Τελευταίες αναρτήσεις

26 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ταξιτζής και οι εθνικές…ΕΚΛΟΓΕΣ! Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Βρήκα σε μία γνωστή-κλασική «πιάτσα ταξί» Κυριακή πρωί, εδώ στο Κέντρο της πόλης μας καμιά 40ριά μπλε χρώματος (τα Σαλονικιώτικα ταξί είναι χρώματος μπλε) να περιμένουν για…πελάτη!

Μπήκα στο πρώτο στη σειρά, του είπα σε ποια εκκλησία θα πάμε για το μνημόσυνο ενός φίλου, κοίταξε δυο φορές στον καθρέπτη και αφού βεβαιώθηκε μου απάντησε με το «λάμδα» Σαλονικιώτικο…

- «Όπου θέλει ο δάσκαλός μας….»

Πιάσαμε Κουβέντα και φυσικά τον ρώτησα τι γίνεται όχι μόνο με τις γνωστές κλασικές πιάτσες ταξί που έχουν ατέλειωτες ουρές αλλά και με τις «καινούργιες» όπου παρκάρουν δεκάδες ταξί στη σειρά και ουσιαστικά αποτελούν «καταπάτηση» μέρους των καθιερωμένων λεωφορείο-λωρίδων στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης μας.

- «Μαύρα χάλια, είμαστε κ Πιπερόπουλε»,

είπε ο ταξιτζής και το επανάλαβε τρείς (3) φορές εξηγώντας για τη δεύτερη ότι «η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης» και για την τρίτη για να το χωνέψει και ο ίδιος όπως και οι συνάδελφοί του που ψάχνουν τώρα «το πώς και το γιατί για το κακό που τους βρήκε!»

Ανταλλάξαμε στα γρήγορα απόψεις για το πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και τελικά εντελώς συμπτωματικά συμφωνήσαμε:

- «Δεν είμαστε ούτε στο παρά δέκα, ούτε στο παρά πέντε αλλά ήδη σε ελεύθερη πτώση περιμένοντας πότε θα σκάσουμε σαν…καρπούζια στην οικονομικά ξεραμένη ελληνική γη…»

Κυριακή πρωί, άδειοι οι δρόμοι στη Σαλονίκη, φτάσαμε πριν το καταλάβουμε έξω από την εκκλησία, του κατέβαλα το αντίτιμο της κούρσας αλλά ΔΕΝ με άφησε να φύγω…

- «Δάσκαλε, μια ακόμα ερώτηση να σου κάνω και είσαι ελεύθερος. Τα πράγματα είναι μαύρα χάλια και πάνε χειρότερα…Βλέπεις ή δεν βλέπεις εκλογές;»

Θυμήθηκα τον στίχο του «αρχαίου άγνωστου ποιητή» που εκφράζει σε ελεύθερη απόδοση στα Νέο-Ελληνικά την στάση εκείνου που την εκφέρει και αποδίδεται από μερικούς εννοιολογικά ως «μετά από εμένα, ας καεί και η γη…» ή για άλλους «τι με ενδιαφέρει εμένα, δεν πάει να καεί και η γη» Αυτό στα πλαίσια της προσπάθειάς μου να εξηγήσω Κυριακάτικα στον ταξιτζή μου την επικρατούσα άποψη για τα πολιτικά-οικονομικά-κοινωνιολογικά δρώμενα που έχουν ήδη επιφέρει άγνωστες μέχρι σήμερα ψυχοδυναμικές καταστάσεις σε εμάς του Έλληνες, τις Ελληνίδες και τα παιδιά μας…

Του απάντησα, Σωκρατικά, μεταφέροντας το σημείο αναφοράς στον δικό του, επίσης, δοκιμαζόμενο επαγγελματικό κλάδο…

- «Οι ταξιτζήδες είστε σε μαύρα χάλια, σωστά;»

- «Ούτε συζήτηση και φαίνεται από τις πιάτσες με χιλιάδες σταθμευμένα οχήματα που περιμένουν τον πελάτη που…δεν υπάρχει»

- «Έχετε εκλεγμένη Διοίκηση στον κλάδο σας;»

- «Σίγουρα, ναι και όπως ξέρω δάσκαλε ο Πρόεδρός μας εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι φίλος σου και ήμουν ανάμεσα σε εκείνους που μας έχεις κάνει και σεμινάρια και διαλέξεις για το πώς θα πρέπει να φερνόμαστε στον πελάτη, τον ντόπιο Σαλονικιό, τον επισκέπτη από άλλη μεριά της Πατρίδας και ιδιαίτερα τον ξένο τουρίστα…»

- «Σκέφτηκες» ρώτησα, «μια και τα πράγματα είναι τόσο άσχημα ότι ίσως βελτιωθούν εάν ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΖΗΤΟΥΣΑΤΕ να γίνουν ΕΚΛΟΓΕΣ και αλλάζατε Διοίκηση ότι αυτό μπορεί να έλυνε ΟΛΑ τα προβλήματα της αναδουλειάς στον κλάδο;»

Κοίταξε ξανά στον καθρέπτη, γύρισε το σώμα του προς το πίσω κάθισμα, μου έδωσε το χέρι και είπε νέτα-σκέτα, Κυριακή:

- «Δάσκαλε, σε ευχαριστώ! Το πιστεύω και εγώ και πολλοί συνάδελφοι και εκτός κλάδου ότι οι εθνικές εκλογές ΔΕΝ θα λύσουν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα αλλά είναι ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Παπανδρέου να ξεμπροστιάσει τους πράσινους και τους μπλε και κάθε άλλου χρώματος ΚΛΕΦΤΕΣ, να δημεύσει τις περιουσίες τους, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ και τους ταΐζουμε αλλά να τους ΕΞΟΡΙΣΕΙ από την Ελλάδα…»

- «Δεν φοβάσαι ότι εάν κάνει κάτι τέτοιο ο κ Παπανδρέου και η Κυβέρνησή του θα έχουμε αιματοχυσίες ανάμεσα σε τέως και εν ενεργεία πράσινους και μπλε Βουλευτές, Υφυπουργούς, Υπουργούς και χιλιάδες βολεμένους…παρατρεχάμενους» τον ρώτησα…

- «Δάσκαλε» με αποστόμωσε, «εάν δεν γίνει αυτό κάποια στιγμή φοβάμαι ότι θα σφαχτούμε μεταξύ μας εμείς οι απλοί πολίτες…»

Εκλογές τώρα, γιατί, με ποια αιτιολογία;

Αυτό που είναι απολύτως απαραίτητο είναι η ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ και η εφαρμογή των απαιτούμενων λύσεων για διαχείριση του οικονομικού μας δράματος και ΦΥΣΙΚΑ με ΑΜΕΣΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ χωρίς την κάλυψη της τραγελαφικής παροχής του Νόμου περί…»ευθύνης», μάλλον έπρεπε να λένε «περί ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ», Υπουργών!...

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο φίλος, βάλσαμο ο χρόνος στον πόνο των δικών του…Εάν ζούσε, θα ήταν στους δρόμους γιατί ΔΕΝ πίστεψε ποτέ στο «γαία πυρί μιχθήτω!...»
Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο παντού στο Νέο Σύνταγμα που προτείνει το Πατριωτικό Μέτωπο.

Με κεντρικούς πυλώνες την ανακλητότητα όλων των αιρετών μορφών εξουσίας, την απόλυτη διάκριση εξουσιών και τελικό κριτή των πάντων, τον Ελληνικό Λαό, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της σύνταξης του Νέου Συντάγματος, που προτείνει στην ελληνική κοινωνία το Πατριωτικό Μέτωπο.

Οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το Νέο Σύνταγμα της Ελλάδος, είναι:

Α. Εκλογές και ανακλητότητα των αιρετών αξιωματούχων.

1. Όλοι οι αιρετοί αξιωματούχοι της εκτελεστικής, νομοθετικής, δικαστικής, ελεγκτικής και συμβουλευτικής εξουσίας, εκλέγονται κατ’ ευθείαν από τον Λαό, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε αυτό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

2. Το εκλογικό σύστημα δεν αναγνωρίζει κόμματα ή πολιτικούς φορείς. Οι υποψήφιοι για την εκτελεστική, δικαστική και ελεγκτική εξουσία σε όλα τα επίπεδα, εθνικά και τοπικά, είναι αναγεγραμμένοι σε ξεχωριστό ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, με απόλυτη αλφαβητική σειρά. Με απόλυτη αλφαβητική σειρά, σε ξεχωριστό ενιαίο ψηφοδέλτιο επίσης, είναι αναγεγραμμένοι και οι υποψήφιοι για τα νομοθετικά και συμβουλευτικά σώματα, εθνικά και τοπικά.

3. Εκλέγονται: α) Στις μονοπρόσωπες μορφές εκτελεστικής, δικαστικής και ελεγκτικής εξουσίας, οι υποψήφιοι οι οποίοι λαμβάνουν το 50 +1% των έγκυρων ψηφοδελτίων. β) Στις πολυπρόσωπες μορφές, νομοθετικής ή συμβουλευτικής εξουσίας, όσοι υποψήφιοι πλειοψηφούν.

4. Όλοι οι αιρετοί αξιωματούχοι, ανακαλούνται (πέρα από την έκπτωσή τους από τα αρμόδια όργανα) και από τον Λαό, μετά από πρόκληση ψηφοφορίας από το 10% των υπογραφών του εκλογικού σώματος το οποίο τους εξέλεξε και την αποδοχή ή απόρριψη της απόλυτης πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος επίσης που τους εξέλεξε.

5. Όλοι οι αιρετοί αξιωματούχοι, αντικαθίστανται (στην περίπτωση έκπτωσής τους από το αξίωμά τους, είτε από τα αρμόδια όργανα, είτε άμεσα από τον Λαό) αμέσως από τον επιλαχόντα υποψήφιο της ίδιας εκλογικής αναμέτρησης, διατηρώντας έτσι τη σταθερότητα της δομής των εξουσιών που έχουν εκλεγεί για μία πλήρη τετραετία.

Β. Δημοψηφίσματα.

1. Οι διεθνείς συμβάσεις που υπογράφονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, με αντικείμενο τα εθνικά θέματα και τα κρίσιμα οικονομικά θέματα της χώρας, τίθενται υποχρεωτικά σε δημοψήφισμα.

2. Όλες οι αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας, μπορούν να ανακληθούν από το Λαό, μετά από πρόκληση ψηφοφορίας από το 10% των υπογραφών του αντίστοιχου εκλογικού σώματος κατά περίπτωση (εθνικά ή τοπικά) και την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης από την απόλυτη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος επίσης κατά περίπτωση, είτε πρόκειται για Εθνικό Νόμο, είτε για απόφαση Νομαρχιακού, Δημοτικού, ή Κοινοτικού Συμβουλίου.

http://www.youtube.com/watch?v=eGz3FI1Dtak

http://www.pamet.gr/deltiatypou/etoimo%20to%20neo%20syntagma%2026%209%2011.php

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.