Τελευταίες αναρτήσεις

20 Φεβρουαρίου 2012

Γι' αυτούς που με μισούν.....

Γράφει ένας Ελληνας Στρατιωτικός.

Αγαπητοί Αναγνώστες και Αγαπητές Αναγνώστριες,

Αυτό το άρθρο, είναι αφιερωμένο, σε όλους όσους μας μισούν. Σε όσους μας μισούν επειδή είμαστε όποιοι είμαστε. Επειδή υπάρχουμε, ζούμε, αναπνέουμε, παρά την θέληση της εγωκεντρικής υπερμεγαλοφυιούς αφεντιάς τους.

Για ποιους άραγε αναφέρομαι;
Ποιοι μας μισούν;

Για να το μάθουμε, πρώτα ας εξετάσουμε ποιοι είμαστε, τι είμαστε, γιατί διαφέρουμε;

Έχουμε τα εξής χαρακτηριστικά. Ελληνική Υπηκοότητα, Ελληνική Εθνική Συνείδηση, μιλάμε την Ελληνική Γλώσσα, ξέρουμε τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο, έχουμε δώσει έναν Όρκο και συνήθως φοράμε συγκεκριμένα ρούχα όταν δουλεύουμε.
Είμαστε Έλληνες και εργαζόμαστε με μόνιμη σχέση εργασίας στις Ελληνικές Ένοπλες.

Είμαστε οι Έλληνες Στρατιωτικοί
.

Ποιος μας μισεί;

Μακάρι να ήξερα ποιος, όχι για να τον απειλήσω ή για να τον ενοχλήσω, αλλά για να τον προσεγγύσω και να μάθω πως έφτασε να με μισεί. Με μισεί χωρίς να με γνωρίζει. Με μισεί επειδή είμαι κάτι που ο ίδιος δεν είναι.
Ή τουλάχιστον, έτσι έμαθε να σκέφτεται.

Τι νομίζει ότι ξέρει για εμένα;

Ιστορίες, διαδόσεις ή κακές εμπειρείες με συναδέρφους.
Ιστορίες: όπως μας διδάσκει η Ιστορία, οι «κακοί» στρατιωτικοί, κάνουν δικτακτορίες, καταργούν την ελευθερία. Άρα είναι «μια άτιμη φάρα», «ένα μίασμα της γής» που κακώς τους έχουμε και «τους πληρώνουμε» με τα δικά μας τα λεφτά! ….. Ναι, αυτά λέει η Ιστορία του Ελληνικού δημοκρατικού σχολείου. Στα ίδια σχολεία πήγα και την έμαθα.

Αμάν! Τι είπα;;;; Πήγα στα ίδια σχολεία; Μα τότε πως; Πως διάλεξα να γίνω αυτό το είδος του άχρηστου χαραμοφάη; Πώς μπόρεσα να διαλέξω να γίνω κακός;;; Προφανώς είμαι άλλος ένας από αυτούς που το έχουν στο αίμα τους…
Ίσως, αλλά με πατέρα δάσκαλο και μάνα μοδίστρα, πως βγήκα εγώ στρατιωτικός;
Και πολλοί αναρωτιέστε «μα τι γράφει τώρα ;;; …πάει τρελλάθηκε!»

ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ … θα δείτε τι εννοώ.

Που είχα μείνει; Α, ναι διαδόσεις . Αυτοί, μένουν σε τζάμπα σπίτια, τρώνε σε τζάμπα λέσχες, πληρώνονται σαν τους δικαστές και τους βουλευτές οι «τρισκατάρατοι» και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, έχουν και μερικά καημένα «φανταράκια» να τους φέρνουν καφέδες!

Και εμπειρίες…… θα το δούμε αυτό σε λίγο.

ΤΕΛΙΚΑ ποιος μας μισεί; Αστεία κάνετε, έτσι;

Μας μισούν Έλληνες πολιτικοί, μα πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι, μας θεωρούν «αυτιστικούς», «αντιπαραγωγικούς», «έτοιμους για πραξικόπημα» κτλ, για να μην πώ πόσες φορές αναφέρθηκε στο βήμα της Βουλής αυτό το έρμο το «περίστροφο στον κρόταφο σε ηλικία 14ων ετών» ή το νέο «φρούτο» του «…θα έρθουν άλλες δυνάμεις να επιβάλλον την τάξη»(!!!!!!).

Μας μισούν Έλληνες πολίτες, όχι όλοι, αλλά αυτοί που μας αποκαλούν «καραβανάδες», «εκμεταλλευτές», «τεμπέληδες» και όλα τα άλλα «όμορφα λόγια».
Μας μισούν οι Γερμανοί, γιατί είμαστε «πολύ παράξενοι». Ούτε κίνημα κάναμε, ούτε έχουμε εκφράσει πολιτική προτίμηση, οπότε δεν μπορεί να βγει «ψυχολογικό προφίλ». Κοίτα να δείς, όλα στραβά τα βλέπουν οι πολιτικοί της βόρειας αυτής χώρας.

Μας μισούν οι Τούρκοι. Φυσικό δεν είναι;; τόσο καιρό στεκόμαστε ανάμεσα σε αυτούς και τα (όπως τα λένε) «χαμένα οθωμανικά εδάφη». Σαν δεν ντρπόμαστε; Τι επιμένουμε; Αφού «αδερφικά» θέλουν να έρχουν!! (αλήθεια κάτι σε κατάλοιπο αιμομικτικής διάθεσης δεν βγάζει αυτό;)

Μας «μισεί» και η Τροΐκα! Φυσικά!!!!! Αφού με τις «γελοίες απαιτήσεις περί εθνικής άμυνας» κατατρώμε (εμείς φυσικά) τα πολύτιμα λεφτάκια τους. Αυτά που με τόσο κόπο, αυτοί οι καλοί άνθρωποι, δεν έδωσαν στην Χώρα, αλλά στις τράπεζες, και σκοπό να μπορούμε να χρεώνουμε τον Ελληνικό λαό για τα επόμενα 200 ή (γιατί όχι) και 300 χρόνια.

Να πω τώρα κι εγώ τα δικά μου;

Διαβάστε καλά και ίσως σταματήσετε να πλανάστε.

Η Ιστορία μας διδάσκει ότι μια φορά κι έναν καιρό, ένας Ιωάννης Μεταξάς, είχε το θάρρος να πει «ΟΧΙ» και να κρατήσει τους Έλληνες ενωμένους. Αυτός ο άνθρωπος, σπούδασε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, όχι σε ινστιτούτα της αλλοδαπής. Η Ιστορία, γράφεται σε πολλά βιβλία. Βρείτε τα και διαβάστε τα. Ίσως τότε ανακαλύψετε το πώς και το γιατί, άνθρωποι που είχαν αυτό το επάγγελμα (του Έλληνα Στρατιωτικού) άλλωτε οφέλησαν και άλλωτε ζημίωσαν την Ελλάδα. Και αυτό όχι λόγω του επαγγέλματός τους αλλά λόγω της φύσης τους. Επειδή είναι άνθρωποι και ως άνθρωποι, ενδέχεται να πράττουν άλλωτε το σωστό κι άλλωτε το λάθος.

Οι διαδόσεις λένε πολλά και διάφορα για πολλά επαγγέλματα. Λένε κάποιοι ότι οι ταξιτζήδες βγάζουν 4000-5000€ τον μήνα. Αλλά ένας που ξέρω, έχει γεράσει πριν την ώρα του από τα χρέη. Οι Έλληνες στρατιωτικοί, από τον βαθμό του ΕΠΟΠ Στρατιώτη ως τον βαθμό του Στρατηγού, του Στρατού Ξηράς, δεν ξεπερνούν τους 48000 ανθρώπους. Δεν περιλαμβάνω πολιτικό προσωπικό (το οποίο η Τροΐκα χρεώνει στο ΥΠΕΘΑ).

Για 48000 ανθρώπους, υπάρχουν (πανελλαδικά) περί τα 1400 ΣΟΑ και ΣΟΜΥ, στα οποία με σύστημα μοριοδότησης, επιτρέπεται να «στεγαστούν» κάποιοι. Αυτή η «στέγαση» είναι μια ενοικίαση του χώρου (από το ΤΕΘΑ), σε χαμηλή τιμή (που υπολογίζεται βάση τετραγωνικών * 1,15), με το δικαίωμα να παρέχεται θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες για 5 ώρες έναντι ενός ποσού που υπολογίζεται βάση τετραγωνικών. Με την απλή λογική, μένουν μη στεγασμένοι περίπου 44000 στρατιωτικοί. Δεν χρειάζεται να αναλύσω περεταίρω.

Περί Στρατιωτικών Λεσχών Αξιωματικών, θα πώ απλά ότι λειτουργούν από τις κρατήσεις που γίνονται (υποχρεωτικά πάω-δεν πάω) στους μισθούς μας. Αφού λοιπόν πληρώνω, πάω. Αν δεν πάω είμαι χαμένος. Τίποτα εκεί μέσα δεν είναι τζάμπα. Απλά πληρώνουμε πρώτες ύλες+ΦΠΑ+κέρδος Λέσχης(2%). Οπότε βγαίνει φτηνότερα από μια ταβέρνα ή ένα ταχυφαγάδικο.

Για να λεγόμενα «θέρετρα» (τρομάρα τους!), είναι τα ΚΑΑΥ. Ξέρετε τι είναι τα ΚΑΑΥ; Κέντρα Απωκατάστασης Απωλειών Υγείας. Πως είπατε;; Ας δουλεύω; Όχι. Απλά είναι στρατιωτικοί χώροι, όπου εν καιρώ πολέμου θα προωθούνται τραυματίες (σωματικά ή ψυχικά) από τα νοσοκομεία για την περίοδο αποθεραπείας. Για να βρεθούν χρήματα για την συντήρηση των εγκαταστάσεων, η ηγεσία του ΣΞ είχε την φαεινή ιδέα (χρόνιααα πρίν) να τα ενοικιάζει κατά τους θερινούς μήνες σε Αξκούς, Υπξκούς και ΜΥ. Ναι, τα νοικιάζει. Προς 5 ως 10 € την μέρα, σε 14ήμερα. Υποχρεωτικά, όποιος δηλώνει επιθυμία και κληρώνεται (ναι παίζει επιτροπή, αλλά σαν κλήρωση μοιάζει), πληρώνει όλο το 14ήμερο. Οπότε κι αν του τύχει κάτι και φύγει την 2η ημέρα, δεν χάνει λεφτά η υπηρεσία. Όσο για της παρεχόμενες «ευκολίες»… σιωπώ.

Πάμε στο καταπληκτικό. Εμπειρίες με συναδέρφους. Προσωπική ιστορία. Είχα στον Λόχο μου έναν στρατιώτη, που σε μια έξοδο πήρε το λεωφορείο και πήγε στο σπίτι του, το οποίο ήταν 360 χλμ μακριά. Όπως είχα υποχρέωση, το επόμενο πρωί τον καταχώρησα Αδικαιολογήτως Απόντα και άρχισα να παίρνω τηλέφωνα (σε σπίτι γονιών και κινητό). Είχα μάρτυρες ότι ανέβηκε στο ΚΤΕΛ, αλλά ήθελα να μάθω ότι είναι καλά και να του κανονίσω να πάρει άδεια αν τρέχει κάτι. Αφού δεν απάνταγε σε μένα (και έβρισε 5-6 άλλους στρατιώτες που τον έπαιρναν τηλέφωνο). Άρχισα να τον δηλώνω εν αγνοία (αυτές οι μέρες, μετρούν επιπλέον στη θητεία). Δέκα ημέρες μετά, εμφανίζεται με τον κατά 10 χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του. Έρχονται στο γραφείο του Δκτη που ήμουν κι εγώ. Αρχίζει λοιπόν, πριν μιλήσω, ο αδερφός του να με βρίζει. Ξέρεται γιατί; Επειδή πριν δέκα χρόνια ένας που είχε τον βαθμό που είχα εγώ την μέρα που με είδε, δεν τον πήγε έγκαιρα στο νοσοκομείο όταν τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του (είχε γυάλινο). Θεωρούσε, λοιπόν εμένα προσωπικά υπεύθυνο (λόγω βαθμού) και ήθελε (εκείνη την στιγμή να τον αποζημιώσω για το μάτι).

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Πάντως ο αδερφός του, και τις μέρες αγνοίας υπηρέτησε και συγνώμη μου ζήτησε και για την δική του φυγή και για την συμπεριφορά του αδερφού του.

Όσο για το πόσα κοστίζουν οι Έλληνες Στρατιωτικοί;;;
Πολλαπλασιασμό ξέρετε.

Υπολογίστε 90 χιλιάδες (ΣΞ+ΠΝ+ΠΑ) * μέσο όρο αποδοχών (€1150,00) και προσθέστε έξοδα μετακινήσεων (πραγματικά συν πλασματικά) άλλα εκατό ευρώ τον μήνα. Το αποτέλεσμα επί 12 μήνες και βγάλατε το ετήσιο κόστος.

Υπολογίστε τώρα 300 βουλευτές με μηνιαίες αποδοχές € 6800,00 και προσθέστε για τον καθέναν €2000,00 ως έξοδα μετακινήσεων, €1000 έξοδα ενοικίου, € 2500,00 για πρόσληψη 2 βοηθών, και φοροαπαλαγή για ένα αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού. Όλο αυτό επί 12 μήνες και με ετήσια αρωγή στα κόμματα της Βουλής ίση με €200000000 το έτος, εξηγήστε μου, ποια ποσά πιάνουν τόπο, στην υπηρέτηση της πατρίδας;;;;;;

Αφιερώνω λοιπόν το άρθρο σε όσους με μισούν.
Και πές τε μου, αξίζει να μισήτε όποιον δεν ξέρετε;;;;;;;
Τώρα λοιπόν που με την μείωση των αποδοχών μου, θα «σώσω» την Πατρίδα, αν δεν σας κάνει κόπο, μισήστε με λίγο λιγότερο, ώστε όταν γυρνάω σπίτι να μην νιώθω τόσο κουρασμένος…

Ευχαριστώ που διαβάσατε το παρόν,
μετά τιμής,
ΙΤ"

πηγή Κranosgr
Share

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν υπαρχει Ελληνας που να μισει στρατιωτικο,μη πιστεψετε ποτε πως την αποψη που εχει ο ελληνας για τους δημοσιους υπαλληλους συμπεριλαμβανει και τους στρατιωτικους της ελλαδας.το αντιθετο μαλιστα.ο ελληνας ειναι πολεμικος λαος και θαυμαζει τον ελληνικο στρατο,χαιρετε να τους βλεπει στη παρελαση,και να βλεπει να πετανε τα αεροπλανα του,να πλεουν στο ιονιο και στο αιγαιο τα πλοια του και οσο για τα ελικοπτερα και το στρατο ξηρας τους χαιρεταει και σκεφτετε τα καλυτερα για αυτους.ειμαι ελληνας και ετσι ειναι!!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε μου ανωνυμε συμφωνω μαζι σου οτι για 2 θεσμους ειμαστε περηφανοι οι Ελληνες, για τον Στρατό και την Εκκλησια μας.

Αλλα φίλε μου μερικοι έχουν άλλοι γνωμη....
π.χ. ο Παγκαλος......

Φυσικα υπο ομαλες συνθηκες του τυπου αυτου θα επρεπε να του εχει προ καιρου αφαιρεθει η ελληνική ιθαγενεια.....

Ειναι η ντροπή της οικογενείας του η οποια ανεδειξε και έναν μεγάλο στρατιωτικο....

Δημήτριος Καλπάκης είπε...

Συγχαρητήρια για το άρθρο σας. Κύριε ανώνυμε υπάρχει πολύς κόσμος που μισεί τον ΕΛΛΗΝΑ Αξκό και Υπξκό. Γιαυτούς είναι όπου γη πατρίς. Κανένας δεν σκέφτεται τι ώρα γυρίζει στο σπίτι του; Εάν βλέπει τα παιδιά του, εάν μπορεί να παίξει μαζί τους; Εάν προλαβαίνει να συζητήσει με την σύντροφό του τα προβλήματα της οικογενείας του; Όλα αυτά γίνονται επειδή δεν μπορεί να μιλήσει, να εκφραστεί όπως όλος ο κόσμος.
Ευχαριστώ ένας απόστρατος

ΙΛΑΡΧΟΣ είπε...

Καλησπέρα και από εμένα ,κάποιοι απο ιδεολογική σκοπιά μισούν πραγματικά τους στρατιωτικούς ,ένα μεγάλο μέρος από αυτούς έχουν τρελόχαρτα,πλήρωσαν την θητεία και πολλά άλλα τέτοια , .Η πραγματικότητα είναι ότι ένα κράτος για να λέγεται ισχυρό θα πρέπει να έχει πολύ καλό στρατό και δυνατή οικονομία ,αλλιώς είσαι κάτι άλλο παράδειγμα φτερό στον άνεμο . Εμείς στρατό έχουμε αρκετά καλό , οικονομία μπορούσαμε να είχαμε με την προυπόθεση να είχαμε ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικούς ελπίζω να τους βρούμε κάποτε .

Ανώνυμος είπε...

Να παιζετε πιο συχνα paintball να ξελαμπικαρετε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.