8 Μαΐου 2012

Το πείραμα Τσίπρα, ήδη απέτυχε.

Διανύοντας την δεύτερη ημέρα μετά τις εκλογές, έχοντας ήδη διαβάσει το μήνυμα της κάλπης για αποτίναξη του μνημονιακού καθεστώτος, έχοντας επαναπροδιορίσει τον πολιτικό χάρτη, οι πολίτες της χώρας παρατηρούν την εκκίνηση της διολίσθησης και απομάκρυνσης από την λαϊκή εντολή του Αλέξη Τσίπρα.

Όμως, αυτή η διολίσθηση δεν αποτελεί έκπληξη για όσους είχαν μελετήσει την πορεία του «αριστερού επαναστάτη του κολλεγίου», για όσους είχαν κρατήσει σημειώσεις για τις από καιρού εις καιρόν θέσεις του νεαρού Αλέξη που διέθετε πυγμή, αλλά και πολύ αγαστές σχέσεις και συγκλίνουσες απόψεις με την αλυτρωτική ανθελληνική πολιτική των Σκοπίων, με το εθνικιστικό «τουρκικό» κόμμα των Γκρίζων Λύκων της Θράκης (το οποίο πριμοδότησε πλουσιοπάροχα και εξόφθαλμα το ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές), με τις θέσεις περί παρελάσεων και απόδοσης τιμών στους προγόνους που σκοτώθηκαν για την δική μας ελευθερία, με την προσβλητική αντιμετώπιση της Ορθοδοξίας και του θρησκευτικού φρονήματος του μεγαλύτερου τμήματος των κατοίκων της χώρας... Μέσα στα πλαίσια του ανθρωπισμού, περιείχε και την αλλοίωση του εθνοτικού χαρακτήρα μέσω της υποστήριξης εισόδου λαθρομεταναστών από οποιοδήποτε σημείο της γης. Δεν ενδιέφερε τον Αλέξη εάν η Ελλάδα γινόταν χαβούζα ψυχών ή ένα τεράστιο στρατόπεδο στο οποίο ο ανθρωπισμός του θα δημιουργούσε νεκρούς λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας. Όχι, ο Αλέξης είχε άλλες προτεραιότητες, άλλους στόχους, τους οποίους κάλυπτε μεθοδικά με σταθερά βήματα, και χρησιμοποιώντας το δίκαιο των πολιτών και το άδικο της πολιτείας, κατόρθωσε και έφτασε στα "μεγάλα σκαλιά", αγνοώντας πως ο ίλιγγος της (έστω και προσωρινής) εξουσίας μπορεί να τον γκρεμίσει μέσα σε ελάχιστο χρόνο…

Η «γούνα» του αντιμνημονιακού Αλέξη, είχε πολλά, λοιπόν, κατά της πατρίδας όπως την αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι ιθαγενείς κάτοικοι της Ελλάδας. Και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, η ματαιοδοξία του νεαρού Αλέξη έσκασε σαν το σπυρί και μας έδειξε πως για μία ακόμη φορά τα λόγια (τα όμορφα) κατόρθωσαν να ξεγελάσουν ένα σημαντικότατο τμήμα του λαού. Όχι, η αποκαλυπτήρια κίνηση των πραγματικών διαθέσεων του νεαρού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οι επιστολές ακύρωσης των υπογραφών που ζήτησε ο κ. Τσίπρας από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο. Δεν είναι η χρονοτριβή που δημιουργεί συζητώντας με κόμματα και αποκόμματα που περιέχουν όψιμους αριστερούς αντιμνημονιακούς. Δεν είναι το ασαφές που προτάσσει, σπαταλώντας υπερπολύτιμο χρόνο που πληρώνουν αδρά οι πολίτες της χώρας. Η «στροφή» του Αλέξη βρίσκεται:

Α. στην λογική που προτάσσει «βλέποντας» ικανούς μόνο στην αριστερά (άραγε έχω άδικο να πω ότι μου θυμίζει Μιχαλολιάκο;) και
Β. στην μικρή έστω πιθανότητα να συνεργαστεί με εκείνους που φέρουν την κύρια ευθύνη της εισόδου των μνημονίων στην Ελλάδα

Ο κύριος Τσίπρας, λοιπόν, είναι προφανές πως έχει ήδη απομακρυνθεί από τις αντιμνημονιακές του θέσεις, αφού μίλησε για σταδιακή απομάκρυνση από το μνημόνιο. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα ξεπέρασε ακόμη και τον κ. Βενιζέλο, όταν έγινε γνωστό από τον κ. Στρατούλη πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχεύσει στις τραπεζικές καταθέσεις (περίπου 165 δισ. ευρώ αυτή τη στιγμή) των Ελλήνων πολιτών (τις οποίες εγγυάται προφορικά), για να τις χρησιμοποιήσει ως κινητήρια αναπτυξιακή δύναμη για να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει (μπροστά στον κόλαφο, ο κ. Στρατούλης αργότερα μίλησε για παρερμηνεία των δηλώσεών του, θυμίζοντάς μας εποχές κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που μετρούσαν αντιδράσεις των πολιτών μέσω "διαρροών" ή "παρερμηνειών δηλώσεων").

Εάν, λοιπόν, ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του σκόπευαν στα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, στις καταθέσεις τους και στην μετατροπή της Ελλάδας σε ένα σύγχρονο σοβιέτ ή μία Αλβανία τύπου «Τσίπρα», θα έπρεπε να έχουν τη δύναμη ψυχής και να το καταθέσουν προεκλογικά στους Έλληνες πολίτες. Το ότι αυτή τους η πρόθεση αποκαλύφθηκε μετεκλογικά, καταδεικνύει πως το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενεργεί εκ διαμέτρου αντίθετα από όσα προφορικά υπόσχεται. Άρα, δεν υπάρχει καμία διαφορά (στην πράξη) μεταξύ του κ. Τσίπρα και των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου.

Σήμερα, με την ανάληψη της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, ο κύριος Τσίπρας αυτο-υπονομεύθηκε, αυτό-καταργήθηκε και χωρίς πίεση αποκάλυψε πως αντιλαμβάνεται το χρέος του απέναντι σε όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν στις 6 Μαΐου. Πολύ σύντομα, εάν γίνουν εκλογές, θα διαπιστώσει πως «η γάτα μία φορά πίνει ξύδι». Πήρε το τριήμερο της εξουσίας και θα έχει κάτι να θυμάται στα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών.


ΥΓ: Πρότασή μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη φορά να μετέχει σε εκλογές στην Τουρκία (είμαστε σίγουροι πως θα στηριχθεί αρκετά από τους Γκρίζους Λύκους ή το βαθύ κράτος των στρατηγών). Ο κ. Δελαστίκ σε άρθρο του στο "Έθνος" έγραψε πως "είναι εκκωφαντικό το μήνυμα των εκλογών". Προφανώς αγνοούσε πως ο κ. Τσίπρας έχει πολύ καιρό να επισκεφθεί ωτορυνολαρυγγολόγο...

Ποσειδώνας  

ΣΧΟΛΙΟ
Να προσθέσω ότι η αριστερά για μια ακόμα φορά μας έδωσε να καταλάβουμε ότι συνεχίζει στο ίδιο ανθελληνικό μοτίβο....
Μπήκαν στην Βουλή ελέω αριστεράς... Ρεπούση, Τατσόπουλος με ΔΗΜ. ΑΡ., 2 Τούρκοι με τον ΣΥΡΙΖΑ κι ένας με το ΠΑΣΟΚ στην Θράκη .... και πάει λέγοντας....



Share

4 σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗ είπε...

ΣΤΙΣ 10/5/2011 ΕΙΧΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ, ΕΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗ είπε...

ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΤΟ ΘΥΜΑ, ΕΛΛΗΝΑΣ- Ο ΟΠΟΙΟΣ- ΕΙΧΕ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΑ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ. ΘΥΤΕΣ ΔΥΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΝΟΜΙΜΟΙ `Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ) ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Γιαννη την περιοδο εκεινη ειχαμε κανει σχετικη αναρτηση αλλα ενα πολυ ωραιο μυθιστορημα με αλλαγη της εθνικοτητας των εγκληματιων εχουμε κι απο τον φιλο Γιωργο Ανεστοπουλο.

http://koukfamily.blogspot.com/2012/05/blog-post_650.html

Εξάλλου αν πατησεις την κατηγορία λαθρομεταναστες ή αλβανοι στην δεξιά μονιμη στηλη θα δεις παμπολλα παρομοια περιστατικα.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ είπε...

Η αθροιστική δύναμη του λαού



Άρθρον του

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΥΛΗ

-κλασσικού φιλολόγου-



http://filologos-hermes.blogspot.com/2012/05/blog-post_09.html

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.