28 Ιανουαρίου 2012

Η τύχη της Κυπριακής Δημοκρατίας στα χέρια ενός Ντάουνερ…

Του Σάββα Ιακωβίδη

Είναι πρωτοφανές, εξωφρενικό και ασύλληπτο να το σκεφτεί κανείς: Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ προσβάλλει και υποβαθμίζει αδίστακτα την Κυπριακή Δημοκρατία. Χρησιμοποιώντας τουρκική φρασεολογία, λέγει ότι οι Ε/κύπριοι θα αναλάβουν την προεδρία της ΕΕ. Το είπε πέραν της μιας φοράς. Και όχι μόνον οι πέτρες δεν σηκώθηκαν για να τον λιθοβολήσουν, αλλ’ ούτε καν ο Πρόεδρος και οι συν αυτώ φαίνεται να ενοχλήθηκαν.

Ο Ντάουνερ, υβριστής και ενσυνείδητος υπονομευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, που την υποβάθμισε και χλεύασε, ακόμα παραμένει στη θέση του. Γιατί; Διότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν είχε τα πολιτικά κότσια, την αξιοπρέπεια, τον πολιτικό ανδρισμό και την περηφάνια να απαιτήσει αυθωρεί την απομάκρυνσή του. Μόλις ο Ντάουνερ εξήμεσε όσα εμετικά και προκλητικά είπε κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Δ. Χριστόφιας όφειλε να διακόψει τις συνομιλίες, να συγκαλέσει διάσκεψη Τύπου, να καταγγείλει τον Ντάουνερ και να απαιτήσει την εκδίωξή του.

Δεν είναι δυνατόν αυτός ο αναξιόπιστος, διορισμένος υπάλληλος του ΟΗΕ, που με τεκμηρίωση υπονομεύει την Κυπριακή Δημοκρατία, την υποβαθμίζει, που προσβάλλει κρατικούς, πολιτειακούς και κομματικούς αξιωματούχους και άλλους παράγοντες του τόπου, να παραμένει ακόμα στη θέση του. Και πότε; Όταν ο Πρόεδρος σε πολλούς εκμυστηρεύθηκε ότι βγάζει ερυθρά εξανθήματα κάθε φορά που τον συναντά. Η εφημερίδα αυτή και ο γράφων εδώ και μια τριετία αναλύουμε και εξηγούμε γιατί ο Ντάουνερ έπρεπε κλοτσηδόν να απομακρυνθεί από την Κύπρο.

Το γνωστό βιβλίο των Αιμιλιανίδη, Κοντού και Κέντα, «Σημαδεμένη Τράπουλα», τεκμηρίωσε τον άθλιο, υπονομευτικό και αχρείο ρόλο του στο Κυπριακό και σε βάρος πολλών πολιτών... του τόπου. Αποδεικνύεται τρισχειρότερος από τον αλήστου μνήμης ντε Σότο. Αφού, λοιπόν, ο Πρόεδρος δεν έπραξε τα αυτονόητα και επιβαλλόμενα, ο Μπαν αναβάθμισε τον Ντάουνερ! Του ανέθεσε ρόλο επιδιαιτητή και εισηγητή της πολυμερούς διάσκεψης, που ορίστηκε για το τέλος Απριλίου-αρχές Μαΐου.

Με απλά λόγια: Η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας εξαρτάται στο εξής από τον Ντάουνερ. Όλοι να είναι σίγουροι ότι θα εισηγηθεί στον ΓΓ τη σύγκληση πολυμερούς, όπως προαναγγέλθηκε. Ο Δ. Χριστόφιας μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει. Κατόπιν εορτής, αφού δημιουργήθηκαν νέα τετελεσμένα, ο Πρόεδρος δεν πείθει κανέναν. Πριν αναχωρήσει για το Γκρίντρι, διερωτάτο γιατί να πάει. Πήγε, όμως, επειδή τον προσκάλεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ. Μετά το Γκρίντρι, πάλι διερωτάται γιατί πήγε! Πριν και μετά, διαπίστωσε ότι τα πράγματα δεν μετακινήθηκαν στις συνομιλίες. Ναι, αλλά, τώρα υπάρχει κατατεθειμένος ένας συγκεκριμένος οδικός χάρτης με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και σύγκληση πολυμερούς. Αυτήν την πολυμερή θα την εισηγηθεί ο Ντάουνερ. Ο Πρόεδρος δεν τον ανέχεται. Τα κόμματα απαιτούν τώρα την απομάκρυνσή του. Πολύ αργά για όλους και ειδικά για τον Πρόεδρο και τα κόμματα.

Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε τον άθλιο ρόλο που έπαιξαν πέρσι ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, που ματαίωσαν συζήτηση ακριβώς για τον υπονομευτικό ρόλο Ντάουνερ. Τι θα γίνει τώρα; Με Χριστόφια στην ηγεσία της ελληνικής πλευράς και Ντάουνερ σε αναβαθμισμένο ρόλο επιδιαιτητή και εισηγητή πολυμερούς, έχει κανείς αμφιβολία ότι θα οδηγηθούμε κατά κρημνόν; Οι πολίτες και τα κόμματα δεν εμπιστεύονται ούτε τον έναν ούτε τον άλλον. Οι ανεπάρκειες του Προέδρου και η αλαζονεία του Ντάουνερ είναι η καλύτερη συνταγή για την αποδόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επιβολή λύσης τουρκογενούς προσανατολισμού. Μία διέξοδος υπάρχει: Ο Πρόεδρος να παύσει να είναι συνομιλητής και ο Ντάουνερ να ξεκουμπιστεί πάραυτα. Ίσως τότε να έχουμε κάποιες ελπίδες…

από το Σύνδεσμος 71



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.