28 Οκτωβρίου 2011

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940.

Του Σπυρίδωνα Καραχάλιου

Αθήνα 28-10-2011

Η φετινή επέτειος του νεότερου ελληνικού έπους της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι ταυτόχρονα εκδήλωση Τιμής και κάλεσμα εκπλήρωσης Εθνικού Χρέους. Τιμή απέναντι σε μια γενιά Ηρωικών Ελλήνων με Αρχηγό τον Εθνικό Κυβερνήτη και Αναμορφωτή της Φυλής μας Ιωάννη Μεταξά, στους οποίους και χρωστάμε τη διατήρηση του δικαιώματος να λεγόμαστε ελεύθεροι Έλληνες σε μια Γη Μαρτύρων και Ηρώων που τη λένε Ελλάδα. Το δε Εθνικό Χρέος είναι η υποχρέωση που έχουμε να εκφράσουμε έμπρακτη ευγνωμοσύνη στους πατέρες μας και ευθύνη στα παιδιά μας με το να υπερασπιστούμε την Ελλάδα από αυτούς που ασελγούν στο ελληνικό αίμα και έχουν το θράσος να ζητούν την κατάργηση της Α Στρατιάς, του Α και του Β Σώματος Στρατού, ξαρματώνοντας Ήπειρο και Μακεδονία.

Ιδού λοιπόν η τεράστια διαφορά από την μεγάλη στην καρδιά Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά που είχε τεράστια αποθέματα δυνάμεως για τη δημιουργία μιας Μεγάλης, Ελεύθερης και Δίκαιης Ελλάδος από χέρια αποκλειστικά ελληνικά. Τότε που στις προκλήσεις των ξένων εισβολέων για την παράδοση της εθνικής μας οικονομίας και γης ο Εθνάρχης Ι. Μεταξάς απάντησε με τη στάση πληρωμών στην αρχή στους δυτικούς τοκογλύφους και το τεράστιο ΟΧΙ στην γερμανοϊταλική εισβολή, πληρώνοντας ως τίμημα τη δολοφονική στέρηση της ζωής του. Όταν οι «συμμαχικοί» τοκογλύφοι θέλανε σαν τρελοί την εμπλοκή της Ελλάδος στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ιωάννης Μεταξάς είχε προετοιμάσει καταλλήλως τον ελληνικό λαό για την επερχόμενη λαίλαπα που ήξερε εγκαίρως ότι από τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια και τη χρεοκοπία θα οδεύσει στην παγκόσμια στρατιωτική σύγκρουση. Όπως θα συμβεί και τώρα για να σωριάσουν τα έθνη και να αναγείρουν την μιαρή νεοταξική παγκόσμια διακυβέρνηση. Ο Εθνικός Κυβερνήτης λοιπόν ήξερε ότι έπρεπε να ενισχύσει την ενότητα του λαού με την οικονομική και εργασιακή επάρκεια και παράλληλα να ανασυγκροτήσει εκ βάθρων τον Ελληνικό Στρατό ενισχύοντας το αξιόμαχο, τον υλικό εξοπλισμό και την αμυντική ικανότητα στις πύλες της χώρας που σήμερα ανοίγουν διάπλατα οι ελληνόφωνοι ολετήρες στον εχθρό.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι το καθεστώς του μεγάλου Ηγέτη του Έθνους μας ήταν εθνικοκοινωνικό την στιγμή που η στρατιωτική απειλή είχε εθνικιστικό περιεχόμενο. Οι διεθνείς καπιταλιστές και κομμουνιστές κρύβονταν ακόμα πίσω από τις μετοχές και τις «επαναστάσεις» τους. Και όμως ο Μεταξάς ήταν γνήσιος Έλλην Στρατιωτικός με τεράστια εμπειρία. Σαν Έλληνας και σαν Εθνικοκοινωνιστής ήξερε ότι δεν υπάρχουν κριτήρια ιδεολογικά ή κριτήρια συσχετισμού δυνάμεων. Δεν κοιτούσε ποιος ήταν απέναντι, ποιος είχε υπεροχή δυνάμεως και ποιος ακόμη γύρευε να ευνοηθεί, όπως και έγινε κατόπιν. Σαν Έλληνας και Εθνικοκοινωνιστής λειτούργησε με μόνο γνώμονα το συμφέρον και την ελευθερία Πατρίδος και λαού. Και ή η Ελλάς θα έμενε μακριά από την αντάρα αλώβητη ή θα πολεμούσε με σθένος για ένδοξη Νίκη ή για θάνατο τιμημένο.

Ο λαός μας έλαβε συνθήκες εργασίας και αμοιβές ανθρώπινες από έναν άνθρωπο που ήθελε να αξιοποιήσει τον γεωφυσικό πλούτο της ελληνικής γης που σήμερα ξεπουλάνε οι ελληνόφωνοι εργολάβοι του νεοταξισμού. Είναι ένας ακόμη λόγος που χτυπήθηκε ύπουλα το καθεστώς της 4ης Αυγούστου και η Ελλάς. Η Ελληνική Νεολαία γαλουχήθηκε και οργανώθηκε με πατριωτικό φρόνημα και ηρωικό πνεύμα, έτοιμη να καταθέσει εργασία και θυσίες υπέρ του κοινωνικού συνόλου, του φυλετικού αδελφού και του Ελληνικού Έθνους, λεύτερου και υπόδουλου. Η ενότητα των Ελλήνων για δημιουργική ευημερία, υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια σφυρηλατήθηκαν εμπράκτως από την μόνη ορθή Ιδεολογία: την αγάπη στο Ελληνικό Έθνος και την αυτοσυντήρηση της Φυλής και της Πατρίδος. Τα δε στρατόπεδα, η επιχειρησιακή ετοιμότητα και οι οχυρωματικές ανασχέσεις ενισχύθηκαν.

Μην ψάξει κανείς να βρει ποιος είπε το Όχι. Το Όχι το είπε ο Ιωάννης Μεταξάς στον Ιταλό πρέσβη εκείνο το πρωινό της 28ης Οκτώβρη εκφράζοντας πλήρως την καρδιά του Έλληνα Στρατιώτη που είχε μέσα του και ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. Να είστε σίγουροι ότι αν υπήρχαν τότε οι σημερινοί νενέκοι, πάλι ναι θα έλεγαν στον τύραννο σαν σήμερα. Άλλωστε ΤΑ ΟΧΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ. Δόθηκε λοιπόν ο Αγών του Έθνους μας, λευτερώσαμε την Βόρειο Ήπειρο, πετάξαμε τους Ιταλούς στη θάλασσα και θα λευτερώναμε κι άλλη Ελλάδα. Μπροστά ο Στρατός μας με τα όπλα. Πίσω ο λαός μας και ένας πατριωτικός καλλιτεχνικός κόσμος να στηρίζουν με κάθε μέσο τα παιδιά της Ελλάδος στον υπέρ πάντων Αγώνα. Για να χάσουμε προσωρινά από τους Γερμανούς όταν ο Μεταξάς είχε δολοφονηθεί και η Ευρώπη είχε προσκυνήσει.

Έτσι και τώρα, θα δώσουμε τη μάχη για να κρατήσουμε Όρθια την Ελλάδα Μας αποδιώκοντας Εφιάλτες και Βάρβαρους. Να φανούμε αντάξιοι εκείνων των τρανών παιδιών της Ελλάδος για Νίκη Ελληνική. Οι Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές, πιστοί στο Εθνικό Όραμα του Ι. Μεταξά θα είμαστε πάλι στην πρώτη γραμμή με ολόκληρο τον υπερήφανο ελληνικό λαό.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.