2 Απριλίου 2012

Οι δημοσκοπήσεις σας προβληματίζουν; Εμένα πολύ!

Γράφει ο Στρατής Μαζίδης

Τον τελευταίο καιρό οι δημοσκοπήσεις διαδέχονται η μία την άλλη με ταχύτητα όπως αυτή των τρόλεϋ στην Πατησίων. Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που με προβληματίζουν ως πολίτη και θα σας τα παραθέσω.


Καταρχήν το κυβερνόν κόμμα εκεί που καταποντιζόταν, βρίσκεται πάλι στη 2η θέση και με μεγάλη άνεση. Το 7-8% έγινε 13%. Πώς δικαιολογείται αυτό; Μήπως με δύο τρίποντα του Διαμαντίδη; Σοβαρά όμως, αλλαξε κάτι στην κοινωνία; Βρέθηκαν και διατυπώθηκαν εκείνες οι καινοτόμες προτάσεις εξόδου της χώρας από την κρίση. Διότι η αλλαγή αρχηγού από μόνη της δε νομίζω ότι πρέπει να μας λέει κάτι από τη στιγμή που ο νυν αρχηγός είναι ΑΥΤΟΣ που δήμευσε τα σπίτια μας με το έκτακτο τέλος ακινήτων, ο οποίος ΔΕΝ ήταν ένας επιτυχημένος τσάρος (άλλος τίτλος αυτός) της οικονομίας.


Προσωπικά μόνο τα ασανσέρ και τα υποβρύχια γνωρίζω ότι μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τόσο γρήγορα.


Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται ακόμη στο 20-21%. Πώς είναι δυνατόν; Έχοντας κάνει τη μεγάλη στροφή των 180 μοιρών, όντας μέλος της συγκυβέρνησης που παραδίδει δημοσία και ιδιωτική περιουσία στις ορέξεις των δανειστών και δεχόμενη στους κόλπους της στελέχη που εισήλθαν ακριβώς επειδή υποστηρίζει το Μνημόνιο 2; Επίσης ας μη μας διαφεύγει η πλαγιοκόπηση από τέσσερα κόμματα (Χρυσή Αυγή, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, ΛΑ.Ο.Σ.) Στον αντίποδα πάλι, γιατί δεν ανεβαίνει και αυτή όπως το ΠΑΣΟΚ; Άλλωστε δεν άρχισε ήδη τις προεκλογικές υποσχέσεις όπως το κούρεμα των δανείων και η κατάργηση του τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ;


Τα κόμματα της Αριστέρας (Κ.Κ.Ε., ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΔΗΜ.ΑΡ.) καθώς και τα πατριωτικά δεξιά κόμματα όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή εμφανίζονται περιορισμένοι πλέον όλοι με ποσοστά που φτάνουν το πολύ το 7-8% ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. φαίνεται να κινείται σε οριακά επίπεδα για την είσοδό του στη Βουλή.


Τώρα, το πως γίνεται ξαφνικά να αρχίζουν να υποχωρούν κόμματα που αντιστρατεύονται το Μνημόνιο και να γνωρίζουν άνοδο όσοι μας οδήγησαν έως εδώ, είναι ένα ακόμη αξιοπερίεργο φαινόμενο που μόνο ως πρωταπριλιάτικο αστείο μπορεί να πείσει. Και μάλιστα την ίδια στιγμή που ο ΛΑ.Ο.Σ. παρά το ότι ανέκρουσε πρύμναν, συνεχίζει να βυθίζεται αργά και σταθερά.


Εξ ίσου σημαντική αυτή η ανακολουθία των παραδοσιακών με τις ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις όπου εκεί καταγράφεται με εντελώς διαφορετική εικόνα με τους πρώτους τελευταίους και τους τελευταίους πρώτους. Μπορεί στο διαδίκτυο να μην μπορείς να διασφαλίσεις ορισμένα βασικά κριτήρια όπως η γεωγραφική κατανομή, οι ηλικίες, οι κοινωνικές ομάδες κτλ αλλά όταν έχεις μετρήσεις των 50.000 ψήφων μπορείς να τις αγνοήσεις;


Επίσης υπάρχουν κόμματα όπως ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας αλλά και το ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη τα οποία δεν υπάρχουν καν στις παραδοσιακές μετρήσεις αλλά είναι οργανωμένα, δομημένα και προσελκύουν κόσμο σε ότι διοργανώνουν.


Έχω την αίσθηση πως κάτι δεν πάει καλά. Όπως έχω και τη διαίσθηση ότι κάτι δε θα πάει για αυτούς καλά στις εκλογές. Εσείς;

πηγή FreePen




Share

2 σχόλια:

MacGyver © είπε...

Τη χούντα δεν την υπακούς…
Την ανατρέπεις!!!
Με τους προδότες δε συζητάς… Τους κρεμάς!!!

Η εκπομπή ΑΕ του Μ. Κακλαμάνου και του Δ. Καζάκη εκπέμπει και πάλι!
Καθημερινά 12:30 - 14:30, http://www.livestream.com/epamwebtv JOIN THE REVOLUTION
Είναι υποχρέωση των ανθρώπων να ξεφορτώνονται μια κυβέρνηση, που δεν λειτουργεί πλέον στο όνομά τους…
α, και δεν ξεχναμε ΤΟ ΧΩΝΙ...
ΤΗΝ ΜΟΔΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ...

Μόνο αυτοί που θα ρισκάρουν να πάνε μακριά, θα δουν τελικά μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος.....
Ποτέ δεν θα καταφέρεις να διασχίσεις τον ωκεανό, αν δεν έχεις τη δύναμη να αποχωριστείς τη στεριά.....

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Συμφωνω σε ολο το μηνυμα σου εκτος απο την αναφορα στον Καζακη....
Τον προδοτη τι τον ηθελες;

http://koukfamily.blogspot.com/2012/02/blog-post_18.html

Μηπως επειδη ειναι αντιμνημονιακός νομιζεις οτι ειναι και πατριώτης;

Να σου θυμισω οτι κι οι Οικολογοι είναι αντιμνημονιακοι... Μπας κι εγιναν και πατριώτες;

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.