Τελευταίες αναρτήσεις

19 Μαρτίου 2012

Χάσαμε τη Δημοκρατία μας.

Γράφει ο Μάκης Π.

Μύρισαν εκλογές όπως η Άνοιξη κι όσο να είναι, η πρόσφατη ψηφοφορία του ΠΑΣΟΚ, άσχετα με τους λόγους που την επέβαλλαν, μου θύμισε λίγο Δημοκρατία, λίγο Ελλάδα.

Οι εικόνες με τα γερόντια στις κάλπες ζέσταναν λίγο το παγωμένο μου αίμα από τη φρίκη των τελευταίων 2 χρόνων.....

Οι προεκλογικές εξαγγελίες δειλά-δειλά και παρά την κρίση κάμουν πάλι την εμφάνισή τους σαν τα χελιδόνια..... που έρχονται και φεύγουν.

Πριν από λίγο χάζευα σ' ένα blog και διάβαζα με ενδιαφέρον ένα άρθρο και κάποιες σκέψεις - προτάσεις και σχόλια πάνω σε μία ωραιότατη προεκλογική εξαγγελία ενός κόμματος. Σχολίασα και ο ίδιος, ένοιωθα ελεύθερος κι είχα γεμίσει το κεφάλι μου με θετικές σκέψεις για ένα καλύτερο αύριο.

Πέρασαν δυο ώρες και αποφάσισα να ξαναδιαβάσω το συγκεκριμένο άρθρο. Διάβασα για δεύτερη φορά τα σχόλια των αναγνωστών, το δικό μου σχόλιο και ξαφνικά ήρθα στα σύγκαλά μου..... Θυμήθηκα ότι, παραμένουμε με την πλάτη στον τοίχο, ότι δεν είναι τίποτε πια στο χέρι μας. Θυμήθηκα ότι, τη χάσαμε τη Δημοκρατία μας.

Αποφασίζουν και διατάσσουν οι ξένοι. Το απέδειξαν!
Προς τι οι προεκλογικές εξαγγελίες; Προς τι οι σκέψεις και τα σχόλια; Προς τι το άρωμα της άνοιξης και οι εκλογές χωρίς την Ελευθερία;

Καμία οικονομική απόφαση δεν μπορούμε πλέον να πάρουμε ελεύθερα και δημοκρατικά σαν Έλληνες.

Θα πρέπει να παρακαλέσουμε τον κ. Τόμσεν πρώτα, όπως λέει και ξαναλέει τελευταίως ένας αρχηγός κόμματος βγαίνοντας εμφανώς από τα ρούχα του.

Κι έγινε και κάτι καλό ας υποθέσουμε κι άντε πάμε και λίγο καλύτερα. Για πόσο;
Με το που θα σκάσει μύτη η πρώτη "μαύρη τρύπα", θα τα ανατρέψει όλα.

Διότι το σύστημα που έχει επιβληθεί είναι αυταρχικό, χωρίς ανοχές και ενοχές, θέτει εαυτόν πάνω από όλους και όλα.

Δεν είναι φτιαγμένο για να εξυπηρετεί ανθρώπους αλλά, για να εξυπηρετείται από αυτούς.
Δεν μπορώ να σκεφθώ τίποτε ως ελπιδοφόρο, αν προηγουμένως δεν έχουμε αποκαταστήσει το ύψιστο ιδανικό που είναι η Ελευθερία μας.

Έχω την πίστη ότι, αργά ή γρήγορα την Ελευθερία και τη Δημοκρατία θα νοσταλγεί και θα ποθεί ο κάθε σκεπτόμενος Έλληνας, δηλώνοντας έτοιμος να αναλάβει κάθε ρίσκο και να υποστεί κάθε θυσία στο όνομά της.

Μάκης Π.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.