17 Δεκεμβρίου 2011

Συγχαρητήρια στο ιστολόγιο "Λόγιος Ερμής" για την δημιουργία ξενόγλωσσης έκδοσης.

Από τον Λόγιο Ερμή.

Στα πλαίσια της ενεργής πληροφόρησης, αποφάσισα να δημιουργήσω μια Αγγλική έκδοση του ''Λόγιου Ερμη'' με σκοπό να ενημερώνει τους ξενόγλωσσους αναγνώστες σχετικά με τα ζητήματα στη χώρα μας, την ανταλλαγή απόψεων, αλλά και να προσελκύσει φιλέλληνες αναγνώστες με αναρτήσεις περιεχομένου από την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Το υλικό του νέου ιστολογίου Hermes the Scholar, θα περιλαμβάνει μεταφράσεις αναρτήσεων που εμφανίστηκαν εδώ ή αλλού, όπως και πρωτότυπα κείμενα στα αγγλικά. Επέλεξα να κρατήσω τον ίδιο σχεδιασμό ωστε να διευκολύνω την πλοήγηση απο την Ελληνική έκδοση στην Αγγλική και αντίστροφα.

Προσωπικά πιστεύω πως το θέμα της συλλογής υλικού σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται σήμερα παγκοσμίως, αλλά και η προβολή αυτών των θεμάτων, θα πρέπει να γίνει κάποια στιγμή το αντικείμενο μιας επίσημης και οργανωμένης προσπάθειας.

Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, εκτιμώ όμως ότι σε αυτή τη χώρα που περνάει τόσο δύσκολες καταστάσεις, μπορούμε να συμβάλλουμε θετικά, αν ο καθένας από μας αποφασίσει να διαθέσει το χρόνο και το μεράκι του σε ένα θέμα που γνωρίζει και όπου θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει, ανάλογα με τις δυνατότητες, τις γνώσεις και τα ταλέντα του.

Εξάλλου και ο ''Λόγιος Ερμής'' δημιουργήθηκε πριν απο περίπου έναν χρόνο με αυτή την ίδια πίστη και μεράκι, αποτελώντας πλέον, μια μεγάλη ενεργή διαδικτυακή κοινότητα, απο χιλιάδες αναγνώστες, εκατοντάδες αρθρογράφους και σχολιαστές, που σε καθημερινή βάση, μοιράζονται τις ιδέες τους, τις ανησυχίες τους και τον προβληματισμό τους επι διαφόρων θεμάτων.

Άλλωστε η ελευθερία της έκφρασης καθώς και το δικαίωμα του καθενός να αναζητεί, να λαμβάνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες με οποιοδήποτε μέσο, πέρα από σύνορα και περιορισμούς αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας.

Απο μόνο του αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους.

Πηγή Λόγιος Ερμής

YΓ. Η Ελληνική μπλοκόσφαιρά είναι ανάμεσα στις μεγαλύτερες της Ευρώπης και θεωρώ πως θα ήταν ένα σημαντικό βήμα ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε ώς χώρα και ως άνθρωποι να εκθέταμε τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας σε διεθνές επίπεδο. Όποιος ή όποια έχει το χρόνο αλλά και τη διάθεση να συμμετέχει στη νέα αυτή προσπάθεια, παρακαλώ ας μου στείλει email ή να συμπηλώσει την φόρμα επικοινωνίας (εδώ).

ΣΧΟΛΙΟ
Θερμά συγχαρητήρια στο φιλικό μας ιστολογιο ΛΟΓΙΟΣ ΕΡΜΗΣ. Η προσπάθεια του είναι εξαιρετική και πραγματικά πατριωτική. Η αγγλόφωνη έκδοσή του θα εξυπηρετήσει τους Ελληνες και τους φιλέλληνες του εξωτερικού σε μεγάλο βαθμό.
Ευχόμαστε στους διαχειριστές του καλή επιτυχία.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.