18 Φεβρουαρίου 2012

Απαράδεκτες θέσεις του Δ. Καζάκη για την Μακεδονία.

Στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Καζάκη υπάρχει μια αναφορά του σε μια μετάφραση που είχε κάνει το 2004 στο βιβλίο με θέμα "Μακεδονία: Οι φυλές και το Μέλλον τους" που είχε γράψει στις αρχές του 20ου αιώνα ο Βρετανός φιλέλληνας Χένρυ Μπρέιλσφορντ. (μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ)

Στην συγκεκριμένη αναφορά του λοιπόν εντοπίσαμε μερικές φράσεις που προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη... και φυσικά συνιστούν εσχάτη προδοσία!!!!!

Ας τις δούμε αναλυτικότερα:

1.
Η μεγάλη συνεισφορά του συγκεκριμένου βιβλίου βρίσκεται στο γεγονός ότι αποδεικνύει ότι δεν υπήρξε ποτέ Μακεδονικό Έθνος, αλλά μόνο διάσπαρτες μακεδονικές εθνότητες (Βουλγαροσλάβοι, Έλληνες, Τούρκοι, Εβραίοι, κοκ).

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Καζάκης ισχυρίζεται οτι υπάρχουν πολλές μακεδονικές εθνότητες!!!! Ειναι απίστευτο αλλά αυτός ο "μέγας" αντιμνημονιακός αναλυτής φάσκει και αντιφάσκει μέσα σε μια πρόταση!!!

Δεν υπάρχει Μακεδονικό Εθνος αλλά υπάρχουν πολλές διάσπαρτες(!) μακεδονικές εθνότητες!!!!!
Αμ πώς;....

Κι έτσι οι Ελληνες Μακεδόνες οι μόνοι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων στριμώχνονται, κατά τον Καζάκη, μέσα στον πολυεθνικό "μακεδονικό" αχταρμά μαζί με τους Βουλγαροσλάβους (κοινώς κομμιτατζήδες), τους Εβραίους και τους Τούρκους...

Λαούς δηλαδή που ήρθαν στην περιοχή της Ελληνικής Μακεδονίας ως επιδρομείς, κατακτητές και.... έμποροι!!!!

2.
Όλα αυτά οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα πώς η αληθινά πατριωτική και δημοκρατική στάση στο ζήτημα των Σκοπίων δεν μπορεί να είναι εκείνη που επικεντρώνει στο όνομα αυτού του κράτους. Είναι αδιάφορο πώς θα ονομάζονται τα Σκόπια.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι η προδοτική στάση περικλείεται σε μια και μόνη λέξη που απουσιάζει, όχι τυχαία, από το κείμενο του Καζάκη....
Είναι η λέξη
ΜΟΝΟ.... και θα μπορούσε ο αγαπητός κ. Καζάκης να την βάλει πριν την φράση "στο όνομα του κράτους".... Δεν την έβαλε όμως, οπότε με μια απλή κίνηση, κατά τον Καζάκη όποιος ενδιαφέρεται να περισώσει το ελληνικό όνομα της Μακεδονίας ΔΕΝ είναι πατριώτης και δημοκράτης!!!!!!

Τον κ. Καζάκη δεν τον ενδιαφέρει πως θα ονομάζονται τα Σκόπια...
Ας ονομάζονται "Μακεδονία" τι πειράζει;

3.
Όσοι μιλούν για "ελληνική Μακεδονία", λειτουργούν όπως τυπικά λειτούργησε η προδοτική εθνικοφροσύνη σ' ολόκληρη την ιστορία του τόπου μας. Ως διατεταγμένοι πράκτορες των Μεγάλων Δυνάμεων και των σχεδίων τους. Κι αυτό γιατί αφενός προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από την αληθινά πατριωτική και δημοκρατική θέση που πρέπει να έχει κανείς για το ζήτημα και από την άλλη προτείνουν πρόστυχους αλυτρωτισμούς, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τους Γερμανούς και άλλους μεγάλους για να πυροδοτήσουν πολέμους για επαναχάραξη συνόρων. Όπως ακριβώς κάνουν σήμερα ενισχύοντας τον Σκοπιανό "Μακεδονικό" αλυτρωτισμό, τον Αλβανικό αλυτρωτισμό, τον Βουλγαρικό αλυτρωτισμό και πάει λέγοντας. Οι δικοί μας εθνικόφρονες, δήθεν πατριώτες, είναι η εγχώρια εκδοχή του ξενοκίνητης μαφίας του UCK και των άλλων συμμοριών που χρηματοδοτεί και ενισχύει ο δυτικός ιμπεριαλισμός στα Βαλκάνια για να κρατά διαρκώς αντιμέτωπους τους λαούς της περιοχής.

Δηλαδή κ. Καζάκη όσοι υπερασπιζόμαστε το ελληνικό ιστορικό όνομα της Μακεδονίας μας είμαστε πράκτορες των Μεγάλων Δυνάμεων κι εσύ που αδιαφορείς είσαι πατριώτης και δημοκράτης!!!!

Είμαστε πράκτορες διότι προτείνουμε
"πρόστυχους αλυτρωτισμούς"....
Δηλάδή το να θέλεις την ελευθερία της ελληνικής Μακεδονίας είναι
"πρόστυχος αλυτρωτισμός"....

Δηλαδή ο Παύλος Μελάς και οι άλλοι Μακεδονομάχοι ήταν
"πρόστυχοι" γιατί επεδίωκαν να λυτρώσουν την Μακεδονία μας απί τους Βούλγαρους Κομμιτατζήδες (τους προγόνους των σημερινών Βουλγαροσκοπιανών)....

Τι μας λες κ. Καζάκη;

Και φυσικά όλοι όσοι θέλουν να ελευθερώσουν τα ελληνικά εδάφη της Ελληνικής Βόρειας Μακεδονίας, που οι Μεγάλες Δυνάμεις παραχώρησαν στους Σλάβους, παρομοιάζονται με τον εγκληματικό αλβανικό UCK που "έφαγε" ιστορικά εδάφη των Σέρβων και με άλλες εγκληματικές συμμορίες....

Ρε Καζάκη ξέρεις τι ήταν το Μοναστήρι!!!!
Μια ελληνική πόλη όπως όλες οι άλλες της Μακεδονίας μας.... Η Θεσσαλονίκη, η Καστοριά, η Φλώρινα, οι Σέρρες.....
Σήμερα τι είναι;

Μια σκλαβωμένη ελληνική πόλη που την λένε Μπίτολα!!!!
Κι εμείς την θέλουμε πίσω.

Ομως οι Μεγάλες Δυνάμεις την έδωσαν στους Βουλγαροσλάβους... Αλλά εμείς που φωνάζουμε να την ελευθερώσουμε είμαστε πράκτορες των Μεγάλων Δυνάμεων κι εσύ που λες "αφήστε την εκεί δεν πειράζει".... είσαι ο πατριώτης!!!!

Επείδη κ. Καζάκη δεν πιστεύω ότι είσαι ηλίθιος αλλά θεωρώ ότι είσαι ευφυέστατος άνθρωπος και ξέρεις πολύ καλά τι λες, εγώ προσωπικά σε κατατάσσω από εδώ και στο εξής στους προδότες.

Βρε δεν πα να λες ότι θέλεις για τα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις....
Αυτά έχουν καταστρέψει την τσέπη μου και έχουν εξαθλιώσει το βιοτικό μου επίπεδο... και ναι, αυτό είναι πολύ σοβαρό. Και ναι, θεωρώ ότι αποτελεί ΚΑΙ αυτό Εσχάτη Προδοσία.

Εσύ όμως κ. Καζάκη προδίδεις κάτι πιο σοβαρό. Την Εθνική μου συνείδηση. Την Εθνική μου αξιοπρέπεια και την Ελληνική μου Μακεδονική Ιστορία....

Λοιπόν προχώρα τον δρόμο που επέλεξες μόνος σου.

Λόγω της ανεξιθρησκείας που αποτελεί και συνταγματικά κατοχυρωμένο ατομικό δικαίωμα (και πολύ σωστά) δεν με "πείραξε" τόσο πολύ το ότι δήλωσες άθεος....
Τώρα διαπιστώνω ότι είσαι και προδότης...

Ε, αυτό πάει πολύ.

ΘΑΝΟΣ

(Θέλω να τονίσω ότι αφορμή για την συγκεκριμένη ανάρτηση στάθηκε ένα άρθρο του φιλικού μας ιστολογίου Κλασσικοπερίπτωση που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ).




Share

29 σχόλια:

cummulus είπε...

Ὁ ὅρος "μακεδονικές μακεδονικές ἐθνότητες" θεωρῶ ὅτι εἶναι λάθος τοῦ συγγραφέα. Πιθανολογῶ πώς ἐννοεῖ, "διάφορες ἐθνότητες διεσπαρμένες στήν Μακεδονία".
Κατά τ΄ ἀλλα, οἱ ἀπόψει του, ἔχουν τήν ὀσμή ἕνός ἄρρωστου ἀριστερισμοῦ.
Δέν πρέπει νά ἐνδιαφέρει τό ὄνομα λέει, καί ὅσοι ἐνδοαφέρονται γι΄αὐτό χαρακτηρίζονται ὥς μή ἀληθινοί πατριῶτες. Ξεπερνᾶ τό γεγονός τοῦ όνόματος, καί τόν ἐνδιαφέρει μόνο ἡ ὕπαρξη τῦν Σκοπίων ὡς τεχνητό κράτος. Ξεπερνᾶ δηλαδή τίς ἀπαιτήσεις τῶν Σκοπίων εἰς βάρος μας (πολιτιστικές, ἱστορικές καί ἐδαφικές) σάν νά εἶναι ἕνα ἐξωτερικός παρατηρηρτής τοῦ Σύμπαντος. Δικαιοῦμαι νά πῶ, πώς κανείς πατριώτης δέν θά εἶχε τέτοια στάση. Μᾶλλον, αὐτός ὁ Καζάκης ἔχει ὑπερεκτινηθεῖ, καί ὑπερπροβληθεῑ.
Ἀρκετά νομίζω μέ αὐτόν.

Ανώνυμος είπε...

Θάνο, μην ξαφνιάζεσαι! Ας δώσει στη δημοσιότητα ο κ Καζάκης (παλιό στέλεχος του ΚΚΕ) ένα σύντομο βιογραφικό για να δούμε που σπούδασε, που πήρε πτυχία ίσως και μεταπτυχιακούς τίτλους, και πώς μας προέκυψε μέσα στο παρόν ΜΠΑΧΑΛΟ της Ελλάδας ως...αναλυτής!

με αγάπη
γιώργος πιπερόπουλος,
http://piperopoulos.blogspot.com/

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Cummulus καλε μου φιλε συμφωνουμε απολύτως.

Αγαπητε κ. καθηγητα η επισήμανσή σας νομίζω ότι είναι καθοριστική...
Και να σας τονισω οτι κατα περίεργο τροπο δεν εισαστε ο μοναδικος που μου το λεει...
Ειχα εμαιλ και από άλλους φίλους με την ιδια ακριβψς επισήμανση...

Ουδεν κρυφόν υπό του..... ιντερνετ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αγαπητοί φίλοι του σάιτ αλλά μήπως επιτέλους πρεπει να πάψουμε να τρωγόμαστε ματαξύ μας και να ενωθούμε για ν απαλλάξουμε τη χώρα από ντόπιους και ξένους πολιτικοοικονομικούς εγκληματίες? Διάβασα και το προηγούμενο άρθρο για τους Κοσοβόρους Αλβανούς και λοιπές...παλιοράτσες...και η συγγραφέας είναι περήφανη που είναι Ελληνίδα ! Μάλιστα...Δεν μας λέει όμως..Αυτοί που είναι στη Βουλή τι είναι? Ελληνες δεν είναι? Οι επιχειρηματίες και όσοι άλλοι ληστεύουν το Ελληνικό κράτος τι είναι? Ελληνες φυσικά...Αν κάποιος ξένος επιβουλεύεταιτο ελληνικό κράτος είναι της ίδιας βαρύτητας όσο ένας Ελληνας? Και μάλιστα όταν έχει εκλεγεί και πληρώνεται για το καλό της πατρίδας...? Μήπως πρέπει ν αφήσουμε λίγο τις κριτικές στους 'αλλους και να κοιτάξουμε ...την δικιά μας καμπούρα?Διότι όπως ξέρουμε...χωρίς τον Εφιάλτη οι Πέρσες δεν θα είχαν κερδίσει τις Θερμοπύλες! Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. καθηγητά Πιπερόπουλε,
ο Καζάκης διατείνεται ότι έχει τελειώσει δημοτικό σχολείο κάπου στη Κυψέλη και ομιλεί όπως έχει δικαίωμα, ως απλός Έλληνας πολίτης.
Εσείς όμως εξηγήστε μας τι σχέση έχετε, αν έχετε, με το περιβόητο κουκουλοφόρο γερμανοτσολιά της Κατερίνης τη περίοδο της κατοχής και αν καταδικάζετε τις εγκληματικές του πράξεις.
Επίσης, πείτε μας για τις γνώσεις σας και τις σπουδές σας στη Γερμανία ίσως, γιατί προσωπικά δεν μου φαίνεται να ξεπερνούν εκείνες του νηπιαγωγείου, όσο κι αν φουσκώνετε, όπου παρουσιάζεστε, σαν γύφτικο σκεπάρνι!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αν και ο αξιολογότατος συνεργατης του ιστολογιου μας δεν θα επιθυμουσε να του κάνω τον συνηγορο...

Εν τουτοις θα πάρω μονος μου το θάρρος να πω 2 λογια σε εσενα φιλε ανωνυμε 22.13...

Πρώτον το βιογραφικο του κ. καθηγητη να το αναζητησεις στο διαδίκτυο...
Δευτερον να μου διευκρινήσεις που είδες τον κ. Πιπεροπουλο να "φουσκώνει και να παρουσιάζεται σαν γυφτικο σκερπάνι"...

Και μέχρι να σκεφτείς την απαντησή σου πρέπει να σου τονισω ότι δεν θα ανεχτώ περαιτερω αντιπαραθεση και επίθεση σε προσωπικο επίπεδο με τον τονο και τον τροπο σου...

Σε παρακαλω (μέχρι στιγμης ευγενικά) να σεβαστείς τους ορους ευγενειας που εχω θέσει στον σχολιασμο του ιστολογιου μου.

Μπορεις ευγενικά να αντιπαρατεθείς με επιχειρήματα ή χωρις και να πεις οτι σου αρεσει....

Παρακαλω πολυ ομως να δείξεις την απαιτουμενη ευγενεια που επεδειξε και ο κ. καθηγητης.....

Σε διαφορετικη περίπτωση θα αναγκαστω να μην δημοσιευσω υβριστικά σχολια.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Θάνο δεν υβρίζω, αν πρόσεχες λίγο το ύφος του κ. καθηγητή, θα καταλάβαινες ποιος προσπαθεί να υποτιμήσει ποιον και αν αυτό είναι μορφή ύβρεως, αλλιώς έχουμε διαφορετική αίσθηση για τα πράγματα.

Εξ άλλου και η συνειδητή διαστρέβλωση θέσεων κάποιου προσώπου που τοποθετείται αναλυτικά και πολύ καθαρά, αποτελεί κατά τη γνώμη μου ύβρη και αυτό κάνει η συγκεκριμένη ανάρτηση και ο κ. καθηγητής συνειδητά συμμετέχει στη διαστρέβλωση.

Για τη ποιότητα του συνεργάτη σας επίτρεψέ μου να έχω προσωπική γνώμη.

θα περίμενα όμως μια απάντηση για εκείνον το γερμανοτσολιά κουκουλοφόρο της κατοχής που έφερε το όνομα του κ. καθηγητή κι αν οι πράξεις του είναι καταδικαστέες από τον καθηγητή...........

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Καταρχην σε ευχαριστω που σεβαστηκες οσα ειπα.
Γι αυτο κι εγω οτι κι αν θελεις να πεις θα το δημοσιευσω.

Πιστευω οτι πολυ συντομα θα σου απαντησει ο κ. καθηγητης αν το επιθυμει...
Αν παλι οχι αυτο πρέπει να γινει σεβαστο.

Παντως σε παρακαλω να μην αναφερεσαι δημοσίως σε θέματα προσωπικα. Μπορεις να στειλεις εμαιλ στον κ. καθηγητη και η οποια προσωπικη αντιπαραθεση να γινει απο εκει...

Το θεμα της αναρτησης ηταν οι θεσεις του Καζακη και ειναι πρεπον να γινει περι αυτου ο διαλογος...

Δεν νομιζω οτι σε ενα δημοσιο βημα οπως εδω πρέπει να εχουμε ασχετες προσωπικες αντιπαραθεσεις...

Ανώνυμος είπε...

Αφού "λύσαμε" το θέμα με το κ. καθηγητή, ας πάμε στο προκείμενο:

1. Κατηγορείτε τον Καζάκη ως εθνοπροδότη γιατί δεν παραδέχεται την ύπαρξη Μακεδονικού Έθνους. Απ' όσο γνωρίζω και γνωρίζω καλά, οι σκοπιανοί μόνο ισχυρίζονται ότι υπάρχει Μακεδονικό Έθνος και ο ισχυρισμός αυτός αποτελεί τη βάση του αλυτρωτισμού τους σε βάρος μας. Αυτοί ισχυρίζονται ότι αποτελούν το μακεδονικό Έθνος και στήνουν αγάλματα του Μεγαλέξανδρου.
Εμείς δεν αποδεχόμαστε την ύπαρξη Μακεδονικής εθνότητας, μόνο Ελληνικής, Σερβικής, Αλβανικής, Βουλγάρικης κ.ο.κ.
Οι κάτοικοι της Μακεδονίας είναι Έλληνες 100% και αποκαλούνται μακεδόνες μόνο λόγω της ονομασίας της περιοχής, όπως Ηπειρώτες, κρητικοί κτλ., ή κάνω λάθος;
Αποδεχόμενοι την ύπαρξη ξεχωριστού Μακεδονικού Έθνους απλά παίζετε το παιχνίδι των Σκοπιανών και κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε εσείς ως προδότες και πράκτορες τους.

2. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ο αλυτρωτισμός των σκοπιανών και οτιδήποτε τον πυροδοτεί και το όνομα αποτελεί μόνο ένα πρόσχημα και γι' αυτό δεν είναι σκόπιμο να επικεντρωνόμαστε σ' αυτό γιατί χάνουμε το στόχο, αυτό ισχυρίζεται ο Καζάκης και μόνο χουλιγκάνοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να το κατανοήσουν πέφτοντας στη παγίδα που στήθηκε με δεξιοτεχνία από τις δυνάμεις που κάνουν παιγνίδι στη περιοχή και ξέρουμε όλοι πολύ καλά ποιες είναι.

3. Στο τρίτο σημείο μόνο μια παρατήρηση, εκτός από το Μοναστήρι και η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη, ολόκληρος ο Πόντος αποτελούσαν κάποτε ελληνικές πόλεις και περιοχές. Τα σύνορα της χώρας μας όμως οριστικοποιήθηκαν εδώ και περίπου έναν αιώνα, χωρίς να υπάρξει έκτοτε καμία φιλοδοξία από τη πλευρά μας για επέκτασή τους. Και οι Έλληνες κάτοικοι των περιοχών αυτών ήλθαν κατά κανόνα είτε ως πρόσφυγες, είτε οικειοθελώς εντός των αναγνωρισμένων συνόρων της χώρας μας.

Το θέμα είναι αναγνωρίζουμε τα κατοχυρωμένα σύνορα της χώρας μας και τα προασπίζουμε, ή ονειροβατούμε εκτρέφοντας έναν από τη πλευρά μας άνευ νοήματος αλυτρωτισμό, που απλά θα αλληλοτροφοδοτείται με τον χυδαίο αλυτρωτισμό των άλλων; Και αυτό που θα καταλήξει;

Εντάξει προδότης ο Καζάκης, αλλά προδότες και το 99% του ελληνικού λαού που θέλει να ζήσει ήρεμα και ειρηνικά στο τόπο του, χωρίς τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς κάποιων θερμοκέφαλων ή πληρωμένων πρακτόρων που έχουν βάλει στόχο το διαμελισμό της χώρας;

Ξέρω, απ' εδώ και πέρα κατατάσσομαι κι εγώ στους εθνοπροδότες (άλλοι όμως αναγνωρίζουν την ύπαρξη Μακεδονικού Έθνους, χαρίζοντας την ιστορία μας στους σκοπιανούς!).......

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε μου ανωνυμε μου κανει ιδιαίτερη εντυπωση πως γινεται εμεις οι 2 να εχουμε αντιπαραθεση για τις θεσεις του Καζακη... αφου συμφωνουμε.

Το θέμα ειναι οτι με τις θέσεις σου διαφωνει ο Καζακης.....

Λοιπον θα ξεκινησω την απαντηση μου απο το τελος της δικης σου.

Καταρχην δεν ειναι ποτε δυνατον να σε χαρακτηρισω εθνοπροδότη με τις θέσεις που ανεπτυξες....
Ο Καζακης παντως θα σε θεωρησει σιγουρα....

Νομιζω οτι δεν διαβασες προσεκτικά ουτε την δικη μου αναρτηση αλλα ουτε και τις θεσεις του Καζακη...

Λοιπον ας τις αναλυσουμε και παλι (μιας και η αναρτηση σου φανηκε δυσκολονόητη).

Γραφεις οτι: "Κατηγορείτε τον Καζάκη ως εθνοπροδότη γιατί δεν παραδέχεται την ύπαρξη Μακεδονικού Έθνους."

Μα φιλε μου ο καζακης λέει οτι δεν υπαρχει Μακεδονικο Εθνος κατι που υποστηριζουν ολοι οι πατριωτες (κι εγω κι εσυ μαζι) και στην αμεσως επόμενη προταση του λέει οτι υπαρχουν "διασπαρτες μακεδονικές εθνοτητες"!!!!!

Δηλαδη οι διασπαρτες μακεδονικες εθνοτητες τι ειναι;
Δεν λεει διασπαρτες εθνοτητες.....
Λέει διασπαρτες μακεδονικες εθνοτητες....
Καταλαβαινεις την διαφορά;
Ξερω οτι την καταλαβαινεις αλλα για ενα περίεργο λογο την αγνοείς....
Βρισκεσαι σε ενα ιστολογιο που εχει μαλιασει η γλωσσα μας εδω και χρονια και σε εκατονταδες αναρτησεις να λεμε για την Μακεδονια και το οτι δεν υπαρχει Μακεδονικο Εθνος... και μου λες οτι κινδυνευουμε εμεις να χαρακτηριστουμε προδοτες κι οχι ο Καζακης που θεωρει διασπαρτες μακεδονικες εθνοτητες τους Τουρκους, τους Βουλγαροσκοπιανους και τους .... Εβραίους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πάμε στο 2ο.

Κι εδω δεν διαβασες το σημειο που αναφερομαι στην αναρτηση μου.
Κι εδω διαφωνείς με τον Καζακη....
Γιατι φιλε μου εσυ χρησιμοποιείς την λεξη ΜΟΝΟ... ο Καζακης οχι.
Λες: "το όνομα αποτελεί μόνο ένα πρόσχημα"
Κι εγω φιλε μου το τονισα... (οπως κι εσυ) οτι έπρεπε ο Καζακης να πει την λεξη ΜΟΝΟ κι οχι να την παραλειψει επιτηδες...( διοτι να ξερεις οτι μετραει προσεκτικα τα λογια του)
Οπως τοτε που έλεγε τους Ελληνες Αρβανιτες.... Αλβανούς!!!!!!!!
Το εχουμε ψαξει για να λεμε οτι ειναι προδοτης δεν το λεμε τυχαια... (κι ουτε επειδη ειναι αριστερος-ετσι κι αλλοιως εχουμε εδω στο ιστολογιο παμπολλους φιλους πατριωτες αριστερους).

Πάμε στο τριτο σημειο...

Το Μοναστηρι το ανεφερα γιατι ειναι στην Μακεδονια μας ... και γι αυτην μιλαμε τωρα...
Εδω ειναι το μονο θέμα που διαφερουν οι αποψεις μας αλλα δεν νομιζω οτι ειναι τοσο σοβαρο ωστε να αλληλοχαρακτηριζομαστε προδοτες αδερφε μου.

Εσυ θέλεις να διατηρησεις τα συνορα που μας χαραξαν κάποιοι άλλοι κι εγω οχι....

Εγω δεν ανεχομαι σκλαβωμενες κι αλησμονητες πατριδες. Πρέπει να ειμαστε ως Ελληνες πανετοιμη ανα πάσα στιγμη να εκμεταλλευθουμε οποιαδηποτε ευκαιρια μας δοθεί να τις ελευθερωσουμε....
Ξερω το βρισκεις φιλοπολεμο το σχεδιο αυτο αλλα να θυμασαι οτι αυτο ειναι το μονο σχεδιο που τρομαζει τον Τουρκο και τον κανει να μαζευεται...
Ατυχως το δικο σου σχεδιο (της περιχαρακωσεις στα κεκτημενα) το δοκιμασαμε κι ο φιλοπολεμος Τουρκος μας εφαγε την μιση Κυπρο και ετοιμαζεται να μας φαει και το μισο Αιγαιο και την Θρακη....
Διοτι το εκλαμβανει ως δειλια και αποθρασυνεται....

Φιλε μου ανωνυμε κακως βιαζεσαι να αυτοαποκαλεισαι προδοτης γιατι γνωρισα τις θέσεις σου και θεωρω οτι γενικως συμφωνουμε αφου θεωρουμε σε μεγαλο ποσοστο τα ιδια για τα Εθνικά μας θεματα με μικρες διαφορές κυριως στον τροπο ενεργειας....

Ο Καζακης ομως φιλε μου διαφωνει ριζικα και με τους δυο μας.....

Ανώνυμος είπε...

Εσύ θα μας τρελάνεις εντελώς. Τέλος πάντων, έχω δουλειά, θα σου απαντήσω το βράδυ σημείο προς σημείο!

cummulus είπε...

Θάνο,
1) ὁ ἀνώνυμος φίλος, προφανῶς δέν ἔχει ἀποκωδικοποιήσει σωστά τόν Καζάκη. Ἔτσι νομίζω.
2) Γράφει ὁ Καζάκς:"Οι δικοί μας εθνικόφρονες, δήθεν πατριώτες, είναι η εγχώρια εκδοχή του ξενοκίνητης μαφίας του UCK και των άλλων συμμοριών που χρηματοδοτεί και ενισχύει ο δυτικός ιμπεριαλισμός στα Βαλκάνια για να κρατά διαρκώς αντιμέτωπους τους λαούς της περιοχής."
Αὐτό τώρα πῶς νά τό ἐρμηνεύσει κανείς; Ἐγώ σάν μακεδόνας, πού δέν θέλω νά μοῦ κλαπεῖ ἡ ἱστορική και πολιτιστική μου ὑπόσταση ἀπό του΄ς Σκοπιανούς, εἶμαι -κατά τόν Καζάκη -ἴδιος μέ τούς UCKάδες; Μήν τρελλαθοῦμε τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Η ανάρτησή σου δεν είναι καθόλου δυσκολονόητη, κάθε άλλο μάλιστα, μάλλον υπεραπλουστευτική θα τη χαρακτήριζα.

Λοιπόν έχουμε και λέμε, γράφεις: «ο καζακης λέει οτι δεν υπαρχει Μακεδονικο Εθνος κατι που υποστηριζουν ολοι οι πατριωτες (κι εγω κι εσυ μαζι) και στην αμεσως επόμενη προταση του λέει οτι υπαρχουν "διασπαρτες μακεδονικές εθνοτητες"!!!!!»

Δηλαδή εσύ τι πιστεύεις; Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αποτελούν ενιαία εθνολογική οντότητα; Ναι φίλε υπάρχουν διάσπαρτες μακεδονικές εθνότητες! Έλληνες, Αλβανοί, Σέρβοι, Βούλγαροι και άλλοι σλάβικης καταγωγής, τούρκοι, εβραίοι κτλ., που δεν αποτελούν όμως ξεχωριστές εθνολογικές οντότητες, αλλά αναφέρονται σε ευρύτερους Εθνικούς σχηματισμούς, γι’ αυτό ακριβώς το λόγο δεν μπορεί να υπάρξει ξεχωριστό Μακεδονικό Έθνος ως συνέχεια μάλιστα των αρχαίων μακεδόνων, που οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονταν ως Έλληνες! Κι έτσι ήταν, όπως και οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες κ.ο.κ., επίσης όπως σήμερα Έλληνες είναι οι Ηπειρώτες, οι Κρητικοί, οι Πελοποννήσιοι, οι Μακεδόνες. Εκτός κι αν κάποιοι (λίγοι) Μακεδόνες σήμερα δεν αισθάνονται πολύ βολικά με την Εθνική τους ταυτότητα, να μας το πουν όμως! Οι σκοπιανοί έχουν πάντως πρόβλημα και ψάχνουν να βρουν ταυτότητα. Εμείς τι λόγο έχουμε να ψάχνουμε αυτοεπιβεβαίωση;

Καταλαβαίνω, το «μακεδονικές» σε πείραξε και το λες, αλλά εδώ είναι πασιφανές ότι αναφέρεται σε γεωγραφικό καθαρά προσδιορισμό. Εσύ πιάνεσαι από τις λέξεις, για να στηρίξεις κάτι που είναι φύσει αίολο. Γνωρίζω καλά ελληνικά και ας μη χρησιμοποιώ το πολυτονικό, που κάποιοι επιμένουν, μη αποφεύγοντας όμως ορθογραφικά και κυρίως συντακτικά «λαθάκια»!

Το επιχείρημα Καζάκη για να στηρίξει τη θέση του περί ανυπαρξίας Μακεδονικού Έθνους, μη το αντιστρέφεις, γιατί η αντιστροφή σε οδηγεί σε λάθος δρόμους. Ο φανατισμός ξέρεις, δεν τα πήγαινε ποτέ καλά με τη λογική.

Τώρα στο δεύτερο. Πάλι προσπαθείς να παίξεις με τις λέξεις. Τη λέξη «μόνο» τη χρησιμοποιώ σε εντελώς διαφορετική φράση από αυτή του Καζάκη. Αν έγραφα εγώ τη φράση του, επίσης δεν θα την χρησιμοποιούσα, γιατί απλά δεν χρειάζεται. Ελπίζω να γνωρίζεις τι σημαίνει λεκτικός πλεονασμός! Εσύ σαφώς είσαι πολύ σίγουρος για τα Ελληνικά σου…….. (βοηθάνε και οι ιδεοληψίες βέβαια και η μανία να κατασκευάσουμε εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν, πως θα είμαστε εμείς οι πατριώτες, αν δεν υπήρχαν οι προδότες σαν το Καζάκη φερ’ ειπείν; Κλασσική περίπτωση αδυναμίας αυτοπροσδιορισμού και καταφυγής σε ετεροπροσδιορισμό της προσωπικότητας, θα σου έλεγε ένας ψυχολόγος). Είμαι πολύ σκληρός μαζί σου; Σε προειδοποίησα όμως. Δεν είναι κακό κάποιος να κάνει λάθος. Κακό είναι να κλείνει αυτιά και μάτια και να επιμένει μακριά από κάθε λογική.

Όσο για τους Αρβανίτες και τους Αλβανούς, γνωρίζω τι έχει πει ο Καζάκης και δεν παραπλανούμαι, τυχαίνει να έχω κάμποσους φίλους τέτοιους και το αποδέχονται, γνωρίζω όμως ότι αισθάνονται τουλάχιστον το ίδιο Έλληνες όπως κι εμείς. Μάλιστα κύριε, ζουν ανάμεσά μας αιώνες τώρα. Αν εσύ ψάχνεις φυλετικές καθαρότητες, τι να πω, μπορεί ο προπάππους του προπάππου σου να ήταν τούρκος, ε και;

Ανώνυμος είπε...

Στο τρίτο: Δεν τα πας καλά με την Ιστορία φαίνεται. Τα σύνορα δεν μας τα χαράξανε άλλοι. Η εθνική προσπάθεια μέσω του απελευθερωτικού αγώνα (βαλκανικοί πόλεμοι κτλ), ήταν που έφερε τα σύνορα εκεί που βρίσκονται σήμερα. Αυτή ήταν τότε η δυνατότητα του Έθνους, μέχρις εκεί έφτασε. Μακάρι να μπορούσε να προχωρήσει περαιτέρω. Δεν μπόρεσε όμως και δεν έπρεπε. Και οι ελληνικοί πληθυσμοί πέραν των συνόρων αυτών επέστρεψαν σταδιακά στο εσωτερικό της χώρας και ενσωματώθηκαν στον εθνικό κορμό.

Το να θεωρούμε έναν ολόκληρο αιώνα μετά, ότι υπάρχει δυνατότητα «απελευθέρωσης» σκλαβωμένων πατρίδων δεν αποτελεί μόνο κάποια γραφικότητα, αλλά τη βάση ενός πράγματι χυδαίου αλυτρωτισμού που τροφοδοτεί τον αντίστοιχης χυδαιότητας αλυτρωτισμό των άλλων και μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς.

Εδώ μας χωρίζει άβυσσος! Όχι κύριέ μου, δεν έχεις κανένα σχέδιο που θα τρομάξει τον τούρκο. Αν δεν αεροβατείς, είσαι επικίνδυνος. Τόσο όσο οι υπερπατριώτες της χούντας παρενέβησαν στη Κύπρο και προκάλεσαν αυτό που ήδη έμεινε στην Ιστορία ως η μεγάλη προδοσία της Κύπρου!

Για να μη σου αναφέρω τη μικρασιατική καταστροφή, όπου εξ ίσου με ‘σένα «πατριώτες», αντί να κατοχυρώσουν τα εδάφη της Ανατολικής Θράκης και της Ιωνίας, θέλησαν να φτάσουν στην Άγκυρα και δεν ξέρω πόσο μακριά ακόμα, προκαλώντας μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που υπέστη ποτέ το Έθνος.

Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις, Μικρά Ασία και Κύπρο, οι υπαίτιοι απεδείχθη, ότι ξένα συμφέροντα υπηρετούσαν, μέχρι που τα αφεντικά τους, αφού ολοκληρώθηκε ο σκοπός τους τους εγκατέλειψαν στη τύχη τους, όπως συμβαίνει πάντα με τους εφιάλτες!

Και μια συνολικότερη απάντηση: Ήδη βρισκόσαστε μέσα στη «φωλιά του κούκου», κάντε τουλάχιστον μια προσπάθεια μήπως και τα καταφέρετε και βγείτε!

cummulus είπε...

Πρός Ἀνώνυμο.
1) Στηρίζετε ὡς σωστό τόν ὅρο, "διασπαρτες μακεδονικές εθνοτητες" . Μά, ἄν δέν ὑπάρχει ΜΙΑ "μακεδονική ἐθνότητα" εἶναι δυνατόν νά ὑπάρχουν περισσότερες ἀπό ΜΙΑ, εἰδικά ὅταν αὐτές τίς ἀναγωρίζετε ὡς τουρκικές, βουλγαρικές κλπ; Πῶς μπορεῖ μιά ἐθνότητα νά εἶναι "μακεδονική" καί ταυτόχρονα, τουρκική;
Ἡ ἄποψη μου εἶναι ὅτι ὐπάρχει λάθος. Πιθανολογῶ. ὅτι ὁ Κ. ἤθελε νά γράψει , " (διάφορες) ἐθνότητες, διάσπαρτες στή μακεδονία" . Ἔτσι μόνο βγαίνει νόημα.
2) Γράψατε ἐπίσης: "Γνωρίζω καλά ελληνικά και ας μη χρησιμοποιώ το πολυτονικό, που κάποιοι επιμένουν, μη αποφεύγοντας όμως ορθογραφικά και κυρίως συντακτικά «λαθάκια»!" Ἐπειδή στά σχόλια αὐτῆς τῆς ἀνάρτησης εἶμαι ὁ μόνος πού γράφει στό πολυτονικό, προφανῶς ὁ "καλός" σας λόγος ἀπευθύνεται σέ μένα. Παρακαλῶ δεχθεῖτε δύο πράγματα. α) Ζητῶ συγνώμη ἄν σάς ἐνοχλῶ πού γράφω πολυτονικά καί συνάμα κάνω λάθη. β) θά θεωροῦσα τυχερό τόν ἐαυτό μου, ἐἀν με διόρθωνε κάποιος πού μπορεῖ καί λέει, ὅτι γνωρίζει "καλά ἑλληνικά".

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Λοιπόν φίλε μου ανωνυμε...
Εκ πρωτης πρέπει να πω ότι είσαι τοσο μέσα στο μυαλο του Καζακη που αρχιζεις πλέον να γινεσαι... επωνυμος.

Πραγματικα σκληρα λογια λες αλλα οχι και μετρημένα.... παντως και η απαντηση μου μιας και δειχνεις τον δρομο θα ειναι στο ιδιο υφος με το δικο σου....

Ας αρχισουμε...

Ωστε λοιπον ο Καζακης εγραψε μακεδονικες εθνοτητες με γεωγραφικο προσδιορισμό!!!!
Πραγματικα εντυπωσιακη διείσδυση στον εγκέφαλο του Καζακη...

Συνεπως οι επιδρομείς, οι κατακτητες
και οι εμποροι που κατοικησαν την Μακεδονία μας έγιναν μακεδονικες εθνοτητες με γεωγραφικο προσδιορισμό...
Ξερεις τι σημαινει αυτο;
Οτι λοιπον ο Καζακης κι εσυ αποδεχεστε τον ορο Μακεδονια σε χρηση απο τους Σκοπιανούς αρκει να μας ... διαβεβαιώσουν οτι "το χρησιμοποιούν ως γεωγραφικο προσδιορισμο βρε αδερφε"...

Εντάξει ομολογω οτι αυτο δεν ειναι προδοσία αλλά ηλιθιότητα στα ορια της προδοσίας....
Αυτη ειναι λοιπον η διπλωματικη θέση του Καζακη...
Και πραγματικα τωρα που μου το εξηγησες το βλέπω κι εγω... Δεν εχει κανενα νοημα να ασχολουμαστε με το ονομα της Μακεδονιας... αφου αν μας διαβεβαιώσουν οι Σκοπιανοι θα αποδεχτουμε την ονομασία με καλη πιστη....
Τωρα το αν ο υπολοιπος κοσμος θα τους αποκαλει (οπως τους αποκαλει λογω κάποιων προδοτων σαν τον Καζακη που ετυχε να κουβαλουν τις αποψεις του αλλα και να κυβερνουν την πατριδα μας) σαν Μακεδόνες τι πειραζει;
Κι αυτοι βρε αδερφε με γεωγραφικη εννοια το λενε...

Ας πουμε για παραδειγμα αν πάνε μερικες χιλιαδες Ελληνες να ζησουν στην Κινα δεν θα αποκαλουνται συντομα "διασπαρτες κινεζικες εθνοτητες";
Ε ρε ραβδος που χρειαζεται;

Ομορφο κι αυτο που ειπες:
"Ο φανατισμός ξέρεις, δεν τα πήγαινε ποτέ καλά με τη λογική."

Δηλαδή ο φανατισμός του Καζακη κατά του Μνημονίου σιγουρα του προκαλεί προβληματα λογικης....
Τα αποφθεγματα πρέπει να τα σκεφτεσαι 2 φορες πριν τα χρησιμοποιήσεις...
Κι αυτο δεν το λεω γιατι εγω ειμαι με το Μνημονιο προς Θεού, ημουν και ειμαι θανασιμος εχθρος της Τροικας. (Το λεω γιατι εχεις και σοβαρα προβληματα κατανόησης...
Εδω θεωρουσες οτι εγω υποστηριζω την υπαρξη Μακεδονικου Εθνους στο πρωτο σου σχολιο!!!!)

Στο δευτερο τωρα...
Ωστε τελικα ηταν ενας λεκτικος πλεονασμος... το ΜΟΝΟ...
Δηλαδή ζητας συγνωμη που δεν χρησιμοποίησες την "ορθη" "ορολογια"και φρασεολογία του Καζακη... Περίεργο!!!!
Ευτυχως που ολοι μας διαθετουμε κοινη λογικη και αυτου του ειδους τα συγνωμη καταλαβαίνουμε πως εναν ανωνυμο τον μετατρεπουν σε ... επωνυμο.

Πανεμορφο κι αυτο που λες:
"Κλασσική περίπτωση αδυναμίας αυτοπροσδιορισμού και καταφυγής σε ετεροπροσδιορισμό της προσωπικότητας, θα σου έλεγε ένας ψυχολόγος"
Βρε και γνωσης ψυχολογιας;
Λοιπον ξερεις σε τι σε θαυμαζω;
Πέταξες μια ιατρικη διαγνωση που μάλλον θα πρέπει να χαρακτηριζει τους Σκοπιανούς και τους φίλους τους οπως ο Καζακης...
Κι αυτοι οι άμοιροι ψαχνουν απεγνωσμενα να αυτοπροσδιοριστουν με ετεροπροσδιορισμό της προσωπικοτητας τους... Θέλουν απλα να λέγονται Μακεδόνες πέρνωντας την προσωπικοτητα κάποιου άλλου....
Κι ο Καζακης κι εσυ ως καλοι ψυχολογοι τι να κάνετε τους το επιτρέπετε... ε τι τωρα να χασουν τα λογικα τους οι άνθρωποι;

Και οι Αρβανιτες λοιπον αισθανονται το ιδιο Ελληνες οπως κι εμεις εεεε....;
Δηλαδη δεν ειναι Ελληνες... απλά αισθάνονται Ελληνες!!!!! Δηλαδή κάτι σαν τους Ευρωπάιους διαδηλωτές που δήλωσαν μεταφορικώς "Ειμαστε όλοι Ελληνες"... Δηλαδή αλλοδαποί και οι Αρβανιτες... κ Καζακη; Ε, συγνώμη ανώνυμε φιλε μου...
Αλλα τι μ'αυτο αφου αισθανονται Ελληνες είναι αδερφια μας....
Ετσι κι αλλιώς ζουμε ολοι σε μια μεγάλη ΔΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ οικογενεια.... σε τετοια θα κολλάμε τωρα;

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Εχει και τριτο μερος....

Με την ιστορία δεν τα πάω καλα πραγματικα εχω αδυναμίες.... Φαινεται και στον τροπο που εχω στημενο και το ιστολογιο... Τον καταλαβαίνω βρε τον Καζακη...

Ευτυχως εσυ τα πας πολυ καλα με την ιστορία.

Οι δυνατοτητες μας λοιπον, ήταν να καταλάβουμε με τα οπλα 2 φορες την Β. Ηπειρο και να την χασουμε γιατι δεν... ειχαμε τις "δυνατότητες ως Εθνος".
Το καταλαβαμε... Οι Μ. Δυναμεις μας έλεγαν "βρε πάρτε δικη σας την Β. Ηπειρο ετσι κι αλλιώς ειναι γεματη Ελληνες" αλλα εμεις τι να πουμε; Τους απαντούσαμε και τις 2 φορες "Δεν γινεται γιατι (ποσο ωραια το ειπες) μεχρι εκει είναι η "δυνατότητα του Εθνους μας"... Και τα ξαναπαραδίδαμε στους Αλβανους!!!!

Αλλα και η Μικρασιατικη Εκστρατεια δεν εχει να κάνει με ξένες δυναμεις αλλα με τις "δυνατοτητες του Εθνους μας"...
Για κάτσε ομως πως βρεθηκε ο ελληνικος στρατός στην ελληνικη Μ. Ασία; Πηγε γιατι τον έστειλαν οι νικητριες δυναμεις της ΑΝΤΑΝΤ;
Βρε πως σου διεφυγε; Αφου ξερεις ιστορία... Βρε συ μπας και μου κρυβεις πραγματα;

Και τελικα μετα απο μια ένδοξη και μετα απο ένα σημειο λανθασμενη, εκστρατεια, τι συνεβη; Τελείωσαν "οι δυνατότητες του Εθνους μας"...
Σας το ομολογω οι Μ. Δυνάμεις δεν ανακατευτηκαν καθολου... το λέει ο κ. Καζακης. Μην επιμενετε, μηπως ειστε πρακτορες των Μ. Δυναμεων;

Αλλα ξερεις τι μου ηρθε ξαφνικά;
Οι Μ. Δυναμεις που έστειλαν τον ελληνικο στρατο στην Μ. Ασια ξαφνικά διαπιστωσαν οτι τους συνεφερε καλύτερα να υποστηριξουν τους Τούρκους... και εμφανιστηκε ο (Βαυαρός) Βασιλιας ως αλεξιπτωτιστης
και ανελαβε την εξουσια... περίεργο!!!! Και οι Μ. Δυναμεις που δεν χωνευαν τους Γερμανους τσατιστηκαν λιγακι... και οι Ρωσοι Μπολσεβικοι (σαν τον κ. Καζακη), νευριασαν κι αυτοι... Κι ο Κεμαλ άρχισε να λαμβανει οπλα κι απο τους Κομμουνιστες Ρωσους... Περίεργο!!!
Και στο μεταξυ τα τουρκικα αεροπλανα πετουσαν εφημεριδες "Ριζοσπάστες" (ναι εβγαινε απο τοτε) που αποκαλουσαν τον ελληνικο στρατό "ιμπεριαλιστικο" πάνω στα κεφάλια των Ελληνων στρατιωτών...!!!!
Τι περιεργα ολα αυτα... Ευτυχως δεν εχουν να κανουν σε τιποτα με τις Μ. Δυναμεις...

Τετοια ψέματα εχω να ακουσω απο την τελευταια φορα που ακουσα τον Βενιζελο να λεει οτι "σωθηκαμε"...

Ωστε λοιπον "χυδαιος αλυτρωτισμος" το να ζητας την ελευθερια της πατριδας σου;

Κ. "Ανωνυμε" εγω ειμαι Μικρασιατης ΕΛΛΗΝΑΣ (στο γραφω με κεφαλαια γιατι σε εχω ικανο μεσα στην προδοσια που εχει καταλαβει το μυαλο σου να πεις οτι δεν ειμαι και η συζητηση να παρει άλλη τροπη)... Και εμαθα απο τους παπουδες μου και τους γονεις μου οτι η πατριδα μου ειναι σκλαβωμενη και πρεπει να ελευθερωθει. Και θα ερθεις εσυ κι ο Καζακης να μου πεις τι;
Οτι πολυ ομορφα ειναι τα συνορα μας γιατι αυτα εγιναν με τις "δυνατοτητες του Εθνους"; Τι λες κυριε;
Κι οτι το να θέλω να ελευθερωσω τα μερη μου ειναι "χυδαίος αλυτρωτισμός".

Ποσο εξευτελισμος και ποσος ανθελληνισμος κρυβεται στο κεφαλι του Καζακη;
Δηλαδη αγαπητε οι Κυπριοι που θέλουν να ελευθερωσουν την κατεχομενη Κυπρο πρέπει απλα να αποδεχτουν την μοιρα τους γιατι μεχρι εκει ηταν "οι δυνατοτητες του Εθνους";

Παντως συμφωνουμε σε ενα πραγμα. Οτι οι υπαιτιοι σε Κυπρο και Μ.Ασια υπηρετουσαν ξενα συμφεροντα....
Τωρα πως γινεται να υπηρετουσαν ξενα συμφεροντα αλλα να μην αναμιχθηκαν οι Ξενες Δυναμεις στις καταστροφες αυτες, αλλα να ευθυνονται οι "δυνατοτητες του Εθνους μας"... αυτο φιλτατε μονο ένας νοσηρός εγκέφαλος, οπως του Καζακη, μπορει να μας το λυσει...

(συνεχιζεται παρακάτω)

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Λοιπον ξερεις κατι;
Οσο το σκεφτομαι τοσο το πιστευω...
Ειστε τελικα τυχεροι άνθρωποι ολοι εσεις... Γεννηθηκατε σε μια εποχη που τα κεφαλια σας δεν κινδυνευουν να ξεκολλησουν απο το λαιμο τους....
Αν γεννιοσασταν ας πουμε το 1821 ο "χυδαίος αλυτρωτισμός" του Κολοκοτρώνη
αλλα και οι "δυνατοτητες του Εθνικού σπαθιού του" μάλλον θα έφταναν για να το ξεκολλήσουν .....

Μην σε ξενίζει το υφος είναι αυτο που επελεξες....
Αναμένω την απαντηση σου πλέον με αγωνια...
Εχει αρχισει να περνει μια γλυκια αγρια ομορφια ψυχαναλυσης...
Και το πιο ενδιαφερον ειναι οτι εχουμε και ακροατηριο.... που βγαζει τα συμπεράσματα του...

Και πραγματικα τα νεα παιδια (που ευτυχως εχουμε μπολικα ως αναγνωστες) δεν εχουν δει αντιπαραθεση Ελληνα πατριωτη με Διεθνιστή Κομμουνιστη.
(Οπως και να εχει ολα αυτα ειναι χρησιμα και γι αυτο σε ευχαριστω για την δυνατοτητα αυτη)

Ποσειδών είπε...

Βρε παιδιά, με ποιον αντιπαρατίθεστε;
Τρικυμία εν κρανίω ... είναι το μόνο που έχω να πω για τον ανώνυμο ή "ανώνυμο".
Εκτός και αν πρόκειται για κάποιον νεοταξίτη πρακτορίσκο.
Αντιπαρέρχομαι τα ...""επιχειρήματά"" του (άλλωστε ήδη του απαντήσατε) και
θα πω μόνο τούτο:
Στην Ήπειρο υπάρχουν πολλοί αρβανίτες. Ας διανοηθεί να πει σε κάποιον από αυτούς ότι δεν είναι
Έλληνες και ότι απλά αισθάνονται Έλληνες και να είναι απολύτως βέβαιος ότι θα βρεθεί σε ... Νοσοκομείο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα σου δώσω απάντηση σημείο προς σημείο γιατί δεν αξίζει το κόπο, η διαστρέβλωση είναι το αγαπημένο σπορ αυτού του blog και του διαχειριστή του. Απλώς θα κάνω μια μικρή διευκρίνηση στο δικό μου κείμενο και πάρ’ το σαν μικρή δική σου «νίκη». Οι αρβανίτες φίλοι μου που σου ανέφερα, δεν αισθάνονται μόνο, αλλά είναι Έλληνες, περισσότερο από εσένα τουλάχιστον. Για ‘μενα ήταν και παραμένει αυτονόητο, για ‘σένα η χρήση της λέξης «αισθάνονται», ευκαιρία διαστρέβλωσης.

Και θα προσθέσω και κάτι αναφορικά με τη «περσόνα» μου.

Δεν είμαι διεθνιστής κομμουνιστής, ούτε υπήρξα ποτέ στο παρελθόν. Αλλά ούτε πολύ περισσότερο και παρανοϊκός φασίστας που νομίζει ότι είναι πατριώτης, τόσο που να πιστεύει ότι η χούντα με το πραξικόπημα στη Κύπρο έκανε ....εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Αυτά κι όταν πιάνεις το όνομα του Κολοκοτρώνη στο στόμα σου, θα πρέπει να το έχεις πλύνει πολύ καλά πριν!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Χαιρομαι που δηλωνεις οτι ο διαλογος γυρω απο το θεμα ολοκληρωθηκε.

Εδω αγαπητε μου δεν συζηταμε με σκοπο να νικησει καποιος εκ των δυο...
Δεν ειναι πολεμος.... οπως τον βλεπεις εσυ ο φιλειρηνικος κι εγω ο φιλοπολεμος....
Ανταλλασουμε απλα αποψεις που συνηθως δεν πειθουν κανεναν απο τους συνομιλητες. Προσφερουν ομως μια πολυ καλυτερη υπηρεσια.
Διαπιστωνουν οι αναγνωστες το ποιόν του καθενός μας, τον τροπο εκφρασης και το σημαντικοτερο δημιουργούν προσωπικη άποψη περι του ποιος έχει δικιο ή οχι και ενημερωνονται για πραγματα που ισως δεν ξερουν (κι απο τους 2 συνομιλητες-οπως εγω κι εσυ).

Ολα αυτα βεβαια αποτελουν και την πεμπτουσια της δημοκρατιας.
Πραγμα παντελως άγνωστο για σενα αφού, ενω είδες ότι όλα τα μηνυματα σου μηδενος εξαιρουμενου δημοσιεύθηκαν, συνεχιζεις να μιλας για τα φαντασματά σου.... φασισμούς και χουντες!!!!!

Επίσης να σου τονισω οτι το υφος του επιθετικου διαλόγου εσυ το άρχισες και ταυτόχρονα δεν ειχες την στοιχειώδη ευγενεια να συνομιλησεις με τον φίλο cummulus τον οποίο εθιξες προσωπικα με το πολυτονικο που σε ενοχλεί.... κι ας σου απαντησε, με περισσή ευγένεια....
(το λεω γιατι εγω θα σου απαντουσα με το αγαπημενο σου στυλ)...

Και το στομα μου το πλενω για να μιλησω για τον Κολοκοτρωνη...
Ενω καποιοι άλλοι αντιθέτως τον φτυνουν σαν "χυδαιο αλυτρωτιστη".....

Σε ευχαριστω για την επισκεψη σου.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας,
α)ειδα καλα? αυτος ο ανωνυμος εκτος απο ολες τις νεοταξιτικες διεθνιστικες ανοησιες που συνεγραψε, ετολμησε να πει τους αρβανιτες αλβανους? αν ειναι δυνατον ρε παιδες ... και συνεχισε ο ''συνελλην'', λεγοντας οτι ''εν ταξει τοσον καιρον μαζι μας ζουνε οι αλβανοι, ελληνες αισθανονται πια''...ενα εχω να πω στον φιλον...για να εισαι ΕΛΛΗΝ πρεπει να πληρεις 2 ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ χαρακτηριστικα...πρωτον, να καταγεσαι απο ελληνες γονεις(και αυτο ειναι ευκολον να το βρεις αναζητωντας την ιστοριαν της οικογενειας σου), δηλαδη να εχεις ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΙΜΑ...και δευτερον, εχεις ελληνικην συνειδησιν...οταν δεν πληρεις το πρωτον και πληρεις το δευτερον, ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝ( οπως τοσοι και τοσοι φιλελληνες)...οταν δεν πληρεις το δευτερον και πληρεις το πρωτον, εισαι ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ...οταν δεν πληρεις κανενα απο τα δυο, εισαι ΑΠΛΑ ΒΑΡΒΑΡΟΣ...
Οσον αφορα τους αλβανους, εαν διαβαζε ο κυριος ανωνυμος αρχαια ελληνικη γραμματεια( τα κειμενα των παππουδων μας) και ειδικοτερως γεωγραφους συγγραφεις, θα μαθαινε οτι οι αλβανοι καταγονται απο την κασπια θαλασσα και γι' αυτο τα χαρακτηριστικα τους ειναι καυκασια( οπως των γεωργιανων κτλ)...ΚΑΜΜΙΑΝ ΣΧΕΣΙΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΦΥΛΕΣ( ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ)...ΗΛΘΑΝ ΕΔΩ ΩΣ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΑΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗΝ ΩΣ ΝΟΜΑΔΕΣ ΕΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΩΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ...αυτα ομως για να τα ξερεις πρεπει να μελετας ιστορια και ιστορικες πηγες, και οχι καζακηδες και αλλους πρακτορες της νεας ταξεως πραγματων...
β) επισης, εγω καταγομαι απο την ανατολικην θρακην, οπου ηυτοκτονουν γυναικες εαν εβιαζοντο απο κτηνοτουρκους και οι ανδρες εφευγαν ανταρτες στα ορεα...και μεγαλωσα ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΓΗΝ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΝ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΝ ΜΟΥ ΩΣ ΕΛΛΗΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΒΙΑΙΩΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΥΠΟΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ...ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ...ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ? που θα μας πεις οτι μπορει ο προπαππος μας να ητο τουρκος...λιγο ΑΙΣΧΟΣ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΠΙΑ? ΤΟΣΟ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ?
γ)εαν οι ελληνες του 21 ειχαν την συνειδησιν που εχεις εσυ, ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ''ΕΝ ΤΑΞΕΙ ΜΩΡΑΙ, ΜΗ ΣΚΟΤΙΖΕΣΤΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΖΟΥΜΕ 400 ΕΤΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ, ΟΣΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ''...ομως, επειδη ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΙΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΣ, ΝΙΚΗΣΕ ΤΑ ΚΤΗΝΗ, ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΟΜΙΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗΝ ΓΛΩΣΣΑΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗΝ...ΑΝΟΗΤΕ!!!
παρεπιπτοντως δεν ειμαι κανενας γερος η μεσηλιξ...ειμαι 23 ετων και τα παιδια μου θα μεγαλωσουν με τις ιδεες που μεγαλωσα εγω...Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝ ΕΝ ΖΩΗ...

Ανώνυμος είπε...

«σε μια μετάφραση που είχε κάνει το 2004». Η μετάφραση αν δεν κάνω λάθος, σημαίνει μεταφέρω σε άλλη γλώσσα αυτά που έχει γράψει ο συγγραφέας. Άρα ο Καζάκης δεν είναι ο συγγραφέας αλλά ο μεταφραστής. Τέτοιες αναρτήσεις δείχνουν πόσο ανεγκέφαλοι είναι κάποιοι που δεν γνωρίζουν ελληνικά...

Ανώνυμος είπε...

Ο Καζάκης έχει τελειώσει ΑΣΟΕ. Ψάξτε καλύτερα...υπάρχει το βιογραφικό του..

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είδα ότι το επάγγελμα του λασπολόγου καλά κρατεί στις μέρες μας, ορίστε η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ (προ ενός μηνός) για τους αγράμματους και ανιστόρητους και για όσους θρησκοληπτικά ασπάζονται κάθε λασπολογία ως την υπέρτατη αλήθεια:
http://www.youtube.com/watch?v=qrIGGi5SWvc

Mike είπε...

Ρε Θάνο ανεπώνυμε, για άκου τι λέει ο Καζάκης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=qrIGGi5SWvc. Τα αποσπάσματα να τα κρατάς για τον εαυτό σου, εμείς θέλουμε πλήρη κείμενα.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Καταρχην να μαθεις να σεβεσαι την ανωνυμια για να σεβομαστε κι εμεις την "επωνυμια" κ Διακονιδη...
Το οτι εφτιαξες εναν λογαριασμο με ονοματεπωνυμο δεν λεει κατι, εκτος κι αν μας περνας για βλακες.... Σου φτιαχνω αν θελεις καμια εκατοστη λογαριασμους με 100 ονοματεπωνυμα...

Περα απο αυτό ο Καζακης πλεον εχει ελεγχθεί κι εχει βρεθει ελλιπής από εμενα...
Εσυ που τον πιστευεις να τον ψηφιζεις...
Και εχω μιλησει μαζι του σε σχολιασμο προσωπικα οπότε οτι και να βαλεις δεν εχει καμια σημασια....

Αν αλλάξει σταση στο εθνικό θεμα θα το καταλαβουμε...
Μεχρι τοτε εχουμε καιρό.

Παντως για να μην σε αφησουμε και στεναχωρημενο να σου πω ότι στον αντιμνημονιακό του αγωνα ειμαστε ολοι μαζι του....
Απλα όπως έιναι φυσικό σαν πρωην ΚΚΕ εχει μερικά ζητηματα αρκετα σοβαρα στα εθνικα θεματα...
Τι να κανουμε;

Και πριν γραψεις το σχολιο καλο ειναι να διαβαζεις τα θετικα και τα αρνητικα σχολια που προηγουνται. Θα εβλεπες τουλαχιστον οτι καποιος άλλος ανωνυμος (από αυτους που κοροιδεύεις) το εχει βαλει το βιντεο....

Κατηγορείς εμενα για αποσπασματα κι εσυ δεν εισαι σε θεση να διαβασεις ουτε τα σχόλια έστω αποσπασματικά....

cummulus είπε...

Θᾶνο,
ό Καζάκης ἐκνε τά τελευταία χρόνια μιά καταιγιστική χρήση έθνικοπατριωτικῶν ὅρων στήν ρητορική του, πού ἔκανε πολλούς άφελεῖς, νά τόν περνᾶνε γιά.....πατριώτη!! (έδῶ γελᾶμε).
Ὅμως ό Καζάκης σάν κομμουνιστής, σαφῶς δέν μπορεῖ νά εἶναι πατριώτης.
Ό κομμοθνιστής Καζάκης, αύτό τό πολιτικό ρετάλι, εἶναι ἔνα σημαῖνον μέλος τῆς χορείας τῶν Ἐλληνοφοβικῶν σκοπιανοτσολιάδων, δηλαδή, τῶν καλυτέρων ύποστηρικτῶν τοῦ Γκρουέβσκι.
Θέλω νά πιστεύω ὅτι κάποια στιγμή, θά ἔλθει καί ή δική του ὤρα..

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε μου Cummulus έκατσα και ειδα το βιντεακι που μας παραθετουν οι φιλοκαζακικοι...
Λεει ο Καζακης οτι η αναφορα του ειναι σε μια μεταφραση βιβλιου για την Μακεδονία του 2004 και οτι δεν εγραψε κανενα βιβλιο για την Μακεδονια....
Φυσικα τα σχολιά μου στην αναρτηση που παραθετω δεν ειναι πανω στην μεταφραση για να πουμε ότι απλα μεταφραζει το κειεμνο....
Τα σχολια μου ειναι πανω στην αναφορα του Καζακη για το βιβλιο και τις θεσεις του...
Στο βιντεο επαναλαμβανει τα ιδια πραγματα....
Και προσθετει επισης μια θεση του οτι απλα δεν επρεπε να υπαρχει αυτο το κρατιδιο και δεν πρεπει να το αναγνωρισουμε...
Και μαλιστα το συγκρινει με το ψευδοκρατος της Β.Κυπρου...

Η διαφορα φυσικα ειναι οτι εκεινο προηλθε απο εισβολη και κατοχη...
Ενω εδω εχουμε μια άλλη περιπτωση...
Ανακηρυχθηκε από τους σκοπιανοβουλγάρους απογονους των κομμιτατζήδων...

Η ορθη θεση για την Ελλάδα την οποια φυσικα ο Καζακης ποτέ δεν πρόκειται να αποδεχθει θα ηταν να απαιτουμε εφόσον τα συνορα της πρωην Γιουγκοσλαβίας έπεσαν και αναδιαμορφώνονται, να παρουμε πισω όλες τις ελληνικες μακεδονικες περιοχές νοτίως των Σκοπίων... Και φυσικα να μην υπαρχει καν ονομα Μακεδονια σε οτιδηποτε απομεινει...

Τελοσπαντων το θεμα εχει αναλυθει διεξοδικα νομιζω και ολοι πλεον καταλαβαμε τι ειναι ο Καζακης....
Και το θεμα ειναι οτι εφόσον εχει αυτες τις θεσεις παρεχει πλατες στον Γκρουεφσκι...

Γελασα πολυ με τον εκφωνητη της εκπομπης που παιρνει συνεντευξη στον Καζακη που συνεχως του λεει "Πω, πω ξερεις τωρα τι λες; Ξερεις τωρα τι παθαινουν οι ελληναράδες;" και άλλες σαχλαμαρες...

Το κακο ειναι οτι μερικοι τσιμπανε απο τις βλακιες του και μετα τις γραφουν εδω μεσα σε σχολια...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.