28 Δεκεμβρίου 2011

Αινίγματα, χιούμορ, χρυσόψαρα & I. Q… ραδικιού. Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Ανήμερα Χριστουγέννων καθώς γεννήθηκε ξανά συμβολικά ο Χριστός μας και μαζί του η ΕΛΠΙΔΑ που τόσο μας λείπει και τόσο πολύ χρειαζόμαστε εμείς οι Έλληνες αποφάσισα να σας τα πω «στα γρήγορα και… πιπεράτα» επειδή ΔΕΝ αντέχω και άλλο δούλεμα σε στυλ… «ψιλό γαζί»!

Παρακολουθήσαμε οι Έλληνες το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής τις διαδοχικές επισκέψεις των κκ Σαμαρά και Καρατζαφέρη «συν-εταίρων» (μικρομετόχων από μια άλλη άποψη) στην παντοδύναμη ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του διορισμένου Πρωθυπουργού Δρ Λουκά Παπαδήμου.

Στη συνέχεια αργά το ίδιο βράδυ κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ και διαβάσαμε την γραπτή δήλωση του προέδρου της «Νέας» Ν.Δ. κ Σαμαρά που ακόμη και για τους πλέον έμπειρους πολιτικούς αναλυτές (στην πατρίδα μας τέτοιους έχουμε πάμπολλους, αλλά οι αντικειμενικοί μας λείπουν… παντελώς) και τους πλέον «δυνατούς λύτες αινιγμάτων» ήταν σαφέστατα και ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ και ΑΣΑΦΗΣ στην κρίσιμη διατύπωση ότι θα τηρηθούν τα… συμφωνηθέντα!

Κύριε Σαμαρά και κ Μιχελάκη, αυτό συμπεριλαμβάνει και την συμφωνηθείσα ημερομηνία εκλογών την γνωστή και δημοσιευμένη 19η Φεβρουαρίου 2012;

Αργότερα το ίδιο βράδυ ακούσαμε την προφορική δήλωση του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ Καρατζαφέρη με τις ευρηματικές, επίσης αινιγματικές αλλά πλήρεις υπονοουμένων αναφορές του, μεταξύ των οποίων περιλαμβανόταν και ο χαρακτηρισμός του ερχόμενου Φλεβάρη ως μήνα των «… μασκαράδων» και φυσικά ΟΧΙ των… εκλογών!

Δεν ακούσαμε ΤΙΠΟΤΕ, όμως, όχι από τα χείλη του διορισμένου στη θέση του Πρωθυπουργού Δρ Λουκά Παπαδήμου αλλά του «εργοδότη» του και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ πρώην Πρωθυπουργού μας κ Παπανδρέου…

Μας τα είπαν Παρασκευή οι Κομματικοί προϊστάμενοι των 10 Υπουργών της εγκεκριμένης από 258 βουλευτικά ΝΑΙ Κυβέρνησής μας, αλλά ΔΕΝ μας είπε τίποτε ο, επίσημα ακόμη, Κομματικός προϊστάμενος των υπολοίπων 39 Υπουργών που θα δει τον διορισμένο Πρωθυπουργό και επίλεκτο στέλεχος-τεχνοκράτη του ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης.

Είχαμε δηλαδή χρονιάρες ώρες και μέρες Ηγετικά αινίγματα, χιούμορ και…βροντερή σιωπή, εις επίρρωση της περιρρέουσας εκτίμησης ότι αυτοί που χειρίζονται τη μοίρα μας ή εσφαλμένα και άδικα μας θεωρούν ή τελικά γνωρίζουν ότι είμαστε ως Λαός «χρυσόψαρα» και «λωτοφάγοι» σε ότι αφορά την μνήμη μας και σκοράρουμε σε επίπεδα «I.Q… ραδικιού» σε ότι αφορά την ορθή εκτίμηση των δραματικών οικονομικών και κοινωνικών γεγονότων που βιώνουμε…

Και όλα αυτά διαδραματίστηκαν αφού είχαμε ακούσει για φοβερά έντονο διάλογο αντιδικίας μεταξύ των κκ Βενιζέλου και Βορίδη, αφού παρατάθηκε για το ερχόμενο έτος το «κούρεμα» των επικουρικών συντάξεων, ενώ είναι μπροστά μας το περιβόητο «κούρεμα» των ιδιωτών Κατόχων Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου με τον τίτλο PSI (Private Section Involvement) που εάν – ό μη γένοιτο – αποτύχει, θα μας… πτωχεύσουν!!!

Ακούσαμε ότι ακούσαμε το βράδυ της Περασμένης Παρασκευής από τους κκ Σαμαρά, Καρατζαφέρη και δεν ακούσαμε τίποτε από τον κ Παπανδρέου…

Ακούμε «κορώνες» και βιώνουμε «αντιδικίες» μεταξύ κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, και του ΛΑΟΣ στην Αίθουσα της Ελληνικής Βουλής την στιγμή που κορυφαία στελέχη, επιλεγμένα και διορισμένα από τους κκ Σαμαρά και Καρατζαφέρη, κατέχουν Υπουργικούς θώκους στην Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (τι άλλο είναι αυτό όπου 39 Υπουργοί και μαζί τους ο διορισμένος Πρωθυπουργός είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ) και λαμβάνουν από κοινού αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον μας…

Συνεχίζουμε να έχουμε Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με 285 ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Θα τολμήσει ο κ Σαμαράς για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά να «ΡΙΞΕΙ» μια Κυβέρνηση ή τώρα συνειδητοποιεί ότι η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ πέφτει εφόσον την ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ 151 του ΠΑΣΟΚ, 16 του ΛΑΟΣ και άλλοι;

«Αιδώς Αργείοι» θα έλεγα εάν ζούσαμε στη Δημοκρατία του Περικλή…

«’Ήμαρτον Κύριε, χρονιάρα μέρα» θα αναφωνήσω μια και ζούμε στην Ελλάδα, πληθυσμιακά ακόμη, χώρα Ορθοδόξων Χριστιανών…

Ο κ Παπανδρέου δεν μίλησε ενώ οι κκ Σαμαράς και Καρατζαφέρης επέλεξαν ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ και ΧΙΟΥΜΟΡ.

Μήπως, τελικά, είναι καιρός ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ που διαθέτουν μνήμη και I.Q. να αναφωνήσουν:

Μπράβο σας μας… κάψατε!

Ζήτω που… καήκαμε!..
Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Mνήμη και I.Q...ραδικιού, διαθέτουν.
Συ είπας...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.