9 Ιουνίου 2012

Χρυσή Αυγή. Ενα θέμα τρείς απόψεις. Ο εχθρός ο φίλος κι ο ουδέτερος.


Ο εχθρός.....

Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής

Του Πάσχου Λαζαρίδη.

1. Η Χρυσή Αυγή είναι ενάντια στους κλέφτες πολιτικούς. Κι όμως. Είδατε εσείς τους Χρυσαυγίτες να δέρνουν τον Τσοχατζόπουλο και τον Τσουκάτο; Να χαστουκίζουν τον Μαντέλη και τον Ρουσόπουλο; Να γρονθοκοπούν τον Βουλγαράκη και τον Ψωμιάδη; Εκτός κι αν τις μίζες στον Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις έπαιρνε η Κανέλη και τις μίζες του Βατοπεδίου και της Siemens τις τσέπωνε η Δούρου. 

2. Η Χρυσή Αυγή είναι ενάντια στο κεφάλαιο. Μπούρδες. Την έπεσαν ποτέ σε κάνα τραπεζίτη; Σε κάνα μεγαλοεκδότη; Σε κάνα εθνικό νταβατζή; Τους φτωχοδιάβολους μετανάστες κυνηγάνε. Το μεγάλο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες γλύφουν. Ξύλο ρίχνουν στους φτωχούς και στους εξαθλιωμένους, τεμενάδες κάνουν στους πλούσιους και στους ισχυρούς.

3. Η Χρυσή Αυγή είναι ενάντια σε όλο το σύστημα. Τρίχες. Είδατε ποτέ τον Μιχαλολιάκο να χαιρετά οσφυοκαμπτόμενος την Παπαρήγα; Στην Μπακογιάννη κοψομεσιαζότανε. Στον Παπούλια στεκόταν κλαρίνο. Και ο Κασιδιάρης δεν έδειρε τον Παυλόπουλο της ΝΔ. Στη Δούρου και στην Κανέλη επιτέθηκε. Είδατε ποτέ Χρυσαυγίτη να δέρνει Νεοδημοκράτη; Τους αριστερούς μαχαιρώνει.

4. Η Χρυσή Αυγή θέλει να ξεβρωμίσει τον τόπο. Ψέματα. Το επάγγελμα των μαχαιροβγαλτών είναι πορτιέρηδες. Μπράβοι σε νυχτερινά κέντρα οι περισσότεροι. Αυτό κάνουν και με το πολιτικό σύστημα. Δεν θέλουν να το ξεβρωμίσουν. Προσφέρουν υπηρεσίες ασφαλείας στην είσοδο. Μην τύχει και μπουκάρει στην εξουσία η αριστερά. Πορτιέρηδες στην υπηρεσία του συστήματος είναι. Όχι καθαρίστριες. Οι καθαρίστριες είναι χρήσιμες στη δημόσια υγεία. Οι πορτιέρηδες είναι χρήσιμοι στο μαγαζί και στην τσέπη του αφεντικού.

5. Η Χρυσή Αυγή είναι παλικάρια. Αμέ. Όταν μαζεύονται δέκα δέκα δέρνουν κάτι σκελετωμένους μελαμψούς. Όταν πέσουν πάνω στο μαύρο μπλοκ, κρύβονται πίσω από τις ασπίδες των ΜΑΤ. Άμα κάνουν παρανομίες η αστυνομία δεν μπορεί να τους βρει κι ας ξέρει πού είναι. Κι αν συλληφθούν κατά λάθος, μετά από λίγο θα αφεθούν ελεύθεροι. Κώλος και βρακί με την εξουσία.

6. Οι Χρυσαυγίτες φοράνε παντελόνια. Αλλά χτυπάνε φουστάνια. Και δέρνουν γυναίκες. Δεν έχουν μάθει ότι ακόμα και οι μαφιόζοι έχουν ένα κώδικα τιμής. Ακούς Κασιδιάρη; Δεν χτυπάνε γυναίκες. Γυναίκες χτυπάνε οι βασανιστές και οι ΜΑΤατζήδες. Οι σχολικές συμμορίες τιμωρούν σκληρά όποιον προσβάλει ή χτυπήσει κορίτσι. Όλοι οι εκπαιδευτικοί στον Κολωνό το ξέρουμε. Μόνο οι παρακρατικές συμμορίες έχουν ξεπεράσει τις έμφυλες προκαταλήψεις. Άλλωστε στους ναζί πάντα περίσσευε η τεστοστερόνη και ο μισογυνισμός.

7. Η Χρυσή Αυγή είναι ενάντια σε όλους τους πολιτικούς. Όχι. Είναι ενάντια στους αριστερούς. Οι περισσότεροι πολιτευτάδες τους άλλωστε, είναι πρώην στελέχη και κομματάρχες της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Κομμάτι από τη σάρκα τους. Μια μέρα πριν ο Κασιδιάρης χτυπήσει την Κανέλη, ο καταδικασμένος και έκπτωτος μιζαδόρος και επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ, Ψωμιάδης, καλούσε τα αδέρφια του να επιστρέψουν στο κόμμα!


Ο φίλος.... 

Όλο το πολιτικό σύστημα ενάντια στην Χρυσή Αυγή 

Και εμείς ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ! Για την Ελλάδα και τους Έλληνες!

Ας τους δούμε έναν έναν αυτούς που ξεπούλησαν την Ελλάδα και έδρασαν ενάντια στα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού: Δήλωση κατά της Χρυσής Αυγής έκανε και ο… νεκραναστηθείς μνημονιακός τηλεπρόεδρος Γ. Καρατζαφέρης:

"Μας πήρε 10 χρόνια να δώσουμε αξιοπρέπεια, εκτίμηση και σεβασμό στον πατριωτικό χώρο. Δεν θα επιτρέψουμε στην παρέα του κ. Μιχαλολιάκου, στην κομματική συμμορία του κ. Κασιδιάρη να ευτελίζει αυτό το οποίο χτίσαμε τόσα χρόνια στην εκτίμηση του ελληνικού λαού. Αυτές οι φασιστικές πράξεις δεν εκπροσωπούν κατά καμία έννοια τον πατριωτικό χώρο.

Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που με πράξεις και αβαρίες, με ενέργειες και με λάθη του πολιτικού κόσμου, επιτρέψαμε σε αυτό το μόρφωμα να πάρει δύναμη. Ήρθε η ώρα να φύγουν από την πολιτική ζωή. Ο φασισμός δεν έχει πέραση στην Ελλάδα".

Συγνώμη να ζητήσει από τον ελληνικό λαό ο τηλεπρόεδρος Habemus Papadimus που με το εθνοπροδοτικό Μνημόνιο κη συγκυβέρνηση Παπαδήμου οδήγησε στην πείνα και τη δυστυχία τον ελληνικό λαό και σκλάβωσε την Ελλάδα. Αν και μια συγνώμη δε φτάνει. Ο κάθε υπεύθυνος για τη δυστυχία μας θα δώσει λόγο, εκεί που πρέπει, όταν έρθει η ώρα!

Από κει κι έπειτα, καλώς έγινε η δήλωση για να καταλάβουν όσοι πατριώτες έχουν απομείνει παγιδευμένοι στο τηλεμόρφωμά του και να συνταχθούν με τον μόνο ορκισμένο εχθρό του σάπιου συστήματος, την Χρυσή Αυγή. Και να σαρώσουν όσους Καρατζαφέρηδες, Πλεύρηδες κ.λπ. αναχώματα έχει στήσει το σύστημα για να κόψει το δρόμο των πραγματικών εθνικιστών!

ΚΑΙ Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ JEFFREY, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς! Και ο εξολοθρευτής του ελληνικού λαού Jeffrey ο… τρομερός, έβγαλε μια μακροσκελή ανακοίνωση κατά της Χρυσής Αυγής. Ιδού η ανακοίνωση του κατεξοχήν υπευθύνου της σημερινής δυστυχίας μας, που τώρα κάνει… μπάνια - ένας ακόμη τίτλος τιμής για την Χρυσή Αυγή: «Κάθε δημοκράτης πολίτης καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη βία από όπου και αν προέρχεται, εναντίον όποιου και αν εκδηλώνεται.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, από τα μέσα και τις πρακτικές που χρησιμοποιούμε, κρίνεται η ποιότητα της καθημερινής μας ζωής αλλά και το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας.

Όσοι θεωρούν ή και καλλιεργούν τη λογική ότι, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ότι η χρήση βίας ή και η ανοχή στη χρήση βίας είναι δικαιολογημένη για πολιτικούς λόγους, οδηγούν στην καταπάτηση βασικών δημοκρατικών αξιών, οδηγούν την πολιτική ζωή στον εκφασισμό της.
Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, είναι να αντιμετωπίσουμε την κρίση με περηφάνια και με την ήρεμη δύναμη της δημοκρατίας. Της δημοκρατίας που αποτελεί το θεμέλιο αξιών που μας ενώνουν, αντί να μας χωρίζουν.
Και είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όσο και εάν έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, ώστε να αναγεννηθεί η χώρα, να μπορέσει η χώρα να σταθεί επιτέλους στα δικά της πόδια, στις δικές της δυνάμεις.
Η χρήση βίας ή η ανοχή σε πρακτικές βίας στην πολιτική ζωή του τόπου, διαιρεί τον λαό, καταργεί την ελεύθερη σκέψη, φοβίζει αντί να επιτρέπει την κριτική ακόμα και αιρετική άποψη, και τελικά, στερεί από τον Ελληνικό λαό τη δυνατότητα ουσιαστικής γνώσης και πραγματικών επιλογών.

Και σήμερα, που οι Έλληνες καταβάλουν μια μεγάλη προσπάθεια για να βγει η χώρα από την κρίση, για να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα περήφανη και αυτοδύναμη, δεν χωρούν τραμπουκισμοί, νεοφασισμοί, αυταρχισμοί και βία.

Η οικονομική κρίση που βιώνουμε, είναι μόνο ένα σύμπτωμα μιας γενικότερης κρίσης, που αφορά την κοινωνία, την οικονομία, τους θεσμούς, την πολιτική, τον πολιτισμό.
Σήμερα, το διακύβευμα είναι η Δημοκρατία και η λειτουργία της, στην Ελλάδα, την Ευρώπη, παντού στον κόσμο.

Όμως, την ίδια ώρα, που έχουμε ανάγκη από περισσότερη δημοκρατία, κάποιοι που δήθεν λειτουργούν στο όνομα του λαού, καλλιεργούν την άρνηση, το μίσος, τη βία.
Έτσι, πλήττουν το δημόσιο συμφέρον, ενισχύουν τη δύναμη των ισχυρών και αδικούν ακόμη περισσότερο τους αδύναμους.
Χωρίς τη δημοκρατία οδηγούμαστε στη βαρβαρότητα.

Γι' αυτό, απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, σε αυτές τις πρακτικές, η απουσία και η παραίτηση δεν δικαιολογούνται, η καταγγελία και η καταδίκη δεν αρκούν.

Η αντιμετώπιση της επιχείρησης εκφασισμού της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, αφορά όλους μας, απαιτεί την ενεργό συμμετοχή όλων των δημοκρατών πολιτών στη διαμόρφωση της καθημερινήςμας ζωής, στον αγώνα για την προάσπιση και εμβάθυνση της Δημοκρατίας.»

ΚΑΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Είναι απίστευτο, κι όμως αληθινό: η προεδρία της δημοκρατίας, εξέδωσε ανακοίνωση κατά της Χρυσής Αυγής, αντί να ασχοληθεί με το ότι οι Έλληνες έχουν φτάσει σε αισχρό σημείο εξαθλίωσης από τους «εκλεκτούς» των ΜΜΕ: «Η βιαιοπραγία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής σε βάρος της κας Λιάνας Κανέλλη και της κας Ρένας Δούρου προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού. Η Πολιτεία δεν έχει ανοχή σε φαινόμενα που παραβιάζουν τους κανόνες μιας δημοκρατικής πολιτείας και θίγουν το συλλογικό αξιακό μας υπόβαθρο».

Δύο πράγματα θα επισημάνουμε: ο κύριος αυτός δεν κάλεσε –ως όφειλε εκ της θέσεώς του-τον Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, που ψηφίστηκε από το 7% του ελληνικού λαού, στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Επίσης, είναι ο ίδιος κύριος που είναι εκ των δανειστών του Ανδρέα Παπανδρέου, για την περιβόητη «ροζ βίλα» της οδού Αγράμπελης ή «κωλόσπιτο» κατά τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο. Τα πήρε πίσω τα «δανεικά»;

Τίποτα άλλο. Τον παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού, όπως και όλους τους άλλους…


Ο ουδέτερος....

Η αλήθεια για τη Χρυσή Αυγή 

Του Χάρη Παυλίδη

Οι ανοησίες που ακούγονται αυτό το διάστημα υπερβαίνουν τα όρια του γελοίου. Αναφέρομαι σε όλους αυτούς που δήθεν εμφανίζονται αιφνιδιασμένοι από τις δραστηριότητες της «Χρυσής Αυγής» και κάνουν λόγο για το «αυγό του φιδιού». Ανιστόρητες ανοησίες που λέγονται προκειμένου να αποκτήσει «πλοκή» του αφήγημα της Αριστεράς.

Ε, λοιπόν ούτε «αυγά» υπάρχουν αλλά ούτε και «φίδια». Αυτό που σήμερα εκφράζει η «Χρυσή Αυγή» είναι μια ριζοσπαστική εθνικιστική Ακροδεξιά, που υπήρχε από το κίνημα των επιστράτων της εποχής του Γούναρη και σήμερα αποτελεί μια πραγματικότητα. Είναι το κόμμα της Ακροδεξιάς, που όπως σ’ όλη την Ευρώπη έτσι κι εδώ, φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά.

Πέρα απ’ την αισθητική πλευρά του πράγματος- αναφέρομαι στους «φουσκωτούς»- η «Χρυσή Αυγή» είναι ένα αντιδημοκρατικό κόμμα που δεν πιστεύει στον κοινοβουλευτισμό- απλώς τον χρησιμοποιεί όπως και το ΚΚΕ ως μέσο προκειμένου να πετύχει το στόχο του- πιστεύει στο «Εθνικό Λαϊκό Κράτος» και αξιοποιεί τους μετανάστες- που πράγματι αποτελούν μείζον πρόβλημα- για να προσελκύσει τους αγανακτισμένους πολίτες.

Υπάρχουν λοιπόν συμπολίτες μας που είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει εμφορούνται από τέτοιες απόψεις. Υπήρχαν πάντα. Αδιάψευστος μάρτυρας οι μετακινήσεις ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, ακόμα και από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη «Χρυσή Αυγή». Είναι υποκρισία να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε πως όλοι αυτοί ψήφιζαν άλλα κόμματα πριν την εμφάνιση ενός «καθαρόαιμου» ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος, όπως είναι η «Χρυσή Αυγή», στο πολιτικό σκηνικό.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε με πολιτικά επιχειρήματα, όπως αντιμετωπίζουμε και αντίστοιχα κόμματα από τα άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος. Όπως δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές πράξεις που στρέφονται κατά της Δημοκρατίας από την ακροδεξιά, έτσι δεν πρέπει και να κάνουμε τα «στραβά μάτια» σε αντίστοιχες πράξεις της ακροαριστεράς. Τα χαστούκια στη Λ. Κανέλλη προκάλεσαν την ομόθυμη καταδίκη όλων των κομμάτων. Ο άγριος ξυλοδαρμός του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Κ. Μπογδάνου από ακροαριστερούς στα Εξάρχεια πέρασε στα «ψιλά». Γιατί; Ένας λόγος είναι η δύναμη της τηλεοπτικής εικόνας. Ο κυριότερος όμως λόγος είναι ότι η Αριστερά απολαμβάνει ενός «σεβασμού» με αποτέλεσμα οι πράξεις της να παραγράφονται.

Επί της ουσίας η Ακροδεξιά έχει πλέον το κόμμα της. Ουδέν κακόν αμιγές καλού, αφού τα κόμματα που στέγαζαν όσους συμπολίτες μας πιστεύουν σ’ αυτές τις ιδέες, απαλλάχθηκαν από την παρουσία τους. Επιπλέον τους ξέρουμε και μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Θα ήθελα ειλικρινά να συνέβαινε το ίδιο και με την Ακροαριστερά την οποία δεν «ξέρουμε», αφού δια της μεθόδου του «εισοδισμού» είναι παντού, από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το ΚΚΕ, ενώ δεν θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε αφού έχουν κομματική κάλυψη.

Η αντίδραση της Δημοκρατίας με κραυγές και δαιμονοποίηση της πραγματικότητας, εκτός από ανώφελη και αναποτελεσματική, επιπλέον είναι και επικίνδυνη. Τέτοιες αντιδράσεις ενισχύουν τα άκρα. Αντιθέτως η ποιοτική αναβάθμιση των θεσμών σε συνδυασμό από ένα ευρύ μεταρρυθμιστικό πλαίσιο στη λειτουργία του κράτους και την αλλαγή του Συντάγματος, θα συμβάλλουν στην αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, υποχρεώνοντας τα αντιδημοκρατικά άκρα να αναπροσαρμοσθούν στη νέα πραγματικότητα προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις. 




Share

4 σχόλια:

ΑΔΗΣ είπε...

Ας αλλάξουμε κάμερα. Ας κοιτάξουμε μέσα απο τρείς
ωστε να έχουμε τρισδιάστατη αίσθηση του θέματος.
Εγω βλέπω οτι υπαρχει μιά ροή. Φυσική ή τεχνητή
αδιάφορο. Το θέμα είναι οτι σε αυτήν έχουν απο
καιρό τοποθετηθεί με μιά σειρά (ωστε να δείχνει
φυσιολογική) οι πρωταγωνιστές και οι κομπάρσοι.
Εάν πούμε οτι τώρα ανεβαίνει η Αριστερά έναντι
της Δεξιάς που αποχωρεί μένουν οι κομπάρσοι να
γεφυρώσουν αυτή την μετάβαση. Αυτή είναι εικόνα
της προσωπικής μου άποψης-εξήγησης των δρωμενων.

Το μόνο που είναι έχω αφήσει εκτός ως πιθανότητα
προσβολής του σεναρίου, είναι ο ρόλος της ΧΑ να
είναι απο άλλον σκηνοθέτη. Και αυτό παρακολουθώ.

cummulus είπε...

Ἄδη,
τί ἐννοεῖς, νά εἶναι ἀπό ἄλλον σκηνοθέτη;

Ανώνυμος είπε...

Πες στον "εχθρό", εκ μέρους μου, να πάει να κουμπουριαστεί.
Η γλώσσα του "εχθρού", είναι η πρόστυχη και διεφθαρμένη γλώσσα, όλων των αναρχοάπλυτων, αναρχοκομμουνιστοσυμμοριτών και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Ολοι καταλαβαίνουν, ότι ο μόνος φορέας που μάχεται για τα ιδανικά της φυλής είναι η Χρυσή Αυγή και αυτό τους έχει τρομοκρατήσει.
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
ΤΕΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ἐνθυμοῦμαι τὸν κο Χατζηνικολάου, σὲ ἕνα δελτίο εἰδήσεων τοῦ ALTER, νὰ λέγῃ πρὸς άθυρόστομη καὶ ἐπιθετικότατη κα Λιάνα Κανέλλη: "Μήπως θὰ μᾶς δείρης κιόλας Λιάνα μου; μήπως θά μᾶς δείρης;".
Κάποιος ἔπρεπε νὰ μιλήσἡ στὴν κα Κανέλλη γιὰ τὸ REXONΑ, ὅπως ἔλεγε καὶ ἡ παλιὰ διαφήμιση.
Ὅσο γιὰ τὴν κα Δούρου καὶ τοὺς λοιποὺς συνασπισμένους, ἐλπίζω νὰ σκέπτονται καλὰ πρὶν ἀποφασίσουν νὰ προσβάλλουν συνανθρώπους μας καὶ δὴ συνομιλητὲς τους δημοσίως.
Κακὴ ἠ ἀντίδραση του κου Κασσιδιάρη, ὅμως καμμία παροιμία δὲν δημιουργήθηκε ἀσκόπως καὶ ἐδῶ ταιριάζει ἡ "ποτὲ δὲν φταίει ὁ φονιᾶς".
Ἄς μάθουν νὰ σέβονται, ἄς μάθουν νὰ μὴν προκαλοῦν, ἄς μάθουν τὰ ὅρια στὰ ὁποῖα ὀφείλουν νὰ κινοῦνται τὰ ἀριστεροτραφῆ φασιστοειδὴ δοσίλογα προδοτικὰ κομμοὺνια τῶν δύο ἀνταρτοπολέμων καὶ 80.000 νεκρῶν παλληκαριῶν Ἑλλήνων ἀμφοτέρων τῶν πλευρῶν καὶ μετὰ ξαναμιλᾶμε γιὰ δημοκρατία.
Μία δὲ ἄλλη παροιμία λέγει: "ὅποιος σπέρνει ἀνέμους θερίζει θύελλες". Μὴνπροκαλεῖτε, μὴν προσβάλλετε γιὰ νὰ μὴν ὑπάρχουν ἀντιδράσεις.
Κα Κανέλλη ἐλπίζω νὰ θυμᾶσαι ὅτι τὸ γυναικεῖο σου φύλο δὲν σοῦ δίδει τὸ δικαίωμα τῆς ἀπαξιώσεως τῶν ὅσων διαφωνοῦν μαζί σου.
Ἕλλην

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.