος της βάσης της Σούδας στην «ανθρωπιστική κρίση» στη Συρία.

Στο επίκεντρο της πολεμικής προετοιμασίας για ενδεχόμενο χτύπημα στη Συρία ή και το Ιράν φαίνεται πως βρίσκεται πάλι η αμερικανοΝΑΤΟική αεροναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη, η οποία, με τις ναυτικές και αεροπορικές εγκαταστάσεις που φιλοξενεί, αμερικανικές, ΝΑΤΟικές και ελληνικές (Ναύσταθμος Κρήτης), αποτελεί «προκεχωρημένη βάση» της ιμπεριαλιστικής πολεμικής μηχανής και βασικό παράγοντα εμπλοκής της Ελλάδας στα φονικά σχέδια των ΝΑΤΟικών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο της Κρήτης, έχει ήδη υπάρξει εκ μέρους των Αμερικανών σχετική ενημέρωση, σε υπηρεσιακό επίπεδο, προς τις ελληνικές αρχές για την επιθυμία τους να αξιοποιήσουν τη Σούδα σαν σημείο στάθμευσης και εφόρμησης της πολεμικής μηχανής, στην περίπτωση που αναλάβουν δράση ενάντια στη Συρία. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η Σούδα βρίσκεται ήδη σε κατάσταση πολεμικής προετοιμασίας, καθώς από τις 13 Ιούνη άρχισαν να καταπλέουν πολεμικές μονάδες κρούσης του αμερικανικού Στόλου, όπως το «Los Angeles-class» και το επιθετικό υποβρύχιο «USS Annapolis (SSN 760)».

Οι διαδικασίες επιχειρησιακής διάθεσης της βάσης της Σούδας έχουν ουσιαστικά αυτοματοποιηθεί με τα «μνημόνια συναντίληψης» που έχουν υπογράψει και ψηφίσει στη Βουλή οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Επίσης έχουν επεκταθεί και οι επιχειρησιακές δυνατότητες, τόσο των ναυτικών, όσο και των αεροπορικών εγκαταστάσεων, με τη συμφωνία περί «τεχνικών διευθετήσεων» μεταξύ της διοίκησης των συμμαχικών δυνάμεων της Νάπολης και του ελληνικού ΓΕΕΘΑ.

Οι διευθετήσεις αυτές προβλέπουν την εγκαθίδρυση Προωθημένης Βάσης Διοικητικής Μέριμνας στο λιμάνι της Σούδας, για την παροχή βοήθειας σε επιπλέουσες και αερομεταφερόμενες μονάδες σχετικά με τον ανεφοδιασμό, τη συντήρηση, τη διεκπεραίωση επιβατών και τη δραστηριότητα ιατρικής εκκένωσης, προκειμένου να διασφαλίσει την επιχειρησιακή δυνατότητα των συμμαχικών ναυτικών δυνάμεων. Μάλιστα, το «έθνος υποδοχής», όπως αποκαλείται η Ελλάδα, έχει αναλάβει εκ των προτέρων την υποχρέωση να παράσχει οποιαδήποτε υποστήριξη με επιβάρυνση του κόστους.

Στρατηγικής σημασίας

Η υπόθεση της χρήσης της βάσης της Σούδας αποτελεί διαχρονικά υψηλή προτεραιότητα των ΗΠΑ, για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή. Αυτό αποτυπώνεται σε τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, την περίοδο 2005-2010, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν προ μηνών από το «Wikileaks». Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα, οι εκάστοτε πρέσβεις των ΗΠΑ στην Αθήνα δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι η Ελλάδα προσφέρει αυτό που έχουν περισσότερο ανάγκη τα ιμπεριαλιστικά τους επιτελεία, τη γεωστρατηγική της θέση, με εξέχουσα τη βάση της Σούδας.

Σε εμπιστευτικό τηλεγράφημα τον Ιούνη του 2008, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, αναφέρει: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι ένας πολύ συνεργάσιμος σύντροφος στη Σούδα, αλλά φυσικά δεν το διαφημίζει, για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους». Ο Αμερικανός διπλωμάτης συμπληρώνει: «Δεν γνωρίζουμε απολύτως κανέναν περιορισμό από τους Έλληνες σε σχέση με την πρόσβαση, την εναέρια κυκλοφορία ή την ανάπτυξή μας εκεί, ακόμα και στα πιο ευαίσθητα στρατιωτικά σημεία της Σούδας».

Σε άλλο τηλεγράφημα, του πρέσβη Τσαρλς Ρις, το Φλεβάρη του 2006 επισημαίνεται ότι η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα θεωρεί ακόμα πιο σημαντική, από την ενίσχυση της συνεισφοράς της στον πόλεμο του Αφγανιστάν, την «εν λευκώ άδεια που παραχωρήθηκε στα αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας μετά την 11η Σεπτέμβρη 2001 για πτήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο». Συγκεκριμένα, σημειώνεται στο ίδιο τηλεγράφημα πως μόνο τη διετία 2007-8 ο αριθμός των αμερικανικών υπερπτήσεων από τον ελληνικό εναέριο χώρο έφτασε τις 28.000 διελεύσεις το χρόνο.

Όπως και στο παρελθόν, με τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν και τον τελευταίο χρόνο με τη Λιβύη, οι ελληνικές κυβερνήσεις ούτε σέρνονται, ούτε αναγκάζονται να συμμετάσχουν στον πόλεμο. Πρόκειται για στρατηγική επιλογή, απόρροια της συμμετοχής της χώρας στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και της διεκδίκησης αναβαθμισμένης θέσης στον καπιταλιστικό καταμερισμό και στη διανομή της λείας, για λογαριασμό της ελληνικής πλουτοκρατίας.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

ΣΧΟΛΙΟ
Μιλάμε για εθελοντική υποτέλεια την οποία ο Ελληνισμός δεν έχει ζήσει ΠΟΤΕ στην ιστορία του.
Ολοι οι προηγούμενοι κατακτητές κατέλαβαν την Ελλάδα με την βία.
Ρωμαίοι, Τούρκοι, Γερμανοί έφεραν τις δικές τους "Νέες" Τάξεις Πραγμάτων με πόλεμο και μέχρι να ξεκουμπιστούν, το φρόνημα του λαού μας έμεινε ελεύθερο, αδούλωτο και αγωνιστικό.

Η ταπεινωτική χωρίς αγώνα υποδούλωση ξεκίνησε μετά τον Β Παγκ. Πόλεμο.
Εξαιρείται φυσικά η συμμετοχή μας στις ενέργειες του ΟΗΕ όπως ο πόλεμος στην Κορέα, οι ειρηνευτικές αποστολές κλπ....
 
Γίναμε μέλη του ΝΑΤΟ στην προσπάθειά μας να αναχαιτίσουμε τον κομμουνιστικό εχθρό.
Ο εχθρός αυτός όμως εξαφανίστηκε....
Το ΝΑΤΟ έγινε παγκόσμιος χωροφύλακας σε έναν νέο παγκοσμιοποιημένο ρόλο. 
Ομως οι υποχεώσεις μας σε αυτό σύμφωνα με ότι έχουμε υπογράψει είναι καθαρά αμυντικές και υποστηρικτικές αν κάποιο μέλος της συμμαχίας δεχθεί επίθεση....

Η μεγαλύτερη ταπεινωτική ξεφτίλα και υποτέλεια ξεκίνησε μετά την μεταπολίτευση και τις προδοτικές κυβερνήσεις της, όταν αρχίσαμε να συμμετέχουμε σε επιθετικούς κι εμφυλίους πολέμους άλλων λαών. 
Συμμετείχαμε στον νατοϊκό πόλεμο κατά των ομόδοξων αδερφών μας Σέρβων και υπέρ των Κροατών και των Βοσνίων Μουσουλμάνων, αφήνοντας τις ορδές των σιχαμερών δυτικών να περνούν ελεύθερα από τα ιερά ελληνικά εδάφη για να πάνε να βομβαρδίσουν ακόμα κι ανήμερα στο ΠΑΣΧΑ!

Συμμετείχαμε στον νατοϊκό πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο υπέρ των Αλβανών Κοσσοβάρων του UCK πάλι κατά των Σέρβων!!!

Συμμετείχαμε με διευκολύνσεις στον πόλεμο του Κόλπου για την απελευθέρωση του Κουβέϊτ...

Συμμετείχαμε ποικιλοτρόπως στον συμμαχικό (κι όχι Νατοϊκό) πόλεμο κατά του Ιράκ και του Σαντάμ Χουσεϊν...

Συμμετείχαμε στον πόλεμο κατά της Λιβύης εν μέσω οικονομικής κρίσης....

Και τώρα έχουμε αρχίσει να ετοιμαζόμαστε να συμμετάσχουμε στον πόλεμο κατά της Συρίας ενάντια στα συμφέροντα μας.
Στην Συρία συγκρούεται ο αντικαθεστωτικός "Ελεύθερος Στρατός" που ενισχύεται από τους Αμερικανούς, τους Ισραηλινούς και όλους τους δυτικούς (συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας) με της κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Ασαντ που είναι σύμμαχος της Ρωσίας και με συμμαχίες με Ιραν κλπ...

Το θέμα είναι ότι ο Ασαντ είναι φίλος του 1,5 εκατομμυρίου Ελληνορθόδοξων Σύριων αδερφών μας τους οποίους σφάζουν σε κάθε ευκαιρία οι αντικαθεστωτικοί!!!
Κι όμως εμείς ετοιμαζόμαστε να βοηθήσουμε στην γενοκτονία τους!!!

Οι Αμερικανοί μας σέρνουν δεξιά κι αριστερά στις συρράξεις που οι ίδιοι ξεκινούν στην προσπάθειά τους να μετατρέψουν την υφήλιο σε ..... αμερικανική.

Αδέρφια μου Ελληνες ως πότε θα μας κυβερνούν πολιτικές παρατάξεις που μας θέλουν υπόδουλους των ξένων; Υπόδουλους της Νέας Τάξης;....

Μπορεί κάποιοι να σκέφτεστε ότι με την θέση μου και την στάση μου φαίνομαι να συμφωνώ με τους αριστερούς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κλπ...)
Απαντώ ΝΑΙ συμφωνώ αν έχουν τέτοια στάση.

Ομως τα επιχειρήματα που παραθέτω για εθνική ανεξαρτησία και για βοήθεια στους Ορθοδόξους ανά τον κόσμο αδερφούς μας σίγουρα δεν ενδιαφέρουν τους αριστερούς.
Μήπως σαν πατριωτες Ελληνες αλλά συνάμμα και Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν τασσόμαστε κατά του νεοταξίτικου ηλεκτρονικού φακελώματος βλέποντας σε αυτό ένα σημείο των εσχάτων καιρών; Την ίδια θέση έχουν και οι αριστεροί για τους δικούς τους όμως λόγους.... 

Είναι λυπηρό αγαπητοί μου συμπατριώτες...
Για μια ακόμα φορά θεωρώ ότι θα γίνουμε μάρτυρες μιας σύγκρουσης με παγκόσμια χαρακτηριστικά στην οποία δεν θα βρισκόμαστε (ως κράτος) καν στην ειρηνική θέση των ουδετέρων....
Θα βρισκόμαστε στο πλευρό των εχθρών μας...... ακόμα και των προαιωνίων!!!

Στις γενιές μας έλαχε να ζούμε σε αηδιαστικές και πρωτόγνωρα ταπεινωτικές στιγμές της ιστορίας μας.

Τουλάχιστον ας μείνουμε όσοι μπορούμε στο πλευρό των απανταχού αδερφών μας έστω με την θέση και τον λόγο μας.

ΘΑΝΟΣ



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγκλονιστικά βίντεο αποκαλύπτουν την αλήθεια πίσω από τους "αγωνιστές της ΝΑΤΟΪΚΗΣ ελευθερίας " στη Συρία .
http://attikanea.blogspot.gr/2012/07/blog-post_07.html

Αγανακτώ που στο όνομα του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας, συνεχίζουν να σφαγιάζονται, από τους σχιζοφρενείς ηγέτες της εποχής μας, ολόκληροι λαοί. Η Σερβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Λιβύη, τα πιο γνωστά σε εμάς. Δυστυχώς, σε πολλά από αυτά τα εγκλήματα μας έχουν καταστήσει ακουσίως, συνενόχους. Στον βομβαρδισμό της Σερβίας, ο Ελληνικός λαός κόντρα στην ηγεσία του στάθηκε αλληλέγγυος στον Σέρβικο λαό και το ίδιο πρέπει να κάνει και τώρα, παρά τα τόσα μας προβλήματα. Άλλωστε, αυτή είναι η πραγματική κουλτούρα του Έλληνα, δεν το θέλει το άδικο και παραστέκεται πάντα στον αδύνατο. Η κρίση που μας μαστίζει πρέπει να γίνει αιτία να αναδυθούν, οι αξίες μας ως έθνους. Πρέπει να παρασταθούμε, έστω και ενημερώνοντας για το διαπραττόμενο έγκλημα, όσους δεν έχουν πρόσβαση σε αυτή την πληροφορία. Θα ήθελα και η επίσημη εκκλησία να λάβει θέση στο συντελούμενο έγκλημα, άλλωστε στα θύματα συγκαταλέγονται και Ελληνορθόδοξοι. Έχει πέσει πολλή σιωπή όμως, γενικά.
Αν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε αλλιώς, ας προσευχηθούμε, ίσως είναι και το δυνατότερο όπλο.

ΜΚ

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε ΜΚ εχεις απολυτο δικιο
Πρέπει η Ηγεσία της Ελλαδικης Εκκλησίας να λαβει θέση.
Το οφείλει στα ελληνορθόδοξα θυματα σφαγών της Συριας που πολλαπλασιάζονται με γεωμετρικη πρόοδο καθως οπως φαίνεται είναι μόνιμος στόχος των αντικαθεστωτικών ισλαμιστων ανταρτών που ενισχυονται από ΗΠΑ Ισραηλ και ολους τους δυτικους....

Σε ολα τα υπολοιπα επισης συμφωνω μαζι σου οτι αλλα πιστευε ο λαος μας κι άλλα εκαναν οι κυβερνωντες ξεπουλημενοι.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.