19 Φεβρουαρίου 2012

Η παράνοια της… «πετυχημένης συνταγής!» Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Την ώρα που καταθέτω αυτές τις γραμμές στα αγαπημένα μου blogs θα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο (χωρίς τους εκπροσώπους του ΛΑΟΣ) για να «περιποιηθεί» τις τελευταίες αναγκαίες λεπτομέρειες ώστε να βγούμε ασπροπρόσωποι απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικα ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας…

Για μια ακόμη φορά ή «πετυχημένη συνταγή» που την εκφράζει η αλληλουχία των ρημάτων ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΤΕ τους Έλληνες, ΑΠΕΙΛΕΙΣΤΕ τους, ΤΡΟΜΑΞΤΕ τους και «στύψτε» τους ακόμη περισσότερο…. πέτυχε!

Κανείς μας και κανείς τους ΔΕΝ γνωρίζει τι ακριβώς θα αποφασιστεί στην κρίσιμη διαβούλευση της Δευτέρας!

Οι ηγέτες μας, όμως, και οι τρόικα ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι από Δευτέρα θα μας επιβάλλουν περικοπές συντάξεων και ειδικών μισθολογίων που θα καλύψουν επαρκώς την περιβόητη ΤΡΥΠΑ των 350 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που ΕΠΡΕΠΕ να εξασφαλίσει ως προϋπόθεση για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων για τα 130 δις. Και PSI η Ελληνική Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (με τους 6 συνεργαζόμενους Υπουργούς της Νέας «Νέας Δημοκρατίας»)…

Τις τελευταίες ημέρες το ΑΠΛΟ ερώτημα από σοβαρούς αναλυτές και λογικά σκεπτόμενους πολίτες σε Ευρώπη και Ελλάδα ήταν:

«Καλά μιλάνε για παροχή ενός πακέτου 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και σκοντάφτουν στο έλλειμμα των 350 εκατομμυρίων που η Ελλάδα ΔΕΝ μπορεί να βρει;…»

Η απάντηση που έδωσαν οι Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες και ΒΓΑΖΕΙ μάτια ήταν Κόλαφος για τους Έλληνες Πολιτικούς, ατού στα χέρια των Ευρωπαίων συναδέλφων τους:

«Προφανώς επειδή το σενάριο της άμεσης χρεοκοπίας, του πιστωτικού γεγονότος και της παύσης πληρωμών – μισθών, συντάξεων – είχε πλέον κουράσει, εφευρέθηκε το ΚΡΙΣΙΜΟ έλλειμμα των 350 εκατ. Ευρώ που όπως φαίνεται έγιναν 400, και…Μειώθηκαν ακόμη πιο πολύ συντάξεις και μισθοί, η κατρακύλα σε επίπεδα Βαλκάνιων συνεχίζεται ΑΛΛΑ άνοιξε μια χαραμάδα ΕΛΠΙΔΑΣ για την Δευτέρα που μας έρχεται…»

Η ΕΛΠΙΔΑ είναι πολύ σοβαρή έννοια, αγαθό σε ανεπάρκεια πλέον για εμάς τους Έλληνες αλλά πώς να μην είναι όταν και τα 130 δις η τρόικα και οι Ευρωπαίοι θέλουν να τοποθετηθούν σε ΕΙΔΙΚΟ λογαριασμό και εκταμιεύσεις να γίνονται από μια επιτροπή που αυτοί θα ορίσουν με στόχο να δοθούν τα 130 δις ευρώ, από εκεί να πληρώνονται οι τοκογλύφοι τα οφειλόμενα τοκοχρεολύσια, και ότι περισσεύει να πηγαίνει στην Ελλάδα και τους Έλληνες!...

Και τίθεται από χτες σε Ελλάδα και Ευρώπη το απλό ερώτημα: «Και εάν δεν περισσεύει τίποτε;» Και δίνεται άμεσα η απάντηση:

«Τότε η Ελληνική Κυβέρνηση θα μειώνει ακόμη περισσότερο μισθούς και συντάξεις ή θα αντιμετωπίζει… ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ»

Αφού ΔΕΣΜΕΥΣΑΝ τον Εθνικό μας πλούτο στη συνέχεια… χρεοκοπία!

Εμ, κερατάδες, εμ, δαρμένοι!

Μπράβο τους, μας… χαντακώσανε!!!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.