Τελευταίες αναρτήσεις

26 Μαρτίου 2012

Εκλογές στη σκιά του Μνημονίου, της Siemens, των Μ.Κ.Ο, των Μ.Μ.Ε. και της …δραχμής.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Σε κάποιες – λίγες ελπίζω- εβδομάδες, οι Έλληνες, καθημαγμένοι, κατεξευτελισμένοι ως τεμπέληδες και μιζαδόροι σ΄ όλο τον κόσμο, άνεργοι ή με δουλειές των 500 ευρώ, χωρίς ασφάλιση και περίθαλψη, με σύνταξη-φιλοδώρημα, απειλούμενοι καθημερινά με νέες αφαιμάξεις και κατασχέσεις, ξένοι και φοβισμένοι από συμμορίες στην ίδια τους την πόλη, κατηγορούμενοι στην ουσία ότι «εκείνοι φταίνε για όλα» και ένοχοι διότι «μαζί τα φάγαμε», με μόνη τους περιουσία 5-10 κιλά πατάτες Νευροκοπίου στο πορτ μπαγκάζ του χωρίς καμία αξία παλιού αυτοκινήτου τους στο οποίο δεν μπορούν να βάλουν ούτε βενζίνη, θα πάνε στην κάλπη να …ψηφίσουν.

Και θα είναι εκλογές αυτές στις οποίες οι πολίτες θα προσέρχονται στις κάλπες, με τα μάτια σκεπασμένα, τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, σε συντεταγμένες ουρές, σαν μελλοθάνατοι που οδηγούνται στο εκτελεστικό απόσπασμα των Ες – Ες και με μόνη τους ελπίδα να είναι αληθινός, πραγματικός – και όχι ήρωας των κόμικς- ο Γιώργος Θαλάσσης, το παιδί-φάντασμα, που με ένα συντονισμένο «ντου», με τη βοήθεια του Σπίθα και της Κατερίνας θα τους απελευθερώσουν;

Δεν ξέρουν στην πραγματικότητα ΤΙΠΟΤΑ απ΄ όσα έγιναν ή δεν έγιναν στην πάλαι ποτέ περήφανη και δοξασμένη χώρα τους, στις πλάτες τους, εις βάρος τους τα τελευταία 30 χρόνια γιατί και αυτά που έμαθαν, ίσως κατά λάθος, ίσως εξεπίτηδες από τις απόλυτα ελεγχόμενες, στενές και σκουριασμένες υδρορροές πληροφόρησης δεν ήταν ούτε το 5-10% αυτών που αληθινά έγιναν ή δεν έγιναν με τη συμμετοχή και την ευθύνη των εκλεγμένων αρχόντων τους. Και όσα έμαθαν, με τον τρόπο που τα έμαθαν, με το αναγκαίο φιλτράρισμα και τον εξειδικευμένο σχολιασμό, έφτασαν μέχρις ενός σημείου: Του επιθυμητού για το «σύστημα» σημείου που θα τους έκαναν μεν έξαλλους και έτοιμους να «βγουν στους δρόμους» αλλά σε αποτέλεσμα, σε «δια ταύτα», σε ξεκαθάρισμα δεν έφτασαν ποτέ.

«Χρωστάμε και της Μιχαλούς, είμαστε χρεωμένοι, μας εκμεταλλεύτηκαν, μας απειλούν, οι ξένοι έδιναν μίζες για να παίρνουν δουλειές, έγιναν λάθος χειρισμοί, φταίνε οι «άλλοι», υπάρχουν εγκληματίες ανάμεσά μας, μας εκμεταλλεύτηκαν οι συνεταίροι μας, θα φτάσουμε στην αλήθεια, άρχισε η κάθαρση, οι απατεώνες θα βρεθούν και θα πληρώσουν αλλά προς το παρόν, βάλτε το χέρι στην τσέπη για να ξεπληρώσετε εσείς αυτά που «χάσαμε» εμείς, η Δημοκρατία θα νικήσει, Έλληνα πάρε το μέλλον σου στα χέρια σου…» τους είπαν.

Αλλά ποιο μέλλον; Ποιοι συνεταίροι; Ποιοι εγκληματίες; Ποια χρέη; Ποιοι χειρισμοί; Ποια λάθη; Από ποιον; Ποιες μίζες; Ποιοι τις πήραν; Γιατί μου κόβετε εμένα, του φτωχού, τη σύνταξη των 500 ευρώ; Πώς θα ζήσω; Γιατί μου παίρνετε το σπίτι και μου κόβετε το ρεύμα; Γιατί δεν έχω περίθαλψη; Που είναι τα φάρμακα και τα νοσοκομεία και οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία και τα εργοστάσια που είχαμε ; Που είναι οι απατεώνες , οι άχρηστοι, οι κλέφτες, οι μιζαδόροι; Ποιοι τους έβαλαν «στο κόλπο»; Γιατί δεν χρησιμοποιούμε καλά την Ελλάδα; Τον ήλιο, τα νησιά, τη θάλασσα, τη φιλοξενία, τον υποθαλάσσιο πλούτο μας, τη μουσική μας, τους νέους επιστήμονές μας, την ομορφιά της χώρας, την ιστορία και τα Μουσεία και την παράδοσή μας , το φιλότιμό μας;

Αυτά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα. Δεν θα σας απαντήσει κανείς. Η κυβέρνηση θεωρεί – και τα ΜΜΕ σας πείθουν – ότι έσωσε την Ελλάδα και ότι δεν θα χρεωκοπήσουμε και δεν θα μας συμβεί άλλο κακό εφ’ όσον…

Εφ όσον είσαστε όλοι «καλά παιδιά» και πάτε και ψηφίσετε αυτούς ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ που…άλλαξαν πια, έγιναν διαφορετικοί και καλύτεροι και τώρα, θα κάνουν αυτά που δεν έκαναν τριάντα τόσα χρόνια.

Χέρι –χέρι οι αρχι – υπεύθυνοι, με τα Μ.Μ.Ε. που έφτιαξαν και ελέγχουν, με τις δημοσκοπήσεις που πληρώνουν, με τα συνεταιράκια που μας εξαπάτησαν και μας καταχρέωσαν και μας γκρέμισαν, ξέχασαν ευθύνες, παραλείψεις, απάτες, μειονεξίες και μειοδοσίες, ξέχασαν τη Siemens και τις άγνωστες υπο-παραγράφους των Μνημονίων και κατασκευάζοντας μια τεράστια κυβερνητική Μ.Κ.Ο. στο πρότυπο των γνωστών οργανώσεων της διαπλοκής και θέλουν να «πάρουν τη δουλειά» και πάλι.

Θα τους τη δώσετε;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.