13 Ιουνίου 2012

Ελλάδα - Τσεχία 1-2. Κοιμηθήκαμε για 10 λεπτά και πάλι μας αδίκησαν. Τι συμβαίνει με την Ελλάδα σε αυτό το Euro;

Δύο αγώνες. Μια άδικη κόκκινη. Δυο κραυγαλέοι τραυματισμοί. Δύο άδικα ακυρομένα γκολ! Και ένα κάρο περίεργες κίτρινες.....

Το μίγμα καταστροφής....

Ας δούμε πως είδε το contra.gr τον αγώνα αλλά και τα σενάρια απο εδώ και πέρα.

Eλλάδα-Τσεχία 1-2

Δεχόμενη δύο γκολ στα πρώτα έξι λεπτά του ματς, η Εθνική Ελλάδας γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Τσεχία στο Βρότσλαβ, αποτέλεσμα που ψαλιδίζει τις πιθανότητες πρόκρισης. Το ελληνικό γκολ ο Γκέκας. 

Η εικόνα του αγώνα 

Νομίζαμε ότι είχαμε δει όλα από πλευράς αδράνειας και κακοδαιμονίας στο πρώτο παιχνίδι, όμως κόντρα στους Τσέχους σπάσαμε ρεκόρ. Πριν καλά-καλά στηθεί στο γήπεδο η ελληνική άμυνα, η Τσεχία με δύο κάθετες μπαλιές στην πλάτη του Παπαδόπουλου και του Κατσουράνη κατάφερε να σκοράρει δύο φορές στα πρώτα έξι λεπτά με τον Γίρατσεκ και τον Πιλάρ.
Σ' αυτό το επίπεδο η αντίδραση μετά από ένα τέτοιο σοκ εξελίσσεται πάντα σε δύσκολη υπόθεση. Για να ισορροπήσουν στοιχειωδώς το παιχνίδι οι Έλληνες διεθνείς πέρασαν τουλάχιστον 20 αγωνιστικά λεπτά αλλά μην φανταστεί κανείς ότι υπήρξε κάποια κοσμογονική αλλαγή. Οι Τσέχοι ήλεγχαν την αναμέτρηση με πίεση ψηλά την ίδια ώρα που η Ελλάδα προτιμούσε ανάπτυξη με μακρινές πάσες-εύκολη λεία για τους στόπερ του αντιπάλου.
Ο τραυματισμός του Χαλκιά (αντικαταστάθηκε από τον Σηφάκη) υποχρέωσε τον Σάντος να "καταναλώσει" γρήγορα μια αλλαγή ενώ το σκηνικό αλά Πολωνία ολοκληρώθηκε με το ακυρωθέν γκολ του Φωτάκη στο 41' (αν ήταν σε θέση οφ-σάιντ ο Καλαματιανός μέσος ήταν για μία... τρίχα).
Τα δύο γκολ της διαφοράς δεν άφηναν πολλά περιθώρια για επιλογές στον Σάντος. Ο Πορτογάλος εκλέκτορας προτίμησε, πολύ λογικά, να θυσιάσει ένα χαφ (Φωτάκη) για έναν καθαρό φορ (Γκέκας) με προφανή στόχο την υπερφόρτωση της επιθετικής γραμμής. Το δώρο του Τσεχ με το λάθος του στη φάση του 53' έδωσε το δικαίωμα στην Εθνική να μπει και πάλι στο παιχνίδι με το γκολ του Γκέκα και να διαμορφώσει συνθήκες αφόρητης πίεση για την τσέχικη άμυνα.
Οπως αναμενόταν η Ελλάδα πήρε την μπάλα στα πόδια της και επιχείρησε να κάνει παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα κατάφερε πολύ καλά (προτιμήθηκαν και πάλι οι μακρινές και ψηλές πάσες) παρά το γεγονός ότι στο παιχνίδι πήρε θέση ακόμα και ο Μήτρογλου για να δοθεί ύψος στην ελληνική επίθεση. Οι όποιες προσπάθειες αναχαιτίστηκαν εύκολα από τους Τσέχους οι οποίοι εν τέλει νίκησαν και αύξησαν τις ελπίδες για τη δική τους πρόκριση. Η Εθνική πάντως ακόμα ελπίζει.

MVP
Ο Γίρασεκ προκάλεσε πολλά προβλήματα στην ελληνική άμυνα, πέτυχε το πρώτο γκολ και εξελίχθηκε σε παίκτη κλειδί για την επίθεση της Τσεχίας.

Κλειδί αγώνα
Μα φυσικά τα δύο πολύ γρήγορα γκολ των Τσέχων τα οποία ψαλίδισαν τις ελπίδες στην Εθνικής και δημιούργησαν και ψυχολογικά ντεσαβαντάζ.

Αδύναμος Κρίκος
Από έναν παίκτη με το ταλέντο και τις παραστάσεις του Γιώργου Σαμαρά, ο Φερνάντο Σάντος περιμένει περισσότερα πράγματα. Προς το παρόν δεν τα παίρνει. Κάκιστη και η αντίδραση του Χαλκιά στη φάση του δεύτερου γκολ της Τσεχίας.

Τα σενάρια πρόκρισης της Ελλάδας

Με την ισοπαλία στο Ρωσία-Πολωνία, το έργο της Ελλάδας έγινε πολύ απλό, αφού εφόσον κερδίσει το παιχνίδι με τους Ρώσους την τελευταία αγωνιστική, προκρίνεται ό,τι και να συμβεί.
 
Συγκεκριμένα
 
- Με νίκη της Τσεχίας επί της Πολωνίας, η Ελλάδα προκρίνεται ως 2η: Αυτό διότι η Τσεχία θα περάσει ως 1η με 6 βαθμούς κι η Ελλάδα θα ευνοείται στην ισοβαθμία με τη Ρωσία στους 4 βαθμούς, λόγω της νίκης της.

- Με νίκη της Πολωνίας επί της Τσεχίας, η Ελλάδα προκρίνεται ως 2η: Αυτό διότι η Πολωνία θα προκριθεί ως πρωτοπόρος με 5 βαθμούς κι η Ελλάδα θα ευνοείται στην ισοβαθμία με τη Ρωσία στους 4 βαθμούς, λόγω της νίκης της.

- Με ισοπαλία της Τσεχίας με την Πολωνία, η Ελλάδα προκρίνεται: Αυτό διότι η Ρωσία, Ελλάδα και Τσεχία θα ισοβαθμούν με 4 πόντους στις πρώτες 3 θέσεις, αλλά οι Τσέχοι δεν μπορούν να καταλάβουν τις 2 πρώτες λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων στην ειδική βαθμολογία των 3 ομάδων που θα σχηματιστεί. Και οι 3 έχουν από 1 νίκη και 1 ήττα στα μεταξύ τους ματς κι όλα θα κριθούν στο σκορ με το οποίο θα νικήσει η Ελλάδα τη Ρωσία. Εάν αυτό είναι με 3 γκολ και πάνω, τότε η χώρα μας προκρίνεται ως πρωτοπόρος. Εάν όχι, τότε προκρίνεται ως 2η. 
Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν επικρατήσει της Ρωσίας, τότε αποκλείεται.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.