Τελευταίες αναρτήσεις

18 Δεκεμβρίου 2011

"Αποχώρησαν" τα στρατεύματα των ΗΠΑ από το ΙΡΑΚ.... Μένει το χάος, η τρομοκρατία, οι "αόρατοι" μισθοφόροι και η κυβέρνηση ανδρείκελων!!Σε μια σεμνή τελετή όπου δύσκολα ξεχώριζε ο νικητής από τον ηττημένο, κηρύχτηκε επίσημα, την περασμένη Πέμπτη, το τέλος του εννιάχρονου πολέμου στο Ιράκ και η πλήρης αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ. «Επειτα από τους ποταμούς αίματος που έχυσαν Ιρακινοί και αμερικανοί στρατιώτες, η δημιουργία ενός Ιράκ που θα μπορεί να κυβερνάται μόνο του και να είναι ασφαλές, πραγματοποιήθηκε» δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Λέον Πανέτα, από το βήμα των επισήμων της τελετής, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Μια δήλωση το ίδιο ανεδαφική και ψευδής, όσο και το μνημειώδες διάγγελμα του πρώην προέδρου Μπους «mission accomplished» λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της εισβολής το 2003. Τότε, χρειάστηκαν άλλα οκτώ χρόνια πολέμου, που κόστισαν τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες Ιρακινούς (οπλίτες και πολίτες) και σε σχεδόν 5.000 στρατιώτες των ΗΠΑ και των άλλων χωρών που συνέδραμαν την αμερικανική εισβολή μέχρις ότου «επιτευχθεί η αποστολή». Τώρα, με τον σημερινό πρόεδρο Ομπάμα να χαρακτηρίζει -σε μια έξαρση προεκλογικού λαϊκισμού- την ιρακινή περιπέτεια «μέγα επίτευγμα», κανείς δεν πιστεύει ότι πράγματι το Ιράκ θα κυβερνηθεί μόνο του και με ασφάλεια, καθώς το λογικά αναμενόμενο είναι έξαρση της εθνοτικής και θρησκευτικής βίας και νέοι ποταμοί αίματος.

Αναγγέλλοντας την αποχώρηση των τελευταίων 5.500 αμερικανών πεζοναυτών από το Ιράκ μέχρι το τέλος του μήνα, ο πρόεδρος Ομπάμα «επανέλαβε τις αυταπάτες που είχε εξαγγείλει προεκλογικά το 2008», ήτοι τερματισμό των εγκληματικών πολέμων του Μπους και των αντιδημοκρατικών του μεθοδεύσεων. Σήμερα, με τις ΗΠΑ να πολεμούν σε περισσότερα μέτωπα από εκείνα που πολεμούσαν επί Μπους, με το Γκουαντάναμο και τα στρατοδικεία ανεμπόδιστα στη δράση τους, με τη θεσμοθέτηση των «εξωδικαστικών δολοφονιών» και των συλλήψεων υπόπτων τρομοκρατών, έρχεται να προστεθεί και η «αποχώρηση» των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ, ως τελευταίο στάδιο μιας επιτυχούς στρατιωτικής αποστολής. Ομως οι περισσότεροι αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτή η αποχώρηση δεν αποτελεί επιλογή του Ομπάμα, «αλλά μάλλον αποτέλεσμα της αποτυχίας να συναφθεί συμφωνία με την ιρακινή κυβέρνηση για παραμονή 20.000 αμερικανών στρατιωτών στη χώρα και την εξαίρεσή τους από τους ιρακινούς ποινικούς νόμους».

Θα ήταν ακριβέστερο λοιπόν να περιγραφεί η αποχώρηση αυτή ως μια ανακατανομή των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή και επανασχεδιασμός της αμερικανικής παρουσίας στο Ιράκ. Αποκαλυπτική εδώ είναι η δήλωση του Δημοκρατικού γερουσιαστή Τζον Κέρι, προέδρου της γερουσιαστικής Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων ότι η Ουάσιγκτον «αντικαθιστά τη στρατιωτική της παρουσία με μια παρουσία μισθοφορικού ιδιωτικού προσωπικού». Πράγματι, καθώς οι πεζοναύτες τα μαζεύουν από το Ιράκ, άλλοι αποστέλλονται σε γειτονικές χώρες, όπως οι 25.000 στο Κουβέιτ, και οι δεκάδες χιλιάδες στο Μπαχρέιν, στο Κατάρ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Ομάν και τη Σαουδική Αραβία, ενώ ολοκληρώνονται τα σχέδια μετατροπής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Περσικού Κόλπου σε υποχείριο του ΝΑΤΟ όσο κλιμακώνεται η πίεση προς το Ιράν.

Στο ίδιο το Ιράκ, οι ΗΠΑ διατηρούν την ασφυκτική στρατιωτική παρουσία τους, αντικαθιστώντας τους ένστολους οπλίτες με έναν «αόρατο» στρατό 17.000 μισθοφόρων ιδιωτικών επιχειρήσεων, τυπικά υπό τον έλεγχο του υπουργείου Εξωτερικών. Ανάμεσά τους προσμετρώνται 5.500 (ακριβώς όσοι πεζοναύτες αποχωρούν αυτό το μήνα) μισθοφόροι ειδικών αποστολών, ένας σταθμός-μαμούθ της CIA, μια πρεσβεία-φρούριο στη Βαγδάτη που είναι σε έκταση μεγαλύτερη από το Βατικανό και άλλα δύο αντίγραφά της -ως προξενεία- στη Βασόρα και την κουρδική πρωτεύουσα Αρμπίλ στο Βορρά.

Με την -τυπική- αποχώρηση των Αμερικανών από το Ιράκ, η χώρα αυτή των 30 εκατομμυρίων ανθρώπων αφήνεται με 4,5 εκατομμύρια ορφανά, με 600.000 άστεγα παιδιά, 1,5 εκατ. χήρες -το 10% του γυναικείου πληθυσμού-, με επίσημη ανεργία 28%, με κατεστραμμένη την υποδομή της και με ακατάπαυστα περιστατικά βίας, καθώς, ακόμη και την ημέρα που ο πρόεδρος Ομπάμα κήρυσσε τη λήξη του πολέμου μιλώντας στη στρατιωτική βάση του Φορτ Μπραγκ της Β. Καρολίνας, 11 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους σε βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη, στο Ισακί, τη Μοσούλη και τη Φαλούτζα. Στην τελευταία μάλιστα, οι κάτοικοι πανηγύρισαν την αποχώρηση των Αμερικανών καίγοντας σημαίες των ΗΠΑ, γιορτάζοντας την ήττα των εισβολέων. Το πιθανότερο είναι ότι οι δηλώσεις Ομπάμα για «μέγα επίτευγμα» γρήγορα θα αποδειχθούν, στην καλύτερη περίπτωση, πρόωρες.

πηγή ΕΝΕΤShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.