26 Νοεμβρίου 2011

Προς τους περιώνυμους Ευρωκράτες εταίρους και την Γερμανίδα εταίρα μας.

Συν-εταίροι και εταίρα μας,

Το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου που αναδύεται σταδιακά μέσα από τους οικονομικούς οχετούς της παγκοσμιοποίησης, υπό την μορφή μιας παραπαίουσας Ευρώπης. Σύντομα ή αργά, τα κράτη (και οι λαοί) της Ευρώπης, στιγματισμένα ως υπερχρεωμένα από μία σπείρα διεθνών τοκογλύφων, θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα: εξανδραποδισμός ή επανάσταση, χρήμα ή αίμα, υποταγή στις επιταγές των ληστών του χρήματος ή εξόντωση των ληστών. Όλα τα άλλα είναι λύσεις προσωρινές που αναβάλλουν για λίγο την ώρα της αλήθειας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, rebus sic standibus (εάν τα πράγματα πορευθούν όπως πορεύονται), το δικό μας ελληνικό πρόβλημα μπορεί να αποδειχθεί έλασσον μπροστά στην επικείμενη κατάρρευση των δικών σας γιγαντιαίων δομών μεγάλης κλίμακος. Γιατί το δικό μας σπίτι, λόγω ακριβώς του μικρού του μεγέθους, αλλά και της σεισμικότητας τού τόπου μας, μπορεί να το ξαναχτίσουμε «πετραδάκι-πετραδάκι», όπως το έχουμε κάνει πολλές φορές στην μακραίωνα ιστορία μας. Το δικό σας, που είναι τωρινό και μεγάλο σε μέγεθος, ισχύ και θράσος, όταν καταρρεύσει, θα καταρρεύσει με μεγάλο πάταγο και δεν θα μείνει στην θέση του παρά ένας πελώριος σωρός ευρωερειπίων, που θα καταπλακώσουν και την επιδεικνυόμενη ανερμάτιστη και ανιστόρητη αλαζονεία σας έναντι του λαού μας.

Εμείς έχουμε γαλουχηθεί μέσα από τις παραδόσεις της Ορθοδοξίας με το «πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ούκ ελαττωθήσονται». Γι’ αυτό κι εμείς, με Ευρώπη ή χωρίς Ευρώπη, μαζί σας ή μόνοι μας, θα βρούμε τον δρόμο μας, ή, αν χρειασθεί, θα τον ξαναφτιάξουμε από την αρχή. Θα ελληνοποιήσουμε και πάλι την Ελλάδα. Μέσα από την ανάταξη των δυνάμεών μας, με την στροφή μας στην ελληνόφρονα παιδεία και την χριστιανική ευσέβεια, στην καλλιέργεια της ιερής μας γης, στην αξιοποίηση της ναυτοσύνης μας και του φυσικού μας πλούτου, στην διαχρονική «κατ’ εμπορίαν και θεωρίαν» δραστηριότητα των Ελλήνων της Ελλάδας και της Διασποράς, στην πρωτογενή και πηγαία πνευματική και πολιτιστική μας παραγωγή και στο φρόνημα του «αμύνεσθαι περί πάτρης».

O Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, πιστός στο όμαιμο, το ομόγλωσσο και ομόθρησκο των Ελλήνων, συνέβαλε στο ομόδοξο και ομότροπο της αντιμετώπισης της παρούσας κρίσης. Απετέλεσε, κατά γενική ομολογία, τον συγκολλητικό παράγοντα στην συγκρότηση μιας μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ανάγκης, η οποία θα έχει την ευθύνη του επιτυχούς διάπλου της χώρας ανάμεσα από τις συμπληγάδες μιας άμεσα επαπειλούμενης πτώχευσης. Με αίσθημα δικαίου, κοινωνική ευαισθησία, και σεβασμό στους νεκρούς που μάς παρέδωσαν αυτήν την πατρίδα, και στους αγέννητους στους οποίους οφείλουμε να την παραδώσουμε όρθια, αξιοπρεπή και υπερήφανη, όπως την κληρονομήσαμε από τους δικούς μας γονείς. Διαφορετικά, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, αντί του συγκολλητικού παράγοντος που είναι σήμερα, θα επωμισθεί τον ρόλο του πυροκροτητή των εξελίξεων, πιστός στην ιστορική του αποστολή για την διάσωση, ανάταξη και κάθαρση του δικού μας Έθνους. Και να είστε σίγουροι ότι το παράδειγμά μας θα βρει μιμητές και στις δικές σας χώρες. Η απειλή μιας απρόσμενης Άνοιξης είναι πάντα «επί θύραις».

Χρίστος Γούδης

Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού

Λαϊκού Ορθόδοξου ΣυναγερμούShare

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει,αλλά με τον Καρατζαφέρη ρε παιδιά δε μπορώ να πάω..ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,δε μ΄αρέσουν οι κολοτούμπες του,δε μ΄αρέσει η δημαγωγία του,δε μ΄αρέσει ο κούφιος πομπώδης λόγος του.Έχει και κάτι παιδιά στους κόλπους του που του δίνει κύρος..

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε μου ανωνυμε ειναι αληθεια ότι εχουμε συνεργασια σαν ιστολογιο με το καθηγητη κ. Γούδη και εκτιμουμε ιδιαίτερα τα πατριωτικα του κειμενα.
Φυσικα θα συνεχισουμε και μετα την νέα του ιδιοτητα να δημοσιευουμε αρθρα του αλλα ως ακομματιστο ιστολογιο του επισημαναμε οτι επιθυμουμε να μην υπαρχουν φιλικες αναφορες σε κομματα.

Με κανενα τροπο δεν επιθυμω να γινει το ιστολογιο μας εφαλτηριο πολιτικης ή κομματικης διαφήμισης....

Για τον λογο αυτο μεσα στην επιστολη που του έστειλα μεταξυ άλλων του είπα και την παρακατω κρυφη μου σκεψη.....

"Λυπηρή η νέα σας ιδιοτητα....
Ελπίζω να μην σας βάλει φίμωτρο.....
Κι ελπίζω να μην γινετε από βοηθός της λύσης του προβληματος της πατρίδας μας, μέρος του προβλήματος."

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.