11 Μαρτίου 2012

Κυπελούχος στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός. Νίκησε με 71-70 τον Ολυμπιακό σε ένα ντέρμπυ φωτιά.

Το 13ο κύπελλο της ιστορίας του πανηγυρίζει ο Παναθηναϊκός. Στο θρίλερ του Ελληνικού ο Παναθηναϊκός νίκησε 71-70 τον Ολυμπιακό και κατέκτησε την πρώτη κούπα της χρονιάς.

Ο τελικός δεν θα μπορούσε να κριθεί στα πρώτα 11 λεπτά, διάστημα κατά το οποίο ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο με τον Σάτο καταλύτη στις δύο πλευρές του παρκέ. Αν και οι "πράσινοι", με τον Διαμαντίδη σε πιο ελεύθερο ρόλο και τον Καλάθη ή τον Γιασικεβίτσιους οργανωτή, έφτασαν -μετά το 15-6 και το 21-11- να προηγηθούν μέχρι και 29-17, ήταν έως και αδύνατο να πασχίζουν τόσο πολύ στην άμυνα.

Οι αλλαγές έφεραν… φθορά, η παρουσία του Βουγιούκα δεν βοήθησε καθόλου και ο Ολυμπιακός άδραξε την ευκαιρία. Χωρίς να παίξει μπάσκετ της προκοπής και πολλά άστοχα σουτ, ελάττωσε τα λάθη, που πάντως ελάττωσε επαρκώς, και παίρνοντας φάουλ, μάζεψε την εις βάρος του διαφορά και έκανε το come back (από το 24-31 στο 33-34). Μπορούσε μάλιστα να πάρει το προβάδισμα, προτού ο Καϊμακόγλου κρατήσει μπροστά το "τριφύλλι" (35-38 στο 20’).


Ακόμη και το -3 πάντως ήταν κέρδος για τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι άρχισαν να κυνηγούν το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο. Ο Πρίντεζης πέτυχε πέντε από τους εννέα γρήγορους πόντους του Ολυμπιακού στο τρίτο δεκάλεπτο και το 44-38 επέτρεψε στην ομάδα του Ίβκοβιτς να διαχειριστεί εντελώς διαφορετικά τα δεδομένα στο παρκέ. Το κοντό σχήμα του Ομπράντοβιτς δεν λειτούργησε καθόλου, μόνο ο Μπατίστ σκόραρε, και ο ενθουσιασμός του Ολυμπιακού μετατράπηκε σε σκορ που ανέτρεψε τις ισορροπίες. Έφερε το 48-39 (24’) και το αν μη τι άλλο εντυπωσιακό 58-45 (28’).


Ούτε όμως στην περίπτωση των Πειραιωτών το +13 αποδείχθηκε ισχυρή παρακαταθήκη. Γρήγορο μπάσκετ ήταν το αντίδοτο και του Παναθηναϊκού, ο οποίος τέλειωσε σερί 0-10 σε δύο λεπτά, έκανε το 55-58 με δίποντο του Διαμαντίδη και έχοντας γυρίσει από την κόλαση, απέκτησε δεύτερη ευκαιρία. Όταν ο Χάινς κάρφωσε για έκανε το 68-59, φάνηκε να τη χάνει, η συνέχεια όμως ήταν εντελώς διαφορετική.


Ο Σάτο πήρε και πάλι επιθέσεις, ενώ το μεγάλο τρίποντο του Τσαρτσαρή από τη γωνία για το 68-66 άλλαξε όλο το μομέντουμ του ματς. Ο Σπανούλης ήταν πολύ κακός για να κουβαλήσει τον Ολυμπιακό στις πλάτες του και ο Παναθηναϊκός προσπέρασε 70-68. Ο Πρίντεζης ισοφάρισε με ζευγάρι βολών και το παιχνίδι πήγε στα όρια. Ο Διαμαντίδης πήρε φάουλ, έβαλε τη μία από τις δύο και στα 26'' που απέμεναν ο Ολυμπιακός είχε την τελευταία επίθεση. Καθυστέρησε, η επιλογή που βγήκε δεν ήταν καλή, το σουτ άστοχο και το ριμπάουντ του Σάτο τέλειωσε το ματς.


Σταρ


Ρομέιν Σάτο ή Σαρούνας Γιασικεβίτσιους; Ο Λιθουανός ξεπέρασε τους σκοπέλους και άλλαξε τις ισορροπίες με το γρήγορο παιχνίδι του στην επίθεση, αλλά ο Αφρικανός είχε καθοριστική συμβολή και στις δύο πλευρές του παρκέ. Απροσπέλαστος στην άμυνα, ενώ όταν ξαναπήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση, ξεκόλλησε τον Παναθηναϊκό και του έδωσε το δικαίωμα να φέρει τα πάνω κάτω.


Απογοήτευση


Ο Βασίλης Σπανούλης ήθελε πολύ να πάρει αυτό το παιχνίδι, μια και δεν είχε παίξει στον περυσινό τελικό, αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός χωρίς αυτό στο παρκέ ήταν πολύ πιο αποδοτικός. Ιδίως στην επίθεση. Μπορεί να τέλειωσε το ματς με 12 πόντους και 4 ασίστ, αλλά το 0/5 τρίποντα και τα 5 λάθη ήταν μαχαιριά στην καρδιά σε μια μάχη που κρίθηκε σε τόσο μικρές λεπτομέρειες.


Σχόλιο


Αποδείχθηκε στο φινάλε ότι ο εν λόγω τελικός σήμαινε πολλά περισσότερα από ακόμη τρόπαιο για καθεμιά από τις δύο ομάδες. Φάνηκε τόσο από το άγχος των δύο φιναλίστ όσο και από τους έξαλλους πανηγυρισμούς των νικητών "πρασίνων" στην κόρνα της λήξης. Ο Ολυμπιακός πήρε δύο φορές μεγάλες διαφορές, αλλά δεν τις διαχειρίστηκε σοφά. Ο Σπανούλης επωμίστηκε περισσότερες ευθύνες από αυτές που του επέτρεψε η άμυνα του Παναθηναϊκού και δεν ηγήθηκε της προσπάθειας για το τρίτο σερί κύπελλο. Ο Παναθηναϊκός λειτούργησε βάσει εμπειρίας στο φινάλε και γύρισε ένα παιχνίδι στο οποίο από το 15' ως το 33’ ήταν θολωμένος. Όπως και 'χει πάντως πάει με αέρα στους τελικούς του πρωταθλήματος.


Τα δεκάλεπτα:
17-25, 35-38, 58-55, 70-71


Ολυμπιακός
(Ίβκοβιτς): Χάινς,11 Παπανικολάου, Άντιτς 13(2), Σπανούλης 12, Μάντζαρης 2, Ντόρσεϊ 2, Κέσελ 7(1), Γκετσεβίτσιους 2, Σλούκας 4(1), Πρίντεζης 17(1).


Παναθηναϊκός
(Ομπράντοβιτς): Σμιθ, Καϊμακόγλου 8, Μάριτς 6, Περπέρογλου, Μπατίστ 9, Λόγκαν, Σάτο 10(2), Γιασικεβίτσιους 10(1), Τσαρτσαρής 5(1), Διαμαντίδης 9, Βουγιούκας 7, Καλάθης 7(1).


πηγή contra.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.