Τελευταίες αναρτήσεις

28 Φεβρουαρίου 2012

Οι δύο κόσμοι της φυλακής και της κοινωνίας σε αντιπαράθεση κ.Ξηρός Vs Γέρων Εφραίμ Βατοπεδινός.

Γράφει ο Νέαρχος Παναγή

Αν είναι αλήθεια τα όσα διάβασα στο διαδίκτυο περί αντίδρασης του δολοφόνου της 17Ν Σάββα Ξηρού στον όλο αγάπη χαιρετισμό του Γέροντα Εφραίμ προς αυτόν και δεν είναι ραδιοαρβύλα τότε μένω άναυδος και συνάμα έκπληκτος.

Και εξηγώ γιατί. Πρώτα-πρώτα για την συμπεριφορά ενός φονιά έναντι σε ένα συνάνθρωπό του και κατά δεύτερον για τα σχόλια που διαβάζω κάτω από το άρθρο περί διαμάχης Ξηρού και Εφραίμ από αναγνώστες.

Φτάσαμε στο σημείο, δεν περίμενα και κάτι άλλο φυσικά, ο εκ προμελέτης φονιάς, ο αφαιρών τη ζωή του συνανθρώπου του, να εκστομίζει βαρύτατους λόγους κατά ενός γέροντα που αν έκανε κάτι έχει σχέση μόνο με ανταλλαγές περιουσίας οι οποίες ακόμη δεν κρίθηκαν καν παράνομες.

Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια φυλακή δεν μεταμέλησε, δεν αντιλήφθηκε τι έπραξε, πόσους φόνευσε και θεωρεί τον εαυτό του κλάσεις αγιότερον του γ.Εφραίμ και βγάζει και γλώσσα. Ο γ.Εφραίμ φυσικά ως γνήσιος πνευματικός άνθρωπος ουδέν είπε και υποψιάζομαι ότι από εκείνη τη στιγμή προσεύχεται για το Ξηρό.

Του είπε ότι ζει στην χλιδή στη φυλακή. Με τις τριπλές κουβέρτες για να μην κρυώνει κ. Ξηρέ;
Tου είπε ότι δεν ζει την τρισάθλια κατάσταση της φυλακής. Κ. Ξηρέ μήπως εσύ δεν συνειδητοποιείς ότι έχεις κάνει τη ζωή των συγγενών αυτών που δολοφόνησες τρισάθλια;

Μήπως σου πρέπει η τρισάθλια κατάσταση στη φυλακή, αλλά στον γέροντα όχι; Γιατί για να σου πω την αλήθεια και στο κελί που ζούσε στο μοναστήρι η έκτασή του και ο τρόπος διαβίωσης του γέροντα δεν ήταν και πολύ διαφορετικός. Ασκητικός ήταν και στη μονή. Είναι εσένα που κακοφάνηκε γιατί από την έξω ασυδοσία της ζωής σου μπήκες σε καλούπια, στην τρισάθλια κατάσταση όπως την λες.

Είπες κ. Ξηρέ ότι ο πατέρας σου ο ιερέας είχε 13 παιδιά και 100 ορφανά που βοηθούσε. Ενώ ο γέροντας τι έχει κ. Ξηρέ, ξέρεις; ; Έχει 120 παιδιά όλων των ηλικιών, έχει 120 μοναχούς μέσα στο μοναστήρι, έχει χιλιάδες πνευματικά παιδιά ένα εκ των οποίων εγώ και η σύζυγός μου, έχει εκατοντάδες φυλακισμένων στις φυλακές Κομοτηνής που περιμένουν κάθε Τρίτη τον π. Νήφων να τους επισκεφθεί για υλική και ηθική βοήθεια, έχει και όλους αυτούς τους 1000 και πλέον που αποφυλάκισε. Έχει και προσφάτως φυλακισμένους στον Κορυδαλλό, εκτός εσένα φαντάζομαι, και ένα σωρό άλλους κρυφοπνευματικά του παιδιά που φοβούνται λόγω θέσεως να ομολογήσουν τη σχέση του ς με τον γέροντα. Αλλά που να καταλάβεις εσύ κ. Ξηρέ και ένα τσούρμο όμοιοί σου και ας μην είναι φονιάδες.

Γιατί κ. Ξηρέ η συμπεριφορά σου εκφράζει δυστυχώς μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας. Και γι' αυτό αγαπητέ ιδεολόγε με τον ίδιο τρόπο που εσύ θεωρείς ότι δεν έκανες κάτι κακό δολοφονώντας, ενώ ο όποιος συνάνθρωπός σου (ο γ. Εφραίμ) έκανε πολύ χειρότερα από εσένα, (ουδέν αναληθέστερο), έτσι και η κοινωνία μας πάντα κρίνει τον άλλο, ποτέ δεν έκανε κάτι κακό ενώ φταίνε πάντα οι άλλοι. Με αυτό τον τρόπο ποτέ κανείς δεν διορθώνεται. Να και η εξήγηση για την κατρακύλα της κοινωνίας, αφού είμαι αλάνθαστος ας διορθωθεί ο άλλος που φταίει.

Κ. Ξηρέ είσαι η προέκταση της νοοτροπίας της κοινωνίας και δεν μιλώ για τους φόνους αλλά για την συμπεριφορά σου.

Είπες κ .Ξηρέ ότι περιέφερε της την Αγία Ζώνη της Παναγίας για να πάρει χρήματα και για να γίνει γνωστός. Φαντάζομαι δεν σας ενημέρωσε ο κ.Ιερώνυμος, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών ότι όλα τα λεφτά δόθηκαν για τα συσσίτια των απόρων στην Αθήνα. Και ναι κ. Ξηρέ έγινε γνωστός και στη Ρωσία και όχι μόνο, εδώ και χρόνια με τις συκοφαντίες των όμοιών σας έγινε παγκόσμια γνωστός. Γιατί εκεί που εσείς χαλάτε (νομίζετε) ο Θεός χτίζει.

Το άλλο που με προβλημάτισε είναι τα χαιρέκακα σχόλια πολλών αναγνωστών της είδησης. Καλά του έκανε ο Ξηρός, πέστα Ξηρέ, ο έτσι Εφραίμ, ο αλλιώς κ.λ.π. Επικροτούσαν δηλαδή τον Ξηρό. Αν κατάλαβα καλά προτιμούν το φονιά από τον μοναχό που ακόμα και αν έφταιξε σε κάτι δεν σκότωσε. Προτιμούν αυτό που μπορεί να σκότωνε και το παιδί τους τη γυναίκα τους. Είναι να τρελαίνεσαι, μόνο και μόνο επειδή είναι παπάς είναι χειρότερος από φονιά. Αν κύριοι αναγνώστες είχατε μπροστά σας και τους δύο , τον Ξηρό με πιστόλι στον κρόταφό σας και τον γέροντα Εφραίμ με το πετραχήλι ποιον θα προτιμούσατε θα ήθελα να ξέρω.

Πραγματικά πιστεύω ότι με τη μανία που σας διακατέχει μπορεί και να διαλέγατε τον Ξηρό. Ο άλλος βλέπεις είναι παπάς.

Τώρα υποψιάζομαι τι είναι κόλαση, ούτε καζάνια ούτε τίποτα, είναι από την εδώ ζωή άρνηση του καλού, του Θεού. Και παραπέρα στην άλλη ζωή η αδυναμία να δεις το εκτυφλωτικό φως του Θεού, κάτι που από την επίγειά σου ζωή πάντα αποστρεφόσουν. Το μόνο που μπορεί να σας σώσει είναι το έλεος του Θεού.

Είναι καιρός νομίζω να φυλακίσουμε όλα εκείνα τα πάθη που εκπροσωπεί ο δύσμοιρος κ. Ξηρός. Ναι φυλακίσαμε ναι σωματικά το φονιά, χρέος μας όμως και η πνευματική φυλάκιση του εγωισμού της οίησης, της κατάκρισης, του θυμού, της φιλαυτίας, της φιλαργυρίας και όλων αυτών των παθών που σαν υπόδικοι στο δικαστήριο περιμένουν το δικαστή να αποφασίσει. Δικαστής είμαστε εμείς, και τους πρέπει των παθών, φυλάκιση και μόνο φυλάκιση. Η απόφαση να είναι τελεσίδικη και χωρίς δικαίωμα έφεσης.

Χωρίς ίχνος μίσους προς τον κ. Ξηρό και των συν' αυτώ

Με αγάπη
Νέαρχος Παναγή
Λεμεσός

πηγή Πενταπόσταγμα
ΠοσειδώναςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.