22 Ιανουαρίου 2012

Τα "τούβλα" (ΒRICS) του ΔΝΤ μπλοκάρουν το PSI.

Όταν το Α.Σαμαράς δήλωσε ευθέως στην πρώτη σύσκεψη των αρχηγών υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ότι δεν ήθελε για πρωθυπουργό τον Λ.Παπαδήμο γιατί "Δεν τον ήθελε το ΔΝΤ με το οποίο θα διαπραγματευόταν και ειδικά κάποιοι κύκλοι του ΔΝΤ λόγω των θέσεων του για το "κούρεμα" του χρέους" φαίνεται ότι κάτι ήξερε.

Σήμερα το ΔΝΤ μπλοκάρει ακόμα και αυτή την θνησιγενή - και ολέθρια για την Ελλάδα - λύση, όχι γιατί μας λυπούνται βέβαια, αλλά λόγω των τεράστιων πιέσεων που έχουν από την ομάδα κρατών των BRICS (Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία Ινδία, Νότια Αφρική), οι οποίοι έχουν κάνει "κόμμα" με τις χώρες της Αφρικής και έχουν "στυλώσει τα πόδια" και θέλουν 100% διασφαλίσεις ότι δεν θα υπάρξει νέο "κούρεμα". Και να μην περάσει η παρελκυστική πολιτική της Γερμανίας με διαδοχικά "κουρέματα".

Πάντως φαίνεται ότι την κόντρα με την Ρωσία που ξεκίνησε η κυβέρνηση Παπανδρέου και συνεχίζει η κυβέρνηση Παπαδήμου, θα την πληρώσει πολύ ακριβά η χώρα...

Έτσι λοιπόν χθες κυριολεκτικά "στο παρά 1'" ο επικεφαλής του ΔΝΤ Πόλ Τόμσεν μπλοκάρισε τις διαπραγματεύσεις για το PSI με την δικαιολογία ότι "Δεν καθιστούν το χρέος βιώσιμο τα μέχρι στιγμής μέτρα της ελληνικής κυβέρνηση, όπως το πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα" κλπ. Θέλουν άμεση απόφαση για επικουρικές συντάξεις (κόψιμο) για κατάργηση ή δραστική μείωση του δώρου Χριστουγέννων, μείωση μισθών κλπ. Βασικά δεν θέλουν να υπογράψουν το PSI...

Όπως ήδη μετέδωσε από τη νύκτα το defencenet.gr η στάση του εκπροσώπου του ΔΝΤ αιφνιδίασε την κυβέρνηση, η οποία ανέμενε μια πιο μετριοπαθή τοποθέτηση. Αντιθέτως, την στάση αυτή κράτησαν οι κ.κ. Μ. Μορς (Κομισιόν) και Κλ. Μαζούχ (ΕΚΤ) που προσπάθησαν να κρατήσουν τις ισορροπίες. Διαφάνηκε δε εκ νέου διαφοροποίηση των στελεχών που μετέχουν στην τρόικα.

Στο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι οι παρεμβάσεις αυτές ενδέχεται να οδηγήσουν την ύφεση σε διψήφια ποσοστά η τρόικα δεν απάντησε με πειστικά επιχειρήματα. Το ΔΝΤ ζήτησε τη καθολική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο PSI και τη μακροχρόνια υποστήριξη με χαμηλά επιτόκια από τους ευρωπαίους εταίρους για τη μείωση του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, καθώς όπως επισημάνθηκε οι νέες προβολές για το δημόσιο χρέος καταδεικνύουν πως αυτό το 2020 θα είναι κατά 60 δισ. ευρώ υψηλότερο από ότι αρχικά προέβλεπε η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Με πιο απλά λόγια, η συμφωνία για το PSI είναι ξεπερασμένη και πρέπει να υπάρξει είτε μεγαλύτερο «κούρεμα», είτε πρόσθετη χρηματοδότηση από την ΕΕ, είτε διευθέτηση του χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας με μετακύλιση των ομολόγων, χαμηλότερο κουπόνι και επαναγορά του χρέους από το Ελληνικό Δημόσιο σε χαμηλότερες τιμές. Αυτό θέλει το ΔΝΤ!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.