Τελευταίες αναρτήσεις

17 Δεκεμβρίου 2011

'Ελεος με τη "Χούντα".

Εχω πει ότι επιθυμώ να αναδημοσιεύω ορισμένες φορές κείμενα διαφόρων συμπατριωτών μας με διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις από τις δικές μου ή και πιθανώς από τις δικές σας...

Στα πλαίσια αυτά έχω δημοσιεύσει κείμενα που εκφράζουν θέσεις νεοδημοκρατών, σοσιαλιστών, εθνικοσοσιαλιστών, κομμουνιστών, του ΛΑ.Ο.Σ κλπ... εκτός από ΠΑΣΟΚτζήδων (αυτούς πλέον δεν θέλω ούτε να τους βλέπω ούτε και να τους ακούω και την αμαρτία μου την εξομολογούμαι...)

Σήμερα δημοσιεύω ένα φιλοαριστερών αντιλήψεων άρθρο από το ιστολόγιο "Δυνατό Μυρμήγκι" που μου εστάλλει με την παράκληση να δημοσιευθεί και θεώρησα σωστό η γνώμη του να ακουστεί καθώς εκφράζει πιθανώς κάποιους από τους αναγνώστες μας....

Προσωπικά διαφωνώ εν μέρει με την κεντρική ιδέα του κειμένου καθώς θεωρώ οτι τα τελευταία 2 χρόνια οι αυθαιρεσίες, τα αντισυνταγματικά διατάγματα, η καταλήστευση και η απάτη εις βάρος του λαού μας είναι δείγματα μιας καθαρής και στυγνής χούντας....
Εχει πλέον μείνει μόνο το κερασάκι στην τούρτα....

Η επικείμενη επ' αόριστον αναβολή των εκλογών....

Οποτε εκεί πλέον θα έχουμε να κάνουμε με ολόιδια κατάσταση με την επταετία 1967-1974... Φυσικά εννοώ δημοκρατικώς κι όχι οικονομικώς και αναπτυξιακώς... καθώς στην περίοδο εκείνη η χώρα μας ευημερούσε....

ΘΑΝΟΣ

Από το Δυνατό Μυρμήγκι

Πόσες φορές τη μέρα ακούω απόψεις να συγκλίνουν στο έχουμε ΧΟΥΝΤΑ. Χούντα χούντα χούντα χούντα. Μπορείς να βγεις στο δρόμο να φωνάξεις έχουμε χούντα. Να γράψεις σε ένα τοίχο έχουμε χούντα. Να σχολιάσεις σε κάθε λογής άρθρο έχουμε χούντα. Πράγματα δηλαδή που διαψεύδονται από μια πραγματική χούντα. Ποια είναι η βαθύτερη ουσία της χρήσης της λέξης "χούντα" άραγε; Να αφυπνίσει; Να προλάβει τα χειρότερα μιας αληθινής χούντας; Να κάνει σαφές το ότι η δημοκρατία που έχουμε είναι εικονική; Να συμπυκνώσει τα λογής δεινά της καθημερινότητας σε μια έννοια εκτονωτική της μιας λέξης;

Τι κερδίζουμε και τι χάνουμε από τη χρήση της λέξης "Χούντα";

Αρχικά νομίζω δεν κερδίζουμε τίποτα το σημαντικό φωνάζοντας με ηττοπάθεια πως έχουμε χούντα. Το να περιγράφουμε μη ρεαλιστικά την υπάρχουσα κατάσταση οδηγεί στο να απαξιώνουμε τις κουβέντες μας, τις σκέψεις, τις προσδοκίες μας. Φυσικά δεν έχουμε μια υγιή δημοκρατία και φυσικά οι ακροδεξιοί κίνδυνοι είναι πλέον ορατοί όχι μόνο λόγω των υπουργών του Λάος στη κυβέρνηση, αλλά και από το πόσο απροκάλυπτα πλέον εκφράζονται και αναδύονται οι ακροδεξιές αντιλήψεις, βασισμένες σε ένα οικονομικό μεσσιανισμό, ο οποίος είναι απολύτως ουτοπιστικός και ευκαιριακός.

Τι χάνουμε; Δε μπορούμε να είμαστε καλοί συνομιλητές αφού θέτουμε χωρίς ψυχραιμία τα θεμέλια της λογικής μας. Προδίδουμε την ελλειπή μας πολιτική γνώση. Απαξιώνουμε τις ελευθερίες που έχουμε, οι οποίες είναι πραγματικά πολύ περισσότερες από αυτές που μπορεί κάποιος να βρει σε μια πραγματική χούντα (Ένας Σύριος ξέρει καλύτερα τι είναι η χούντα). Αναλωνόμαστε σε χαρακτηρισμούς, γκρίνια και αποδοκιμασίες που το μόνο σίγουρο είναι ότι βάζουν τις βάσεις για μια πραγματική χούντα, σε συνδυασμό με την αποχή μας από την πολιτική γενικότερα.

Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι ρευστή και μυρωδιές χούντας μπορεί να πλανώνται στον αέρα, όμως σήμερα 16/12/2011 που γράφω αυτό το άρθρο δεν έχουμε χούντα, έχουμε κάτι άλλο το οποίο δεν είναι δημοκρατία, δεν είναι όμως (ακόμα) και χούντα.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.